Премиерът започва консултации за подобряване на бизнес климата

Пламен Орешарски

© Георги Кожухаров

Пламен ОрешарскиПоредица от срещи с работодателските организации, синдикатите, неправителствения сектор и протестиращите започва днес премиерът Пламен Орешарски. Целта е да се изготвят мерки за подобряване на условията за бизнес в страната.


Срещите ще продължат през цялата седмица. Консултациите днес започват с национално представителните организации на работодателите, а по-късно през деня - с национално представителните организации на работниците и служителите.


Ще се обсъждат три основни теми: анализ на ситуацията в страната и действия за подобряване на условията за правене на бизнес, облекчаване и премахване на съществуващи регулаторни режими, усъвършенстване на Закона за обществените поръчки (ЗОП).
Предложението на премиера Орешарски е да бъдат създадени работни групи с излъчени от министерствата, синдикалните, работодателските и неправителствените организации експерти. Те ще направят преглед на регулаторните режими и предложения в посока на тяхното облекчаване, както и на ЗОП с цел постигането на по-голяма прозрачност на процедурите и равнопоставеност на субектите, участващи в тях.


Освен това ще бъдат създадени и публично оповестени специални имейл адреси на секретариатите на работните групи, на които всички ангажирани с обсъжданите теми и желаещи да допринесат за подобряването на бизнес климата в България ще могат да правят своите предложения, уточняват от МС.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Това е парекселанс превратно тълкуване на Конституцията -
  Самият избор на министър-председателя стана с 120 гласа "за" срещу 97 "против". "Атака" не участва в гласуването.
  На отделни гласувания бяха одобрени структурата и състава на новия Министерски съвет. Структурата мина също с гласовете на БСП и ДПС - 119 "за" срещу 98 "против".
  Персоналният състав на правителството бе одобрен със същия резултат - 119 гласа "за" срещу 98 "против".
  Така се размиват разпоредбите на Конституцията, на конституционното съдържание на понятието мнозинство съгласно чл. 63 от Конституцията и се отварят широко вратите за превратно тълкуване и дори за произвол. Минимумът, който се изисква, за да се приеме избор на министър-председател и структурата и състава на новия Министерски съвет, е 121 народни представители. Няма правна логика Народното събрание когато гласува недоверие на Министерския съвет, предложението да е прието, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители - чл. 89, ал. 1 Конституция на РБ, а избора на министър-председател и структурата и състава на новия Министерски съвет да се приема с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители - чл. 81, ал. 1 и 2 от Конституция на РБ.
  http://www.mediapool.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D1%81%D0%BF-%D0%B8-%D0%B4%D0%BF%D1%81-%D1%81-%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B3%D1%83%D1%80%D0%B5%D0%BD-%D0%BA%D0%B2%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC-%D0%BE%D1%82-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B0-news206902.html

 2. 2 Профил на ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  Рейтинг: 644 Любопитно

  Това ли измислиха като първата реална стъпка от т. нар. "план"? Демек целият план, първоначално е бил от 3 точки:
  1. Рестарт на БеляНЕ (ASAP)
  2. Рестарт на Бургас-Александруполис (до края на годината)
  3. Пушилка за цигарите за отвличане на вниманието по т.1 и 2.

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 3. 3 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Поредица от срещи с работодателските организации, синдикатите, неправителствения сектор и протестиращите започва днес премиерът Пламен Орешарски. Целта е да се изготвят мерки за подобряване на условията за бизнес в страната. Срещите ще продължат през цялата седмица. Консултациите днес започват с национално представителните организации на работодателите, а по-късно през деня - с национално представителните организации на работниците и служителите.
  Съгласно чл. 105, ал. 1 от Конституцията Министерският съвет ръководи и осъществява вътрешната и външната политика на страната в съответствие с Конституцията и законите, а не в съответствие с желанията на работодателските организации, синдикатите, неправителствения сектор и протестиращите. Министерският съвет се състои от министър-председател, заместник министър-председатели и министри. Министър-председателят ръководи и координира общата политика на правителството и носи отговорност за нея. Министрите ръководят отделни министерства освен ако Народното събрание реши друго. Те носят отговорност за своите действия.
  Цялата държавна власт произтича от народа, а не от работодателските организации, синдикатите, неправителствения сектор и протестиращите. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в Конституцията.

 4. 4 Профил на Diego
  Diego
  Рейтинг: 468 Гневно

  Да се срещне с Йордан Бончев в Костинброд. Да обсъдят как се съсипва бизнес с партийни поръчки към прокуратурата.

  "Жить стало лучше, жить стало веселее" Й. В. Сталин :-)
 5. 5 Профил на graham
  graham
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Не знам анализ за чий им е, тоест на кого още не му е ясно в какъв батак се намира цялата държава. И идеята с имейлите е леко безумна - кой ще ги следи, чете, обобщава, представя?

 6. 6 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Неутрално

  А мафията в енергетиката кога? Сметките за ток продължават да се вдигат, дами и господа!

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 7. 7 Профил на Sinite - завоят наляво забранен
  Sinite - завоят наляво забранен
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  бизнес климата ше се подобри като спрете с тъпизмите и обслужването на руските интереси

  Има два пътя - единият е десен, другият е грешен.
 8. 8 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Съдът спря делото за отнетия лиценз на "ЛУКойл България"
  Компанията се опитва да събори изцяло изискването за измервателни уреди по тръбопровода от Бургас до София.

  Подобряваме бизнес климата.

 9. 9 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Голяма част от "бизнес климата" се определя от ЕС и единствения начин да спрем да затъваме е глобите за неизпълнение да се намалят няколкостотин пъти, както са в Германия и другите страни които налагат в ЕС налудни изисквания за да ги изпълняват другите.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 10. 10 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Протестиращите от февруари не искаха подобряване в бизнес-климата, а спиране на пладнешкия обир в енергетиката, за да спрат да растат цените на тока, когато потреблението спада.

  С други думи искаха истинска пазар на ел. енергията, а не монополи.

  Махни монополите, подобри бизнес-климата, Орешарски!!!

  Продължавайте да се самозалъгвате, да ви имам и "експертите". Задавате дневен ред на обществото, което има малко общо с реалността и пак ще има учудени.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 11. 11 Профил на hagan
  hagan
  Рейтинг: 571 Весело

  ала бала без повече пари в системата няма по добра бизнес среда

 12. 12 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#1:"latcho59"] Самият избор на министър-председателя стана с 120 гласа "за" срещу 97 "против". Структурата мина също с гласовете на БСП и ДПС - 119 "за" срещу 98 "против".
  Персоналният състав на правителството бе одобрен със същия резултат - 119 гласа "за" срещу 98 "против". [/quote]
  Съгласно чл. 67, ал. 1 от Конституцията народните представители представляват не само своите избиратели, а и целия народ. И затова не може да се извърши избор на министър-председател, структура и персонален състав на правителството с по-малко от 121 народни представители от всичко 240 - чл. 63 от Конституцията. Ако в гласуването "за" са участвали под 121 народни представители, няма мнозинство за приемането им и не е одобрен в съответствие с основния закон.

 13. 13 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#8] от "deepblue":
  Честито! Да живее анархията – тя е новия обществен ред на който лесно ще се учим...

 14. 14 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Омбудсманът настоява депутатите да премахнат монопола на топлофикациите

  http://www.dnevnik.bg/biznes/potrebiteli/2013/06/04/2074654_ombudsmanut_nastoiava_deputatite_da_premahnat_monopola/

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 15. 15 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5379 Неутрално

  Така...така...
  А ОХОЛНАТА СРЕДА и БИЗНЕС КЛИМАТА за РОСАТОМ И ГАЗПРОМ ги подобрява без всякакви консултации.

  Д здравствует РУССКАЯ ТРОЙКА - БСП, ДПС, АТАКА....

 16. 16 Профил на _franprix_
  _franprix_
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Как се променя бизнесклимат ?- Нашите на слънце, а над предишните надвисват облаци.

 17. 17 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#14:"bibian"]Омбудсманъ настоява депутатите да премахнат монопола на топлофикациите [/quote]

  До коментар [#14] от "bibian":Омбудсманът Константин Пенчев се беше скрил от избирането му на 20 октомври 2010 година до днес, а сега вече настоява депутатите да премахнат монопола на топлофикациите...

 18. 18 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Как българското правителство може да помогне на Малкия бизнес ?

  Като го охранява !!!
  -------------------------
  Докато МВР, Български рейнджъри и Български гранични войски не бъдат изпратени да охраняват Местният малък бизнес няма да има растеж на БВП .

  На снимките виждате малки заведения : http://vladimirproperty.com/component/option,com_hotproperty/task,view/id,2671/Itemid,/

  Бизнесът е семеен и би се развил САМО ако работещите имат спокойствие за утрешният ден .
  Ако не са сигурни, че утре ще намерят заведението, работилничката или офиса си няма да инвестират в нова техника, още стока, още един или двама работници !

  Полегналата котка пред входа на МВР не плаши никой .
  Крадците не се страхуват от мършавия лъв на ул. Шести септември в София.

  АКО управляващите не спрат МАЛКАТА престъпност няма да има УВЕЛИЧЕНИЕ на малкия БИЗНЕС .
  В Истинската Европа Малкият бизнес е МНОГО голям, защото е стабилен !
  Западна Европа охранява труда и собствеността на работливите си хора .

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 19. 19 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2601 Неутрално

  По-добрите възможности за инвестиции и производство са за предпочитане пред идеологемите на промитите мозъци.

 20. 20 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#1] от "latcho59":

  Това е някакво упражнение от човек, който даже не си е прочел конституцията! Член 63 гласи "Народното събрание се състои от 240 народни представители." и толкова. Изобщо не става въпрос за
  [quote#1:" "]съдържание на понятието мнозинство съгласно чл. 63 [/quote]

  Когато говори за Чл 93 ал.1 и противоречието и с начина на избор, този който е написал пасквила е пропуснал
  "Чл. 112.
  (1) Министерският съвет може да поиска Народното събрание да му гласува доверие по цялостната политика, по програмата или по конкретен повод. Решението се приема с мнозинство повече от половината от присъстващите народни представители."

  Актът на избор на правителство като важност, последвствия и смисъл е по-близо до искане на вот на доверие, а не на вот на недоверие.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 21. 21 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 882 Неутрално

  "да се изготвят мерки", "срещите ще продължат', "ще се обсъждат", "да бъдат създадени, "освен това ще бъдат създадени" - това е планът "Орехов", който се прокламира и ще се прокламира докато дойдат новите избори. А уж съществувал, а уж имало програма за управление.....

 22. 22 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ще го "отпушват", то се виде!

 23. 23 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  [quote#6:"bibian"]Сметките за ток продължават да се вдигат, дами и господа![/quote]

  И нивото на Дунава се вдига! Изобщо тези си правят каквото си искат!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 24. 24 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#20:"tribiri"]Това е някакво упражнение от човек, който даже не си е прочел конституцията! [/quote]

  До коментар [#20] от "tribiri":Примат, не давай оценки и не коменирай неща които не разбираш.

 25. 25 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Прави добро впечатление ударното темпо с което новото НС и правителството започна работата си. Както със скороста на вземане на решения, такаа и със широкия спектър от общствено значими теми - социални проблеми, сектор Сигурност, икономика.
  И дано мерките се окажат ефективни.

 26. 26 Профил на 4u4o
  4u4o
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Каква среда ще подобрявате бе?! То среда няма, те ще я подобряват. Първо чуйте исканията на хората, след това ограничете разходите, давани на "нашите" фирми. Затегнете коалните и бачкайте - търпеливо и методично, за благото на народа, безкористно.

 27. 27 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#24] от "latcho59":

  Това, че си копи пейстнал нещо от някъде първо не означава, че нещо разбираш и второ не е върхово достижение и доказателство за висок интелект.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 28. 28 Профил на zheravna
  zheravna
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Бизнеса ще бъде информиран колко трябва да внася на Позитано 20 ,за да получи правилната бизнес атмосфера!

 29. 29 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 645 Неутрално

  [quote#2:"flashkopatrashko"]1. Рестарт на БеляНЕ (ASAP)
  2. Рестарт на Бургас-Александруполис (до края на годината)
  3. Пушилка за цигарите за отвличане на вниманието по т.1 и 2.[/quote]


  Това наричат "облекчаване" на бизнеса - т.е. "бизнесът" който без държавна цица е капо. Може да ги изредим и фирмите, ама списъка ще е многооооо дълъг.

 30. 30 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Поканени са Иво Каменов, Валентин Златев и Цветан Василев.

 31. 31 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#20:"tribiri"]Чл. 112.[/quote]
  Хипотезата на чл. 112, ал. 1 от Конституцията е при правилно, конституционосъобразно конституирано правителство и при нея самото правителство се стреми да затвърди подкрепата на Народното събрание и се касае за процедура, която се задвижва по инициатива на Министерския съвет. Действието е разнопосочно на това на предложението за гласуване на недоверие на правителството по чл. 89 от Конституцията.

 32. 32 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 567 Неутрално

  Е па лесно е.
  Полицията започва да си върши работата и в частност оная дето се бори срещу прекършената от Цеце.
  Съдебната система започва да си върши работата и поема предадените и от полицията и ги въдворява и изхвърля ключа от килията.
  Да видите как ше светне едно слънце...

  Ама не мое стане тая работа.

 33. 33 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#27] от "tribiri":
  Оценките си ги давай само в семейството, ако все още те търпят и чуват.

 34. 34 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Любопитно

  [quote#27:"tribiri"]копи пейстнал нещо от някъде [/quote]
  Откъде, бе, примате завистлив?

 35. 35 Профил на javorlini
  javorlini
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Още един депутат си дава имунитета - този откраднал 4 милиона, за него почти посъвместно медийно затъмнение, а Цветанов с обвинение, че с бездействие допуснал, някой друг да извърши престъпление - обществен враг номер 1 - те и двамата са виновни, ама този двоен стандарт си е доста нагъл... По хубаво действия, отколкото шумни пиар акции...
  http://www.dnes.bg/politika/2013/06/09/petyr-angelov-se-otkazva-ot-imuniteta-si.190306

 36. 36 Профил на devdimi
  devdimi
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Как да облекчим бизнеса или как иска да прави бизнес Бай Ганьо:
  1. Отпадане на задължителните касови апарати - да може само по желание.
  2. Няма нужда да се подписват трудови договори и да се внасят осигуровки - това си е проблем на работниците.
  3. Персоналът трябва да бачка 7 дена по 12 часа, няма нужда от почивки и почивни дни.

 37. 37 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#33] от "latcho59":

  Винаги когато липсват разумни доводи индивидите, за които си споменал в коментар #24, започват да размахават боздугани и да крещят обиди.

  Що се отнася до коментар #31 гласуването за правителство предложено от мандатоносител, на какво ти прилича повече - на вот на доверие или на вот на недоверие?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 38. 38 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#37] от "tribiri":


  [quote#37:"tribiri"]Що се отнася до коментар #31 гласуването за правителство предложено от мандатоносител, на какво ти прилича повече - на вот на доверие или на вот на недоверие?[/quote]Уредбата по избор на министър-председателя и по негово предложение - Министерския съвет е включена в глава трета - Народно събрание. Систематичното място на правилото на чл. 89, ал. 1 от Конституцията също е в глава трета "Народно събрание", правен лаико на "tribiri".

 39. 39 Профил на Цензуриран от антибългари.
  Цензуриран от антибългари.
  Рейтинг: 567 Неутрално

  До коментар [#36] от "devdimi":

  По първа точка се плаща просто годишен лиценз. Бива ли да слагат на кафеварка касов апарат ?
  По втора точка да ти кажа, че има една работа - самонаемащ се и не ти трябват никви договори, толкова любимите сиви-та и особенно великото мотивационно писмо, както и свидетелства, дипломи и т.н. Просто сам си плащаш осигуровките и си ти върви трудовия стаж според това и не ти е необходима и другия велик документ - трудова книжка.
  И персонала като бачка наднормено му се плаща двойно, в събота също, а в неделя - тройно. И никой няма да ги кара да ходят наработа - те сами ще тичат натам.
  Но в нашата цивилизована, европейска, високоразвита и свръхинтелигентна държава това не може да се получи.

 40. 40 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 515 Неутрално

  ДОКОГА ,НЕ ЗНАЕЩИ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ,ПРИЕМАТ ОТГОВОРНИ ПОСТОВЕ .?????????????

  А УЖ ИМАЛИ ПРОГРАМА .
  ИЗЛИЗА ЧЕ ПАК НЕ ЗНАЯТ ЗАЩО СА ТАМ.
  ТИ ТРЯБВА ДА КАЗВАШ ,НЕ СЕГА ДА ПИТАШ.
  ДО КОГА .????????????????

  СВОБОДЕН
 41. 41 Профил на СВОБОДЕН
  СВОБОДЕН
  Рейтинг: 515 Неутрално

  УЖ "ИЗБИРАТ" ПАРТИИ С ПРОГРАМА.

  СЕГА ПЪК ПРОГРАМА НА ПРАВИТЕЛСТВО ЗА КОЯТО НИКОЙ НЕ Е ГЛАСУВАЛ.

  ГОЛЕМИ ФАКИРИ ,НАРОДЕЕЕЕЕ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  ПРИЯТНИ СЪНИЩА.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  СВОБОДЕН
 42. 42 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#20:"tribiri"]Когато говори за Чл 93 ал.1[/quote]
  Никъде не съм написал чл. 93 ал. 1, научи се първо да четеш, коментарите ги остави "за после".

 43. 43 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#38] от "latcho59":

  Разбрах! Ти понеже си правен експерт заради това не можеш да четеш и коментира повече от 1 глава от съответен закон.
  Ето ти един текст от същата глава за да можеш да го осмислиш:

  Чл. 81.
  (1) (Изм. - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Народното събрание открива заседанията си и приема своите актове, когато присъстват повече от половината народни представители.
  (2) Народното събрание приема законите и другите актове с мнозинство повече от ПОЛОВИНАТА ОТ ПРИСЪСТВАЩИТЕ, ОСВЕН КОГАТО КОНСТИТУЦИЯТА ИЗИСКВА ДРУГО МНОЗИНСТВО.

  Изборът на МС е акт на Народното събрание - факт.
  Никаде в конституцията не е упоменато изрично, различно мнозинство специално за този акт, така както това е направено за вот на недоверие. Дори и чисто формално разсъжденията ти са смешни, да не говорим, че практически, ако имаше такова изискване, в конкретния случай резултатът щеше да бъде същия, защото волята на три от четирите партии беше да се състави този кабинет макар и с минимално допустимо мнозинство.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 44. 44 Профил на Dragoslava
  Dragoslava
  Рейтинг: 1008 Неутрално

  [quote#16:"_franprix_"] Нашите на слънце, а над предишните надвисват облаци.[/quote]

  При обичайните метаморфози, предишните стават и наши.

 45. 45 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#43] от "tribiri":
  Мале, колко си тъп и упорит. Не знам, колко бири е изпил рано сутринта тоя. Мале, мале, малееее е това е да си тъп и упорит.

 46. 46 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Алооо, отворковците! Стига само сте плюли! До преди два месеца вашите любими гербаджии ликвидираха и тристранката, и бизнеса, и хората! За пръв път от 4 години насам се вижда, че поне се демонстрира желание за вслушване в мненията на всички страни, от които зависи икономиката в тази държава! На мен лично ми харесват първите стъпки на това правителство! Увеличават се майчинството; говори се за замразяване цената на тока; говори се и за увеличаване на пенсии от догодина, на облекчаване условията за бизнес ..... За пръв път се говори за нещо, различно от магистрали и съответно "придружаващите ги комисионни"!

 47. 47 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#43] от "tribiri":
  Юрист ли си, бакалин ли си, гербераст ли си, де да те знам какъв си, но за нищо не ставаш.

 48. 48 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2963 Неутрално

  До коментар [#45] от "latcho59":
  До коментар [#47] от "latcho59":

  Адски аргументирани коментари! Най-добрите ти за днес, Карай в този дух, явно ти се отдават по-добре от всякакви опити да коментираш неща извън личността на останалите форумци.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 49. 49 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  Всичко трябва да си отиде където му е мястото = работниците в заводите, селяните на полето, а поне половината "бизнес"(?) ... на МЯСТОТО! - под засилена охрана и свиждане само в неделя

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 50. 50 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1314 Неутрално

  До коментар [#19] от "stedim":


  По-добрите възможности за инвестиции и производство са за предпочитане пред идеологемите на промитите мозъци."

  -Тогава защо да ги няма тези консултации.

 51. 51 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#25] от "ПРОРОК ИЛИЯ": дано мерките се окажат ефективни.

  Бе те всички ще се окажат ефективни, само че в обратна посока: Бизнесът, който държи парите си в банките, ще бъде облекчен, което на чист и ясен български език означава, че част от неговите тежести се прехвърлят на гърба на народа. Ще бъдем заангажирани с окончателен договор за Белене, което означава, че в близките 20 или 30 години ще стегнем коланите още, защото ще трябва да изплащаме милиарди. А и като слагат за министър на инвестиционното строителства (каквото има едно единствено в света, нашето) човек, който е приятел и колега на Тихолов и е източвал френските социални служчи, очевидно всички перспективни терени из гори, планини и морски брегова ще бъдат раздадени (по принципа кон за кокошка) на наши момчета. Или момичета.

  Така че ако ти си наистина свети Илия, скачай на колесницата и започвай да хвърляш гръм и мълнии срещу правителството, основно срешу Олигарски, като не забравяш от време на време фалцово да изпращаш нещо така-така по-така и на неговото аlter ego, Сергейчо Станишев. Добре е да не забравяш и баш националиста с руска ориентация Сидоров. А ако си само някаква негова неавтентична политическа имитация, тогава се пръждосвай някъде по-надалече, да не замърсяваш форума.

 52. 52 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2217 Неутрално

  [quote#36:"devdimi"]Как да облекчим бизнеса или как иска да прави бизнес Бай Ганьо.[/quote]1. Няма нужда от касов апарат, ако не си по ДДС
  2. Заплатата + осигуровките да се внасят в НОИ = НОИ си взема неговото и ми привежда парите
  3. Работодателя НЕ е длъжен да ми плаща точно на мен, нека да си намери друг балък.
  4. Работодателят има всички права, включително и правото да го духа ...
  5. Забавянето на заплати = на кражба на кола. За неплатена заплата работодателят да лежи ефективно по 1 месец за всяка заплата на всеки работник. Пр: 10 раб х 3 запл= 30 мес. пандиз

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 53. 53 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 580 Любопитно

  До коментар [#51] от "glog":
  По-спокойно. С догмите и идеологемите.
  Какво ЩЕ направят - ще видим като го направят. Да се реве предварително на чужд гроб е твърде несериозно. Засега има
  само предварителни намерения. Каво ще направят - сслед известно време.
  И даже професионалист, като мен, не може да си позволи /ако уважава поне малко себе си/ да дава гадания в каквато и да е посока.
  П.П
  Къде да ходя си е моя работа. И не сте Вие човека, който ще ми дава наклон на шапката.
  Ясно е, че няма да се харесам на всички хора. Защото малко са тези , които имат разбиране за нещата , и с добър вкус.

 54. 54 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  Крадливата звезда на крадливия ГЕРБ във Варна е милионер от "дарения". Този е милионер, а Боко Тиквата?

  "Гарантирано от ГЕРБ"

 55. 55 Профил на nikione
  nikione
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#10:"bibian"]Протестираите от февруари не искаха подобряване в бизнес-климата,[/quote]
  А мен какво ме интересува какво искали протестиращите? А непротестиращите нямаме ли думата? Ако има добър бизнес, няма да има протестиращи по простата причина, че ще са на работа по това време или ще са ангажирани да харчат изработените пари.

 56. 56 Профил на nikione
  nikione
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#6:"bibian"]А мафията в енергетиката кога? Сметките за ток продължават да се вдигат, дами и господа! [/quote]
  Айде стига глупости. Къде ги видя тия продължаващовдигащисе сметки? Да не говорим, че при най-ниска цена на електроенергията в ЕС, сметките не са проблем. Проблем са ниските доходи, а това се решава с работещ бизнес.
  Това естествено не променя факта, че ЧЕЗ, Енергопро и ЕВН нямат никакво място в България. Просто няма никакъв смисъл чешки държавни компании да ни разпределят ел. енергията и да прибират пеалбата от дейност, която можем да си вършим сами.

 57. 57 Профил на Mehmed
  Mehmed
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мисля,че решението в този момент е създаване на национален фонд за рискови инвестиции.

 58. 58 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 507 Неутрално

  А къде бяхте последните 4 години ? Защо досега не се срещахте с бизнеса ? Бизнесът чака решения и действия , а не тинтири - минтири.
  И какво общо имат с бизнеса синдикатите и разни неправителствени фондацийки ?
  И не ми казвай че бизнесът е Огнян Донев, Иво Каменов, Божидар Данев и разни други Крибаджии и схемаджии.

 59. 59 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 458 Неутрално

  След двуяйчните първо спасяване, че тогава идва подобряване.
  Двеста милиарда вътрешнодържавна задлъжнялост между фирмите и към банките.
  Лешников свали кредитната лихва със задна дата. Опрости малките лични кредити и ще влязат едни милиарди в икономиката. Но няма да го направиш.
  Давайте да го сваляме, и Волен да става премиер. Да изгони колониалистическите престъпници.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 60. 60 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1071 Любопитно

  До коментар [#58] от "kepler":

  По разбираеми причини, през последните 4 г. с бизнеса са се срещали Боко Тиквата и Цецо......за да си събират рекета

 61. 61 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 571 Неутрално

  На мен пък ми звучи почти разумно. Нали се искаше широко участие на организации, протестиращи и т.н. и прозрачност, или аз съм нещо в грешка?
  Казвам почти, защото от намерението до изпълнението и резултата има дълъг и неясен път и може да не доведе до никъде или до другаде. Например до подобряване на бизнесклимата на определени бизнес среди/партньори. Както обикновено става у нас. Нали всеки е човек на няко или нещо...
  Иначе, в настоящата ситуация, би било добре да се чуе нението на бизнесмени и работодатели от всички бранове и категории. Дано се вземе и под внимание.
  колкото и рисковано да звучи, без съживяване на малък, среден и по- едър роден бизнес няма да има работа и сметките за ток ще ни се виждат още по- големи.

 62. 62 Профил на trayan.petkov
  trayan.petkov
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Широка партийна парлитра от безспорно доказани фигури в кабинета Орешарски ще подпомогне за падане на репресиите наложени върху малкия и средният бизнес.

 63. 63 Профил на kepler
  kepler
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#60] от "stenli1":

  Орешарски като кандидант за премиер е трябвало да е запознат с проблемите на бизнеса в детайли още преди изборите и да чака мандат с готови решения , а не сега баджанаците да ми умуват какви схеми да измислят и как да ги поделят. Но то на бабички не може да им се обясни това , особено ако не са пътували никога през Петолъчката, Петрохан или Шипка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK