Новият зам.-министър на икономиката е свързан с Богомил Манчев (обновена)

Новият зам.-министър на икономиката е свързан с Богомил Манчев (обновена)

© Асен ТоневНовоназначеният този следобед заместник-министър на икономиката и енергетиката Иван Айолов е свързан с Богомил Манчев, съобщи capital.bg.


През 2009 г. той е бил изп. директор на "Енергийния системен оператор". Тогава сключва договор за здравно осигуряване с фонда  "Далл Богг Живот и здраве" без да прилага Закона за обществените поръчки. Година по-рано е глобен от КЗК, защото не е предоставил навреме изисканата информация, свързана с производството срещу НЕК и ЕСО за злоупотреба с господстващо положение.


През 2010 г. отново заради неприлагане на Закона за обществените поръчки Айолов получава три акта от Агенцията за държавна финансова инспекция, които по-късно са отменени от Административния съд в София.
Фирмата в която от 2010 г. Айолов е изпълнителен директор - "Техенерго" ЕАД  е собственост на "Енергоремонт холдинг." Основен акционери в нея е "Миления 77". Нейни собственици са Петър Богомилов Манчев, Милко Ковачев и Йордан Костадинов.


В момента изпълнителен директор на "Енергоремонт" е Теодор Росенов Росиковски, а пък Весела Росенова Осиковска е изпълнителен директор на Хелт Енд Уелнес АДСИЦ, щедро финансирано от КТБ и собственост на свързани с банката фирми.


Според официалната визитка на Иван Айолов, изпратена до медиите от правителствената информационна служба,  той има 37-годишен трудов стаж в системата на електроснабдяването, Министерството на енергетиката и НЕК". И още - бил е генерален директор на "Енергоимпекс", изпълнителен директор на "Трафосервиз" АД и на "ЕСО" ЕАД, а от 2010 г. е изпълнителен директор на "Техенерго" ЕАД.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK