Министър Станков ще проверява ползата от назначенията на аграрните аташета

Министър Иван Станков

© Надежда Чипева, Капитал

Министър Иван СтанковМинистърът за земеделието проф. Иван Станков заяви, че ще провери аграрните назначения зад граница, съобщи Би Ти Ви.


Той ще изиска справка колко струва на държавата издръжката на аташета в Брюксел, Германия и Париж и каква е ползата от тях за държавата. Според професор Станков подобни назначения са неоправдани.


Именно аграрното аташе в Брюксел Светослав Симеонов е основен свидетел по разследването срещу бившия министър на земеделието Мирослав Найденов, на когото вчера бяха повдигнати три обвинения.
Постът аташе по земеделието беше въведен от правителството на ГЕРБ през 2011 г., като първото такова беше назначено на 1 април 2011 г. в Берлин. Тогава беше обявено, че целта на назначенията е по-доброто промотиране на българската селскостопанска продукция и храните на важни международни пазари.


Министърът на земеделието, който днес се срещна с фермери в Кърджали, се обяви за въвеждането на по-строг граничен контрол на вноса на храни от Европейския съюз. Той не изключи възможността България, подобно на Румъния, да въведе задължителен контрол на границата за всички храни, влизащи от Европа. Предстои въпросът да бъде поставен пред премиера.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Да внимава, да не последва пътя на Миро Найденов!

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 2. 2 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 597 Гневно

  Майко мила с какви щатове е пълна нашата администрация....

 3. 3 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1220 Неутрално

  Какво има да проверява, ползата е значителна... за този, който е назначен на подобна синекурна длъжност. Вероятно постът е измислен от ГЕРБ специално за разкрити "калинки".

 4. 4 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  И такива ли сме хрантутили !!! Ако не друго поне да се види, колко от тези екскурзианти са с дипломи които отговарят на заеманите длъжности. И Бойко да каже кой е виновен.

 5. 5 Профил на Gaetano Scirea
  Gaetano Scirea
  Рейтинг: 696 Любопитно

  И защо досега не се осъществява контрол подобно на Румъния? Не ви ли е срам бе продажници...?

  Non ho un brutto carattere, e' la gente che mi rompe i coglioni:)
 6. 6 Профил на siskata_mar
  siskata_mar
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Аз мога да му я кажа - никаква.

 7. 7 Профил на Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Лукс на Прокопиеви и Плевнелиев в село Баня"
  Рейтинг: 695 Неутрално

  След като не успяха да подкупят Светльо, го изпратиха далече...

 8. 8 Профил на peshistiya
  peshistiya
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Аграрни аташета?!?! Бафмааму, не знаех до сега,че сме имали и такова, ама съм доволен!
  Като имаме културни аташета, що да нямаме и селскостопански аташета?Ние сме нация от селяни-културки, ама не само!
  Даже сме и физкултурна нация!
  Чудя се къде му е бил акъла на цвъ. цвъ. като баш физкултурник, та не е назначил и физкултурни аташета? Голям пропуск!

 9. 9 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 756 Любопитно

  За тях сигурно е очевАдна, какво да проверява!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 10. 10 Профил на ot_tuk_ot_tam
  ot_tuk_ot_tam
  Рейтинг: 459 Любопитно

  "задължителен контрол на границата за всички храни, влизащи от Европа"
  хммм, а защо си мисля че няма такова нещо като внос от Европа? Нали сме единен пазар? А къде остана свободното движение на стоки?
  Контрол не означава спиране на стоките, само още администрация за съжаление ...

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12 Профил на anastas_kar
  anastas_kar
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Столичната административна мафия е с такива дълговечни традиции в изобретяването на " необходими " нови длъжности,че ще се справи дори след въвеждане на електронно правителство , или преместване на министерствата далеч – даже на Марс.

 13. 13 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Не е много трудно да се извърши тази проверка.От 2011 г. такова аташе има и в Париж,където по това време вече е посаник сегашния служебен министър-председател Марин Райков.Вярно е,че земеделските аташета,както и аташетата по други направления-търговски ,разузнаване ,МВР , култура , отбрана ,са в щатовете на съожтветните министерства и други структури в държавата ни,то те работят под контрола на съответния посланик и под шапката на дипломатическото ни представителство в приемната страна.Техните ежемесечни доклади,а те са длъжни да изготвят такива доклади,до своите принципали задължително минават през посланика.Със сигурност Марин Райков знае какви ги е свършило герберското земеделско аташе там. Тези аташета,особено в различните икономически направления,сега биха били особено полезни при условията на свободната конкуренция в зоната на ЕС и свободното движение на стоки.Те трябва да изучават състояние на пазара в съответната страна,играчите на този пазар и да улесяват и насърчават връзките на българските фирми-износителки на българска проукция там чрез инфорпмация за възможните и сериозни фирми,евентуални партньори,тяхната надежност и финансово състояние ,положениетго им на съответния пазар. Много се съмнявам калинките на ГЕРБ да са хора с такива възможности ! Задача и на българските журналисти е не да се занимават с изневерите на известни наши певачки,бракове и разводи на светски личности,кой къде се готвел да се запали,какво казал Хр. Стоичков, а да надникнат и в тези задгранични служби,където отиват много пари на обеднелия български данъкоплатец.

 14. 14 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 638 Неутрално

  тоя комунист да не се отваря, а да си гледа овчите кожи по които е спец, щото може да се окаже, че аташето и премиера са оформили служебен роман

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 15. 15 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1343 Весело

  " Според професор Станков подобни назначения са неоправдани."

  По соц време, провинилите се партократи ги пращаха посланици в Монголия,сега най-целесъобразно ги "подкупват"с аташирана копанка в еуропските столици.Баш си е оправдано и замълчано.

 16. 16 Профил на serena
  serena
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Нека ги проверят и да видят какво са свършили, откакто са назначени... да не се окаже, че за пет пари работа няма насреща, но похарчените за тях и от тях суми са значителни, живеят в скъпи имоти - собственост на държавата и пр.

 17. 17 Профил на rali.germanov_86
  rali.germanov_86
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Първо Предлагам на сегашния /служебен / земеделски / министер следното; ПЪРВО; ДА СЕ ОТНЕМАТ от ДНЕШНИТЕ СЕЛСКИ КУЛАЦИ /експлоататори на земите и труда на работещите в ЧИФЛИЦИТЕ им./ - ПАРИТЕ, КОЙТО ТЕ ПОЛУЧИХА от " ЕВРО-ФОНДОВЕТЕ " ЗАЩОТО те не организираха нищо за ПРОИЗВОДСТВО на ВСЯКАКВИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ОТРАСЛИ а само три четери зърнени култури от който си осигоряват добра лична печалба и нищо друго за задоволяване на българския пазар с българско производство. Затова внасяме зеленчуци и меса от други държави. Много земни площи са непълноцено, и нецелесъобразно ползвани и дори необработвани - пустеещи.; В Т О Р О ; Парите ДА СЕ ДАДАТ НА ПРОИЗВЕЖДАЩИТЕ МЕСО, МЛЕКО, ПЛОДОВЕ, ЗЕЛЕНЦУЦИ, НАПОИТЕЛНИ СИСТИМИ, РИБАРНИЦИ , ПЧЕЛИНИ. ПРЕРАБОТВАТЕЛНИ КОНСЕРВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ. И..и и.. други ОТРАСЛИ В ЗЕМЕДЕЛИЕТО СЪЗДАВАЩИ ПОСТОЯННИ РАБОТНИ МЕСТА. Да се постави НАЧАЛО на КОЛЕКТИВНОТО ЗЕМЕДЕЛСКО СТОПАНСТВО, средно -големи частни, общински или и държавни земеделски стопанства. ТОВА е СПАСИТЕЛНИЯ ПЪТ ЗА БЪЛГАРИЯ.. БОГАТИ ЗЕМИ ИМАМЕ, БОГАТ НАРОД МОЖЕМ ДА СтАНЕМ. ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ПРОДАЖБАТА НА БЪЛГАРСКИ ЗЕМИ И ВСЯКАКВИ ИМОТ НА ЧУЖДЕНЦИ.

 18. 18 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#14] от "marquis": Ако това се отася за мен,то аз съм толкова комунист,колкото ти си патриарх.Вероятно разликата между мен и теб са изчетените тонове / да,тонове / книги .

 19. 19 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#18] от "molesan2":

  Сигурен ли си че си изчел тонове книги, защо е невъзможно да не схванеш няколко прости изречения, може и едно да е, няма да ги броя в знак на прозаично разсипничество. Разбира се, ако не си случайно тази Старозагорска, мустаката порода на снимката.

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 20. 20 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 696 Весело

  Ползата от тези аташета е колкото ползата от обувки за змията...

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 21. 21 Профил на nage
  nage
  Рейтинг: 582 Неутрално

  ми то в това министерство всяка една проверка за ползата от каквото и да е ще доведе до идентични резултати - грух грух

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK