В ДКЕВР не е открита диплома на бившия й председател Юлиана Иванова

В ДКЕВР не е открита диплома на бившия й председател Юлиана Иванова

© Юлия ЛазароваДиплома на Юлиана Иванова в ДКЕВР няма, обяви новият председател на регулатора Евгения Харитонова, цитирана от БиТиВи. На днешното заседание на комисията се очакваше медиите да видят дипломата на Иванова, но заседанието беше отменено.


За липсата на диплома за висше образование сигнализираха от БСП. По закон хора със средно образование не може да оглавяват регулатора. От събота Иванова не отговаря на мобилния си телефон, а ректорът на Техническия университет е категоричен, че тя няма диплома от този университет. След десетгодишно следване с няколко прекъсвания, през 97-ма тя изгубила студентските си права, посочва телевизията. По нейна информация няма следа Иванова да се е прехвърлила в друг университет.


Според юристи, дори и да се окаже, че Иванова е заемала поста незаконно решението за извънредно поевтиняване на тока е валидно.
Регулаторът решава като колективен орган и за цената на тока има достатъчно валидни подписи на останалите членове.


Иванова заемаше поста два дни, след което се наложи да подаде оставка, защото се разбра, че е собственик на сайта, който в нарушение на закона продавал онлайн тютюневи изделия. В петък вечер правителството в оставка назначи на поста Евгения Харитонова, дотогава заместник-министър на икономиката.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK