Бизнесът е разединен за предсрочните избори

Бизнесът е разединен за предсрочните избори

© ДневникВ двете най-големи бизнес организации – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Българската стопанска камара (БСК), има различни мнения по въпроса кога трябва да се състоят предсрочните избори.


По мнение на КРИБ това трябва да стане бързо. "Доверието се изчерпа и ситуацията може да бъде разрешена чрез избори. Сега има заплахи, че ако кабинетът падне, нещо много лошо ще се случи", коментира в сутрешния блок на Би Ти Ви Огнян Донев, председател на КРИБ.


Членовете на конфедерацията не вярват, че всички тези мерки, които се предлагат от управляващите, някой наистина иска да ги осъществява. Експресното приемане на закони винаги е против българския бизнес, посочи той.
Според БСК на кабинета трябва да се даде шанс да приложи обявените мерки, а в това време обществото да узрее за радикална промяна на политическия модел. По думите на Божидар Данев, изпълнителен председател на камарата, "някои искат бързите избори да възпроизведат настоящия политически модел", защото той им е удобен.


Данев обяви, че правителството може да бъде спасено, ако партиите изтеглят своите представители и се даде възможност на премиера Пламен Орешарски да избере свои експерти. "Искаме да му счупим политическите окови", обяви Данев.


"Искаме да имаме нормални условия на предприемачество и конкуренция, а не на търговия с влияние. Деструктивните действия не са полезни", посочи председателят на камарата.


Ако този катарзис се състои, ще се върнем до едно положение, при което подкрепихме идеите на Орешарски, коментира Огнян Донев. "Това, което се случи обаче, е точно обратното на това, което беше заявено и ни накара да подкрепим кабинета", припомни той. Според него предложеното намаляване на цената на тока с 5% не е най-важното, което трябва да бъде направено, макар че е в полза на една социална група.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (140)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 524 Неутрално


  Ами ще разединен - половината са от ДС, а другата половина не!

 2. 2 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 524 Неутрално


  А да, а за синдикатите не знам дали въобще съществуват още...

 3. 3 Профил на Distributed
  Distributed
  Рейтинг: 868 Весело

  Бизнесът Особено БСК

  http://www.bia-bg.com/aboutBsk/18

  БСК през 80-те години на ХХ-и век

  На 25 април 1980 г. представители на най-големите български предприятия учредяват Българската индустриална стопанска асоциация ( Bulgarian Industrial Association), преименувана по-късно в „Българска стопанска камара”, но запазва името си на английски език. БИСА е първата неправителствена организация на бизнеса в бившия социалистически лагер, проводник на пазарните отношения в България. Макар и във времена на планова икономика и силен партийно-политически натиск, организацията успява да наложи някои съвременни, не само за онова време, но и за днес, принципи на пазарно поведение.

  Още от самото си основаване БИСА започва да развива своята регионална структура, като изгражда регионални стопански асоциации и камари. Всяка от регионалните структури на БСК е самостоятелно юридическо лице.

  БИСА създава първия в България фонд за рисков капитал и първата за България търговска банка (Банка за стопански инициативи АД), чрез които финансира изграждането на повече от 600 малки и средни предприятия. Голяма част от тях се развиват успешно и днес.

  Важна част от дейността на БИСА е свързана със създаването на технологични паркове към Техническите университети в София и Варна, работещи в областта на трансфера на технологии.

  Новаторските за онова време идеи и дейности на асоциацията предизвикват интерес – не само в България, но и зад граница.

  БСК през 90-те години на ХХ-и век

  С началото на демократичните промени в България Българската индустриална стопанска асоциация (БИСА) е преименувана на Българска стопанска камара/Bulgarian Industrial Association.

  Преминаването от планова към пазарна икономика неминуемо води до навлизане в нова фаза на ролята й за развитие на българската индустрия.

  Facebook: Възобновяеми енергийни източници - бъдещето на енергетиката на Земята! http://www.facebook.com/groups/172169062843817/
 4. 4 Профил на многодобре
  многодобре
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Писмо до Сергей

  Драги ми Сергей Димитрович,

  Да си призная, имах сериозни затруднения с избора на епистоларния жанр в публицистиката, за утвърждаването на който Едвин Сугарев вложи значителни усилия, обръщайки се към Главния прокурор на републиката, за съжаление без успех. Адресатите на откритите му писма - главните прокурори Борис Велчев и Сотир Цацаров мълчат като комунисти на разпит. Ако, разбира се, митологията на социалистическия реализъм има нещо общо с историческата реалност. А в тяхната ситуация, неотговарянето на писмо до тях не е само безкрайно неучтиво, но и шокиращо пренебрегване на служебните им задължения, определени за заемания пост. Тяхното поведение е направо отказ от правосъдие, защото те, като елемент от правоохранителната система са задължени да реагират на сигнал, отправен към тях. Нямаше отказ, обаче, когато Сотир Цацаров предприе действия след сигнала на интелектуалния титан на БСП Мая Манолова за допълнителните бюлетини в деня на размисъл. Не че това, което направи беше еталон на професионализма, но все пак реакция имаше. И тя отврати 50% от избирателите, които не отидоха да гласуват. А в случая с писмото на Сугарев - какво? Отсъствие на каквато и да е реакция. А можеше да направи нещо. Например да беше казал, че изнесените факти нямат състава на престъпление. Но изглежда познанията му по право не допускат подобна реакция. И избраното поведение е звучна тишина с надежда, че всичко ще се забрави. Но понеже все пак вярвам, че в основата на демократичното развитие е управлението на правото, независимо от скептицизма ми към същността на законите и държавата, смятам, че усилията за активизиране на прокуратурата посредством сигналната функция на откритите писма трябва да се подкрепя.
  Другата трудност, която срещнах в писането на това писмо бе избора на обръщението ми към Вас. Не знам как се обръщат към Вас другарите ви БеСеПари, но това, което битува в „лумпенизирания“ интернет е доста натуралистично с подчертано сексуален акцент, поради което аз го игнорирах в стремежа си да остана в рамките на добрия тон. Макар че разбирам мотивите за отвращението на българския народ от Вашата личност и от провежданата от Вас политика на лъжи и манипулации. И за да запазя приличие, избрах българизирана версия на „дорогой мой“ в унисон с документите Ви за самоличност.
  И колкото да звучи учудващо, пиша настоящето писмо, за да подчертая, че по мое мнение всичко, което Вие правите, е полезно за България, за левицата в тази страна и за европейските измерения на лявото въобще.
  Да започнем от България. Вие сте единственият политик в страната, успял веднъж да бъде министър-председател и веднъж мандатоносител, макар и на достра странно правителство. Е, не се възгордявайте от този факт, защото и на децата е ясно, че съществува „проектът Сергей Станишев“, в който са вложени много откраднати и руски пари. Да започнем от London School of Economics. Разбирам, че времената се менят и съветската диплома от исторически факултет не е най-добрата атестация за един перспективен политик и управленец. И някой решава, че Сергей Димитрович, който до този момент няма един работен ден трудов стаж, следва да се образова в елитно учебно заведение в западна Европа. Намира се и спонсор. Поне за пред хората така се казва. Говори се за фондацията „Паница“ и е много интересно как е взето решението да се финансира преквалификацията на един съветски випусник. А и стандартът в Лондон е доста висок и за пребиваването там трябват средства. Така че първият ми въпрос е за средствата, благодарение на които сте пребивавали в столицата на обединеното кралство. Говори се, че руски държавни служители са присъствали при защитата на дипломната теза, за да потвърдят научния й принос или това е просто мит за българската публика. Но каквото и да е, мисля, че си заслужава MI-5 да се върне назад в годините на Вашия лондонски период. Току виж, някоя нова „Кеймбриджка петорка“ изплува на повъхността.
  Следва периодът Ви в БСП. Казват, Красимир Премянов Ви бил завел на „Позитано“ 20. Къде, на улицата ли Ви срещна и от там - право в „Международния отдел“? Само че аз си спомням как Асен Захариев, бивш служител на баща Ви и след това служител на Международния отдел на БСП Ви разхождаше за ръчичка по разни мероприятия, за да Ви учи на тънкостите на занаята. То бива лоялност към семейството на бившия началник, ама чак толкова! Странно кой ли му е плащал на Захариев за подобни високо специализирани частни уроци? И разбира се, след подобна подготовка, мястото на Председател на БСП е заслужено възнаграждение за усилията. Въпросът е: усилията на кого? Но българинът през този период изглежда е бил склонен да възприеме всичко, поднесено му от медиите. А тогава Вашата физиономия се повявяваше на кориците на доста списания, даже и някаква книга „Защото сме социалисти“ се появи от Ваше име. Небивалиците в книгата няма да коментирам, темата е друга, но елемент от цялата PR кампания не може да бъде изпуснат. Не само българите се хванаха на тази пропагандна въдица. Използвайки еврейския Ви произход, тези, които работеха по „проекта Станишев“ разиграха в някои медии умерени антисемитски атаки, на които дори американците се вързаха. В разговор един американски дипломат ме попита защо, след като в България има традиционна толерантност, се появяват подобни коментари. Явно тази игра е постигнала целта си, защото последва фразата „Мистър Клийн“. Няма значение, че Джордж Буш-син я е произнесъл. По-важното е, че дори в Държавния департамент на САЩ са забравили за ролята на евреите във външнополитическите мероприятия на Съветския съюз и те не са допуснали, че Русия ще се върне към тази традиция. Но както се казва,“По делата им ще ги познаеш“ и се надявам, че който трябва, си е направил изводите. И Ви моля във връзка с гореизложеното да не се опитвате да контрирате с обвинения в антисемитизъм, защото смятам, че е известно, че аз съм неевреин ционист и подкрепям Израел. Така че нека да говорим за Русия и виртуозността на нейните структури в налагането на геостратегическите й интереси.
  Но във Вашия възход към властта има и неудобни моменти. Политиката не познава задръжки и някой реши да пусне в обръщение слух за Вашата сексуална ориентация. Ако бяхме в Западна Европа или Скандинавия, подобни твърдения едва ли биха имали значение, но ние сме на Балканите. И се появи Елена-талантлива и амбициозна журналистка. Тя може много и е достатъчно някой да вложи пари в нейните проекти, за да има впечатляващи резултати. И разбира се - връзки на терена на снимките. По някаква прищявка на съдбата присъствах на разговори за стойността на снимачната техника, която трябваше да й бъде предоставена за снимките в Чечня и бях впечатлен от сумите, за които ставаше дума. За финалното решение нямам сведения, но тя направи впечатляваща поредица, жалкото е, че преобладаващата част от интервюираните впоследствие бяха ликвидирани от Федералната служба за сигурност. В края на краищата явно на Елена й писна. Появи се Моника. А както слуховете говорят, тя е верен съратник, даже архитект на парламентарната група на Коалиция за България в 42 Народно събрание и правителството на Орешарски. А и случаят „Хохегер“ потвърждава нейната лоялност към Вас.
  Все пак същността на „проекта Станишев“ има своите политически (разбира се и финансови) измерения. Последва правителството на „Тройната коалиция“. И Вие, Сергей Димитрович, наистина надминахте себе си, като в речника на българския език въведохте термина „тройна коалиция“ като синоним на думата „корупция“. А подобни постижения наистина имат образователен ефект и днес българинът знае, че когато БСП, ДПС и някой друг управляват, се краде. Не случайно само месец след изборите от 12 май 2013 хората излязоха на улиците с искане за оставка и нови избори. Това е Ваша заслуга, драги ми Сергей Димитриевич. Е, опитахте се да го предотвратите с планирано насилие, избирайки Делян Пеевски за шеф на ДАНС, който в съучастие с Цацаров и Йончев следваше да започне политическите репресии, представени като борба с престъпността. Но българските граждани дешифрираха Вашите политически намерения и излязоха на улиците. А това уплаши не само Вас, но и тези, които работят по „проекта Станишев“. Заложи се на програмата минимум от една година управление, през която да се откраднат 15те милиарда еврофондове и да се реализират руските енергийни проекти. И за нейното постигане Ви беше подсказано да приложите изпитаната номенклатурна тактика на покаяние и заплаха. Започнахте да се каете, че сте допуснали грешка, но същевременно с това пуснахте гамените на Сидеров да заплашват протестиращите, а и в последните дни се опитвате чрез верни БеСеПари да организирате контрамитинги в подкрепа на марионетката Орешарски. Няма да се учудя, ако се обърнете към ДПС да доведат техните гласоподаватели на контрамитинг в София, но съм убеден, че подобни политически действия няма да бъдат особено здравословни за Вас. Това, което трябва да Ви се признае е, че Вие направихте невъзможното. След 23 години на „преход“ българските граждани отново скандират „червени боклуци“ и няма да бъде изненадващо, ако лозунгът прерасне в „убий БеСеПара“. Вие, драги ми Сергей Димитрович, върнахте омразата на българина към Вашата партия 23 години назад. Нещо може би заслужено, но перспективата е гражданска война, за да има промяна. Защото реално няма преход на елита и комунистическата номенклатура продължава да притежава България. И нито контролираните медии, нито цялото БКП войнство на „прехода“, нито даже изказванията на Константин Тренчев в защита на кабинета няма да променят ситуацията. Нещо, за което българският народ трябва да Ви бъде благодарен, защото Вие го събудихте от състоянието на илюзии, че нещо се променя.
  Колкото до БСП и това, което се нарича левица в България, Вашият принос е също така забележителен. Вие доказахте, че такова нещо като лява партия в страната не съществува. И още повече, че БСП е подобна партия. Вашата политика е ориентирана към бизнеса в стремежа Ви да му създадете безконтролни условия за експлоатация. А когато това стана всеизвестно, Вие подхвърлихте на българина някакви 50 лева и неясни обещания за в бъдеще. Вярно, някой в БСП може би от инстинкт за самосъхранение Ви поиска оставката. Вие, драги ми Сергей Димитрович, направихте и невъзможното, за да докажете на България и света, че ръководството на БСП и парламентарната й група е сборище от сковани от страх мухльовци. За електората няма да коментирам. Поискаха Ви оставката, защото наложихте избора на Делян Пеевски, а Вие на пленума (или както се нарича сега) предложихте оставката на Изпълнителното бюро. Решение на Изпълнителното бюро на БСП ли е избора на Пеевски? От това, което битува в медиите, излиза, че подобно нещо не се е случило. Или Вие знаете, че всеки член на Бюрото има своето лоби в Националния съвет и подобна оставка вкупом няма да се случи? Отговорът е без значение, но фактът е, че такова нещо като морал в политиката за БСП не съществува. Благодаря Ви за тази откровеност.
  В заключение идва въпросът за приноса Ви към европейския социализъм. Вярно, Владимир Буковски пише за интереса на КГБ към социал-демокрацията в Европа, но е факт, че по неизвестни причини Вие станахте лидер на ПЕС. Вярно е също, че Едвин Сугарев пише за сделка, в която ръководеното от Вас правителство на тройната коалиция е облагодетелствало съпругата на Ханес Свобода с милиони народна пара. Или може да е комбинация от двете хипотези. Но е ясно, че тези, които работят по „проекта Сергей Станишев“ отчитат слабостта на българина към задграничното. Понякога да си внесе цар от Германия, друг път министър-председател от Съветския съюз. И конференцията на ПЕС се проведе в критичен за Вас момент. И днес Мартин Шулц и Ханес Свобода, като Матросов (нищо че професор Шипковенски определя поведението му да се хвърлиш на амбразурата като психопатия) застанаха във Ваша защита. За Ханес Свобода нещата като че ли са ясни. Става дума за сделката с отпечатването на българските паспорти. Колкото до Шулц, ситуацията напомня на това, за което баба ми казваше: “Халваджията за бозаджията“. Сергей предлага Мартин за поста на Барозу, а Мартин казва какъв хубав човек и лидер е Сергей. Само че цялата история някак мирише и няма нищо общо с това, което се нарича „социализъм“. Може би това е за добре. Европейската социал-демокрация явно е безкрайно компрометирана в нейното съприкосновение с властта и идва време за „новите леви“. Може би не само назад към Херберт Маркузе, но и към цялата историческа плеяда от социално мислене, започвайки от ранното християнство, през Маркс и Бакунин и до критичното отричане на съветската реалност. За тази възможност, Сергей Димитрович, наистина заслужавате моите благодарности.
  Знам, че в момента Ви е необходима една година. Това е годината на „проекта Сергей Станишев“. Да се проведат преговорите с Европейския съюз за следващите траншове от 15 милиарда евро и те да бъдат в ръцете на когото трябва. Да продължите да бъдете фактор в българската политика за още 11 месеца, до изборите за Европарламент, иначе кандидатурата на Мартин Шулц може да остане под въпрос. А през това време да се осъществят руските стратегически енергийни проекти. Надявам се, че българският народ няма да Ви осигури това така необходимо време.

  22 юни 2013 г.
  Мирослав Дърмов

  magazinitisia
 5. 5 Профил на Nelumbo
  Nelumbo
  Рейтинг: 748 Неутрално

  "трябва да се даде шанс", "обществото да узрее" , "правителството може да бъде спасено"

  И тези не са в час. В паралелна България ли живеят?

 6. 6 Профил на марулко
  марулко
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#1] от "Desolater":
  Да едните ангели, а другите дяволи.

 7. 7 Профил на madagaskar
  madagaskar
  Рейтинг: 975 Гневно

  В двете най-големи бизнес организации – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и Българската стопанска камара(БСК)

  Къв бизнес, к`ви организации - малко са истински добрите работодатели в България! Огромна част са хора които трупат състояние за сметка на работниците си - особено в малките градове - дънят къщи от по 300-400 квадрата, карат коли от магазина а работниците им се потят за по 300лв.

  Ако МЗ предупреждава, че „пушенето убива“, редно е и ние, пушачите, да предупреждаваме, че кражбите в Министерството на здравеопазването убиват повече
 8. 8 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1069 Весело

  Заглавието трябва да е :

  Бизнесът е ОБЕДИНЕН, че трябва да има предсрочни избори.

 9. 9 Профил на simeonov_
  simeonov_
  Рейтинг: 524 Весело

  Стига сте представяли БСК и КРИБ за говорители на българския бизнес.Там са основно назначени "бизнесмени" и такива които приватизираха държавни предприятия почти за без пари.Какво общо има Огнян Донев например с хилядите български предприемачи с малък и среден бизнес които са започнали от нулата,а той приватиизра скандално Софарма и изведнъж стана голям бизнесмен?

 10. 10 Профил на BlueWater
  BlueWater
  Рейтинг: 1069 Весело

  "По думите на Божидар Данев, изпълнителен председател на камарата, "някои искат бързите избори да възпроизведат настоящия политически модел", защото той им е удобен."

  Нагла ЛЪЖА на черения бизнес!

  При нови избори сега, което на практика е септември, ще има обединена дясна коалиция, много по-малко ще гласуват за БСП и в пъти по-малко гласували за Атака.

 11. 11 Профил на TED (moderator är en faggot)
  TED (moderator är en faggot)
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Тва къде на държавна цица разчита бизнес ли е?

 12. 12 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Божидар Данев е агент на ДС и е нещо като щатен индустриалец. Нормално е да подкрепя мафията. Огнян Донев е патил от групировката Василев/Пеевски и е нормално да е против.

  Миша
 13. 13 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 600 Весело

  [quote#1:"Desolater"]Ами ще разединен - половината са от ДС, а другата половина не![/quote]
  Всъщност за половината (БД) е доказано, че са от ДС, а за другата половина (ОД) е доказано, че са деца на ДС служители, и само се твърди, че са на доста по-високо ниво.
  Явно и ние като евреите ще има още 20-на години да се мотаме насам-натам...

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 14. 14 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  Най-малко пък"бизнесът" има думата по въпроси за политиката

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 15. 15 Профил на 4i4e
  4i4e
  Рейтинг: 524 Неутрално

  ДОБРЕ ДЕ ЗА КАКВО ГИ ПРАВИМЕ ТИЯ ИЗБИРИ,СЛЕД КАТО ЩЕПА,УПЛАШЕНИ ЗА ДОБРЕ ПЛАТЕНАТА СИ РАБОТА БЮРОКРАТЧЕТА,МОГАТ ДА ОБРЪЩАТ НЕЩАТА ТУКА!!!ИЗБОРИТЕ БЯХА ПРЕДИ МЕСЕЦ,ЛЕГИТЕИМЕН ПАРЛАМЕНТ ,ЛЕГЕТИМНО ПРАВИТЕЛСТВО,ЩО ЩЕТЕ!!!АКО ТАКА ЩЕ Я КАРАМЕ...........

 16. 16 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  [quote#11:"TED"]Тва къде на държавна цица разчита бизнес ли е?[/quote]Който не е закачен на хранилка не оцелява ... Такива са ни ги "назначили" за "бизнесмени"

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 17. 17 Профил на aman
  aman
  Рейтинг: 477 Неутрално

  Божидар Данев говори за спасяването на правителството?! За какво спасяване става въпрос бре другарю?! Тези трябва да се махнат незабавно и точка! После и ти ще се махнеш!

 18. 18 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  [quote#15:"4i4e"]СЛЕД КАТО ЩЕПА,УПЛАШЕНИ ЗА ДОБРЕ ПЛАТЕНАТА СИ РАБОТА БЮРОКРАТЧЕТА,МОГАТ ДА ОБРЪЩАТ НЕЩАТА ТУКА![/quote]Страх ги е да не ги ДЕКАЛИНКИЗИРАТ !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 19. 19 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 868 Неутрално

  БСК са червени много ясно че подкрепят БСП

  twitter.com/voxybg
 20. 20 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 764 Неутрално

  Данев се върти като лопата. Чуди се от къде ще лапа пари и дали е взел "правилната" позиция.

  Но тъй като няма плащане, затова ги няма и синдикатите на протестите.

 21. 21 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  [quote#8:"BlueWater"]Бизнесът е ОБЕДИНЕН, че трябва да има предсрочни избори.[/quote]И к'во ... Колко гласа са? ### Те и теляците са обединени, че сапуна трябва да поевтинее ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 22. 22 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  Соц-мантрата, която се повтаря безспир, включително и от Божидар Данев "Избори сега, при сегашния изборен кодекс, ще преповтори сегашната ситуация в парламента" е тотално невярна. Хората са омерзени от лъжите и манипулациите, с които бяха заляни и които помогнаха на БСП, ДПС и Атака да съставят "експертното" си правителство и да впрегнат в него нагнетения в себе си реваншизъм. Хората бяха излъгани и сгрешиха на майските избори. Хората бяха излъгани, разбраха това и затова са на площадите. Избори сега ще позволят на хората да коригират грешката, която допуснаха. Така че, Димитрич спирай лъжите, покай се и се махай.

 23. 23 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  [quote#1:"Desolater"]Ами ще разединен - половината са от ДС, а другата половина не![/quote]Наивник ... Едните са от Първо, другите от Шесто ... а Новите ГЕРБери - от Второ районно

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 24. 24 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Явно и "бизнесът" не знае пред кого да клекне...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 25. 25 Профил на ju.li
  ju.li
  Рейтинг: 1768 Весело

  До коментар [#2] от "Desolater":

  Нали, от самите протестиращи, си чул, че те НЕ са членове на синдикати. Синдикалните членове явно са представени добре в парламента.

 26. 26 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  [quote#14:"t' Ankus"]Най-малко пък"бизнесът" има думата по въпроси за политиката[/quote]
  Тъпак!
  Бизнесът - това е прехраната на населението, поминъкът.
  (Не говоря за комунистическия "бизнес", който по същество нищо не създава, а преразпределя създаденото - справка КТБ, ТИМ и т.н. и т.н.)
  По въпросите на политиката точно този, който създава благата, било с идеи, било с експертни познания, било просто с ръцете си, който ден и нощ трепери за оцеляването си - има последната и окончателна дума!
  Ако "политиците" взимат някакви решения без да питат тези, които създават благата, става това, което става в момента по улиците на големите ни градове.
  И защо си вреш гагата с ограниченото си комунистическо схващане за живота, след като за пет стотинки работа не си свършил, партийни секретарю?

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 27. 27 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#17] от "aman":

  И как точно ще го махнеш?! Сигурно със СРС-та и разсипване от данъчни проверки.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 28. 28 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Остава усещането, че предприемането на предвидените мерки засяга в голяма степен личните им интереси. И затова е това е бързане.
  Малко е странно /да се държим възпитано/, точно тези двамата да бъдат единствените и непогрешими морални корективи и съдници.

 29. 29 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3637 Неутрално

  [quote#0:"статията"]По думите на Божидар Данев, изпълнителен председател на камарата, "някои искат бързите избори да възпроизведат настоящия политически модел", защото той им е удобен.[/quote]

  А според мен някои разбират колко нико са паднали в очите на обикновените хора и поради това искат да имат още малко време да натрупат някакъв положителен баланс за следващите избори.
  Това от една страна е добре за народа, но аз се съмнявам, че тези същите имат капацитета да го направят. Та те дори не са научени да мислят в името на народа. Те винаги са виждали и са се грижели само и единствено за себе си.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 30. 30 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 958 Неутрално

  Не разбирам защо изобщо някой им иска мнението.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 31. 31 Профил на aman
  aman
  Рейтинг: 477 Неутрално

  До коментар [#27] от "tribiri":

  Бизнесът ако е бизнес, няма да търпи такъв там!

 32. 32 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3637 Неутрално

  [quote#24:"Депутат 241 Occupy Parliament"]Явно и "бизнесът" не знае пред кого да клекне...[/quote]
  Ами за тях нещата са на кантар, а всяка грешка в наше време може да се окаже и фатална.
  Ей това е лошото на големите пари. Ако сбъркаш губиш големи количества от тях. Дето беше казал хитър Петър - "Богаташът глупак да задреме не смее. Сиромахът юнак весели се и пее"!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 33. 33 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3637 Неутрално

  [quote#30:"Без коз"]Не разбирам защо изобщо някой им иска мнението.[/quote]
  Нали от тях уж зависело колко нови работни места ще се появят.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 34. 34 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Аз, като дребен бизнесмен смятам, че горепосочените господа не ме представляват и нямат право да говорят от мое име, а и глупостите наговорени от тях не отговарят на моето виждане за положението в България!

 35. 35 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2486 Неутрално

  Много сладкодумен е Данев(с "партизанско" име Генчев).
  Идеите които лансира, по-конкретно партиите да изтеглят протежетата си в кабинета Орешарски са пълна глупост.
  Ако го направят, за какъв дявол им е този кабинет?!
  Орешарски досега показа, че е много изпълнителен и управляем. Сега как да очакваме да напусне кожата си и да започне да действа независимо?!
  Данев да помисли, доколко е нормално да се изживява като пожизнен шеф на БСК. Говорейки за сбъркан модел не е зле да има и това предвид. Рефлексът да търски треската в чуждото око е трогателен, но никак не е нормално организация като БСК да има председател над 70г., освен ако към нея не добавим определението синекурна.

  I Want To Believe
 36. 36 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Тези протести са и за вашата ликвидация, така че не имитирайте умрял бръмбар. "Работодатели"! Деба и дървото! Всички на "килимчето" и от началото до края:
  кой ви сложи там и чий откраднати от народа пари размножавате пак с крадене!

 37. 37 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 445 Неутрално

  БСК се обяви за мажоритарни избори/?!.../, но това малко медии го отразиха. Освен това проект за нова конституция и избори 2в1 напролет.

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 38. 38 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#15] от "4i4e":

  Не съм платен за разлика от теб, мразя ви безплатно!

 39. 39 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  Всичко замръзна. Спряха дори елементарните траншове от еврофондовете, които са били осребрявани досега за 2-3 седмици.

  А, извинете вече по ведомствата се появяват първите селски пръчки, новоназначени от новото правителство, които направо си казват "Ний сми от новити. Ни знайм и ни разбирами нищо, ама ша са учим в процйеса на работа!".

  А откакто се разразиха протестите, групата на последните станала по-ниска от тревата. Цял ден се оглеждат като пръднал и чакат откъде какъв вятър ще подуха. А тези, които чакат търгове, европрограми или обикновени държавни поръчки за кламери и тефтери, ще почакат още дълго...

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 40. 40 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  ДС креациите се обадиха.След тях не закъсня и червения Асланов....и се заеха усърдно да ни убеждават за избори догодина.
  Брех в какъв синхрон го направиха само.
  ДрОгарите ченгесари пробват да пробият,отместят и разсеят протеста с неговото основното искане.Това означава само едно - уплашени са.
  С Волен не стана, сега минават на друг фронт,изкарват назначените си бизнесмени, ужким тежка артилерия да се обясняват.
  Очаквам утре продажните синдикални дъмита да обявят курс за избори догодина.
  Скрийте се бе. Смешници на конци.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 41. 41 Профил на Съни
  Съни
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Огнян Донев ако нямаше 50бона да си купи свободата сега щеше да е на топло в някой затвор. Какъв бизнесмен е той и какъв се явява та да решава какво ще става. Този олигарх и монополист с помощта на пералнята на пари Софарма печели от бедните и болните хора на България и не заслужава да му се отделя никакво внимание.

 42. 42 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Бизнесът да вземе да отвори нови работни места и да спре да се занимава с политика. Аман от пишман-бизнесмени, които се чудят на кого ще е държавната ясла и дали ще могат да виснат на нея.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 43. 43 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 791 Разстроено

  До коментар [#1] от "Desolater":
  Грешиш приятелю, всички са от ДС . Само че от различни отдели.

 44. 44 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#4] от "многодобре":

  Тежко и горко на една държава, която се опитва да построи управлението си на базата на надприказването.

  Напоследък вместо да говорят икономистите, юристите, финансистите, непрекъснато слушаме някакви неслучили се литератори, псевдопоети и начинаещи журналисти да се упражняват в силата на словото.

  Изобщо върнахме се по времето на соца, когато по стените на обществените къпални седяха надписи.

  Мечката се мие, чисти
  Из потоците сребристи
  Има ли за тебе пречка
  Да постъпваш като мечка?

  Сега обаче, понеже сме по интИлигентни минахме на:

  Teddy bear is always clean
  Doing mountain river swim
  Is there reason good for you
  Not to do what bears do?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 45. 45 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#42] от "bibian":
  Не знам къде живееш , но ако не си разбрал в България голям бизнес се прави само ако си близък с власта.
  Затова на едни периодично им се разширява бизнеса , а в следващите 4 години едвам крета.
  Та и затова протестират някои бизнесмени , да не зависиш от правителствата а от способностите и уменията си .

 46. 46 Профил на Антон56
  Антон56
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Данев обяви, че правителството може да бъде спасено, ако партиите изтеглят своите представители и се даде възможност на премиера Пламен Орешарски да избере свои експерти. "Искаме да му счупим политическите окови", обяви Данев."

  Това правителство няма политически окови - то е политически изрод. Монструм. То самото е оковите не само на обществения морал, но и на икономиката, правото, законността. Парламентът - също.

  Нацизмът и комунизмът са еднакво престъпни.
 47. 47 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  [quote#40:"Paprika - ДАНСwithme"]С Волен не стана,[/quote]

  Воленчо скоро Доган ще го извика да "изядат по една чорба заедно", както вече се случи с няколко други висши функционоери на сектата, които не се справяха със задачите. Онзи ден, когато чух новината за самоубиеца - слаб мъж на средна възраст, който виси на парапета на Аспаруховия мост, си казах край, изогря Волен, поканата за чорбата е пристигнала....

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 48. 48 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2515 Неутрално

  [quote#33:"Храбър"]Нали от тях уж зависело колко нови работни места ще се появят.[/quote]Нали видяхме колко се "появиха" - (-) МИНУС 450 000 или 450 000 нови безработни ... .

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 49. 49 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#43] от "lout66":

  Това е стандартното самоуспокоение на аутсайдера.

  "Те са успели а аз не съм, защото те са ченгета а аз не съм. Причината не е в това, че съм некадърник. Причината е че не съм ченге!"

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 50. 50 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1448 Весело

  До коментар [#49] от "tribiri": Аутсайдер = човек, който е извън сайдера

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 51. 51 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  [quote#45:"lout66"]Не знам къде живееш , но ако не си разбрал в България голям бизнес се прави само ако си близък с власта[/quote]

  Което ме кара да мисля, че рано или късно и големите ще почнат да побутват нещата в същата посока. Както написах, в момента да не си в положението, да се надяваш на някакви обществени поръчки, европроекти или нещо друго общо с централната власт. Положението е такъв запек, че и копринен конец не пускат. Разни трейсове, балканстройци и главболгарци с по 500 бетоновоза и асфалтовоза хич не се радват на перспективата, че от 5-6 месеца никакъв търг не се предвижда, и никакъв не се придвижва. Ако продължи така още 6 месеца, ще почнат да си бият инвентара у главата, докато банките им запорират сметките. Лошото е, че бетоновозът върви със шофьора и бетонджията, да не говорим че половин България чака Хемус, Дунав мост 3 и други мечти, които с всеки изминал ден залязват.

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 52. 52 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Кога ще има избори ще решат партиите в парламента! Това е!

  Ако преценят ще са след 3, 6, 12 месеца или след 4 години. Теоретично и КС има възможност да определи дата за избори. Всички други са правно качество "кибици".

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 53. 53 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#36] от "péro":

  Ти какъв си пролетарии, представител на прогресивното селячество или обикновен болшевик?!

  Тази държава няма да я бъде! В нея и сините и червените сте все комунисти дето искате да експроприирате чуждата собственост на капиталистите изедници.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 54. 54 Профил на Стефан Димитров
  Стефан Димитров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо момчета и момичета от "Дневник" забравяте, че само преди няколко месеца сте ни информирали, че Божидар Данев е част от Държавна Сигурност? Само припомнянето на този факт би трябвало да внесе достатъчно светлина по въпроса защо БСК подкрепя това правителство. Ето и линка към вашата информация:
  http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/05/31/1837292_bojidar_danev_se_okaza_sutrudnik_na_durjavna_sigurnost/

 55. 55 Профил на dnk
  dnk
  Рейтинг: 626 Неутрално

  [quote#14:"t' Ankus"]Най-малко пък"бизнесът" има думата по въпроси за политиката[/quote]

  Това важи ли за Пеевски, или той понеже е от "вашите" всичко му е позволено ?

  Моралът не е порок!
 56. 56 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2676 Неутрално

  [quote#52:"др. Иванов"]Кога ще има избори ще решат партиите в парламента! Това е![/quote]

  Пешо Танкиста и Жан Виденов твърдяха същото....

  За трети път правителството на промяната е изрисувано. ПП+ИТН+ДБ +БСП. Първите две два шанса бяха проиграни от политическите тролове от ИТН.
 57. 57 Профил на brun
  brun
  Рейтинг: 631 Неутрално

  [quote#11:"TED"]Тва къде на държавна цица разчита бизнес ли е?[/quote]

  Затова можеш да ги наричаш доячи или пък лумпен бизнесмени.

 58. 58 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#50] от "Станислав - за нова, обединена и силна десница!":

  Ами друго си е в сайдера. Особено пък в тези жеги.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 59. 59 Профил на Плам
  Плам
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Протестите искат оставка на това правителство веднага, без значение кой ще дойде на власт. Когато това е мисленето на привърженици на ГЕРБ нещата са ясни. Когато е искане на хора с десни убеждения, които нямат за цел връщането на герберите на власт, нещата опират до къса памет или тотално объркване на приоритетите. В много случаи протестиращи са хора, които са се родили, когато съучастници на Борисов са натрупвали първоначален капитал. Там липсват изобщо знания.
  Защо е важно ГЕРБ никога повече да не се върне на власт.
  Смятам ГЕРБ за партия на организираната престъпност. Много свестни хора вътре ще се обидят, но това не се отнася за тях. Борисов е един от рекетьорите на 90-те години, срещу които успяхме да отървем държавата през 1997 г. Той не е просто един от СИК, като този, който беше назначен наскоро за зам.министър. Борисов е от ръководството на СИК. Нека не се лъжем. Групировките на прехода назначиха в легалните си бизнеси много специалисти, които в по-голямата си част вършеха техническа работа, различаваща се от престъпната територия на парите. Тук говорим за тези с бухалките, които пребиваха хората по офиси и магазини и събираха рекета. Говорим за чисто криминални типове, а не за бели якички.
  През 97-ма махнахме примката от врата на бизнеса. Изчезнаха лепенките за охрана и застраховане, които всъщност маркираха на кой си длъжен да плащаш 30% данък-мутри. Спряхме "бизнеса" на такива като Борисов в тази сфера. Останаха многото други престъпни бизнеси, но обществото беше отървано от метастазите на рекета. Ще кажат, добре, това е минало, няма честно спечелен първи милион, сега е друго време. Точно тук е грешката. Борисов начело на държавата не можа да измисли нищо по-добро от рекета. Всеки се издига до нивото си на компетентност. Той възроди рекета от 90-те, но вече като държавна политика. Рекетиран беше всеки бизнес, включително най-едрия, както и да е формиран. Борисов ги атакуваше със средствата на държавната принуда, не за да направи мафията бедна, каквато беше нашата стратегия срещу мафията, а за да им вземе бизнеса. И в много случаи това стана. Равносметката за малките и средните фирми е печална. Десетки хиляди фалирали. И те са сред протестиращите сега, но с много повече гняв бяха на протестите през февруари срещу Борисов.
  Не одобрявам искането за незабавна оставка на протестите, защото това не би могло да е искане на друг, освен на герберите. Истинското дясно отсъства и протестиращите имат своето "ПРОТИВ", но нямат своето "ЗА". Много хора, търсещи своя представител в парламента, са на улицата. Но без формирана автентична силна десница (защото ГЕРБ не са такива) тези хора служат само за параван за да се върнат рекетьорите на власт. Много от десните са на улицата с убеждението, че само ГЕРБ може да маргинализира БСП и затова го подкрепят. Дълбока заблуда! Горките, забравиха, че ГЕРБ първо маргинализира десницата. Само БСП беше способна да отстрани Борисов от властта и да освободи място за автентичното дясно, което беше изместено от ГЕРБ и задушено от многобройните политически грешки на лидерите си. Необходимо е малко време, през което бизнесът да вземе глътка въздух от рекета. Кукловодите си дават сметка, че десницата се нуждае от време, за да се организира. И предизвикаха протестите. Абсурдните назначения на Доган са онзи ход на кукловодите, който трябва да разчетете. Ход, чрез който с помощта на протестиращата десница се отнема нейния шанс да се възроди. Отнема се шанса да се появи конкуренция на ГЕРБ. Това той го прави редовно в последните години на всички избори. Спомнете си репликата от с. Кочан, с която качи Борисов на власт. След това му предостави чрез Пеевски пълен медиен комфорт. Нали не сте забравили? Борисов и Доган са истинската задкулисна власт и работят заедно. Жалко, че доста хора се заблуждават и не виждат очевидното. Протестите са полезни, за да не си мисли никой повече, че ще управлява безконтролно. Но самите протести, излезли от контрол, водят до безизходица за десницата. Защото разделението вече не е между десни и леви, а между граждани и мафия.
  И гербаджиите не са на страната на гражданите.

 60. 60 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Това ли е бизнесът - Божидар Данев агент на ДС: http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/05/31/1837292_bojidar_danev_se_okaza_sutrudnik_na_durjavna_sigurnost

  и Огнян Донев - БКП номенклатура.

 61. 61 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#42] от "bibian":

  -------------------------------------"Бизесът да вземе да отвори нови работни места и да спре да се занимава с политика. Аман от пишман-бизнесмени, които се чудят на кого ще е държавната ясла и дали ще могат да виснат на нея."-------------------

  Точно тук ти е грешката и не само твоята! Точно бизнеса трябва да вземе да се занимава с политика, защото до сега разни смешници определяха правилата за бизнес. Резултатът го виждаме в бюрата за безработни и на улицата! Бизнесът трябва да определи правилата и ако те го устройват, тогава ще има и нови работни места! С заплахи и с магии работни места не се създават, а с условия и правила на играта които да са еднакви за всички!

 62. 62 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#49] от "tribiri":
  Дали съм успял си е мой проблем , аз съм доволен от живота си .
  Не съм се навеждал , не съм лизал ничии гъз.
  То тия неща трябва да ти идват отвътре.Щом ти се отдава прави го.

 63. 63 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1944 Любопитно

  [quote#51:"cinik"]Лошото е, че бетоновозът върви със шофьора и бетонджията, [/quote]
  Всъщност е прекрасно. Така матряла (и семейството му) започва да вдява как дава папото, и спира да гласува срещу портфейла си.

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 64. 64 Профил на Meglena
  Meglena
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Щом Донев е за спешни избори, можете да сте сигурни, че сметките вече са направени, обещанията са дадени.

 65. 65 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 352 Неутрално

  До коментар [#1] от "Desolater":
  Точно ДС-арите искат оставка!

 66. 66 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#44] от "tribiri":

  ---------------------------------"Напоседък вместо да говорят икономистите, юристите, финансистите, непрекъснато слушаме някакви неслучили се литератори, псевдопоети и начинаещи журналисти да се упражняват в силата на словото. "______________________________

  Аахен, всички от теб изброени трябва да млъкнат! Време е да се слуша думата на ИНЖОВЕТЕ! Аз не съм чул икономист да каже два пъти едно и също! Вечно им пречи микро, макро и на мама им у шортите обстановка. Юристите по презумция лъжат и мажат, както намерят за добре и си гласуват закони , каквито тях ги устройва! А финансистите ги интересува не съдбата на народ и държава, а икономическите интереси и то сериозните такива! Другите е безсмислено да ги коментирам!
  До сега държавата се управлява от хора и касти не свързани с точните науки. Време е да минат на заден план и да отстъпят ръководството на държавата на другите по-умни и компетентни от тях и най-важното, държащи си на думата !

 67. 67 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#62] от "lout66":

  Това е друго стандартно самоуспокоение!

  Изобщо виждам, че използвате цялата гама от успокоителни средства.

  Всъщност не съм сигурен, че е цялата! Имаше един, който ставаше в 4 часа сутринта за да се хвали колко е добре. Това явно също е подходяща терапия за самоуспокоение.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 68. 68 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#64] от "Meglena":

  Донев е човек на Герб. По тяхно време печелеше всички държавни поръчки и смачка конкуренцията.

  Нищо, че сутринта се оплакваше и едва ли не се изкара активен борец!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 69. 69 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#53] от "tribiri":
  [quote#53:"tribiri"]Ти какъв си пролетарии, представител на прогресивното селячество или обикновен болшевик?! [/quote]

  [quote#53:"tribiri"]В нея и сините и червените сте все комунисти дето искате да експроприирате чуждата собственост на капиталистите изедници.[/quote]
  ===========
  Нито едното от трите.
  Сподепям възгледите ти, но ще се съгласиш, че нашите "капиталисти" са нещо мнооого "специфично", просто откровени бандити и крадци! Досега никой не е фалирал, никой не си е теглил куршума от безизходица...
  Напротив! На фона на голямата криза, само нашите си я карат весело! Само в България няма спад в продажбата на луксозни коли, интензивно се застрояват подножията на планините ни със замъци оградени с турски дувари, курортните ни комплекси се "развиват"...
  Жив и здрав!


 70. 70 Профил на Meglena
  Meglena
  Рейтинг: 409 Неутрално

  „Членовете на КРИБ получаваха всички обществени поръчки, правителството се срещаше само с една организация. Целта е да се възпроизведе стария политически модел. Целта в момента е тарикатите да бъдат отново близо до икономика, да няма конкуренция а битка на търговия на влияние”, каза Божидар Данев.

 71. 71 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1013 Неутрално

  Проблем са политиците,нито бизнеса,нито олигархията.ДС е създадена от политици,а не от бизнесмени.

 72. 72 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#10] от "BlueWater":

  Така разправяхте на предишните... и на по предишните...

  Не ме разбирай погрешно, аз искам да има силна дясна партия, но от опита на времето, знам, че тя няма как да се случи около ДСБ по ред причини. Поради което е чиста илюзия да се надяваме нещо работещо да се формира до септември... А до нещо печелещо избори пък ще минат 10 години минимум.

  Защото не мисля, че някой има полза от партия, която едвам прескача границата и служи за посмещище в парламента.

 73. 73 Профил на getso
  getso
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Избори все някога ще има.
  За Избиратели - не съм сигурен.

 74. 74 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#52] от "др. Иванов":

  Е тука мнооооого бъркаш. Моли се само да са просто предсрочни избори, а да не ви гонят пак с камъни като предишния път

 75. 75 Профил на Hristo'o
  Hristo'o
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Тея и те ....
  Не разбрахте ли, че този път не става въпрос просто за оставките на правителството. Става въпрос за оставките на тези хора, от политиката и от държавна служба!!! ЗАВИНАГИ!!!!!
  На кои хора? Ами на целите ръководства на бсп, дпс, атака и герб.

 76. 76 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#69] от "péro":

  --------------------------------------------------------------------"Нито едното от трите.
  Сподепям възгледите ти, но ще се съгласиш, че нашите "капиталисти" са нещо мнооого "специфично", просто откровени бандити и крадци! Досега никой не е фалирал, никой не си е теглил куршума от безизходица... "-------------------------

  Господине, вие какъв бизнес имате? Не смятате ли, че такива обобщения дразнят? Ако имате в предвид господата от "Големият бизнес", мога да се съглася донякъде с вас! Но да поставяте под общ знаменател всички честни и достойни дребни и средни работодатели е обидно! Все едно е да обявите всички жени за курви включително, майка Ви, жена Ви и дъщеря Ви, защото имало и такива жени!
  По внимателно с обобщенията и определенията, защото понякога водят в грешна посока! А аз познавам и доста хора, които си теглиха куршума, или фалираха и се изселиха от държавата, за да правят бизнес в други условия, и в други държави!

 77. 77 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3542 Неутрално

  Абе какво ме интересува бизнеса бре.До сега търпяхме лъготиите на политиците сега ще слушаме бизнеса после синдикатите.Аз не се сещам за държава в която хората които излизат да протестират да питат някого за неговото мнение.Защото за това мизерно съществуване на голяма част от народа са виновни и така наречените бизнесмени,бизнесдами,мениджъри и други обединени в работодателски организации четири на брой.Така,че както се казва с уличен език:Никой не иска мнението на коневръза.Нека протеста да роди новите идеи.

 78. 78 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#74] от "niakoi_si":

  Кой предишен път?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 79. 79 Профил на Dragond
  Dragond
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Изборите трябва да са възможно най-скоро - примерно есента. Всичко е останало е вятър работа и оставяне на мафията да граби и руши държавата и държавността.

 80. 80 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#78] от "др. Иванов":

  Не помниш??? Ами явно ще трябва повторение, много сте късопаметни, а това се лекува с шокови методи

 81. 81 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  [quote#47:"cinik"]Воленчо скоро Доган ще го извика да "изядат по една чорба заедно", [/quote]
  Той нещо се изгуби тия дни.
  Нещо като затишие пред буря,кой знае какво ни мъдрят в Сараите..

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 82. 82 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#80] от "niakoi_si":

  Не помня, припомни ми? Кого точно свалихте? Кога? Кога хукнахте да бягате и повече не се мернахте, след като полицията ви натупа?
  Ако не помниш мога аз да ти разкажа хронологията на събитията?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 83. 83 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Според мен нови избори в рамките на половин година ще повторят сегашния резултат с леки нюанси. ГЕРБ могат да вземат някой и друг процент отгоре, ДСБ ако се обедини с някой може и да прескочи трапа.... Но нищо съществено няма да се промени.

  Или трябва да се появи нова десница (но тя трябва да е далеч от тъмносините комунисти, които кой знае защо решиха, че е тяхна мисия) или да се върви към ВНС и радикална промяна в политическата система. Но не мисля, че хората са узрели за такава промяна, самите те не знаят какво точно искат.

 84. 84 Профил на Meglena
  Meglena
  Рейтинг: 409 Неутрално  „Членовете на КРИБ получаваха всички обществени поръчки, правителството се срещаше само с една организация. Целта е да се възпроизведе стария политически модел. Целта в момента е тарикатите да бъдат отново близо до икономика, да няма конкуренция а битка на търговия на влияние”, каза Божидар Данев.

 85. 85 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#82] от "др. Иванов":

  Полицията ни натупа, вярно е. На мен натупването ми мина за 1 ден. Вие обаче паднахте от власт за 8 години.

  Тоя път съм съгласен да ме бият и да ме боли една седмца. Ама и вашата агония ще е реципрочна.

 86. 86 Профил на nina_26
  nina_26
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Колко интересно...има ли бизнес у нас,че да се разедини...

 87. 87 Профил на darki80
  darki80
  Рейтинг: 409 Неутрално

  За да върви бизнесът, трябва да има стабилност, каквато в България не се забелязва последните години. Това определено спъва развитието. Дори и комунягите да си въртят техни далавери пак малките и по-големи фирми имат нужда от някаква стабилност и ясна политика. Не мисля, че новите избори ще променят положението кой знае колко, но ще изхарчим още пари, които и без това нямаме.

 88. 88 Профил на Фатално Привличане
  Фатално Привличане
  Рейтинг: 352 Неутрално

  няма как да се изтеглят политическите фигури, ще настъпи хаос, а и Станишко няма да даде

 89. 89 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#85] от "niakoi_si":

  Тебе те е тупала природата, а аз питах кого свалихте с камъни?

  Не свалихте никой, както и сега бяхте пешката, която местеха големите. Виденов подаде оставка, когато подскачахте пред Позитано. Големият протест беше след 20 дни, когато играчите от Газпром, Мултигруп и ДПС разпределяха баницата. За тях беше ясно, че хората им в БСП не можаха да надделеят, те нямаше как да направят правителство и най-доброто им се видя да избутат напред СДС. С юрушът на парламента ги лигитимираха. След това задкулисието стигна до спарозумение и когато повече не им трябваха протестиращи прати 50-60 полицаи които набиха няколко човека и всички се разбягаха. Това стана, тогава служехте на Газпром и Мултигруп, сега на други.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 90. 90 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#89] от "др. Иванов":

  Щом това е твоя прочит, добре. Важното е да сме доволни от резултата

 91. 91 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#90:"niakoi_si"]Важното е да сме доволни от резултата [/quote]

  Доволни ли сте от 2.9% + 1.5% срещу 26%?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 94. 94 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1464 Весело

  До коментар [#51] от "cinik":
  [quote#51:"cinik"]Както написах, в момента да не си в положението, да се надяваш на някакви обществени поръчки, европроекти или нещо друго общо с централната власт. [/quote]

  А, нещо си се загубил из фантазиите.
  Все пак, добре е да поглеждаш там, където се въртят публичните пари: http://rop3-app1.aop.bg:7778/portal/page?_pageid=93,662251&_dad=portal&_schema=PORTAL

  Тези горе са големите.
  Тук са "малките" пари: http://rop3-app1.aop.bg:7778/portal/page?_pageid=93,1488254&_dad=portal&_schema=PORTAL&url=687474703A2F2F7777772E616F702E62672F657365617263685F7070322E706870


  [quote#51:"cinik"]европроекти или нещо друго общо с централната власт. [/quote]
  Сори, но там всичко е договорено та и свръх договорено.
  По "Околна среда" е дговорено 150% от бюджета, по Транспорт има да се договарят още около 150 милиона..
  Е тук може да се пробваш: http://www.opcompetitiveness.bg/module4.php?menu_id=45&id=120

  Ecrasez l’infâme
 95. 95 Профил на gaudien
  gaudien
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#79] от "dragond":

  ДС е вдигнало по тревога цялата си медийна паплач, за да лансира поредната манипулация на обществото ни, че незабавната оставка на правителството и новите избори в най-кратък срок щели да навредят и да "възпроизведат досегашното статукво". Ако последното беше вярно - дали ПЕС-ФЕС-Хес щяха да врещят до прегракване, че са против нови избори? Чуите кои са против незабавната оставка на провителството и скорошните нови избори и ясно ще разберете кои най-много ще загубят от тях.... Много малко хора биха се вързали отново на изборните шмекерии на червената гнус, затова единственият начин за БГ да се отърве от червената си прокоба са новите парламентарни избори в най-кратък срок

 96. 96 Профил на Фатално Привличане
  Фатално Привличане
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Да го питам Донев как се живее с 300 лева...

 97. 97 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#76] от "razlichen123":
  [quote#76:"razlichen123"] Не смятате ли, че такива обобщения дразнят? Ако имате в предвид господата от "Големият бизнес", мога да се съглася донякъде с вас![/quote]
  =====
  Мисля, че е достатъчно ясно, че не става въпрос за дребни зеленчукопроизводители, гаражни автомеханици, шиене на гащи в къщи, стругари, бояджии, бозаджии и т.н. и т.н.
  Става въпрос за тия красавци от снимката горе!

 98. 98 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#61:"razlichen123"]Точно бизнеса трябва да вземе да се занимава с политика, защото до сега разни смешници определяха правилата за бизнес.[/quote]

  Бизнесът не е спрял да се занимава с политика - все пак парите за корупция откъде идват?! Да не би политиците да плащат на бизнесмените?

  [quote#61:"razlichen123"]Бизнесъ трябва да определи правилата и ако те го устройват, тогава ще има и нови работни места![/quote]

  Бизнесът може да определя правилата в известна степен, докато не влязат в разрез с обществените интереси - например бизнесът е готов да продава хора, проститутки, например. Сводниците не са желани бизнесмени, обаче. Пресилвам, за да се види ясно, но има и много по-тънки нюанси в които обществото трябва да определя правилата, а не бизнеса. Образованието, например. Бизнесът е готов да купува и продава дипломи, после самият бизнес - други негови представители, реват от това.

  Така че всяка жаба да си знае гьола. Щото иначе на крива ракета космоса й пречи.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 99. 99 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 753 Неутрално

  [quote#45:"lout66"]Не знам къде живееш , но ако не си разбрал в България голям бизнес се прави само ако си близък с власта. [/quote]

  Навсякъде е така, но големият бизнес хора не храни. Това е основната разлика между Германия и Франция, например, малките и средни немски предприятия хранят хората, а не толкова големите. Във Франция е обратно и затова нещата не вървят.

  България трябва да се поучи от Германия и да създаде среда за малките и средни предприятия.

  Тези едри тулупи трябва да им се покаже къде е мястото и политиците няма да закъснеят да го направят, които и да са те. Защото политиците стават излишни, ако бизнесмените вземат и политическата власт. За обществото това също не е добре, ама хич.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 100. 100 Профил на nochkopenev
  nochkopenev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  А бе, БТВ толкова ли няма кого да поканят, ами са търгнали да канят бизнесмен като Огнян Донев. Сякаш са се свършили честните бизнесмени в БЪлгария. Босфор тв отново ставате смешни. Оня, дето дере кожите на майките и на бабите ни със скъпите лекарства, ще ми дава акъл кое било добре за държавата....къде им е морала на тия?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK