Икономиката на България е нараснала с 0.8 % през 2012 г.

Икономиката на България е нараснала с 0.8 % през 2012 г.

© ShutterstockПрез 2012 г. икономиката на България е нараснала с 0.8 на сто спрямо предходната година, показват данните на НСИ. БВП е било 77.5 млрд. лв., или 39.7 млрд. евро, като на човек се падат по 5433 евро.


През последното тримесечие на годината БВП е нараснал с 0.5 на сто спрямо същия период година по-рано. Такава беше и експресната оценка на НСИ. Аграрният сектор е отчел растеж през периода 2.3 на сто, промишлеността – 3.7 процента, търговията, транспортът, хотелиерството – 3.8 на сто. В същото време строителството се свива с 12.6 на сто, а в сектора на професионалните дейности и научни изследвания и административни и спомагателни дейности спадът е с 10.4 на сто.


Индивидуалното потребление се е повишило с 1.3 на сто, показват данните, а колективното е запазило равнището си от същото тримесечие през предходната година. За крайно потребление през четвъртото тримесечие са изразходени 81.7% от произведения БВП. 

Коментари (118)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Това статистика ли е или стъкмистика??? Нещо не се разбира

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 2. 2 Профил на Alice in Chains
  Alice in Chains
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Това почти не се брои, да не говорим, че повечето икономисти предвиждат нова рецесия в Европа.

 3. 3 Профил на Karla c Україна Hanneman
  Karla c Україна Hanneman
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Ууууу , долу! Тикви , калинки , милицьонери! Ууууу!

  To Crush Your Enemies, See Them Driven Before You, And To Hear The Lamentation Of Their Women!
 4. 4 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 952 Неутрално

  Много зле за толкова изостанала икономика както нашата! Някой развити държави имат по-виско ръст от нашия! КОга ще ги стигнем-точно никога!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 5. 5 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 793 Весело

  Точно толкова % се считат за възможни за НЕгрешка при статистиката . Нашите ст знаят уроците !)))

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 6. 6 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1264 Гневно

  На фона на европейските показатели това си е много добро постижение.

  Само че ние тръгваме от една друга база и с това темпо най-много да настигнем... Сомалия.

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 7. 7 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  Икономическото гробище България е реализирало прираст 0,8 % в консумацията на свещи и тамян. Тези икономически субекти които още блуждаят обезумели не знаят, че вече и те са ходещи мъртавци и е въпрос на време и за тях да треснат кепенци. Кога най-после ще разберете, че всички сме в една лодка и потъваме или изплуваме заедно. Няма реална фирма която може да оцелее, ако клиентите й са в клинична смърт от безпаричие. Ред и работа за ВСИЧКИ !!!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 8. 8 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Тук са спестени доста фактори ...инфлацията...!

 9. 9 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#7:"PANTERA ROSSA"]Икономическото гробище България е реализирало прираст 0,8 % в консумацията на свещи и тамян. [/quote]

  Това, господине, е мнението на всеки мързеливец и негодяй с комунистическо мислене! Вие обвинявате всички, които са умни, работливи и предприемчиви, че живеят по-добре от вас благодарение на труда си. За вас социализмът винаги е бил Панацея, защото системата потиска именно умните и кадърни хора, като ги държи на вашето ниво, за да се чувствате доволни. В същото време такива като вас, уж радетели на равенството и братството, съвсем охотно приемаха да ги издигнат къде с връзки, къде с някой и друг донос срещу по-кадърен колега, и след това внезапно забравяха социалистическите си идеи. На ваше място бих се срамувала да пиша във форума! Хора като вас ме отвращават, извинете за раздразнението ми!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  До коментар [#6] от "Депутат 241":
  Мислиш да сравняваш процентите на България с тези на Германия, та си се хванал за фона?
  Ако ще си говорим така - преизчисли през нивата на лихвите и инфлацията и виж пак разликата.

  А въпросният ръст е мноо зле.
  Защото е формиран изключително от експортно ориентираните отрасли, а вътрешноориентираните, както и потреблението - ич ги нема. Пак.
  То и затова гледаме тези работи по улиците ...

 11. 11 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 642 Неутрално

  Положението не е розово...2007-ма бях изчислил, че ще стигнем средното равнище на ЕС през 2063-та....като правя това изчисление днес се получава 2134-та година...

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 12. 12 Профил на el_komandante
  el_komandante
  Рейтинг: 426 Неутрално

  ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ НА ТИМ

  1.ИЗТОЧВАНЕ на средства от пенсионните фондове "ЦКБ Сила" и "Съгласие" и "инвестирането им" в кухи активи на различни, гравитиращи около ТИМ компании и инвестиционни фондове, от сорта на ИК "Галата", Велграф Асет Мениджмънт, ЕМПИ и т.н. Не по-малко от 400 000 000 лева!
  2. Създаване на летищен КАРТЕЛ по Черноморието чрез летищата във Варна и Бургас и поддържането на нереално високи летищни такси. Пътниците са ощетени от това с не по-малко от 200 000 000 лева. Даването на концесия И НА ДВЕТЕ морски летища на собственика на БЪЛГАРИЯ ЕЪР е КАРТЕЛЕН МОНОПОЛ ОТ НАЙ-ЧИСТ ВИД !!!
  3. Създаването на МОНОПОЛ в авиопревозите от Черноморието, чрез отблъскването на конкурентни компании, чрез предоставянето им на неизгодни условия. Пряко следствие от това са цени на полети от Варна и Бургас с 30-50% по-високи от аналогични дестинации. Гражданите са ощетени с не по-малко от 200 000 000 лева от това през изминалите години
  4. "Бизнесът" им със застраховки и охрана, чрез дружествата "Армеец" и ТИМ СОТ. Не може в нормална европейска държава, групировка, сочена за лидер на организираната престъпност, да притежава лицензи за подобна дейност. Значи от една страна насаждат СТРАХ, а от друга - предлагат "решение". Тази "дейност" си има имена - нарича се РЕКЕТ или ИЗНУДВАНЕ. Приходи от тази престъпна дейност - не по-малко от 500 000 000 лв. през последните години.
  5. РЕКЕТА над фирми и граждани по линия на ОУП на Варна и Шабла, осъществяван чрез ТПО-Варна. Широко известен факт е, че им е "плащано" да "оправят" парцели. Също така, закупени от тях парцели, по новия градоустройствен план (изготвен от самите тях) се оказват изключително "апетитни". Отново РЕКЕТ и ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ.
  6. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез различни обществени поръчки - например изготвяне на ОУП
  7. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез банката си ЦКБ - заставането на входа и н изхода на общината. Сметките с парите на Общината са в ЦКБ, а в същото време банката е основен кредитор на Община Варна ( кредитите естествено са обезпечени с апетитни имоти на общината)
  8. ИЗТОЧВАНЕ на Община Варна чрез различни НЕИЗГОДНИ КОНЦЕСИИ - например скандалната концесия за Крайбрежната Алея, където вземат най-атрактивната част от брега за жълти стотинки, а я отдават скъпо и прескъпо под наем.
  9. ИЗТОЧВАНЕ на Република България чрез НЕИЗГОДНА и ПРОТИВОЗАКОННА ПРИВАТИЗАЦИЯ. Примери: Св. Константин и Елена, Елпром Варна, скандалната Алея 1, Авиокомпаниите, Химимпорт. Не можем да подминем и "подаръка" от правителството на ГЕРБ в последните часове на неговото управление - 160 д-ка до Летище София.
  Всичко това е нещо повече от КРАЖБА - това е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО. Щети за България - не по малко от 1 000 000 000 лева
  10. ИЗТОЧВАНЕТО на Община Варна със сделки от типа "кон за кокошка". Например сделката "Графити" и поредната "дупка" Стадион Варна, където срещу един от най-апетитните терени във Варна, Общината получи жалки огризки като обезщетение.
  11. НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО като обектите им "Хотел Азалия" (построен директно върху пясъците на плажа) и "Тринити Парк", построен във Морската градина.
  12. Ощетяване на Републиканския бюджет чрез кражбата на акцизи, ДДС и мита чрез дружествата им Ловико (алкохол) и Хим ойл (горива)
  13. ТИМ е ВТОРИЯТ по големина акционер в ЧЕЗ, и са сочени за неформален собственик на ЕНЕРГО-ПРО. Отново ЗЛОУПОТРЕБИ С МОНОПОЛ.
  14. РАЗСИПИЯ И ЛИКВИДАЦИЯ на приватизирани индустриални предприятия, с цел продажба на активите им. Например Елпром-Варна. Съседното Елдом Инвест си работи много добре, дори и в криза.
  15. БОРСОВИ МАНИПУЛАЦИИ, ИЗМАМИ и КРАЖБИ от инвеститори, не без любезното съдействие на правителството и Комисията за финансов надзор. Загубите за инвеститорите се изчисляват на не по-малко от 600 000 000 лв.
  16. Участието им КАРТЕЛА на олио, чрез дружеството им "Слънчеви Лъчи" - Провадия
  17. Участието им КАРТЕЛА на зърно, чрез дружеството им "Зърнени Храни" България
  18. Участието им в изборни ФАЛШИФИКАЦИИ, МАНИПУЛАЦИИ И КУПУВАНЕ на гласове. Преди два дни бившия лидер на ГЕРБ, Павел Димитров, публично призна, че Кирил Йорданов, е кметувал благодарение на ТИМ. В момента "партията на ТИМ" Нашият Град, е разследвана за фалшива регистрация с крадени лични данни от пенсионно осигурителното дружество ЦКБ Сила

  Да обобщим какво имаме: ИЗТОЧВАНЕ, КАРТЕЛ, МОНОПОЛ, РЕКЕТ, ИЗНУДВАНЕ, НЕИЗГОДНА И ПРОТИВОЗАКОННА ПРИВАТИЦИЯ, пак ИЗТОЧВАНЕ, пак РЕКЕТ, и пак ИЗТОЧВАНЕ, НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО, КРАЖБА НА ДДС И АКЦИЗИ, и пак ЗЛОУПОТРЕБА С МОНОПОЛ, НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО, БОРСОВИ МАНИПУЛАЦИИ И ИЗМАМИ, И ПАККАРТЕЛ, и отново КАРТЕЛ, ИЗБОРНИ МАНИПУЛАЦИИ И ФАЛШИФИКАЦИИ, КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ И ПОЛИТИЦИ . И това е само върха на айсберга, видимата част от тяхната "дейност". Само господ знае какво има отдолу. Простата сметка показва, че тия са си присвоили през годините около 3 000 000 000 лева пара, открадната от всички нас. Това е повече от платеното до тук по проекта "Белене" + "Цанков Камък"!

  Дори и малка част от това да е вярно, тя работата страшна...
  В памет на Пламен, който изгоря заради тези боклуци, всеки да копира това и да го пусне из мрежите ПОНЕ ВЕДНЪЖ, за да не бъде саможертвата му напразна!

  ПРОМЯНАТА МОЖЕ ДА ЗАПОЧНЕ САМО С ИСТИНАТА !

  След триглавата ламя на власт дойде празноглавата!
 13. 13 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1206 Разстроено

  Кога ще ги стигнем.....прибалтийците?! Които бяха в СССР, все пак....

 14. 14 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 479 Неутрално

  преди много голямо уважение имах към ренито инджова,ама вече се излага

 15. 15 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  НСИ за последно се отчете на заминаващите си "управленци" с "добри" новини...
  Доколкото може и доколкото това няма да предизвика нещо повече от хилеж.
  НСИ наистина ни представят един зашеметяващ подход. След като в три поредни тримесечия ни убеждават, че ръста на БВП в Q1 на 2012 година е 0.5, днес внезапно са намерили други цифири и са сглобили числото 0.8...
  Все пак, при ръстове (съответно по тримесечия) от 0.8, 0.7, 0.6, и 0.5% на тримесечие никак не се получава годишен ръст от 0.8%
  От две години вече викам, че статистическата алхимия взе да се превръща с бързи темпове в наука от най-висш порядък...

  Ecrasez l’infâme
 16. 16 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2369 Весело

  [quote#9:"Кокетна Чемширова"]На ваше място бих се срамувала да пиша във форума! Хора като вас ме отвращават, извинете за раздразнението ми! [/quote] Да, ама не си на мое място Нали за това пиша във форума - за да има плурализъм на гласовете - мечтата на всеки демократ - приемащ с радост всички мнения, освен не демократичните. Особено ме радват лични нападки, поради липса на аргументи:
  [quote#9:"Кокетна Чемширова"]мнението на всеки мързеливец и негодяй с комунистическо мислене! [/quote]

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 17. 17 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  [quote#3:"Karla по пътя на Alien"]Ууууу , долу! Тикви , калинки , милицьонери! Ууууу! [/quote]"Това е материала с който разполагаме" (ББ)
  С калинки толкова ... и до тук !
  Толкова си могат и толкова им стига !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 18. 18 Профил на ........
  ........
  Рейтинг: 374 Весело

  [quote#9:"Кокетна Чемширова"]На ваше място бих се срамувала да пиша във форума! Хора като вас ме отвращават, извинете за раздразнението ми![/quote]

  Лошо , Седларова , ...лошо

  не можеш да намразиш сичкото БеГе.....

  както се казва:

  никой не си избира родината и родителите

  Всичко е под контрол , Кризата си отива,защото се събраха парите на едно място - какво да прави кризата Тук ,ако няма пари за събиране ??

  Кризата е Жътва - събере ли се реколтата - жътвата свършва
  и започва сеитба,копане,торене,поливне
  ........
  дали вярват или не в тези 0.8 % -на кой му пука
  щом е написано - значи е така!

 19. 19 Профил на venci31
  venci31
  Рейтинг: 374 Неутрално

  На фона на това какво се случва в Европа, си е добре. Само че няма реално никаква положителна част върху населението и обикновения потребител. С макрорамката сме отличници, сега ако може и на обикновения човечец да се даде и ще се получат нещата.

 20. 20 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#15] от "Graf":
  Цитираните от тебе растежи по 0.5% всяко тримесечие са по "сезонно изгладени данни". Сезонно неизгладените за първите три тримесечия бяха съответно 0,9; 1,0 и 0.9%. Годишният растеж си е "сезонно неизгладен" (какво да му гладиш на годишна база?).

  Pather Panchali (Satyadjit Ray)
 21. 21 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Пълна катастрофа.За държава с нашето ниво подобен ръст е направо смехотворен.Та държави като САЩ имат 2%.Как мислим да ги настигаме ,не ми е ясно...

 22. 22 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1264 Разстроено

  [quote#10:"xm..."]Ако ще си говорим така - преизчисли през нивата на лихвите и инфлацията и виж пак разликата.[/quote]
  =========
  А пък ти ми прочети и второто изречение, за да видиш, че казвам същото!

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 23. 23 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#19] от "venci31":

  И в коя част на макрорамката сте отличници?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 24. 24 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#1:"sto67nes"]Това статистика ли е или стъкмистика??? Нещо не се разбира [/quote]

  Няма как да се разбира, ако човек е получил образованието си на Орлов мост.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 25. 25 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1527 Неутрално

  [quote#12:"el_komandante"]ГОЛЕМИТЕ КРАЖБИ НА ТИМ [/quote]Защо не пуснете сигнал до Прокуратурата? Какво си мислите, че постигате като ги пействате тези неща във форума?

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 26. 26 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#12] от "el_komandante":

  Стига с този ТИМ, току що варненски депутат от ГЕРБ каза, че той като адвокат гарантира, че ТИМ е напълно легално дружество, действащо изцяло от страната на закона.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 27. 27 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#9] от "Кокетна Чемширова":Може и да има недобросъвестни наемни работници,но тях така или иначе не ги търпят дълго никъде. Кажи умнице тези ,които работим не само съвестно ,понякога и за двама /в областта в която работя,няма достатъчно персонал/,получаваме едни мизерни 400 лева и толкоз. Независимо колко дупки запълваш.

 28. 28 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#8:"moni56"]Тук са спестени доста фактори ...инфлацията...! [/quote]

  Още един разбирач!

  Тези в статистиката ядат доматите с колците и чакат мони56 да им подскаже, как се смята ръст на БВП!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 29. 29 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 939 Неутрално

  Урааа!
  С такъв ръст ще стигнем около 2035 г. дори Беларус!

  "Да, България"
 30. 30 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1527 Весело

  [quote#13:"dobrich"]Кога ще ги стигнем.....прибалтийците?! Които бяха в СССР, все пак.... [/quote]Много лесно - като протестираме с искания за заплати и пенсии от по 4000 лева!

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 31. 31 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2865 Неутрално

  За да се оправи икономиката в стабилен темп на растеж трябва около 40 000 функционери на ГЕРБ,ДСБ,ДПС,НДСВ и БСП да бъдат осъдени на доживотен обществено полезен каторжен труд !
  Да построят магистрали , паркове да оправят сметищата коритата на реките ...ще чукат камъни докато им се изясни ,че кражбата и националното предателство са голям грях!  Libertarianism is just anarchy for rich people
 32. 32 Профил на Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Цъкльо ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ ДИЗАЙН.
  Рейтинг: 636 Весело

  А ако извадят и структурата на износа ще лъсне че 2/3 от износа ни е суровини а в другата 1/3 влизат основно земеделски продукти и такива на леката индустрия - с други думи сме суровинен придатък на Китай.Неща които са с висока добавена стойност в България почти не се произвеждат, и в това ни е проблема, няма как да тръгне потреблението при положение че маржините са ниски и фирмите не са заинтересувани да повишават заплатите.Ако искаме да се подобрим с подобна структура на износа трябва да намерим мнооого петрол за да калкулираме ръст на БВП ,който да ни задоволи.

  АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ ОБНОВЛЕНИЯ
 33. 33 Профил на antikommunist
  antikommunist
  Рейтинг: 636 Любопитно

  [quote#10:"xm..."]Мислиш да сравняваш процентите на България с тези на Германия, та си се хванал за фона? [/quote]
  Вярно е, че можеше и по-добре, но трябва да се има предвид, че ние сме част от един икономически блок - ЕС - и икономиката ни е тясно обвързана с останалите в блока. И когато блокът като цяло е на минус, то няма как у нас да се случват чудеса. Само разгледай останалите страни от ЦИЕ, които също имат да настигат запада, но и те не блестят с невероятни резултати - Чехия, Унгария, Словения и Хърватска са на минус, Румъния едва крета, и дори моторите на растежа в региона Полша и Словакия блестят с растеж в рамките на 2%. Единствените изключения са трите прибалтийски страни, но те предприеха наистина невероятни реформи за повишаване на конкурентноспособността си (от които можем само да се поучиме), а за да сме и честни трябва да кажем че това което става там е просто едно (изключително успешно) възстановяване от една невиждано дълбока рецесия. Така че ако бяхме се реформирали и свършили работата можеше и да минем малко! по-добре, но всеки който си мечтае за "оправяне" в тази обстановка е наивник или глупак...

  [quote#10:"xm..."]А въпросният ръст е мноо зле.
  Защото е формиран изключително от експортно ориентираните отрасли, а вътрешноориентираните, както и потреблението - ич ги нема. [/quote]
  Честно казано това е най-хубавото в случая. Като имаме пред вид структурата на икономката от ни преди кризата и дефицитите по текущата сметка трябва да се наблегне изключително на развитието на експортния сектор за сметка на вътрешното потребление за да достигнеме едно стабилно и здравословно развитие и трайни излишъци по текущата сметка, така че икономиката ни да не затъва до гуша в дългове като до 2008 (виж развитието на външния частен дълг и задлъжнялостта на частния сектор - основна причина за проблемите ни в момента), а и да нямаме инфлационни изцепки като тогава. Знам че това няма да се хареса на специализираните върху консумирането съграждани, но това е единствената смислена логика, ако искаме да се развиваме дългосрочно успешно и стабилно, а не просто сега да започнем да си подготвяме следващата криза в която да паднеме след някоя и друга година...

 34. 34 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1527 Весело

  [quote#20:"mitkaloto_"]Цитирание от тебе растежи по 0.5% всяко тримесечие са по "сезонно изгладени данни". Сезонно неизгладените за първите три тримесечия бяха съответно 0,9; 1,0 и 0.9%. Годишният растеж си е "сезонно неизгладен" (какво да му гладиш на годишна база?). [/quote]Вие сте седнали да търсите зрънце логика в писанията на "графа". Той просто поства по норматива, зададен му от Кутев.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 35. 35 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#10] от "xm...":

  През нивата на инфлацията данните са преизчислени. Виж през нивата на лихвите няма как да се преизчислят, защото трябва да се преизчисляват и през нивата на риска - държавен, фирмен и индивидуален.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 36. 36 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1527 Весело

  [quote#31:"comandante"]За да се оправи икономиката в стабилен темп на растеж трябва около 40 000 функционери на ГЕРБ,ДСБ,ДПС,НДСВ и БСП да бъдат осъдени на доживотен обществено полезен каторжен труд ! [/quote]Аз викам да не си играем - направо да ги разстреляме. Нов Народен Съд един вид.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 37. 37 Профил на brancusi
  brancusi
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Години наред политиката на ГЕРБ води до измислени ръстове в рамката на статисти4еската грешка. Като добавим и кой е шеф на статистиката - нещата се закръглят.
  Ако има все пак минимален ръст, той има за произход нарастнали данъци, такси и цени - т.е. измислен ръст.....

  Затова хората се бунтуват, но Главният прокурор нехае .....

 38. 38 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Весело

  [quote#28:"tribiri"]Тези в статистиката ядат доматите с колците [/quote]
  М'чи ... след онайзи "статистика" за милионите български туристи, плъзнали по света с хиляди евро в джоба ... ич не съм сигурен кое с какво ядат.
  Макар че мога да предположа поне колко пият

  Прочее ... ръст 0,8% при БВП от 77,5 млрд. спрямо БВП от 77,25 за 2011 година ... Корекцията им излиза над 2. Експертната и ... експресната

 39. 39 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Неутрално

  До коментар [#35] от "tribiri":
  Е, грешката е моя да го нарека "преизчисляване" от неспециалистите.
  Имах предвид поне проста оценка на съотношенията, които показват ефективността на икономиката.

 40. 40 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  [quote#20:"mitkaloto_"]Сезонно неизгладените за първите три тримесечия бяха съответно 0,9; 1,0 и 0.9%. [/quote]

  Хм...
  Тези "цифри" от де ги извади?
  Е ти едно съобщение на НСИ с данните: http://www.nsi.bg/EPDOCS/GDP2012q2.pdf
  И още едно:http://www.nsi.bg/EPDOCS/GDP2012q1.pdf
  Ти сега ще ми покажеш "сезонно неизгладените" проценти там.
  Става ли?
  Като се засилите с глупост насреща, та на човек му стане чак любопитно...
  Сезонно неизгладени, по тримесечия, па и в проценти...
  Няма да коментирам това, че евростат ни дава едни други числа. НСИ обаче още не е осъществил корекцията по тримесечия: http://epp.eurostat.ec.europa.eu/cache/ITY_PUBLIC/2-06032013-AP/EN/2-06032013-AP-EN.PDF

  Ecrasez l’infâme
 41. 41 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#34] от "Nikolay UK":

  Още едни се е качил на клона и мучи членоразделно..
  Нещо за данните, за методиката да споделиш?
  За Кутев знаем че си наясно. И за платените из нета..

  Ecrasez l’infâme
 42. 42 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1595 Неутрално

  До коментар [#28] от "tribiri":

  Бе тия в статистиката баш си ядат доматите с колците, ама това е друга тема. Иначе ръста е прекалено малък.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 43. 43 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#9] от "Кокетна Чемширова":

  И какво излиза - че всеки които е недоволен от скапания си живот е комунист и негодник? Браво бе кокетке . Ами ти в момента наричаш 70-80 % от населението негодници и мързеливци . Ами колко души си поканила на работа и са ти отказали от мързел? Брей , как завиждат на работливите и успелите . Разните черепи , емилдимитровци , баровци с по пет -щест апартамента , кумци разни . Честни и почтени . Работливи . За разлика от соца . Които сигурно си го изживяла права под масата . Където работа имаше за целия китайски народ. И не са могли кадърните да израстват в професията . Да бе , Геройте на соц труда бяха все деца на партииния елит. Това директори на заводи , ТКЗС-та , бригадири на миньорски бригади , учени от БАН, писатели , актьори - все елит. Е , имало е и некадърници , както по всяко време които са се смятали за грубо недооценени . Исега Пишат спомени как са им спирали песни , книги , филми , изобретения и какво ли не . И от писане забравят че вече 23 години , след паданито на всички ограничения и прегради пред таланта им ,не са направили нищо , с което да оправдаят некадърността си . И предишната , и сегашната . Некадърника си остава некадърник , в каквато и среда да го посадиш.

 44. 44 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  До коментар [#41] от "Graf":

  виждаш ли в какво те превърна гладът...сега разбираш ли гнева на хората .... лесно беше батковците като ти даваха в уста... та не бъди чак толкова зъл...нали знаеш , че живота е весело нещо и МОЖЕ да ти излезе късмета.... стискай палци до май месец....

  и си пази силичките , почивай си повечко.

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 45. 45 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1329 Весело

  До коментар [#44] от "too_many":
  Как беше онази? И ти си прост, и оня е прост, па и избирателите му, та затова се разбирате с къси и безсмислени изречения...

  too_many, ако знаеш каква мъка, интелектуална, тече през теб и от теб ще се насочиш със строева крачка към Аспаруховия мост..
  Разцъфнахте като аслани, а се изнасяте съвсем...

  Ecrasez l’infâme
 46. 46 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#40] от "Graf":
  Не знам, какво провокира доста агресивният ти тон. Не съм защитник на ГЕРБ, но това в случая няма никакво значение. Човек трябва да познава показателите, за да ги чете правилно.
  Въпросните "цифри" ги има на страницата на НСИ, раздел БВП, отваряш, която искаш таблица с тримесечни данни (дали по крайно използване или по производствен метод, но не и по метод на доходите просто, защото НСИ не смята дефлатори по доходите), търсиш индексите на физическия обем (таблица 1.2.1.4 при Производствен метод или табл. 1.2.3.4 при Метод на крайно използване). Дори сега виждам, че вече са актуализирали растежите за 2012 по тримесечия (неизгладени) в таблицата по крайно използване и те вече са Q1 1.0%; Q2 1.1%; Q3 0.8% Q4 0.3%.
  Та така, Графе. Надявам се, че съм бил доволно изчерпателен. Оттук нататък относно методически въпроси - или си ги четеш от страницата на НСИ, или им се обаждаш по телефона и си ги питаш.

  Pather Panchali (Satyadjit Ray)
 47. 47 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#36] от "Nikolay UK":

  Ами пак не мислите за икономиката ,бе . Всичко е разход- да ги стреляш , скъпи са патроните . Да ги бесиш- преразход на сезал. Давенето е най- на сгода , трябва само да се изчака наводнение . И от моста - в ряката . И да се разчисти място за новите .От нашите . Па и за нас.

 48. 48 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Пияндурницата от НСИ с този ръст направо ни заби в тавана.

  Всъщност, на държавата с най-яко харчещите туристи й отива още по-висок растеж.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 49. 49 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3006 Весело

  [quote#42:"Тони!"]тия в статистиката баш си ядат доматите с колците,[/quote]
  Грешиш!
  Те поемат вината само с мезета, а не с домати, и колецът го ползват само за да се връткан на него.
  Вземат Дянкономиката - врът! - и те ти я Бойкономика!

 50. 50 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  [quote#11:"ostin22"]като правя това изчисление днес се получава 2134-та година...[/quote]
  Ще поживеем, ще видим

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 51. 51 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1527 Весело

  [quote#46:"mitkaloto_"]До коментар [#40] от "Graf":Не знам, какво провокира доста агресивният ти тон. Не съм защитник на ГЕРБ, но това в случая няма никакво значение. Човек трябва да познава показателите, за да ги чете правилно. Въпросните "цифри" ги има на страницата на НСИ, раздел БВП, отваряш, която искаш таблица с тримесечни данни (дали по крайно използване или по производствен метод, но не и по метод на доходите просто, защото НСИ не смята дефлатори по доходите)[/quote]Пак Ви казвам: губите си времето. "Граф"-ът не е тук да спори с разумни и логични аргументи, а да се занимава с агитпроп. Вие сте седнали да се аргументирате, че и източници да посочвате. Напразно се хабите. По-добре (и по-лесно) е да направите като "Граф"-а: "Какво мучиш бе, гербер?!" Ето това е аргумент!

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 52. 52 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#46] от "mitkaloto_":

  Не сме се разбрали.. Дължа ти извинение. Ти ми цитираш ръстът на индексите на физическия обем, които наистина ги има.

  Ecrasez l’infâme
 53. 53 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1267 Неутрално

  Ако обществото не заспи отново през 2013 може да нарасне с над 2-3% - в резултат от отпушването от тапата на олигархията.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 54. 54 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#52] от "Graf":
  Няма проблеми.
  Поздрави.

  Pather Panchali (Satyadjit Ray)
 55. 55 Профил на Josif Stanislavski
  Josif Stanislavski
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  [quote#46:"mitkaloto_"]Не знам, какво провокира доста агресивният ти тон. [/quote]
  написал съм защо е станал агресивен графчето...

  просто бе отлепен с шут от държавната кърма и е осверпял от глад.... а сега трепери да не стане грешка ... и е зъл , мрази всички ..пожелава да скачаме от мостове , да се запалваме и някакви самоубийствени напътствия ни дава.... това е когато селяка се намърда до софрата - приема че му е завеещана за винаги...,

  обичам Ви .... разбирам Ви ... искам да Ви помогна
 56. 56 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 740 Весело

  Инджова да не е пила терпентин? Или антифриз?

 57. 57 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#37] от "brancusi":

  В статията си пише откъде е ръста и кои сектори са се всили, ама е много сложно да се чете. А и няма как по-високи цени да отчетат процентен реален ръст, научете как се смятат тези неща. А данъците пък изобщо нямат нищо общо, те само могат да задушат развитието на икономиката.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 58. 58 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#43:"papyre"]И какво излиза - че всеки които е недоволен от скапания си живот е комунист и негодник? [/quote]
  Абсолютно правилно, господине. Всеки сам си кове бъдещето и сам носи отговорност за него. Оправданието "няма работа" в България е равносилно на "никой не иска да ми създаде работа, която аз ИСКАМ да работя"! Не която "МОГА", защото всеки може да е овчар, например. И това имаше предвид г-н Борисов, когато му се жалваха, че нямало работа, а той ги посъветва да станат овчари. Работа има, няма желаещи да я работят. И става така, че десетки висшисти излизат от ВУЗ-овете всяка година и започват да плачат, че не могат да си НАМЕРЯТ работа по специалността. Е, кой да им я създаде тази работа? Защо ТЕ не създават фирми и не предлагат работа на останалите? Нали в това е смисълът на свободната инициатива? Защо всички чакат ДЪРЖАВАТА да им създава работни места?
  [quote#43:"papyre"] Ами колко души си поканила на работа и са ти отказали от мързел?[/quote]
  Ако отворите който пожелаете сайт за работа (най-голям засега е www.jobs.bg) сам ще се убедите, че в момента има 9440 активни обяви за работа. Това, при високите нива на безработица в България. Аз самата съм разговаряла с HR служители, които се оплакват, че не могат да си попълнят вакантните длъжности. Защо? Разбира се, защото тези стотици хиляди безработни не са си мръднали пръста за 23 години да се усъвършенстват, изучат и квалифицират така, че да отговорят на съвременните изисквания на пазара на труда. И е естествено да стоят без работа, а фирмите да си внасят работници отвън. Как очаквате един съвременен завод, в който всичко е автоматизирано и управлявано от компютри и индустриални контролери, да назначава на работа хора със завършен техникум през 1970 г.? Как тези хора могат да работят със съвременните машини? И в тази ситуация, какво е решението според вас? Да изгоним западните фирми и да върнем руското оборудване от 60-те години на миналия век, за да отговорим на познанията на кадрите в страната? Няма как да стане. Има два пътя - или кадрите - тоест, хората - се квалифицират, за да отговорят на изискванията на пазара на труда, или се задоволяват да работят по-неквалифицирана и съответно - по-ниско платена работа, независимо, че имат самочувствието на знаещи и можещи, каквито очевидно не са.
  И само да допълня една шокираща статистика от последните дни - над 110 000 от безработните в България са НЕГРАМОТНИ до ниво да не могат да се подпишат! Посочете ми ЕДНА държава, която да е в състояние да осигури работа на подобна тълпа от абсолютно неграмотни хора? Та те дори в една кравеферма не могат да работят, защото и там има оборудване и машини, които изискват елементарна грамотност!
  Комунизмът свърши, господине. За щастие. И съдбата на всеки е в неговите собствени ръце.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 59. 59 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#2] от "geneva_1980":

  Напротив, брои се, особено на фона на 2% свиване на икономиката на Сърбия. Но задълбочаване на рецесията е Европа може да ни съсипе наистина.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 60. 60 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1492 Любопитно

  Възродили сме мултипликационния подход на Тато. Растьожа на бевепето от 2,2 милярда е по- голям от ръста на кредита (1,5) + бюджетен дефицит 350 млн. Разликата до 2,2 сигурно е от тока.

 61. 61 Профил на Дамянов
  Дамянов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#30:"Nikolay UK"]Много лесно - като протестираме с искания за заплати и пенсии от по 4000 лева! [/quote]
  Хахаха, ама вие верно получавате дипломи от Орлов мост!
  Професия: невежа.

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН - Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000 г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 62. 62 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3935 Неутрално

  Добрата новина е ,че има икономически растеж,а лошата е ,че той е много крехък!

 63. 63 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#58:"Кокетна Чемширова"]съдбата на всеки е в неговите собствени ръце.[/quote]

  Стринке, само съдбата на вибратора ти, е в твоите ръце. Върху всичко останало, влияят една камара външни фактори, по непредвидим начин. Не дърпай Дявола за опашката, защото и по-самоуверени от теб, са гушвали "чемшира" - внезапно и непредвидено, докато са си мислели, че всичко е в техните ръце. И престани с този назидателен тон на селска даскалица, защото той само подчертава простотията ти.

  /не се чете/
 64. 64 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#38] от "xm...":

  Стават и грешки - казал таралежът слизайки от четката за дъски!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 65. 65 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#38] от "xm...":

  По цени от миналата година е 75 892, което дава точно ръст 0.083 спрямо 2011.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 66. 66 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#63:"Тони Шнайдера"]Върху всичко останало, влияят една камара външни фактори, по непредвидим начин[/quote]
  Тези "фактори" влияят върху всички, господине, нали? Как тогава ще обясните факта, че има стотици хиляди успели и живеещи нормално българи, на които те не са повлияли, а влияят именно на тези абсолютни лумпени, които излязоха из улиците и не могат от един месец да измислят дори смислени искания, които да поставят? Хайде да не си разказваме приказки, моля ви.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 67. 67 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#27] от "neznaiko_2011":

  Каква е тая мизерна област в която работиш за 400лв???

  Birds of a feather flock together.
 68. 68 Профил на venci31
  venci31
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#23] от "др. Иванов":
  Това "сме" е за всички в България. Като ти гледам питането, май не си българче. Ама няма значение. ти така си разбираш нещата. От толкова много големи разбирачи като теб сме я докарали до тук.

 69. 69 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#68] от "venci31":

  Аз съм в България и затова питам с коя точно макрорамка сте отличници и в коя нейна част? Дали в тази дето Червения кръст от половин година раздава храни на 300 хиляди гладуващи, гачели сме в Сомалия? Тази част от рамката на колко я оценяваш? Реалната безработица от над 30%, тоталния спад в икономиката, защото мизерните 0.5-1% ръст идват от ръстът на цените на петрола, медта, златния концентрат и включените пари за магистрали и зърнопроизводители. Реалният спад на икономиката за тези 4 години бандитско управление е поне 20%, а вероятно при ревизиите ще излезе 30%.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 70. 70 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#66:"Кокетна Чемширова"] Как тогава ще обясните факта, че има стотици хиляди успели и живеещи нормално българи, на които те не са повлияли, а влияят именно на тези абсолютни лумпени, които излязоха из улиците [/quote]

  Много лесно, ще ви го обясня мадам. При това, максимално елементарно, за да можете да го схванете. Идеята не е моя, а на братчеда-социолог професор Антъни Гидънс, чиято "Социология", не сте чела. Не се изчервявайте - не е късно, да го направите. Та идеята е следната. Махаме от България всички лумпени и остават само въпросните 300 000 преуспели. Единственият начин, за да не изпадне икономиката в колапс е една част от тях, да започне да върши работата на лумпените. Имаме ново разслоение и още 100 000 нови лумпени, които също махаме. С останалите 200 000 номерът се повтаря, докато накрая остане един единствен, преуспял, който е бил най-умният, най-ловкият и с най-голям късмет. Но този "умник" няма да просъществува дълго, защото както е казал народът:"ако не са глупаците, тарикатите ще умрат от глад". Обществото е система, откоято не може да си махаш произволно групи хора, които не ти харесват. Точно както на твоя вибратор, ако му махнеш батерийките, ще стане напълно безполезен и ще се почувстваш отчайващо самотна - точно както би се почувствал оня единствения, най-успелият, останал сам в цяла България.

  /не се чете/
 71. 71 Профил на райничка цветкова
  райничка цветкова
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#67] от "rldkfl":Здравеопазване. Сестра в реанимация с 30 години трудов стаж. След облагането с данъци и осигуровки взимам чисто 420-430 лева.

 72. 72 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#70:"Тони Шнайдера"]Махаме от България всички лумпени и остават само въпросните 300 000 преуспели. [/quote]
  Никой не говори за махане, господине! Разговорът трябва да бъде не за махане на една или друга социална група, а за осъзнаването на механизмите за преход от една таква група в друга. Основно от по-ниската в по-високата, тъй като обратното не представлява трудност за никого. Големият проблем е в комунистическото мислене, което още битува в главите на най-бедните прослойки на обществото. Те са свикнали да вярват, че всички са равни и днес, виждайки как съседът им си купува втори нов автомобил, а те нямат и един, приемат това за пряко посегателство върху техните права. Но никой не им е забранявал да си купят, ако желаят, и десет автомобила, стига да си спечелят средствата за това. Но те не искат да печелят средства, те искат някой ДА ИМ ДАДЕ единия автомобил на съседа, защото така, според тях, е справедливо. И моля ви, спрете с истеричните безсмислици на БСП, как народа гладувал и мизерувал. Боже мили, нима тези хора наистина вярват, че сме забравили купоните за храна, празните магазини и опашките от 4 сутринта в очакване да докарат някаква храна? Къде има днес подобно нещо? Кой изобщо вярва на подобни абсурдни твърдения? Моля ви, мислете, преди да пишете.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 73. 73 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#72:"Кокетна Чемширова"]Разговорът трябва да бъде не за махане на една или друга социална група, а за осъзнаването на механизмите за преход от една таква група в друга.[/quote]

  Братчедке, нали това се опитах да ви обясня - няма такъв преход. Ако всички станат работодатели, няма да има кой да работи. Не може да има такова преливане. Абсурдно е! Тук вече доближаваме границата на един друг проблем - новото поколение машини и роботизирани системи, които ще изместят човека не само от производството, но и от услугите. Проблемът е, че машините и роботите, не могат да бъдат купувачи на пазара на стоки и услуги, поради естеството си. А "излишните" пък не разполагат с пари. Казах ви, нещата са доста по-сложни, отколкото изглеждат на пръв поглед. Пред човечеството тепърва предстоят кризи, за които не е и сънувало. Ще има безработни хирурзи - роботи ще правят операциите. Ще има безработни инженери - машини ще проектират и ще произвеждат машини. Така, че вашите разсъждения, звучат доста архаично - като купонната система, за която ми говорите и която нищо не ми говори на мен. Съжалявам, но трябва да излизам и ще трябва да прекъснем разговора. Приятна вечер ви желая!

  /не се чете/
 74. 74 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#24] от "tribiri":

  Много харесвам умни хора................

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 75. 75 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#28] от "tribiri":
  Още един разбирач!

  Тези в статистиката ядат доматите с колците и чакат мони56 да им подскаже, как се смята ръст на БВП! Ако имаш реален поглед върху икономиката ще разбереш, че е стъкмистика..........

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 76. 76 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 529 Неутрално

  До коментар [#72] от "Кокетна Чемширова":
  ...всъщност Круела повечето сме и по-умни и по- работливи от тебе ... само че Тиквата и сие ООД предпочитат калинки като тебе...

 77. 77 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#73:"Тони Шнайдера"]Ще има безработни хирурзи - роботи ще правят операциите. Ще има безработни инженери - машини ще проектират и ще произвеждат машини.[/quote]
  Господине, тук обсъждаме реално съществуващи проблеми и механизмите за тяхното преодоляване. Фантастиката се чете до една определена възраст, която отдавна съм преминала, но ви желая успех в откриването на тази несъмнено интересна сфера от световната литература.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 78. 78 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#75] от "sto67nes":

  Не знам какво разбирате под реален поглед върху икономиката!

  Не вярвам да има в страната човек, който да е огледал цялата икономика - земеделие, добивна промишленост, преранотваща промишленост, строителство, финансов сектор и т.н.

  Именно заради това има статистика.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 79. 79 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#76:"raytcho"]сме и по-умни и по- работливи от тебе[/quote]
  И как точно го преценихте, господине, след като не ме познавате? В същото време не сте изложили никакви доводи или разсъждения в подкрепа на една или друга теза, а разчитате да ви повярваме, че сте "по-умни и по-работливи"?

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 80. 80 Профил на brancusi
  brancusi
  Рейтинг: 471 Неутрално

  До коментар [#57] от "deutschwagen":
  Дали покачването на акциза / например / не променя структурата на потреблението, а оттам да преразпределя печалбите и в крайна сметка националните показатели, като ръста?

 81. 81 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1237 Весело

  До коментар [#58] от "Кокетна Чемширова":
  1.Овчарлъка не е професия, а призвание за свободни хора/и в двата смисъла/.
  2.От яйчарите с малки изключения,/ако се напъна може и да ги изброя поименно/ , не стават за чеп на каца , камоли за подбор на кадри .
  3. Радвам се че сте чували за индустриални контролери и се надявам поне да сте виждали такива на снимка
  4.Учене през целия живот, ето Ви една хубава мантра
  5.Направо се учудвам че не сте споменали нищо за т.н. европейски програми и усвояване на еврофондове
  6.И понеже виждам че сте стандартно соц. творение и единствената Ви фантазия се простира до новия автомобил, това което явно Ви е липсвало при соца .
  7.Какво правиш когато лумпените дойдат и Ви запалят автомобила и застрахователя Ви не Ви изплати обезщетение защото в точката на 8 страници с малки букви е записано че при бунтове, стачки и други форсмажорни обстоятелства застрахователя не носи отговорност
  и не на последно не дърпай дявола за опашката, аз вече го направих и зная как е -много боли , вярвай ми
  а за 110хил неграмотни не виждам какво Ви учудва, че те мангалите са над половин милион

  Тиква под наем.
 82. 82 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#81:"Cerber"] и се надявам поне да сте виждали такива на снимка [/quote]
  Господине, колкото и да ви се струва невероятно, съм РАБОТИЛА с машина, управлявана от ДВА отделни компютъра, единият от които изпълнява основната програма и ползва UNIX, а другият - на стандартен WIN за поддръжка на GUI. Ако тези абревиатури ви говорят нещо. И не съм работила като оператор. Повече няма нужда да обяснявам.

  [quote#81:"Cerber"]4.Учене през целия живот, ето Ви една хубава мантра [/quote]

  С това се съгласявам на 100%!  [quote#81:"Cerber"]застраховаеля Ви не Ви изплати обезщетение защото в точката на 8 страници с малки букви е записано че при бунтове, стачки и други форсмажорни обстоятелства застрахователя не носи отговорност [/quote]

  Господине, не може да обвинявате умните за собствената си глупост! Вие сте подписали договора, ваша е отговорността да го прочетете преди това. Ако срещате затруднения - наемете си адвокат. Случвало ми се е да чета и документи, доста по-обемисти от осемте страници, срещу които така "справедливо" протестирате. Моля, не се надявайте да ме впечатлите с тези "грандиозни" цифри.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 83. 83 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#80] от "brancusi":

  в БВП влиза потреблението като обем, като за % разлика се изчислява така, че инфлацията да няма влияние. Освен това, ако прочетеш статията, там пише кои отрасли с колко и накъде се движат. Покачването на акциза (и акциза като цяло) не е част от БВП, а влиза в отчетите на МФ като приходи. Колко приходи ще има зависи колко е акциза и колко стока с акциз е продадена, но само последното влиза в БВП, под графа "потребление".

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 84. 84 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#69] от "др. Иванов":

  [quote#69:"др. Иванов"]мизерните 0.5-1% ръст идват от ръстът на цените на петрола, медта, златния концентрат и включените пари за магистрали...[/quote]

  Ръстът на цените не влиза в реалната процентната разлика на БВП, за това се води "реален ръст". Разликата в цените има влияние само в номиналния БВП, ама там никой не смята % разлика, именно поради тази причина. Можеш да престанеш да лъжеш хората. Освен това си пише подробно за отраслите. Интересен е ръстът в промишлеността и спада в строителството.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 85. 85 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1329 Неутрално

  До коментар [#54] от "mitkaloto_":

  Има проблеми, но са за мен, а не за теб.
  Ти си правия, а аз скочих на клона с крясъци...
  Лошо.
  Нищо. Случва се понякога.
  Поздрави и от мен.

  Ecrasez l’infâme
 86. 86 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#84:"deutschwagen"]Ръстът на цените не влиза в реалната процентната разлика на БВП[/quote]

  А кое влиза?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 87. 87 Профил на Boa Hancock
  Boa Hancock
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#41:"Graf"] До коментар [#34] от "Nikolay UK":

  Още едни се е качил на клона и мучи членоразделно.. [/quote]

  Муахахахаха. Тханкс Графе.

  Бий Чембери http://www.youtube.com/watch?v=ztbXog028gs
 88. 88 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1772 Неутрално

  Икономиката се повиши с 0.8 % ,а гащите на българина паднаха със 100%.

 89. 89 Профил на venci31
  venci31
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#69] от "др. Иванов":

  Не знам колко е реалната безработица, но ми прави впечатление нещо, което не мога да си го обясня. Как заведенията през деня са пълни с хора. може би аз не го разбирам, ама когато нямаш пари , мисля че да пиеш кафе за по левче не е необходимо. Друго нещо което никой не си и помисля. Когато дойде така наречената световна икономическа криза, удари сектора строителство. Аз съм в този бранш. В града от който съм имаше близо 5-10 хиляди. тези хора автоматично останаха без работа. А на другите места колко са? Нали се сещаш за колко хора в България става на въпрос. Кой и къде да им намери работа?

 90. 90 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1237 Весело

  До коментар [#82] от "Кокетна Чемширова":
  I am very impressed !!! че UNIX е по стар набор от моя бре каки, за виндолса пък не коментирам Туй графичното пък съвсем в непричьом са явява , а че не сте оператор съм сигурен инак нямаше се фалите с новото лизингуву фтомобилче
  Виждам че някой сериозно Ви е комплексирал на тема ум,ясно личащо си в почти всеки Ваш пост.
  Не срещам проблеми с договори, правно съм доста по грамотен от доста адвокати ,поради добро стечение на обстоятелствата, без наказателно право там съм пълен лайк и се надявам и занапред да остана такъв.
  Мисълта ми бе за това че не можете да се противопоставите на violence , колкото и да Ви е умна главицата anlıyor musunuz
  Примери бол.

  Тиква под наем.
 91. 91 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1237 Весело

  До коментар [#82] от "Кокетна Чемширова":
  I am very impressed !!! че UNIX е по стар набор от моя бре каки, за виндолса пък не коментирам Туй графичното пък съвсем в непричьом са явява , а че не сте оператор съм сигурен инак нямаше се фалите с новото лизингуву фтомобилче
  Виждам че някой сериозно Ви е комплексирал на тема ум,ясно личащо си в почти всеки Ваш пост.
  Не срещам проблеми с договори, правно съм доста по грамотен от доста адвокати ,поради добро стечение на обстоятелствата, без наказателно право там съм пълен лайк и се надявам и занапред да остана такъв.
  Мисълта ми бе за това че не можете да се противопоставите на violence , колкото и да Ви е умна главицата anlıyor musunuz
  Примери бол.

  Тиква под наем.
 92. 92 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#89] от "venci31":

  Те щяха да си намерят, но герб забрани да се работи! Тези строители досега да не бяха замразени на някой космически кораб и пуснати при тройната? Били са по селата, имали са животни, гледали са зеленчуци. Всичко това се забрани и за да го правиш трябва да се бръкнеш с 300-500 хиляди. Бабата за да си продаде 3 щайги круши от дървото в двора трябва да се регистрира като селскостопански производител, да си купи касов апарат, да го свърже с НАП, да наеме счетоводител и някой да й поддържа апарата. Ако заколиш едно агне вкъщи и го продадеш на комшията глобата е 1000-2000 лв., а преди 2-3 седмици Миро предложи да стане от 5000 до 7500 лв. за първи път и от 7500 до 10000 за втори. Пет хиляди ще глобят дедо Геро, че извадил 10 яйца на пазара за да си купи аспирин и това е минималната глоба!

  Затова няма работа и народа гладува. заради злодеите от ГЕРБ.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 93. 93 Профил на TzZar
  TzZar
  Рейтинг: 1237 Весело

  До коментар [#82] от "Кокетна Чемширова":
  I am very impressed !!! че UNIX е по стар набор от моя бре каки, за виндолса пък не коментирам Туй графичното пък съвсем в непричьом са явява , а че не сте оператор съм сигурен инак нямаше се фалите с новото лизингуву фтомобилче
  Виждам че някой сериозно Ви е комплексирал на тема ум,ясно личащо си в почти всеки Ваш пост.
  Не срещам проблеми с договори, правно съм доста по грамотен от доста адвокати ,поради добро стечение на обстоятелствата, без наказателно право там съм пълен лайк и се надявам и занапред да остана такъв.
  Мисълта ми бе за това че не можете да се противопоставите на violence , колкото и да Ви е умна главицата anlıyor musunuz
  Примери бол.

  Тиква под наем.
 94. 94 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#91:"Cerber"]че UNIX е по стар набор от моя бре каки[/quote]
  Разбрах ви нивото, благодаря. Моля, съсредоточете се върху неща, от които наистина разбирате. Изключете от тях IT технологиите, явно само сте чували за такива. Правото и социалните науки са друго ваше бяло петно, което ясно личи от изказванията ви. Мисля, че успешно може да коментирате футбол, бански костюми и заведения за бързо хранене, от позицията на дългогодишен тираджия. Благодарим ви, че ни уведомихте за социалния си статус.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 95. 95 Профил на mirohero
  mirohero
  Рейтинг: 901 Неутрално

  До коментар [#72] от "Кокетна Чемширова":

  Вашите виждания са малко теоретично идилистични. На практика, ако има много бедни, те няма нужда да се преквалифицират, изучат и т.н., ами просто да убият комшията с Мерцедеса и да му го вземат - справка Египет, Сирия, Либия и т.н. Дали ще нарекат това поведение борба за демокрация, комунизъм, религиозна чистота и прочие няма значение - реално движещата сила е една единствена и това е необходимостта от отнемане и преразпределение на "благата". В природата е същото - няма нито изпосталяли животни, нито много охранени - просто в един момент другарчетата им ги изяждат.
  Така че, това крайно социално разслоение е точно толкова опасно колкото крайното комунистическо изравняване.

 96. 96 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#86] от "др. Иванов":

  Само количеството на стоките и услугите. За целта обикновено се използват постоянни цени (базови), а не текущи. Има и друг подход, делене на номиналния БВП на изчислени дефлатори. Но важният въпрос е какво не включва БВП - сивата икономика, която в България е около 1/3 от цялата. Тя не фигурира в статистиката.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 97. 97 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#86] от "др. Иванов":

  Само до поясна - това за разликата в количеството на стоките и услугите се отнася за процентната разлика. Реалният БВП, както номиналния също е измерен като стойността на стоките и услугите, само дето цените са постоянни, а не текущи. За това, когато се изчисли процент разлика, единствено количеството се мени.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 98. 98 Профил на deutschwagen
  deutschwagen
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#92] от "др. Иванов":

  Не са били в космически кораб, просто тогава балонът на недвижимостите още го имаше и се строеше много повече.

  In reality the World Championship was won and lost in the first four races, all won by Ayrton Senna. Won, moreover by a car which should not have been winning
 99. 99 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#96] от "deutschwagen":

  Ти четеш ли какво пишеш? какви постоянни цени? Чул, недочул. не се отчита инфлацията, което е различно от увеличението на международните цени на основните ни изности продукти от които за съжаление не печелим нищо, а само трупат БВП. Даже инфлация не трупат, защото се изнасят.
  Приходите в бюджета през 2012 г. са равни на тези от 2008г. това означава, че цялата инфлация е реален спад, а тя е 13-14%. Отделно ако е вярно, че сега влизат по 1-2 млрд. повече от ЕС това още 3-5% реален спад на нашата икономика, защото в момента идват от вънка. Това е положението, спадът в икономиката спрямо 2008 г. е 15-20%, а не олигофрените да ми отчитат минимален ръст.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 100. 100 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#98] от "deutschwagen":

  Този "балон" 100 години ли беше? Преди балона да не бяха на почивка по Ривиерата?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK