Четирима митничари от Бургас допуснали манипулиране на данни в склад на "Лукойл Нефтохим"

Лукойл Нефтохим

© Анелия Николова

Лукойл НефтохимЧетири дисциплинарни производства са образувани срещу митнически служители в Митница Бургас, съобщиха от агенция "Митници".


Четиримата са създавали условия за манипулиране на данни и за извеждане на акцизни стоки без контрол в данъчен склад Нефтопристанище Росенец на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД.


От началото на февруари в продължение на два месеца митническите служители извършват проверка в данъчен склад Нефтопристанище Росенец за одобряване на точките за контрол и констатиране на съответствието на средствата за измерване и контрол с изискванията на Наредба № 3. Поставени са над 900 митнически пломби. Резултатите от извършената проверка показват, че поставените уреди коректно подават информация към системите на Агенция "Митници". На тази база на 11 април 2013 г. на данъчен склад Нефтопристанище Росенец е издаден Акт за съответствие с изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).
В същия ден обаче, след като в координационния център в Централното митническо управление (ЦМУ) в София е констатирано, че едно от вече поставените устройства работи на тестови режим, служители от ЦМУ проверяват съответното устройство и установяват, че някои от поставените митнически пломби са подменени, други липсват, а метрологични стикери са пробити. По тази причина митническите служители веднага започват проверка на място на всички контролни точки.


Измервателната система в съответната контролна точка съдържа разходомер, трансмитер и контролер. Трансмитерът преобразува електрическите сигнали в цифрови. Контролерът получава от трансмитера тези сигнали и въз основа на заложени стандартизирани таблици и коефициенти извършва преизчисленията, необходими за получаването на данните в съответните мерни единици и ги предава на индустриалния контролер в Интегриращите комуникационни устройства за наблюдение и контрол (ИКУНК), уточняват от агенцията. При промяна на тези елементи за преизчисление се изкривяват данните от измерването. За да се предотврати манипулирането на средството за измерване се пломбират всичките му елементи. При ситуация, в която някои от елементите на измервателната система са оставени без митнически пломби в продължение на дни, данните, които се предават към индустриалния контролер в ИКУНК биха могли да бъдат манипулирани и се счита, че в точката за контрол няма средство за измерване и контрол, съгласно чл. 51, ал. 3 от Наредба № 3 и съгласно чл. 103 а, ал. 5 от ЗАСД през този период не се допуска въвеждане и извеждане от данъчните складове на акцизни стоки.


Във връзка с констатациите на проверяващите данъчен склад Нефтопристанище Росенец, на 12 април отдел "Вътрешно разследване" в ЦМУ започва проверка в Митница Бургас. Проверката установява, че на 5 април от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД немотивирано са поискали от началника на Митница Бургас свалянето на няколко митнически пломби, както и за пет дни определени уреди да преминат от работен в тестови режим. Установено е, че в продължение на дни контролните точки са оставени без митнически пломби и без митнически контрол, като по същото време са извеждани големи количества продукти от данъчния склад, а в последствие показателите на уредите са нулирани.


Веднага е образувано дисциплинарно производство, по което Дисциплинарният съвет на Агенция "Митници" е констатирал, че между 8 и 12 април т.г. действията на митнически служители в данъчен склад Нефтопристанище Росенец по разпломбиране и пломбиране на точки за контрол не попадат в нито една от нормативно предвидените видове проверки. С намесата си служители на Митница Бургас са създали условия за извеждане на акцизни стоки без нормативно изискуемата надеждност и достоверност на данните, предавани към системата на Агенция "Митници". Констатирани са предпоставки за унищожаване, подмяна и манипулиране на документи и са установени документални липси и несъответствия. Установено е неспазване на административни процедури, което създава възможност за манипулиране на данни. С действията си служителите обезсмислят констатациите в Акта за съответствие с изискванията на ЗАДС на данъчен склад Нефтопристанище Росенец на складодържателя "Лукойл Нефтохим Бургас" АД и препятстват усилията на Агенция "Митници" за привеждането му в съответствие със закона.


По никакъв начин и в никаква ситуация Агенция "Митници" няма да позволи каквито и да е опити за саботиране на твърдата политика за привеждане на всички икономически оператори към изискванията на закона и тяхното безусловно равенство пред него, се казва още в официалното съобщение.

Коментари (87)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Philip
  Philip
  Рейтинг: 978 Весело

  Това е малко неприятно, все пак Валентин Златев е близък картоиграч с Него... Какви са тези инсинуации, по адрес на най-големия патриот?! Това е удар срещу ГЕРБ и неговите първи партийни и държавни ръководители!

  PHILIP
 2. 2 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1370 Разстроено

  """ Проверката установява, че на 5 април от "Лукойл Нефтохим Бургас" АД немотивирано са поискали от началника на Митница Бургас свалянето на няколко митнически пломби, """
  ========================

  А срещу какво се е съгласил митничаря ?
  Нима някой мисли че само за ""хубавите"" му очи ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 3. 3 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  А, Лукойл наистина са крадяли и не са си внасяли акцизите.
  Закривай!!!
  Вън руснаците от БГ (може само като туристи)!!!

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 4. 4 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1130 Любопитно

  Значи ако Енергото хване Леля Пенка с разпломбиран електромер/не се обвинява техника/, тоест с възможност за редуциране на даден коефицент, по Наредба се начислява служебно максимална консумация за даден период назад на Леля Пенка. В задачата се пита, ако Държавата хване една фирма от топ 10 на България със същия номер/възможност за корекция на един коефицент на умножение във формулата/ какво прави Държавата?!

 5. 5 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Май приятелите на Борисов вече не са приятели с митниците..

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 6. 6 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1318 Неутрално

  Въпросът тук не е защо митничарите са корумпета. Ние това си го знаем по презумпция,. Въпросът е каква щебъде отговорността на корумпатора...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 7. 7 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  "По никакъв начин и в никаква ситуация Агенция "Митници" няма да позволи каквито и да е опити за саботиране на твърдата политика за привеждане на всички икономически оператори към изискванията на закона и тяхното безусловно равенство пред него, се казва още в официалното съобщение."
  Е дори само за това изказване - Боко нивгаш вече премиер!От как метнА оставка,нещата лекинко почват да се нормализират.А матряла ЯКО ДА МИСЛИ на 12май.

 8. 8 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2500 Весело

  Галяма работа!
  Само четирима от всички платени от Лукойл държавни служители

  подпис
 9. 9 Профил на legaltk
  legaltk
  Рейтинг: 388 Неутрално

  И на тяхно място ще дойдат нови 4-ма, НЕПОДКУПНИ ?!? ........

 10. 10 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1947 Неутрално

  Загрижен съм за българо-руската вечна дружба.

 11. 11 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  До коментар [#8] от "Иван К":
  Защо митничарите? Държавата да опука Лукойл, защото всичко това е на тяхна територия, а те ако смятат че САМОВОЛНО митничарите са скъсали, повредили и т.н. пломбите да си ги съдят с регресивен иск.

 12. 12 Профил на marquis
  marquis
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Интересно, дали това няма да накара другарят Алекперов да подмени другаря Андронов, който е доказан крадец с дебело и крадливо досие, опериращ на поне два или три контитента, а защо никой не преразгледа поведението на другаря Златев, обладател на т.н. "златна акция" на България, която неговия баща спечели честно в едно с майка му, правейки Родината независима страна с подвиг чудовен и равен на подвига на Левски и/или Ботев, даже по-големи герои от тях са семейство Златеви. Майтапът на страна, но как хора, работещи срещу националните интереси на РБ не са унищожени като действащи терористи спрямо България и народа и?

  "Vernunft wird unsinn, wohltat plage."
 13. 13 Профил на starez
  starez
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#4] от "stoiank":

  <Какво прави държавата>!?Нищо не прави, без разрешението на Слънцето.

 14. 14 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Хич да не е 20 пъти съм го писал това с измамите дето се правят в росенец. И за тях знае всеки бургазлия. Ама герберчетата живеят в паралелната реалност, в която монопол на горивата няма, шефа на лукойл не е приятел с бойко и с протекции не се ползва.
  Някой от вас петролен танкер на живо виждал ли е ? Да си представите колко гориво влиза в това пристанище и държавата се хваща за палците с митото ?
  Иначе слагаме данък на депозитите щото няма пари в хазната.
  Ей това е бойкономиката.

  Eff U Greta
 15. 15 Профил на Венцислав Тодоров
  Венцислав Тодоров
  Рейтинг: 227 Неутрално

  За източване на неизвестно количество акцизни стоки /може би 1000 тона гориво / се образува дисциплинарно производство.За сведение налозите на 1000 литра гориво са около 1300-1400 лв.При източени 1000 тона или около 400 камиона с гориво /количество напълно постижимо за пет дни/ означава,че държавата е ощетена с неплатени 1 300 000-1 400 000 лева.За това нещо разбира се трябва да се образува дисциплинарно а не наказателно производство.Наказателно ще е ако хванат някой който е откраднал пет туби бензин от бензиностанция.

 16. 16 Профил на basilicum
  basilicum
  Рейтинг: 657 Неутрално
 17. 17 Профил на optimu_s
  optimu_s
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Ами сега какво?
  Трябва, съдебни процеси, уволнения, национализация и последваща преватизация, на офшорката " ЛУКОЙЛ"

 18. 18 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 877 Неутрално

  И са дръпнали няколко тона за себе си :)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 19. 19 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  Още като са стъпили на наша земя руснаците през 968 година са разбрали колко много има за крадене , даже покрай нас подкарали и Византия ама са яли голямо дърво и набързо са се изнесли .После все насам им е бил мерака .

 20. 20 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#15] от "venci_todorov":
  Какви 1000 тона...

  http://www.marinetraffic.com/ais/shipdetails.aspx?mmsi=273317560&header=true

  Ето ти маринтракера. Тоя танкер в момента е в залива. Само той е 6600 тона. А ако знаеш колко кораба минават дневно...

  Eff U Greta
 21. 21 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Мангизите от контрабанда с руснаците отиват директно в касата на другарската БСП, която е докарана до фалит, а сега текат предизборните кьорфишеци на Гей Дмитриевич и всяко левче е от значение.

 22. 22 Профил на Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Moi6e from Israel, с деактивиран акаунт
  Рейтинг: 1312 Весело

  [quote#3:"Депутат 241"]А, Лукойл наистина са крадяли и не са си внасяли акцизите. [/quote]
  Нее, бе може да бъде! Не вярвам в Лукойл да крадят!

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 23. 23 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 442 Гневно

  Идват избори, а от къде пари.Не текат по реките.Защо ще пречат на дория спонсо на Бок.Как ще им спират кранчето. А колко пари трябва да се раздават само.Лелеее, откъде?

 24. 24 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#12] от "marquis":

  Още когато приватизираха НХК, английския посланик коментира:
  "Ще си патите с Лукойл!"

  За мене това е най-голямата грешка на Иван Костов. За това, действително е виновен.

  Да разлая троловете!!
 25. 25 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#3] от "Депутат 241":

  Абе, ще минем и без туристи!

  Да разлая троловете!!
 26. 26 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 714 Любопитно

  До коментар [#3] от "Депутат 241":Главуняк, над 70% от акциите на Лукойл са на американски фонд и банка.Какви русноци са те подгонили за пореден път? Ще викаш ли вън американците от България?

 27. 27 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Четиримата митнчари трябва да са вече в ареста, заедно с поискалите преминаването на тестови режим ,служители на Лукойл,докато не се установи кой е реалният служител на Лукойл, е извършил нарушението. Мантрите: Митницата ще направи ... , са ала бала и не вършат работа.

 28. 28 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#20] от "lo_ridah":
  Вероятно споделяш новина в "тарикатский" реекспорт ?...

 29. 29 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#21] от "xefgo":Ако Лукойл праща парите на Станишев, значи американците му подпомагат кампанията.

 30. 30 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#26] от "cobanmaala":

  Нига плииз... Айде като си нaвътре - я кажи в Делауер ли е фонда

  Eff U Greta
 31. 31 Профил на NAPALM
  NAPALM
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#13:"starez"]

  До коментар [#4] от "stoiank":

  <Какво прави държавата>!?Нищо не прави, без разрешението на Слънцето. [/quote]
  Праснах ти минус, защото си наивен, ако мислиш, че в случая Слънцето/Боко значи нещо.
  Сещаш ли се кво значи целия тоа цирк-Златев директно ни казва: Хапльовцииии, ^%#^%&$^$ аз пак си правя квото и както искам!
  Да не би да вярваш, че тие митничаре имат толкоз топки, че сами на своя глава да направят това?

  KILL'EM ALL !!! LET GOD RECOGNISE HIS OWN!
 32. 32 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#28] от "dimko":

  Извинявай, но не те разбрах...

  Eff U Greta
 33. 33 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#30] от "lo_ridah":
  Bank of New York (владеет 69,5% акций «ЛУКОЙЛа» – причем уже не как номинальный держатель, а как натуральный собственник) и Springtime Holdings (7,6%).

 34. 34 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  [quote#24:"lone_wolf"]За мене това е най-голямата грешка на Иван Костов. За това, действително е виновен.[/quote] Вярно е , но като гледам как се развиха западните инвестиции в България през последните 13 години ми се струва че Нефтохим пак щеше да попадне в руски ръце . Като се сложат в уравнението и последните 3 правителства - всеки друг би бил прогонен от насъсквани тълпи от червените!

 35. 35 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#30] от "lo_ridah":
  Както виждаш, не е в офшорна зона фондът. Нали знаеш и къде се листват акциите на Лукойл? Аз не съм толкова навътре с борсите.Осветли ни каква е Нюйоркската борса? Посред Москва ли е или оттатък Урал?

 36. 36 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#32] от "lo_ridah":
  Показаният в линка танкер, не е "петролен", продуктовоз. Знаеш ли за къде е отплавал ?...

 37. 37 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Видяхте ли сега откъде идва голямата злоба към Дянков - руските контрабандисти бяха бесни когато Дянков върза нефтохима и бензиностанциите с НАП - знаете ли че става дума за поне 10 милиарда лева годишно контрабанда и скрито ддс - а тези четиримата са просто винчмета в схемата на Златев

 38. 38 Профил на byal_negar
  byal_negar
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Колкото по-голям е монополиста, толкова по-мащабни са кражбите, а санкциите в повечето случаи са смешни. Трябва при установяване на такъв вид нарушения, веднага да се отнема лиценза и санкциите да са съизмерими с оборота на търговското дружество. Същото е и с Енергото.

  "Истината е винаги посредата!"
 39. 39 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 660 Неутрално

  всяко руско предприятие на територията на европейския съюз е гнездо за измами далавери корупция и пак корупция - с тези средства си служи така наречения руски бизнес и у дома и в чужбина - тези типове приватизираха Русия за три нощи и хич не си поплюват

 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3710 Неутрално

  [quote#3:"Депутат 241"]Вън руснаците от БГ (може само като туристи)!!![/quote]
  По-скоро Валентин Златев трябва да се вкара в затвора!
  Не ми пука как се справят руснаците. Интересува ме какви измами са въртели бълфарите.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1257 Весело

  Кой врътна кранчето на Боко, баш преди изборите?????

 42. 42 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#33] от "cobanmaala":
  Търговски регистър:
  Лукойл Нефтохим Бургас АД, ЕИК:812114069
  Внесен капитал 40363743 лв.
  Описание: Непарична вноска в капитала на дружеството е направена от акционера "Лукойл юръп холдингс БВ" Холандия и представлява 35% от притежаванети от "Лукойл юръп холдингс БВ", Холандия акции от капитал на "Север Тек" ЗАО-Русия, дружество регистрирано на 01.август.1996 г. от Регистрационната палата към Министерството на икономиката на Руската федерация под рег.№Р-6026.16, с капитал в размер на 100360000 рубли, разделен на 100000 акции с номинална стойност от 1003, 6 рубли всяка или 35000 акции от капитала на "Север Тек" ЗАО Русия, с парична оценка съгласно определение на БОС от 21.12.2006 г. по дело №501/2005 г. в размер на 245000000 щатски Долара, това е извършено с решение на БОС от 20.02.2006 год.

  Между другото Bank of New York Mellon не е акционер.
  http://www.thefreelibrary.com/The+Bank+of+New+York+Selected+by+LUKOIL+as+Depositary+for+its+new+ADR...-a095094722

  Да не бъркаме боя със ситуацията

  Eff U Greta
 43. 43 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 714 Любопитно

  До коментар [#36] от "dimko":

  Ship Type: Oil products tanker
  Как да го разбирам това ?

  Eff U Greta
 44. 44 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 714 Весело

  На вестоносеца,че Лукойл е американски, му праскате минуси на принципа на шопа: Е те па такова животно нема. Па нема.
  Лошо е като ни дере руснак, ама като се оказва ,че е ачериканец , като че ли на някои им стана хубаво.

 45. 45 Профил на Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Sion с 27,Дневник , амнистия по изборите?
  Рейтинг: 1196 Любопитно

  А кой даде пристанище Росенец на Лукоил?!

  "Някои хора цял живот отстояват правото си да нямат собствени убеждения."
 46. 46 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#44] от "cobanmaala":

  http://en.wikipedia.org/wiki/Initial_public_offering
  Чети Procedure и виж банката, която си цитирал каква роля играе.
  ...вагит алекперов е второто по популярност име в щатите след джон смит, разбира се.

  Въпроса е какво правим сега, и какъв е коментара на Бойко

  Eff U Greta
 47. 47 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#43] от "lo_ridah":
  Така, както е написано - продуктовоз, може и за масла...

 48. 48 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 627 Разстроено

  Това е най-големия монопол и най-голямата далавера в държавата. За съжаление на протестиращите не са ЕРП-тата. Лукойл е. Ама нали са братушки там не може да се протестира - бият през пръстите, а и не само.

 49. 49 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#42] от "lo_ridah":
  Какво да ти кажа. Направо ги разби тия от Московски пост, които дават по-нова информация от твоята и цитират и дават линк към официалния сайт на Лукойл. http://moscow-post.ru/economics/001279002826167
  Да не говорим ,че те пишат за геполитика и хал хабер си нямат и от нея и от мащабите на България.
  Е, ти пишеш за Лукойл Нефтохим, а аз за Лукойл. Ама ставаше въпрос за Лукойл- майката, а не една от дъщерните фирми.

 50. 50 Профил на 2029
  2029
  Рейтинг: 650 Неутрално

  "Четирима митничари от Бургас допуснали манипулиране на данни в склад на "Лукойл Нефтохим""

  Е, и!

 51. 51 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#43] от "lo_ridah":
  Прочетох и дописката. Излизам от коментара по нея...

 52. 52 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  До коментар [#48] от "Стан":Че протестиращите си бяха от партията на русофилите - те искат да прогонят всичко идващо от запад и да вкарат идващото от Русия и Турция.
  Би следвало някои форумци да питат - защо се слага и Русия до Турция . Ами много ясно - трябва да има от кого да ни спасяват ( иначе схемата няма да работи ) .

 53. 53 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 442 Весело

  Нещо не се получи закачката, че лукойла бил хамерикански, а?
  Вагин Алекперов и той хамерикански гражданин го раздава мейби? Еййй, имаха намерение да го скрият Търговския регистър (помните ли?), че какво щяхме да правим тогава...
  А сигурно си спомняте, че тая огромна машина за пари не плаща нищо на държавата, щото милата била постоянно на загуба...

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 54. 54 Профил на Рол
  Рол
  Рейтинг: 545 Неутрално

  това за 5 дни а за 15 години

 55. 55 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#49] от "cobanmaala":

  Ами вземи прочети отчета на българския лукойл и виж към кое свързано дружество плаща "лихви" поотпуснат заем.
  А дали лихвите не са точно, колкото да излезе българското дружество на загуба, го оставям на теб да прецениш

  До коментар [#53] от "TrakerBG":
  Опитаха да го скрият да. А сега са усложнили супер много процедурата - хем е свободно, хем трябва да идеш да подадеш молба - с 3 имена и прочие..

  Eff U Greta
 56. 56 Профил на bta
  bta
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#1] от "Philip":

  Те за какво им сложиха тогава уреди.

 57. 57 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#52] от "do":

  Абсолютно си прав. Мисля си, че имаше и нещо общо с Белене цялата работа

 58. 58 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 872 Неутрално

  До коментар [#34] от "do":

  Всъщност всичко е малко по-странно!
  Може да изглежда невероятно, но проводник на руските интереси по времето на правителството на И.Костов е Александър Божков. Наред с това, същия изпитва панически ужас от жена си. Спретват му малък комплот с мацка, филмират цялата работа и го стискат яко за т@*@ците. От тук нататък съдбата на НХК е решена!

  (Между другото! А.Божков създава връзките си с руснаците в Багдад!)

  Да разлая троловете!!
 59. 59 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  [quote#3:"Депутат 241"]Вън руснаците от БГ (може само като туристи)!!![/quote]

  Ако може и като туристи - не!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 60. 60 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Сетих се за вица, дето питали митничарите за колко време можели да си купят мерцедес. И ангийските викат пускаме за 1 ден 2 тира и си купуваме мерджан. Румънските викат ами за 2 часа като си затвориме очите и събираме за мерцедес. И българските митничарили мислили, смятали, драскали.. И викат : амиии за два месеца. И другите такива "защо бе, как така два месеца?" . И българските митничари казали "Е, все пак Мерцедес е голяма фирма"

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 61. 61 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1094 Любопитно

  "Четирима митничари от Бургас допуснали манипулиране на данни в склад на "Лукойл Нефтохим"

  Около кой язовир са им вилите, на четиримата?

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 62. 62 Профил на Лудколю Деликолев
  Лудколю Деликолев
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Най-вероятно става въпрос за ремонтни дейности по някой от разходомерите, за които няма как да не се свали пломбата. А като приключи ремонта следват тестовете и калибровките, които се правят с гориво - прекарва се през този разходомер. След това е резонно да се нулират данните за да не се дължи акциз. А ако имаше корупционна схема, нямаше да има официално искане. Иначе излиза - моля ако обичате, да разрешите да открадна. В този ред на мисли, предвид помпозното заявление-декларация-обещание: "Ръководството на АМ обещава и декларира..." по всяка вероятност става въпрос за вътрешно разчистване на сметки с тези митничари и поставяне на поредните калинки. А матриала се плюнчи, пени и вика "удри". Е, всъщност то затова е и матриал де, и на 12-ти пак ще избере я милиционерите, я комунистето - да му калиброват отверстието още 4 години, важното е да има по-кого да плюва.

 63. 63 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Четирима митничари от Бургас допуснали манипулиране на данни в склад на "Лукойл Нефтохим"

  което КОНКРЕТНО "манипулиране" е донесло колко стотици хиляди или милиони -и в ЧИИ джобове????
  Питам КОНКРЕТНО-КОЛКО и ЗА КОГО??
  Това е важното ..оставете другите "разкрития" !!

  КОЛКО и за КОГО ??????!!!!!!!!!!!!

 64. 64 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#37:"richardnixon"]Видяхте ли сега откъде идва голямата злоба към Дянков - руските контрабандисти бяха бесни когато Дянков върза нефтохима и бензиностанциите с НАП - знаете ли че става дума за поне 10 милиарда лева годишно контрабанда и скрито ддс[/quote]
  кога ги върза фискалния ястреб Дянков и оттогава КОЛКО милиарда докопа от тях и- КЪДЕ са тия МИЛИАРДИ-че да не беше се самозапалвал народа??

 65. 65 Профил на minjo
  minjo
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#4] от "stoiank":

  Браво!
  Много точно!

 66. 66 Профил на vilian
  vilian
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Дянков,къде си?Кой те изгони?Защо ни остави?Не са минали и 40 дни,а вече ти разпечатват пломбите.И правилно!Българското население трябва да знае кой управлява и да не поставя контролни уреди на управляващите...

 67. 67 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#62:"Лудколю Деликолев"]Най-вероятно става въпрос за ремонтни дейности по някой от разходомерите, за които няма как да не се свали пломбата.[/quote]

  Ам докато се прави ремонт, кво праим, точим без измерване или слагаме временен? Като ти замерват електромера, какво правят:
  - директно те връзват към тока;
  - стоиш без ток;
  - слагат ти временен (а може и постоянен)?

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 68. 68 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  А какво викаше Цецо:

  "... граничният контрол в българските пристанища, включително и в пристанищен терминал "Росенец", се извършва в пълно съответствие с европейското и българското законодателство .."

  (из отговор на ЦвЦв на въпрос на депутата Лъчезар Тошев от март 2012)

  https://www.bivol.bg/cvetanov-rosenec.html

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 69. 69 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 610 Весело

  [quote#61:"grand funk railroad"]Около кой язовир са им вилите, на четиримата? [/quote]

  Вилите край язовирите са "селска атака".

  В Бургас има море- всяко лято си го припомняте...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 70. 70 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Тези митничари от "Солунската митница" (по Алеко) ли са?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 71. 71 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 610 Весело

  [quote#70:"Lady Zeppelin"]Тези митничари от "Солунската митница" (по Алеко) ли са? [/quote]

  Не- от българската.

  В Солунската вече няма келепир...

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 72. 72 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  Само четирима са хванати, а колко са били не е ясно.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 73. 73 Профил на richardnixon
  richardnixon
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#61] от "grand funk railroad":не знаеш ли кой е язовира на мафията - да си чувал за Гьола

 74. 74 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  [quote#69:"952"]В Бургас има море- всяко лято си го припомняте...[/quote]

  А не. Много обичам Бургас и неговите хубави хора(особено момичетата ), но всяко лято си припомням други морета, малко по на юг.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 75. 75 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  [quote#73:"richardnixon"]да си чувал за Гьола
  [/quote]

  Не, не съм.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 76. 76 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1031 Неутрално

  [quote#49:"cobanmaala"]тия от Московски пост, които дават по-нова информация от твоята и цитират и дават линк към официалния сайт на Лукойл. [/quote]

  А бе що ни занимаваш с фантазиите на пиян мужик от някаква "масковска" газетка. Алкашът гео-стратег е обявил т.нар "номинальный держатель акций" ING banc и депозитаря Bank of New York за собственици. Ето обаче какво пише Ройтер в края на миналата година:

  http://ru.reuters.com/article/businessNews/idRUMSE8BJ01O20121220

  Най-голям акционер с близо 21% е Вагит Алекпетров, следва Федун с 10%. Големи акционери бяха американците Conoco, но те си продадоха акциите. А бе гола вода сте алкашофилите.

 77. 77 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  До коментар [#2] от "Чардо":
  А ако лично се е обаждал В. Златев в местната митническа дирекция, или служба, не зная как е там?
  Май ще излезе, че ако Дон Тиквони следеше нещата в Лукойл както трябва, запалатите в БГ щяха да са 5000 лв? И щяхме да сме в Шенген зоната.

 78. 78 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4010 Неутрално

  Някое журнале няма ли да попита Сидеров защо в книжката си не сожи 97 стр. за Лукойл специално?
  България член на ЕС и НАТО ли е, или на ОНД?

 79. 79 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#55] от "lo_ridah": Аз ти казвам, че фирмата-майка е със собственици американци, ти ми казваш, че игрички източвали дъщерната фирма към фирмата-майка. Кое на какво противоречи? Данните на Москва пост верни ли са . Верни са. Заради чуждата собственост руската държава отстрани ли ги от ползването на едно нефтено местонахождение в Русия. Махна ги, защото Русия не дава на фирми с над 10% чужда собственост концесии на нефтени полета. На мен ми е все тая дали Лукойл са руснаци или американци. Искам да си плащат, както и аз си плащам данъците. За май смяташ, че не може да са американци тия, които ни ебават. Мислиш ли, че им пука на ония от московския вестник за нас, като казват ,че Лукойл е против Бургас-Александропулис, защото тогава може да се разбие монопола на Лукойл? Или за връзката с финансирането на Борисовата партия от Лукойл и неговата защита на техните интереси?

 80. 80 Профил на 300g
  300g
  Рейтинг: 567 Неутрално

  [quote#77:"historama"]И щяхме да сме в Шенген зоната. [/quote]

  Какъв Шенген, ние не можем да си опазим задния двор, искаме да ставаме "портата на Европа". През Росенец само дето танкове, катюши и ядрено гориво не са прекарвали (пък и това не е съвсем сигурно ) , а на нас Шенген ни се привидял! Мислите ли, че някой ни взема на сериозно с тези ни щения, като страната е парцелирана, управлява се от местни феодали, държавата я няма или се проявява само, когато трябва да защити техните интереси?! Мисля, че Европа горчиво съжалява, че има нещо общо с нас. Дано да си е взела поука, че те и комшиите от запад не са по стока...

  Големи мислители раждаше навремето селската кръчма. Сега големи мисли ражда интернет.
 81. 81 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 714 Весело

  До коментар [#79] от "cobanmaala":

  Ей Боже не ти увира главата и това е
  Не ти харесва моя източник - стар бил. ОК стар е. Дадоха ти нов и то не кво да е, а Ройтерс. Пише си като слънце Алекперов и Федун (тези кореняк американци) държат над 30%, Алекперов е главен изп. директор. А това къде е листнато дружеството не е показател какви са му собствениците.
  Балканстрой като е листнато и в Унгария, унгарско ли е ?
  Ще кажеш ама има още 70 % акции. И на тая борса играят само американци нали
  Българските трейдъри дето играят на борсата в Ню Йорк и висят по нощите за да хванат сесията - те американци ли са ?
  А руските такива ?
  Ама не, на теб ти е мерак да кажеш на черното бяло.
  Американците финансирали сергей...Остава и те да го знаят
  Златев с кого е приятел ? С бойко ли, с мен ли, с теб ли ?
  Като държиш лукойл да си плащат митата и данъците - за кого смяташ да гласуваш, та да въведе ред и контрол ?
  Бойко явно не е успял - дали поради липса на знания или желание, можем да гадаем само

  Eff U Greta
 82. 82 Профил на efond
  efond
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#67:"TrakerBG"]
  Ам докато се прави ремонт, кво праим, точим без измерване или слагаме временен? Като ти замерват електромера, какво правят:
  - директно те връзват към тока;
  - стоиш без ток;
  - слагат ти временен (а може и постоянен)? [/quote]

  ...после тестваш един месец и накрая ти го нулират

 83. 83 Профил на Лудколю Деликолев
  Лудколю Деликолев
  Рейтинг: 747 Неутрално

  До коментар [#67] от "TrakerBG":
  Стандартната процедура предвижда докато има такива дейности трябва да има присъствие на митничари по време на ремонта, ако ремонта е продължителен и те няма как да кесят денонощно може да се начислят количества по максимална пропускателна способност на тръбопровода, може да се използват данните от самите танкери (те също имат броячи), може да се изготви протокол с който предварително се определят количествата за тестове - примерно 1000 тона, които после се нулират. Въобще има поне десет начина, подобна ситуация да се регулира законово - все пак разходомерите се случва да се повредят - тогава какво - няма да има товарене и ще се търпят неустойки за кеф на митниците ли? По принцип, в проектите за подобни устройства се описва точно тези ситуации. А проектите в случая са били предварително одобрени от ръководството на Агенция Митници.

 84. 84 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#83] от "Лудколю Деликолев":

  Тоест всичко е нагласено? С цел?

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 85. 85 Профил на Лудколю Деликолев
  Лудколю Деликолев
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Според мен, цялата медийна истерия е нагласена за да може Ваньо Танов да отпори ръководството на бургаската митница. С какви цели - не знам, ама точно рафинерията е най-малко вероятната причина. Колкото и да не им се вярва на някои индоктринирани персони, точно при нефтопродуктите няма как да има мащабна контрабанда по море - всеки танкер и товарът му се контролира от поне три независими един от друг субекта, освен контролните органи - рафинерията (за да не се прекара и заради акциза), собственика на кораба (защото му плащат спрямо товара) и получателя на товара (за да не го прекарат по количество и качество). Плюс застрахователите. Така че за митничарите вноса на горива по море е голяма, но недоходна дейност. Виж един контейнер с плюшени играчки, къдя е пълен с папироси е друга манджа. Явно бургаските митничари пречат на някой или просто се касае за банални политически мръсотии и лъскане на нечий омекнал рейтингов шланг. Но това са само мои предположения.

 86. 86 Профил на TrakerBG
  TrakerBG
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Не мислиш ли друго... Росенец е като язва - нито митничари, нито гранични могт да влязат, без да се разбере. Има и по-доходни неща от петрола... Които се събират и на яхта... Едно претоварване... и така. С години.

  Практикуването и толерирането на тъпотия е престъпление.
 87. 87 Профил на Лудколю Деликолев
  Лудколю Деликолев
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Ами освен Росенец сума ти пристанища са концесионни, да не говорим за яхтените пристани, които са принципно частни и където наистина не можеш да влезеш, щото мутрите си ги пазят с калашници и скоро оръдия ще курдисат. Каква е логиката подобни дела да се вършат на пристанище, където работят вероятно повече от 100 души персонал, почти непрекъснато има външни фирми, които монтират/строят нещо, има камери по целия периметър, денонощно се разтоварват и товарят танкери, ДИК-аджиите и пилотите отделно.
  Това за митничари и гранични, че не можели да влязат в "руския анклав" са виявици на една гласовита група сектанти из форума. Страшната охрана е предимно от пенсионирани шкембелии-шапкари, тук-таме някое по-младо момче, а всеки контролен орган - от инспектори от ХЕИ и РИОСВ до митничари си имат пропуски и влизат като у тях си.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK