Българско мобилно приложение навлиза в Сърбия и Черна гора

Българското мобилно приложение Infozone стъпва на международните пазари с първа стъпка към Сърбия и Черна гора. Това научи "Дневник" от създателя на проекта Емилиян Енев и управител на "Калатори" ООД. Infozone е първото по рода си българско приложение, предлагащо услуги, базирани на местоположението (LBS – Location Based Services). Използвайки информация за локацията на потребителя, то му предоставя разнообразна информация за заобикалящите го търговски обекти, заведения, исторически паметници и т.н.


При сключването на договор с локален партньор от Сърбия – Небойша Василич, софтуерът ще бъде адаптиран за стартиране на дейността в тези страни. Първата държава извън България, в която официално ще заработи Infozone, е Черна гора, която е избрана поради предстоящия силен туристически сезон и концентрирането на бизнеси, които могат да се възползват от платформата за мобилен маркетинг и услуги базирани на местоположението. Създателят на проекта Емилиян Енев обясни, че през лятото населението на тази балканска страна нараства значително заради наплива на туристи, основно от Сърбия и Русия.


Чрез Infozone всеки притежател на Android – базиран смартфон може не само да се информира за обектите, намиращи се в близост до него, а и да научи повече за тях, да види снимки, както и да им се обади направо чрез вградената click-to-call функционалност на приложението. Функционира и уеб порталът http://infozone.bg/, който също предоставя информация за търговските обекти, включени в системата. Засега приложението е достъпно във версия за мобилната операционна система Android, а в процес на разработка е и неговата версия за iOS.


Със стъпването си на пазара в Черна гора мобилното приложение ще бъде изцяло преведено на английски език, за да е достъпно за международни потребители като универсален инструмент за локално търсене. С това екипът ще подсигури и по-лесната бъдеща експанзия на проекта в други страни по света.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK