Министерството на финансите се отказа от пускането на 3-годишни ДЦК

Министерството на финансите се отказа от пускането на 3-годишни ДЦК

© Юлия ЛазароваМинистерството на финансите отмени планирания за 25 февруари аукцион за продажба на 3-годишни ДЦК, деноминирани в левове, става известно от съобщение на интернет страницата на ведомството. Като мотив за това се посочва "необходимостта от временно ограничаване емисионната политика на местния дългов пазар".


Отчетено е и това, че фискалният резерв е "стабилен и добре балансиран на годишна база и се очаква да превиши заложения към края на годината минимален размер".


Емисията се предвиждаше да бъде за 40 млн. лв.


Вчера правителството успешно пласира най-голямата емисия досега от 800 млн. лв., с които да попълни фискалния резерв, след като от него бяха взети пари, за да се платят субсидиите на зърнопроизводителите - малко над 900 млн. лв. Сумата предстои да бъде възстановена от Брюксел след около 45 дни.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK