Роман Василев пусна туристическа е-платформа

Роман Василев пусна туристическа е-платформа

© Цветелина Белутова, КапиталЕлектронна платформа в областта на туризма, която позволява синхронизирана работа на всички нейни ползватели беше представена в Пловдив от министъра за развитие на електронно правителство Роман Василев и кметът на града Иван Тотев. В момента платформата tourism.egov.bg е пилотно попълнена с информация за Пловдив като в нея има данни за 43 хил. заведения и места за настаняване.


Според информация, изпратена от правителствената информационна служба, от електронната платформа ще се ползват всички 264 общини в България, както и Министерството на икономиката, с потенциал за онлайн свързаност с Министерство на вътрешните работи, Министерство на финансите и Национален статистически институт. "Платформата tourism.egov.bg ще бъде полезна за над 7 000 000 български граждани, ползватели на туристически услуги и над 9 000 000 чуждестранни туристи, които годишно посещават страната ни", се посочва в съобщението.


"Платформата позволява синхронизирана, по-ефективна и прозрачна работа на всички нейни ползватели", казал Роман Василев при представянето. Според него тя ще продължава да се развива и допълва по препоръки на всички участници в "тази е-комуникация".
За Пловдив са предоставени 1108 устройства за безжична свързаност, от които 108 ще бъдат с вградени SIM карти за криптирана връзка с имиграционните служби на България и Европейския съюз и ще бъдат предоставени на хотелите в общината.


Платформата е замислена като единна входна точка за общуване с държавната и общинска администрация в туризма. Тя дава възможност и за реклама и директни продажби чрез онлайн канали на общински и държавни сайтове за туристическа информация.


Ползата за държавната администрацията от платформата tourism.egov.bg е пълната информация в реално време за всички регистрирани от общините туристически обекти. За гражданите ползатата от съществуването на платформата е, че ще получат достъп от едно място до всички видове туристически обекти в един регион/община. Те има възможност за директно и изгодно резервиране на услуги без посредници и не на последно място –пълна и актуална информация за реално сертифицираните /легитимни/ туристически обекти, се посочва в съобщението.


В момента тези услуги все още не са налични.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK