Университетът по библиотекознание на Стоян Денчев получи три държавни имота (обновена)

Стоян Денчев, вляво

© Красимир Юскеселиев

Стоян Денчев, влявоПравителството предостави безвъзмездно на Университета по библиотекознание и информационни технологии три поземлени имота с обща площ 2.5 дка и две сгради в с. Стойките, община Смолян. Те са необходими на висшето училище за изграждане на Младежки изследователски център, съобщиха от правителствената информационна служба.


Селото е в близост до зимния курорт Пампорово.


Университетът стана особено популярен при това правителство, в което доста от новоназначените са свързани тъкмо с това учебно заведение, чиито ректор е Стоян Денчев. Наскоро Общинският съвет в София се възпротиви той да получи почетния знак на София.
През 2012 г. Комисията по досиетата съобщи за принадлежността на Денчев към бившите служби на Държавна сигурност. Той е бил агент на второ главно управление, първи отдел, първо отделение от 1988 до 1990 г. под псевдонима Симеонов.


Бил е съветник в правителството на Димитър Попов през 1991 г. Началник на отдел при първия кабинет на СДС на Филип Димитров (1991 - 1992 г.), като специалист по структурната реформа. Главен секретар в правителството на Любен Беров през 1993 -1994 г.


След това е бил посланик във Финландия през 1994 г. Става депутат в 37-ото Народно събрание, избран с листата на ДПС като част от Обединението за национално спасение (ОНС). Заместник-председател на парламентарната група на ДПС. През 1995 - 1997 г. е заместник-председател на парламентарната комисия по външна политика. До юни 1998 г. е политически секретар на ОНС.


След това става вицепрезидент на "Мултигруп", а от 2002 г. е ректор на Университета за библиотекознание и информационни технологии.


Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова е преподавател в учебното заведение. Министърът на спорта Мариана Георгиева също чете лекции по езикова култура, език и стил в медиите и политическа лингвистика в този университет. Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, след като беше освободен от поста началник на кабинета на президента, също обяви, че ще преподава в този университет.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK