ПИБ и "Глобъл Комюникейшън Нет" в спор за необслужван кредит, банката продава доставчика на своя фирма

ПИБ и "Глобъл Комюникейшън Нет" в спор за необслужван кредит, банката продава доставчика на своя фирма

© Юлия ЛазароваПърва инвестиционна банка (ПИБ) може да стане собственик на мрежата на "Глобъл Комюникейшън Нет" АД (GCN). Финансовата институция и технологичната компания са в спор, заради пропуснати плащания на вноски по кредит. Според "Глобъл Комюникейшън Нет" ПИБ е действала некоректно, защото заемът е бил изплатен, но процедурата по вземанията вече се е случила. Нещо повече - банката дори е продала активите й на своя фирма, като окончателното им прехвърляне трябва да приключи в понеделник. 


Според банката дружеството не е обслужвало задълженията си през последните пет месеца и затова тя изисква залога - в случая изградената мрежа, както и вземания по договор за държавни поръчки.   


Спорът, който продължава през последните няколко седмици стана публичен в петък. Важен детайл в историята е, че "Глобъл Комюникейшън Нет" тегли банковия заем преди две години, заради неизплащането на дължими суми от държавата. 
В късния следобед в петък сайтът "Офнюз" пусна видео от посещението на адвокати на ПИБ, нотариус и полицаи в офиса на "Глобъл Комюникейшън Нет" и че те са дошли, за да входират документи, уведомяващи стария собственик, че компанията вече не му принадлежи. Адвокатите на "Глобъл" са се противопоставили и нотариусът е записал обясненията им. Според "Офнюз" междувременно е станало ясно, че принудителното изпълнение чрез частен съдебен изпълнител Стоян Якимов е отменено. 


Предисторията 


През 2011 г. "Глобъл Комюникейшън Нет" тегли заем от 1.8 млн. евро със срок за погасяване от пет години. Срещу него тя залага всичките си тогавашни материални активи, които включват машини, оборудване и съоръжения (мрежа за електронни услуги). Има и втори залог, който включва вземания по договор с държавната администрация, който е в размер на 6.7 млн. лева. Проектите по този договор включват изпълнението на инфраструктурата за спешния номер 112, както и изграждане на мрежата за държавната администрация и линията за национална сигурност. Проектът е стартирал още през 2007 г., но държавата е забавила плащането и това е накало фирмата да изтегли банков заем, обясниха в петък от "Глобъл Комюникейшън Нет". Те заявиха, че преди банката да предприеме действия по необслужваните вноски, парите по договора не са им били платени все още. 


"Глобъл Комюникейшън Нет" не е обслужвала задълженията си към ПИБ през последните пет месеца, като стойността на пропуснатите вноски е общо 230 хил. евро. Затова банката решава да прибере залога. Според фирмата, той обаче надвишават десет пъти стойността на кредита.


На 14 януари "Глобъл Комюникейшън Нет" научава за пристъпеното взимане от Министерския съвет, където се получава писмо от депозитаря Стефана Ценова за осъществяване на взиманията по проектите за държавната администрация. Четири месеца по-късно - на 15 май - такова уведомление е изпратено от ПИБ до фирмата. И на 23 май банката изпраща частния съдебен изпълнител Стоян Якимов. С него в централния офис на фирмата пристигат полицаи и хора от конкурентна компания, които започват да описват оборудването, разказват от  "Глобъл Комюникейшън Нет". 


На 31 май Министерският съвет превежда част от дължимата сума по договора си с компанията. "Глобъл Комюникейшън Нет" се опитва да комуникира с банката и прави запитване по коя сметка да изпратят остатъка от кредита, както и дали може да се предложат варианти за разсрочване. След липсата на отговор, дружеството решава да изплати остатъка от дълга си на 5 юни. Тъй като няма достъп до кредитното си досие, тя превежда на депозитаря последната сума, за която банката я е уведомила, че дължи към 15 май, плюс 10 хил. лева горница, заяви изпълнителният директор на "Глобъл Комюникейшън Нет" Димитър Ангелов пред "Капитал Daily".


Той обясни още, че въпреки това според него ПИБ продължава процедурата по взимане на залога, насрочена за петък, като обявява, че сумата не е разпоредена от депозитаря. Затова фирмата е изпратила сигнал до банковия надзор на БНБ и Софийска градска прокуратура за нарушения на финансовата институция.


От ПИБ в петък коментираха пред "Капитал Daily", че технологичната компания не обслужва задълженията си и е в просрочие и към 7 юни. 


Коя е "Глобъл Комюникейшън Нет"


"Глобъл Комюникейшън Нет" доставя на едро близо една трета от интернета в България, като негови клиенти са "Близу", "Булсатком", "Мобилтел", стотина по-малки интернет доставчици. Фирмата е изградила мрежата на държавната администрация, спешния номер 112 и линията за национална сигурност.


В представянето в сайта на фирмата е отбелязано, че има собствена оптична мрежа от 3200 км. с директни връзки към Гърция, Турция, Румъния и Македония. Във визитката й пише още, че в края на 2006 - годината, в която е създадена, е лицензирана от Комисията за регулиране на съобщенията за услугите по пренос на данни и интернет, които предлага, а през 2008г. получава лиценз за фиксирана телефония. През 2009г. е придобита от Димитър Ангелов (бившият изп. директор на кабелната мрежа  "Евротур сат тв" купува мажоритарните дялове от Роналд Финли, по това време - акционер в обединения кабелен оператор "Евроком - Кейбълтел). Според сайта на фирмата Ангелов инвестира над 4 млн. лева в развитието на мрежата. 


Четете повече по темата в броя на "Капитал daily" в понеделник (10 юни). 

Коментари (115)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1086 Разстроено

  Опазил ме Господ да изтегля кредит от ПИБ...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 2. 2 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1489 Любопитно

  Чисто търговски отношения прерастнали във враждебно изкупуване. Винаги си задавам два еднакви въпроса в този случай.
  Първо какво доверие и отношение имаш при работа със собствената си банка, че тя даже се крий да ти каже колко и дължиш.
  И втория, как нямаш ти пари за една вноска, а като стане напечено вадиш половин милион и покриваш всичко. Между другото и Капитал преди време бяха с подобен казус.

 3. 3 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1328 Гневно

  Такива новини ме докарват до бяс! Поредната цекоминевщина - длъжника иска да си върне дълга, ама нашите "играчи" се скатават, щото е по-изгодно да вземат компанията. Точно както селските мутри-лихвари! И най-шибаното е , че закона вероятно е на тяхна страна...

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 4. 4 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Нали по същата схема се опитаха да отмъкнат "Икономедия" от Иво Прокопиев, но той успя да реагира бързо, вдигна се шум и злосторниците останаха с празни ръце.

 5. 5 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 521 Неутрално

  пълен ад, но е очевидно, че отношенията не са чисто търговски. направо са си мутренски.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 6. 6 Профил на 2last
  2last
  Рейтинг: 367 Гневно

  Искате да кажете, че Цеко неМинев ще слухти кой какво пише за него! Откакто дойдоха комунетата всякакви надежди да се оправи тази държава ми се изпариха. И даскал Орешарски щял бил да предлага по-добри мерки за бизнес в България - логото явно " Инвестираш в България, наш банкер ти взима фирмата, а ние парите".

  Сега разбирате, че не може един крадлив цига*ин да се представя за честен и голям политик, като Стамболов." - Никола Филчев
 7. 7 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 636 Неутрално

  От статията в Медияпул пък разбирам, че в кражбата са намесени и Нет1, които са моя интернет и ТВ доставчик.

  АДълбоко съм разочарована още повече, че с нокти се боря да сме с този доставчик при острата съпротива на останалите у дома.

  Тази грешка ще поправя веднага след скорошното изтичане на договора ми. Аз криминални и мутренски бизнеси НЕ подкрепям.

  Не зареждам от Лукойл и, въпреки че само вивател имат оптичен интернет в района на селската ни къща не подкрепям мустакати олигарси и си тровя нервите с глобулски бавен нет.

  Бойкот на крадливата банка и на Нет1

 8. 8 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  [quote#1:"Велислав"]

  Опазил ме Господ да изтегля кредит от ПИБ... [/quote]

  През тия мърши и превод няма да направя! Бойкот на олигархията - глей турците какво правят!

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 9. 9 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Заключението-далече от ПИБ!

  4itatel
 10. 10 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 675 Неутрално

  [quote#2:"stoiank"]И втория, как нямаш ти пари за една вноска, а като стане напечено вадиш половин милион и покриваш всичко. [/quote]
  Е, ти не прочете ли, че Държавата и е платила част от дължимото по договора преди 10 ан дни? С тези пари е погасена вноската..

 11. 11 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  [quote#7:"agata_kristi"]Не зареждам от Лукойл и, въпреки че само вивател имат оптичен интернет в района на селската ни къща не подкрепям мустакати олигарси и си тровя нервите с глобулски бавен нет. [/quote]

  Евала! Ще добавя и спирането на цигарите(и вносните също- те държат и разпространението!) и инвестирането в енергийна ефективност. Да спрем да угояваме тези мафиоти!!
  Аз сега се мъча да откажа майка ми да купува "Уикенд"

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 12. 12 Профил на анализирам данни
  анализирам данни
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#7] от "agata_kristi":

  Най-добре да отидеш в някое родопско село и да минеш на натурална размана със съселяните

  МАФИЯ ОСТАВКА НЕ ПОДАВА, но опитите в България продължават
 13. 13 Профил на the next K
  the next K
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Май ще трябва да пиша отново коментара, че нещо се затри...
  Така е - ЗОЗ има много недомислици в частта с изпълнението и позволява злоупотреби.
  И все пак, според мен адвокатите на ГКН нещо слъгват - ако са искали да погасят, след като са получили парите, е следвало да платят директно по сметка на ПИБ. Кредитът е бил (според статията) в 5-6 месечно просрочие, което означава, че следва да е направен предсрочно изцяло изискуем, което се извършва с уведмление и покана за плащане, в която се посочва сметка за доброволно изпълнение. Така че тия адвокати ... да си четат ЗЗД-то. А и да не забравяме, че всяка банка има сметка в БНБ, по която също можеше да платят (ако наистина ПИБ са си "крили" сметката)
  Капитал, нещо май набързо сте написали статията, може би още малко фактология с редакции са нужни тука?!

  "Who controls the Past controls the Future; who controls the Present controls the Past"
 14. 14 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 934 Неутрално

  До коментар [#1] от "Велислав":

  защо пък само от ПИБ? А Иво Прокопиев беше заемал ОББ, там пък само за 1 вноска, и то платена скоро след просрочието, трябваше да продаде всичко на германци за да се разплати с банката!
  А на Коваки едва ли ще му правят проблеми...

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 15. 15 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#12] от "гражданската квота":

  Предполагам, че репликата ти е нескопосан опит за ирония. Иначе с удоволствие ходя в родопски села. Атмосферата е необикновена.

  Иначе не са ми нужни мутренски бизнеси, за да живея с достиженията на 21-я век.

 16. 16 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 725 Неутрално

  някой не казва нещо.
  Преди да правят квото и да било, най-малкото са длъжни да им изпратят покана за доброволно плащане.
  Адвокати, чси-та ,че и полиция (?!) ей така изведнъж не се явяват.

  Eff U Greta
 17. 17 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 525 Неутрално

  [quote#14:"~песимист с бедна фантазия"]Иво Прокопиев беше заемал ОББ[/quote]
  От Алфабанк

 18. 18 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 675 Весело

  [quote#5:"hue"]направо са си мутренски[/quote]
  Кой с каквото е закърмен!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 19. 19 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1973 Гневно

  Ето за това няма бизнес в България. Не защото няма магистрали а защото няма справедливост.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 20. 20 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2808 Неутрално

  [quote#1:"Велислав"]Опазил ме Господ да изтегля кредит от ПИБ...[/quote]

  Да ти помага Господ и да не стигаш до кредити от никоя банка. Всички действат по същия начин.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 21. 21 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#20] от "AModoMio":

  изключително много не съм съгласен

  Eff U Greta
 22. 22 Профил на Euronymous
  Euronymous
  Рейтинг: 961 Неутрално

  Чета коментарите и повечето са - далече от ПИБ и Цеко , ама сигурно някои кара ски на Банско е пак е Цеко :)

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  From the depths of Norway , take out your crop pain and feel the true evil !
 23. 23 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2808 Любопитно

  [quote#21:"lo_ridah"]изключитено много не съм съгласен[/quote]

  и с какво не си съгласен, не можах да разбера?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 24. 24 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#14] от "~песимист с бедна фантазия":
  Не, че ОББ са цвете за мирисане, ама Иво висеше на Алфабанк.

  От друга страна, какво очаквате да стори ПИБ, след като 5 месеца не е получавала плащания по отпуснатия кредит? Ако вие имате депозит в ПИБ, отидете на падежа да си го изтеглите, а оттам ви кажат: "Чакай 5 месеца", как ще реагирате? Няма ли да оревете орталъка? ПИБ не ги печатат тези пари. За да ги отпуснат, те ги ваземат "от някъде". Това "от някъде" ако си ги поиска, ПИБ какво да им отговорят - Абе, чакайте малко, чакам едни "супер мениджъри" да ми ги върнат? Казвам "супер мениджъри", защото, ако наистина бяха мениджъри, то до момента трябваше да са осъдили държавата за дължимите им 6.7 млн лева. Няма 6-5, има договорни отношения. Като дойде падежа, а няма плащане, се пристъпва към принудително иземване - говоря и за ПИБ и за ГКН.
  Така е, грозно е, медийно примамливо е, но отворете сайта http://sales.bcpea.org/ и вижте колко активи се продават. Всички те са на нередовни платци, минали по пътя на ГКН.

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 25. 25 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#23] от "AModoMio":

  С "всички действат по същия начин"
  Щото не всички действат по този начин. Това в статията е брутално рязка и крайна мярка и ако се е стигнало до нея, със сигурност има много детайли дето са пропуснати.

  Eff U Greta
 26. 26 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#16:"lo_ridah"]са длъжни да им изпратят покана за доброволно плащане.[/quote]
  http://www.mediapool.bg/пиб-реализира-схема-за-изземване-на-it-фира-държаща-1/3-от-интернет-трфика-news207382.html

  "На 14 януари т.г. компанията получава писмо от депозитар Стефана Ценова с информация за вписано пристъпване към изпълнение от страна на ПИБ по отношение на заложените активи.
  Четири месеца по-късно банката уведомява длъжника, че започва изземване на цялото му имущество."

  4 месеца са ги чакали. Колко още?

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 27. 27 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2808 Любопитно

  До коментар [#25] от "lo_ridah":

  Е коя е тази банка дето ти няма да си плащаш вноските по заема, а те ще те чакат когато ти е удобно на теб?

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 28. 28 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  __________Спорът, който продължава през последните няколко седмици стана публичен в петък. Важен детайл в историята е, че "Глобъл Комюникейшън Нет" тегли банковия заем преди две години, заради неизплащането на дължими суми от държавата. _________

  Абе тва да не е договорка бре...? Държавата нарочно бави кинтите на компаниите, а след това ги пращат за кредит от ''наша'' банка....след 2 години бизнесът ти вече е на банката, т.е. на бъ.бъ.....

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 29. 29 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 934 Неутрално

  До коментар [#24] от "cnn":

  да, извинявам се за неточността, все гръцки банки в българия! Разбира се че има значение!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 30. 30 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1520 Весело

  ПИБ си правили каквото искали, а онези - спали

  Предразсъдъците са за ограничените.
 31. 31 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#27] от "AModoMio":

  Аз също искам да й науча името, за да не си направя никога депозит там!
  [quote#0:"Дневник"]Затова банката решава да прибере залога. Според фирмата, той обаче надвишават десет пъти стойността на кредита.
  [/quote]
  Това може да го напише/каже пълен невежа по въпроса. Е, и? Какво като струва повече?
  1. Да го бяха продали "залога", като виждат, че не могат да плащат по кредита. Така щяха да покрият кредита, а и за собствениците да остане нещо.
  2. ПИБ с бухалки по главата ли ги биха, че се подписаха под договара за кредит и заявленито до ЦРОЗ? Да уведомят прокуратурата тогава!
  3. Икономедия, колко ви платиха, за да отразявате така трагичино поредния фалирал "супер мениджър".
  Ето едно изследване на Кофас за "Нарастващата несъстоятелност в страните от ЦИЕ"
  http://kanal3.bg/?v=12338

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 32. 32 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  До коментар [#28] от "ARRI":
  Трябва да знаеш, че мрежата на 112 беше такова мазало, че ако наистина са я изградили цялата 1-2 млн. не би трябвало да са пари. Там имаше платени аванси за милиони без да са актувани и т.н. ДАНС разследваше и всичко се потули, отделно като гледам колко активи имат, да ги заложиш всичките за 1.8 млн. си е живо безумие. Естествено това не оправдава действията на банката, която трябва да си иска парите, а не да завзема бизнеси.

 33. 33 Профил на Г-н D
  Г-н D
  Рейтинг: 521 Неутрално

  С риск да ме баннат - ПИБ е гнусна банка, опоска Пирин, посяга на Витоша. Инорирайте я!

 34. 34 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 2808 Весело

  [quote#31:"cnn"]Аз също искам да й науча името, за да не си направя никога депозит там![/quote]

  Аз такава банка не зная, но може някой да ни помогне да разберем. Тогава ще вземем един кредит, а банката ще ни чака да погасяваме, когато на нас ни е удобно.

  "Ако ние нямахме взаимоотношения с политиците щяхме да бъдем една банда от чакали. Или една обикновена банда и щяхме да бъдем анулирани." Тото Риина след атентатите
 35. 35 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1489 Весело

  До коментар [#33] от "Г-н D":
  С риск да ми се разсърдиш, но помниш ли каква беше Банско преди 20-години. Такъв възход с бели пари не става, ако искаш модерен курорт губи екологията, ако искаш био губи ски спортът. Пампорово не направи толкова поразии, само защото нямаше свестни пътища и мутрите не заложиха на него иначе щеше да стане същия мутробетон. Но пък като ски курорт е доста далече от Банско за съжаление.

 36. 36 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#26] от "cnn":

  Ако разбирам написаното даже са повече от 4.
  Към края на м.г. са били с 5 месеца просрочие - тогава са тръгнали на изпълнение.
  И явно са стартирали процедурата, а са тръгнали към опис и продан чак сега. Излизат 9 месеца, ако дневник не са пропуснали някой детайл.
  Страшно много са ги чакали.

  До коментар [#27] от "AModoMio":
  Ти какво казваш последно - че банките са гадове и извиват ръце или че са си в правото да си събират вземанията ?

  Eff U Greta
 37. 37 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#34:"AModoMio"]Тогава ще вземем един кредит, а банката ще ни чака да погасяваме, когато на нас ни е удобно.[/quote]
  На мен на първо време ще ми трябват 10 млн евро. Който знае банката, да казва!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 38. 38 Профил на equalizer
  equalizer
  Рейтинг: 468 Неутрално

  [quote#35:"stoiank"]С риск да ми се разсърдиш, но помниш ли каква беше Банско преди 20-години. [/quote]
  Аз помня! Пистите бяха бижу! Самото СЕЛО беше трагедия наистина, но макар и с по-малко инвестиции и съответно грандомания, можеше да се превърне в изключително кокетно кътче. Което да предлага уют и естетика, без да лишава туристите от удобства.

  За съответния казус: от фирмата, че са патки - патки са. Но и ПИБ са се подготвили да лапнат тази апетитна хапка за без пари и съответно действат доста арогантно и безпринципно.

 39. 39 Профил на yosuf
  yosuf
  Рейтинг: 418 Неутрално

  ГЕРБ ли рекетирали? Ето вижте какво ще правят комунистите от тук нататък!

 40. 40 Профил на Г-н D
  Г-н D
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#35] от "stoiank":

  Няма да те се разсърдя. Преди двайсетина години там на пистата срещнах жена си...
  Но и не приемам довода: не питай какви са парите, гледай ефекта. А и ефекта в Банско не ми допада. Не ми допада парцелирането на държавата на мутрографства.

 41. 41 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#39] от "yosuf":
  Ще цитирам проф. Корнезов, който от трибуната на НС се обърна към Фидоошу:
  - Чети, Фидосова, чети, чети!

  Едва на 30.05.2013 г. са платени дължимите пари на ГКН. ГРОБ не са ги плащали, а Орешарски ги е платил!

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 42. 42 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 990 Неутрално

  А няма ли кой да напомни на ПИБ, че са живи благодарение на едно нарушение на Орешарски и БНБ от преди 5 години. Тогава от фискалния резерв на ПИБ бяха преведени 1млрд.лева иначе я чакаше фалит

 43. 43 Профил на En route
  En route
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Няма невинни и прави в тази ситуация. Теглил пари от "мафиотска" банка, а сега плаче. Само за сведение ПИБ е една от банките на отговорния БГ капитал, така че я уважавайте.

  Пътуващ
 44. 44 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#16] от "lo_ridah":

  За съжаление сте в заблуда. На мен лично ми се е случвало 2 пъти да се появят от нищото. Първия път бяха културни да ми се обадят, че след два дни идват да ме описват, добре, че успях да реагирам на момента и се оказа, че става дума за някакъв неописуема грешка, беше огромно безумие. Втория път беше пак грешка, но понеже ЧСИ-то на всичкото отгоре се оказа и идиот, че там сега се съдим. Само да добавя, че кредити нямам и исканията не са от банките, които имат силни позоции, а от различни държавни органи, които допускат достатъчно грешки.

 45. 45 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2498 Неутрално

  До коментар [#28] от "ARRI":
  Кой ги е бил в главата да правят бизнес с държавата?
  Тва си е частен спор между лихвар, каквито са от ПИБ, и някъв отмъкнал държавна поръчка, почти сигурно с рушвет.

 46. 46 Профил на Dr.Jotker
  Dr.Jotker
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Въпросът тук е ако дължиш 100 лв., а имаш обезпечение за 1000 лв. , при изискуемост и принудително събиране ПИБ 100 лв. ли щеше да прибере, както правят банките или 1000 лв. както правят лихварите.
  За всеки случай, колкото и да ми е неприятно, стойте далеч от БГ банките.

 47. 47 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2810 Неутрално

  [quote#1:"Велислав"]Опазил ме Господ да изтегля кредит от ПИБ... [/quote]
  Ще ти продадат бъбреците и другите органи но ще си върнеш всичко !
  Мутрата си е мутра!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 48. 48 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  До коментар [#40] от "Г-н D":
  Да сте живи и здрави, но не казах "не гледай парите", а че Банско с бели пари не можеше да се изгради. Просто не става. Инвестицията е толкова рискова, че хора спазващи закона няма как да я направят. Английския футбол какво е, същото само че мащабите са различни. Но целия свят гледа английски футбол.
  И относно пост 38 - сега с незаконния лифт се чака повече от час, ако него го нямаше какво отиваш сутринта, чакаш до обяд пускаш се веднъж и после си лягаш....
  Вярно Австрия е различно, но там е градено 60-70 години, планината е огромна и ходи цяла Европа, в България нито едното не е изпълнено. Големия проблем е Витоша, там е трагично, а е на нула време от София. Преди ставаше да си на лекции и после на ски, ама нещастници и да им го подариш не могат да го управляват.

 49. 49 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2810 Неутрално

  [quote#46:"Busy"]За всеки случай, колкото и да ми е неприятно, стойте далеч от БГ банките.
  [/quote]
  А от чуждите стойте още по далече !
  Ако на вас малко оборотни пари на кредит на конкурента Ви чужденец ще му дадат цялата Ви фирмена информация която уж задължително изискват фактури и договори а след това ще дадат на конкурента 100 пъти повече пари и ще пробутат в нишата техния си търговски и индустриален картел !Това се случи на стотици български фирми а държавата гледа "умно" и не реагира на финансовите терористи с бели якички!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 50. 50 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#46] от "Busy":

  Проблемът е, че обикновено обезпечението струва 1000 само в мислите и в плановете на длъжника.

 51. 51 Профил на conservamus
  conservamus
  Рейтинг: 792 Неутрално

  Сатрапи и половина.

  Има ли сега някой недоразбрал, който да се съмнява, че не държавата си има гнили банки , а банките (и олигарсите) си имат държава ?

  Мисля, че трябва да се поздравим, едва ли може да достигнем по-ниско дъно. Е, с новото правителство започнахме вече и да копаем, с министерството на дюните и ски пистите, министъра по въпросите на ТИМ и т.н., и т.н. .

  Чакаме светлото бъдеще!

 52. 52 Профил на oleole
  oleole
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Вие какво си мислите? Вземате кредит, забравяте да го обслужвате за половин година и после ох горката компания, тя всичко иска да си плати един ден /защото сега не може, което е неплатежоспособност/, но Вие защо си търсите парите? КАК СМЕЕТЕ ДА СИ ТЪРСИТЕ ВАШИТЕ ПАРИ? Как може да сте толкова нагли - длъжникът да се покрива половин година, а Вие да си търсите парите?!?!
  Само в тук може човек да се възмущава за такова нещо - кредиторът да си търси парите.
  Това е нещо нормално, а не мутренски истории и политически връзки, независимо какво се пише тук. Ако от вас някой вземе толкова пари на заем и ви забрави, вие какво ще правите - съмнявам се че ще чакате толкова дълго!

 53. 53 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 431 Весело

  Притча за трите банки и наивния частник
  Частна фирма извършва услуга на държавна фирма или министерство, но те забавят плащането, защото си държат парите на "важен" депозит в три харесвани и удобни банки.
  После часната фирма останала без ликвидност търси оборотни средства и попада за кредит при една от тези три трибуквени банки. Държавата продължава да бави плащането, за да не разваля "удобния" депозит и частната фирма изпада в просрочие и е прилапана от една от трите банки. А банката е финансирана от държавата.
  Това е честа практика за трите харесвани банки - спонсорирани от държавата....

  krastitel
 54. 54 Профил на oleole
  oleole
  Рейтинг: 8 Весело

  Банките продавали имоти струващи 1000 лева за 100 лева. Цената от 1000 лева е само в мислите на длъжниците, според които всички са им длъжни да им дават кредите, а като дойде време за плащане да си обират крушите и ако се стигне до плащане то винаги е заради мутри и политически връзки, защото иначе никой друг не счита за нужно да си плаща дълговете.

 55. 55 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 446 Неутрално

  До коментар [#10] от "bestbuy":

  Държавата е платила част от парите, и ако те стигаха, нямаше да искат разсрочване на заема: "по коя сметка да изпратят остатъка от кредита, както и дали може да се предложат варианти за разсрочване. "

 56. 56 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#52] от "oleole":
  До коментар [#54] от "oleole":

  Напълно съм съгласна с теб, ама защо ползваш този новорегистриран ник, а не ползваш стария си?

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 57. 57 Профил на oleole
  oleole
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За всички е ясно сега, че един некоректен длъжник чрез поставени медии мрънка пред обществеността за съжаление, че не му се плащат дълговете! Това е недопустимо и трябва да се изкорени манталитета на длъжниците, че техните права са ненакърними и могат да си позволяват всякакви своеволия в ущърб на кредиторите.

 58. 58 Профил на Mai Tai
  Mai Tai
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#49] от "comandante":

  Ми това е демокрацията- вие какво си мислехте?! Деиндустриализираха България, каквото беше конкурентно, го купиха на безценица, осъществиха си намерението да сме само пазар за боклуците им, и ни зарязаха. Е, не забравят да заграбят и всичко читаво, което по случайност все още се пръква тук.

 59. 59 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Хора замислете се! Влиза се и при инфраструктурата на СРС.... Става страшно, тази фирма има всички технологични възможности на мрежите за сигурност, а сега са в ръцете на ПИБ и от там, на който трябва!!! Ето как се управлява и се купува власт!!!

 60. 60 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#7] от "agata_kristi":

  за позицията +++

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 61. 61 Профил на cnn
  cnn
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#59] от "s1lv3r":
  1. Такова понятие "инфраструктурата на СРС" няма.
  2. "Тази фирма има всички технологични възможности на мрежите за сигурност" е пълна глупост.
  3. До сега, като не притежаваха ГКН, някой да би да им пречеше да подслушват?

  ariel28 -> http://www.youtube.com/watch?v=rUwr8zJczYs
 62. 62 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До коментар [#61] от "cnn":

  Теб кога те подслушваха ?! Дай дата час и ден... Подслушваха уж целият елит, пък записи само на Боко излязоха... Добре че си тъп, че да вярваш
  А иначе гледам, че си много "компетентен" в областта на СРС

 63. 63 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3432 Неутрално

  Може би офнюз обясняват по-добре какво точно се е случило:
  ИЗВЪНРЕДНО: Хора на Цеко Минев превземат фирма на абордаж (Видео)
  http://offnews.bg/index.php/204118/izvanredno-hora-na-tseko-minev-prevzemat-firma-na-abordazh

  Според мен Цеко Минев не може да се нарече бизнесмен. Неговото си е жива кражба и изнудване.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 64. 64 Профил на equalizer
  equalizer
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Сори за скиорския офтопик... ама
  До коментар [#48] от "stoiank":

  Чакането в Банско, претъпканите писти и стремежът за разширяване са продиктувани от безконтролното и лакомо изграждане на хотел, до хотел, над хотел, под хотел. Не може да изградиш легова база за 20 хил. места при изчислен капацитет на съоръженията за около 8 хил. души. После да направиш всичко, за да създадеш елитен имидж на курорта и пр. действия като спускания за Световната купа, само за да запълниш тази база. Накрая искаш и тези 20 хил. души да карат ски... Еми не става така. Прави се постепенно, бавно и умерено. Боровец ми харесва как се разви през тези 20 години - може още много повече. В Пампорово не съм ходил.. Витоша я осраха и даже си мисля, че го правят нарочно - за да намалят възможностите за избор на скиорите и те да предпочетат Банско. Така хем рекетират в Банско, че има хора - няма писти, хем във Витоша, че са неуредени нещата и ще ги уредят само ако направят два мега курорта там...

  Предвид тези разсъждения изобщо не мисля, че това е правилният подход. Но подкрепям, че не може да се сравняваме с алпийските държави и курорти - различна планина, различна култура, различен бизнес.

 65. 65 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 565 Разстроено

  Дългът е оръжие. Срещу длъжника.

  Затова умните фирми правят ipo (initial public offering) - продават акции, пък после че акциите на пазара паднали с 30% - да му мислят купувачите. Нисколихвен кредит, просрочените плащания са в реда на нещата - една-две години не плащаш дивидент. Хората ликвидират акции, пазарната им цена се срива. Точно при дъно на акциите фирмата си ги изкупува обратно. Microsoft неотдавна направиха точно така. Сега няма да им се бъркат много акционери във управлението.

  И нямаш грижи с банки, лихвари-изедници. Независимост му е майката.

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 66. 66 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 565 Разстроено

  Държавата ни открай време е нагла и безнаказана!!!

  Фирми и граждани й дават безлихвени кредити... пък тя ги слага в КТБ и други 2 банки да трупат тлъсти лихви.

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 67. 67 Профил на basmechobas
  basmechobas
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Явно има съревнование между първа инвестиционна на Минев и корпоративно търговска банка на Василев, кои ще изкупи повече фирми от икономиката ни скрити зад банките си, които пък банкстерите от БНБ закрилят /не само техните банки/ и потулват скандалите и кражбите им в името на някаква си бутафорна стабилност. Лошото, е че в банките е пълно с лош човешки материал, и колкото и да си прав и се опитваш да им обясниш правата си, те мачка скрит зад свещеното име баМка
  http://www.bgibp.com/index.php/komentari/item/235-kalinkite-na-poshtenska-banka-zaemashti-visoki-postove-darzhat-da-zayavyat-publichno-prisastvieto-si

 68. 68 Профил на koydae
  koydae
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#65] от "Хитрата сврака - с двата крака!":

  ++++++++++++++++++++

 69. 69 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Класически пример на мафиотско завзимане на чужд бизнес. Мутрата Борисов не плаща държавните задължения с години. Изпълнителят се вижда в чудо и затъва в дългове. Накрая идва мутрата Цеко с гнилата ябълка ПИБ и придобива чуждата собственост. После делят с Буда 50/50. Да ги набият на кол - малко е. Требва да ги дерат живи преди това.

 70. 70 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2095 Неутрално

  ПИБ са сериозна банка ,независимо интересите на шефа и , досега ,не е имало никакви проблеми ,а и инвестициите ,които прави банката са все печеливши и то в пъти ,аз съм доволен от банката ,работя с нея вече доста години ,не е имало проблеми

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 72. 72 Профил на ........
  ........
  Рейтинг: 8 Весело

  [quote#2:"stoiank"]Чисто търговски отношения прерастнали във враждебно изкупуване. Винаги си задавам два еднакви въпроса в този случай.
  Първо какво доверие и отношение имаш при работа със собствената си банка, че тя даже се крий да ти каже колко и дължиш.
  И втория, как нямаш ти пари за една вноска, а като стане напечено вадиш половин милион и покриваш всичко. Между другото и Капитал преди време бяха с подобен казус.[/quote]

  може би единствено твоят пост е обективен

  не се чуди - двата ти еднакви въпроса имат един отговор

  това е БГ ноу-хау "да пробвам,може да мине"

 73. 73 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#39] от "yosuf":

  То бива да сте слепи, ама чак толкова?
  Човече ПИБ ще бъде добре при всяка власт. Там ситуацията е такава - те, заедно с няколко други мощни икономически формирования, назначават политиците, които ни управляват. Политиците съответно работят първо за тях и после за своя изгода, а ние сме на опашката на техните приоритети.
  Това, ако не сте го проумели за толкова години, хайде в ляво при простия матриал!

 74. 74 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Нито ми е до ПИБ, нито ми е до Глобол... Но, това са врътки, с широка употреба! това вече ми е проблем! Трябва да се направи невъзможно да се използват! Но, според един веселяк, който трудно разбира коя тема е важна и коя не, това може и да е повод за забавление. Знам ли? И, за това, няма да се случва само между големите, а и сред малките! Колко пъти съдия изпълнители са продавали жилища на длъжници, още преди да е приключило обжалването? И, на кого са продавали?

  goblenka
 75. 75 Профил на Dr.Jotker
  Dr.Jotker
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#50] от "dan1":

  Съгласен съм. В крайна сметка има си документи. Ако фирмата е приела оценката на обезпечението значи по него ще плаща сега. Възможен е и друг сценарий - държавата да поиска да притежава тези оптични трасета и това да е само сцена от цялата пиеса.

 76. 76 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2810 Неутрално

  [quote#58:"Mai Tai"]Ми това е демокрацията- вие какво си мислехте?! Деиндустриализираха България[/quote]
  Гобалната либерастия използва банките за авангард !

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 77. 77 Профил на Peacock
  Peacock
  Рейтинг: 1147 Неутрално

  [quote#9:"4itatel"]Заключениео-далече от ПИБ![/quote]

  !!!!! +

  Друг начин за присвояване на фирми!

  --------------------------------------
  www.serama.bg

 78. 78 Профил на cup_of_tea
  cup_of_tea
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#69:"Lemmy"]Класически пример на мафиотско завзимане на чужд бизнес. Мутрата Борисов не плаща държавните задължения с години. Изпълнителят се вижда в чудо и затъва в дългове. Накрая идва мутрата Цеко с гнилата ябълка ПИБ и придобива чуждата собственост. После делят с Буда 50/50. Да ги набият на кол - малко е. Требва да ги дерат живи преди това[/quote]
  +1
  Ти ми спести дългото писане рано сутрин.
  По горния начин бяха заграбени стотици бизнеси - държавата бави плащането и казва "или отбиваш една трета от дължимото, или приключваш с бизнеса". Много хора изгоряха, други все още кретат, но и те са пред приключване.
  И после защо имало повишаване на безработицата...

 79. 79 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 983 Неутрално

  жалкото е, че цекоминевците, тимаджиите и цецовасилвците трупат богатства и фирми около себе си и създават сериозни центрове на власт и влияние.

  още по-жалкото е, че се намират професионалисти, които да работят за тях и да им развиват бизнеса. защото ако оставиш ченгетата и мутрите в конкурентна среда, те много бързо губят позиции и бизнес...

  РЕФОРМИ !
 80. 80 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#73] от "bilbotorbins":

  Към обективния ти коментар добавям само 2 думи - жени живкова.

  https://goo.gl/8NG90J
 81. 81 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 525 Разстроено

  [quote#52:"oleole"]Само в тук може човек да се възмущава за такова нещо - кредиторът да си търси парите.
  Ако от вас някой вземе толкова пари на заем и ви забрави, вие какво ще правите - съмнявам се че ще чакате толкова дълго! [/quote]
  И се регистрира специално, за да ми кажеш това?
  Да прочете някой да е против банката да си иска парите? Но тя не си иска парите, а иска целия бизнес. Пропагандата ти няма да мине.

 82. 82 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#79] от "Rage Against":

  Ще кажеш само тия са. Да бяха само те, с мед да ги намажеш. Щяхме добре да сме. Проблемът е, че има много по-големи и много повече крадци с влас и влияние, заради които сме закопани толкова и заради които никога няма да излезем от дупката.
  Примерът с професионалистите е удачен. Жалкото е, че хората нямат избор, ако искат да останат, работят и живеят в страната си. Рано или късно стигаш до някой олигарх, а изборът е примирение, канавката или Терминал 2. Жалко е наистина, много е жалко, но така сме си го устроили. Ако българите държахме една идея повече на принципите си, можеше и да има надежда. Обаче няма. 100% и ти си същия, затова и ти давам минус - говориш едно, а друго правиш. Аз вече се отказах и си нося кръста. Предпочитам така.
  Уж някакво гражданско общество се беше заформило по време на протестите и какво се оказа - че пак става въпрос за нечии кукли. Гнусотия! Много са ми смешни как се пенят и напъват, особено като ги знам кой им киха кеша и как целия им фалшив патриотизъм се крепи на заплата от олигарх. Иначе срещу олигархията и срещу мафията били. Лицемери. Продажници. Никой не ви е виновен! Сами си го правите, затова нямате право да се оплаквате.

 83. 83 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#69] от "Lemmy":

  Леми, ти наясно ли си с казуса? Вчера приятел ми каза за случая и гледах видеото. Когато теглиш кредит наясно ли си какво трябва да инвентаризира един договор? Имаш ли представа какво се салдира като активи и пасиви??????

  И изобщо наясно ли с тази въпросна фирма Глобул какво извършва като дейност? Погледни логически на нещата и какво означава кредит!

 84. 84 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 983 Весело

  До коментар [#82] от "Игобара Иготочи":

  така е. аз сам си гласувах минус, а на теб един плюс.
  не съм съвършен и аз правя грешки, или компромиси.

  но спя спокойно, защото знам, че когато трябва да взема решение, което е в разрез с моите морални ценности и с разбиранията ми за професионално отношение към работата, клиентите и работодателя, аз предпочитам да си сменя работата.

  слава богу, в моя бизнес все още ми е лесно да си намирам работа, защото хората, които ме познават знаят, че се придържам към общо приети принципи за морал и професионализъм.

  това не го казвам, за да се хваля по форумите, а да илюстрирам, че хората с труд и упорство могат да се оформят дори в България като добри специалисти в своята работа и с добра заплата да си създадат възможности да избират какво и за кой да работят.

  не съм стоял дълго време без работа, гладен, изморен, обезверен, за да знам дали мога да направя компромис с ценностите и да заработя за някой като цекоминевците, тимаджиите, цецовасилевците, черепите, титаните, кирилдомусчиевците и т.н. олигарси.

  РЕФОРМИ !
 85. 85 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#52:"oleole"]Само в тук може човек да се възмущава за такова нещо - кредиторът да си търси парите.
  Това е нещо нормално, а не мутренски истории [/quote]

  Добре... ама идва момент и длъжника все пак се издължава (с 10 х. отгоре). Ама кредитора това не му стига - иска да вземе ВСИЧКО!
  Това нормално ли е според теле? Да има претенции за по-голяма лихва заради забавата - разбирае мо е. Ама да му отреже главата? Това си е жив пладнешки обир. Все едно на тебе за 2-3 неплатени вноски към Глобул да ти вемат апартамента.

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 86. 86 Профил на Norie
  Norie
  Рейтинг: 437 Гневно

  Я да видим кой и как в днешно време може да извади 20 млн евро. Ами като тегли кредити и не ги връща - много е просто нали!!!! Или с някоя друга измама и после реве като Карпатска мечка. Тези времена отминаха през 90-те години или тоя измислен герой от Глобъл Комюникейшън нет си мисли, че пак може да се става кредитен милионер безнаказано. Дано от НАП да му отидат на гости, а може и от ДАНС, Прокуратурата и.т.н. !!!!

 87. 87 Профил на igeorge71
  igeorge71
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Формално погледнато, когато длъжникът не обслужва задължението си към банката, тя реализира обезпечението. Ако целта е единствено да се събере необслужвания крдит с дължимите лихви и тези за просрочието, се реализира обезпечението или част от него. Единствената цел на банката следва да е събирането на дължимата сума, а не злоупотреба с правото си на кредитор, за да се обогати неонователно, използвайки ситуацията. Макар формално процедурно действията на банката да имат резон те по същността си може и да са замилени и мотивирани с единствената цел да се сложи ръка на апетитния бизнес, който се е оказал във временни затруднения. Основанията за това, ако е вярно, са: (1) нежеланието на банката за диалог и приемане погасяване на просрочените вноски и въобще на кредита, (2) експресно организирания търг със съмнителна публичност, (3) купувач- нова и бързо регистрирано дружество без какъвто и да е опит в комуникационния бизнес, което дава сигнали да е свързоно с банката, (4) липсата на доказателства за подробен правен, финансо и данъчен анализ от страна на купувача. Не е учудващо, че се носи миризма на гнило и се задават въпроси.

 88. 88 Профил на Стоил Стоилов
  Стоил Стоилов
  Рейтинг: 371 Неутрално

  Абсолютна истерясала история! Като има уведомление, като са си изложили активите, какво са чакали тия от Глобул? Като чета за акциите, толкова ли не може да видите алтернатива?

  И друго: Драги коментаторчета на статията пожелавам ви като давате пари на заем да не ви ги връщат. Тогава на чия страна ще сте или пак на която ви плащат да пишете глупости?

  Жалки журналистически пеперудки!

 89. 89 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#88:"Стоил Стоилов"]Драги коментаторчета на статията пожелавам ви като давате пари на заем да не ви ги връщат.[/quote]
  А на тебе пожелавам хем да си вънеш парите (с малко закъснение) хем да ти вземат ВСИЧКО!

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 90. 90 Профил на Доналд Радев
  Доналд Радев
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#88:"Стоил Стоилов"]Драги коментаторчета на статията пожелавам ви като давате пари на заем да не ви ги връщат. [/quote]
  ОСТАВА ДА ТИ ПОЖЕЛАЕМ ХЕМ ДА СИ ВЪРНЕШ ДЪЛГА, ХЕМ ДА ТИ ВЗЕМАТ всичко!

  "Америка преди всичко" означава "Майната му на останалия свят"
 91. 91 Профил на Стоил Стоилов
  Стоил Стоилов
  Рейтинг: 371 Неутрално

  [quote#90:"geo_19"]ОСТАВА ДА ТИ ПОЖЕЛАЕМ ХЕМ ДА СИ ВЪРНЕШ ДЪЛГА, ХЕМ ДА ТИ ВЗЕМАТ всичко![/quote]

  А на теб ти пожелавам да се ОБРАЗОВАШ и ИЗЛЕЗЕШ от четириъгълното ти мислене!

 92. 92 Профил на lo_ridah
  lo_ridah
  Рейтинг: 725 Неутрално

  До коментар [#58] от "Mai Tai":
  https://maps.google.com/maps?q=40.165953,126.291018&hl=bg&ie=UTF8&sll=40.165953,126.291018&sspn=0.053062,0.077162&hnear=%D0%A1%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B0+%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%8F&t=m&z=14

  До коментар [#85] от "geo_19":
  Tи знаеш ли колко пари са дължали към деня в който са внесли 10те хиляди отгоре ? Щото според мен са натрупали много повече от 10те хиляди. От 15ти май до 5ти юни са 20 дни на законна лихва 10%+ ОЛП. От 1,8 млн евра хващам бас че дължат поне 1,2млн, вероятни и повече. За 20 дни се натрупват 13 хил. Демек 10те хил. не ги оправят ?
  Отделно че плащането "на око" по съдебен кредит е смешно.
  Документ че са проявили желание да си платят дали имат ? В смислъл най-просто писмо "здрасти искаме да плащаме" с входящ номер и дата от деловодството на пиб ?
  Интересно ми е просто...

  Eff U Greta
 93. 93 Профил на есе
  есе
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#84] от "Rage Against":

  За момент ти повярвах; след това видях на къде завиваш. Няма значение, не ме и интересува. Щом за теб последните две имена на страницата не влизат в топ-а на олигарсите, които заробват страната, всичко е ясно.

 94. 94 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#51] от "conservamus":

  Министрите са просто пешки, които лесно се сменят. Аз лично не вярвам това правителство да се задържи повече от няколко месеца, но и не вярвам, че следващото ще ни реши проблемите.

 95. 95 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Между другото това е банката с най-лоши условия!

 96. 96 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#94] от "karla80":

  Ти изобщо вярваш ли в нещо?

 97. 97 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 539 Неутрално

  До коментар [#95] от "karla80":

  Ти определено не мислиш трезво или не може да изтрезнееш! Направи си труда и виж какви социално отговорно практики има тази банка както и какво прави за нашите спортисти!

  А ти си само за Сибанк! Да си гукаш с Цветелина Бориславова и да те върти на малкия си пръст като пумпало.

 98. 98 Профил на Момчил89
  Момчил89
  Рейтинг: 585 Любопитно

  До коментар [#3] от "vasco":

  Я само ми обясни кой спира длъжника GCN да си плаща вноските по кредита?! Сякаш банката може да се скрие. GCN не знае ли, че има да вкарва вноски всеки месец или трябва от ПИБ да й напомнят? Май работата и на двете компании не е чиста.

  Драконови закони ще оправят държавата!
 99. 99 Профил на karla80
  karla80
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#97] от "kama_start":

  И Сибанк и ПИБ не стават за нищо! Гуш, гуш с Цеко Минев или нещо друго правите, а?

 100. 100 Профил на bqs
  bqs
  Рейтинг: 213 Разстроено

  Да не забравих, че именно ПИБ купи Кремикоци чрез своя фирма близка и с Надин която също е на ПИБ. Няма по "сива" банка от нея. В нея работят само поставени лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK