Основен инвеститор в купувача на "Доверие" бил Сергей Мастюгин от руската "ИнвестБанк"

Основен инвеститор в купувача на "Доверие" бил Сергей Мастюгин от руската "ИнвестБанк"

© Юлия ЛазароваЕдин от основните инвеститори в United Capital - компанията с офшорна собственост, обявена за купувач на пенсионния фонд "Доверие", е Сергей Мастюгин – член на надзорния съвет на "ИнвестБанк Русия". Това обявиха в официално съобщение до българските медии от United Capital PLC. В него е потвърдено, че те работят по сделка за "Доверие", но се казва, че ще имат и "допълнително обединяване на финансовото си присъствие в България".


Прессъобщението беше изпратено в сряда следобед - няколко часа след като в парламента беше извикан председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) за да разкаже за неясния купувач. Стоян Мавродиев обяви, че все още няма официално постъпила информация за сделката в КФН и не може да каже нищо повече, освен че когато това се случи ще бъде направена много внимателна проверка.


В понеделник (15 юли) мажоритарният собственик на 92% от капитала на "Доверие" - австрийската "Виена иншурънс груп" (Vienna Insurance Group AG / Wiener Versicherung Gruppe (VIG) обяви, че е приключила преговорите за продажба на дяловете си във фонда с компанията United Capital PLC. Фирмата беше посочена като потенциален купувач в българските медии няколко дни преди това, но данните за нея бяха оскъдни - от Търговския регистър и без официален коментар от нейн представител. От КНСБ, които първи аламираха за рисковете на сделката за най-голямото пенсионно дружество, във вторник (16 юли) заявиха, че до този момент с тях не се е свързал никой от бъдещия собственик, а последно им е била посочена за контакт - адвокатска кантора Sturman.
В съобщението днес изрично се отбелязва, че "United Capital PLC се дистанцира официално от всички лица, които се упоменават в българските медии и не представляват акционерите на дружеството" без да става ясно кого се има предвид.


В него отново няма коментар от акционери или управляващи, нито лице за контакт.


United Capital e представено като "холдингово дружество, занимаващо се с финансови услуги, ситуирано във Великобритания и е с широк спектър от международни интереси", което управлява активи за над 2 млрд. евро. Отделено е внимание на председателя на борда на фирмата - Дебора Стърман и няколко факта от адвокатската й кариера. Както "Капитал daily" писа в днешния си брой тя е била назначена като трети директор в борда преди няколко дни (вписването на промяната е от 11 юли).


В съобщението на United Capital се казва още, че от сряда (17 юли) има "нотариално вписване съгласно законодателството на Р Австрия и официалното предоставяне от страна на Vienna Insurance Group на документална информация за бъдещото реализиране на дялово инвестиране в ПОК "Доверие", но не е ясно какво точно означава това.


Досега от публичните регистри беше ясно, че един от основните акционери в United Capital е българското "Риджънт кепитал", представялвано от Румен Нанов, бивш управител на първата фалирала по време на прехода банка - Агробизнесбанк. До 11 юли управители на компанията са Камелия Здравкова (31 г.) и австриецът Гюнтер Рор (64 г.). "Капитал daily" писа, че "тези две имена отново водят към група българи около Нанов с бизнес в България и Австрия. Справка в австрийския търговски регистър показва, че част от тях, включително и Рор, имат за съдружник Сергей Мастюгин".


Пълният текст на разпространеното съобщение на United Capital PLC:


"United Capital PLC е холдингово дружество, занимаващо се с финансови услуги, ситуирано във Великобритания и е с широк спектър от международни интереси.


Активите на дружеството включват участие в застрахователни компании, фондове за недвижими имоти, банки и индустриални активи в няколко държави.


United Capital PLC управлява активи за повече от 2 милиарда евро. Компанията като бизнес модел е с висока степен на диверсификация и е регистрирана съгласно законодателството на Великобритания за управление на активи. Към настоящия момент е в процедура за публично предлагане на акции без обвързване с офшорни капитали.


Международният състав на United Capital PLC включва борд на директорите в широк спектър от физически лица от САЩ и Австрия, като е показателен утвърденият председател на Борда на директорите в лицето на госпожа Дебора Стърман, която е инициатор на първият колективен иск срещу банки в Швейцария на стойност 1.25 млрд. долара. Водила е колективни дела срещу Deutsche Telekom за укриване и манипулиране на информация при сделката за придобиване на американската Voicestream.


Един от основните инвеститори в компанията е Сергей Мастюгин – член на надзорния съвет на ИнвестБанк Русия.


В своята оперативна дейност компанията е получила и одобрение от регулаторен орган в страна от ЕС като основен акционер в застрахователна компания. Дружеството е официално съинвеститор с националната агенция за инвестиции в гр. Виена, Австрия в проектна стойност 300 милиона евро, официално представен и пред австрийските медии.


United Capital PLC разбира, че една глобална стратегия е от основно значение за всяко успешно институционално развитие и осигурява сигурна основа за предоставянето на бъдещи инвестиции и финансови услуги.


United Capital PLC е в процедура на придобиване на две банкови институции на територията на Европейския съюз и САЩ.


Съгласно подписания договор за конфиденциалност основната информация по изпълнение на сделката с ПОК "Доверие" ще бъде предоставен на регулаторните органи в Република България.


United Capital PLC се дистанцира официално от всички лица, които се упоменават в българските медии и не представляват акционерите на дружеството.


Капиталът по сделката се осигурява изцяло чрез нейните акционери, съгласно изискванията на регулаторните органи във Великобритания и България.


Съгласно клаузите за конфиденциалност в договора и считано от днес 17 юли 2013 година Ви уведомяваме за нотариалното вписване съгласно законодателството на Р Австрия и официалното предоставяне от страна на Vienna Insurance Group на документална информация за бъдещото реализиране на дялово инвестиране в ПОК "Доверие".


Основната информация по изпълнение на договорните отношения и съгласно процедурите в българското законодателство ще бъде предоставена на компетентните институции в Р България.


United Capital PLC очаква допълнително обединяване на финансовото си присъствие в България, за да осигури на българските граждани висок стандарт и гарантирано професионално управление на средствата по индивидуалните партиди.


След приключване на процедурите от регулаторните органи ще бъде представен официално на българските медии и общественост новият оперативен план за присъствието на дружеството в България."


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (139)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karen_walker
  karen_walker
  Рейтинг: 426 Неутрално

  А така! Естествено, че всички анонимни офшорки най-накрая водят към Кремъл!

 2. 2 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1037 Весело

  Тююууу...все по прекрасно става икономическото положение!

 3. 3 Профил на Колаборационист
  Колаборационист
  Рейтинг: 890 Любопитно

  КУрнелия, КЪДЕ си, да замажеш опашатата си лъжа от събота ???

  Всички ТРЯБВА неумолимо да наказваме невежеството на администрацията и духовенството !
 4. 4 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 479 Гневно

  [quote#1:"karen_walker"]Естествено, че всички анонимни офшорки най-накрая водят към Кремъл![/quote]
  Е добрутро.
  България очевидно продължава да бъде под руско робство.

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 5. 5 Профил на Дунав
  Дунав
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Москва се опитва да си проправя все по-голямо икономическо и политическо влияние в България....

 6. 6 Профил на blader
  blader
  Рейтинг: 426 Неутрално

  руснаците предприемат пълномащабна и вече явна инвазия в България, значително улеснена от марионетното, нелигитмно и продажно българско правителство, съставено от Доган, Станишев и с пряката подкрепа на Сидеров.

  Който не знае с каква цел е бил създаден Болен, сега се прояснява картинката.

  They didn't know it was impossible so they did it...
 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3761 Неутрално

  Честито на българските пенсионери!

  Всеки с 2 грама мозък в главата да си прехвърля пенсионното осигуряване в Allianz или ING.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на Холдън Колфийлд
  Холдън Колфийлд
  Рейтинг: 1167 Весело

  Инвеститор от братска Русия. Това звучи като вратна пържола от жираф за другарите червеноперки ...

 9. 9 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Компанията като бизнес модел е с висока степен на диверсификация
  ____

  Това обикновено върви и с изписване на портфейла...

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 10. 10 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Неутрално

  Тинтири-минтири.
  И всякая дрън-дрън.

  Мастюгин бил ... цитат от Кепитъл ... един от основните инвеститори ...
  Ама с какъв дял?
  И какво общо има това, че Мастюгин бил началник еди къде си, па било то и руската "Инвестбанк"? Той в Кепитъл като частно лице ли участва или представлява там банката? Наглеци!
  И другите поименно споменати началници са ... просто служители в Кепитъл. Какво будалкат мат'ряла?
  Абе, кого криете?

 11. 11 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Нищо ново. Бойко даде тон с продажбата на БТК на банката на КГБ. Сега продължават, все по-нагло и все по-наедро.

 12. 12 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 846 Неутрално

  Сергей Мастюгин е бил некакъв, най-вероятно, комсомолски секретар преди 90 и "незнайно " как е навъргалял неколко милиона за отскок и сега се кипри като мулти милионер у Британия и Австрия, където стотици руски партийни кадри си осигуриха приятно съществуване. Вместо да ги натикат по затворите. Блядска работа - да се стои по-далеч от тия.

 13. 13 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 717 Весело

  До коментар [#4] от "trippleseven":
  не само България, уважаеми, и щатите, и те горките, но какво да се направи!
  Деньги не пахнут! би казала госпожа Дебора!
  Братя американци, германци, австрийци, французи, абе алате ни купете бе!

 14. 14 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 717 Весело

  [quote#12:"SSS"] най-вероятно, комсомолски секретар преди 90 и "незнайно " как е навъргалял неколко милиона за отскок и сега се кипри като мулти милионер[/quote]
  ха, не че нещо, но този коментар, дали не е актуален и за други, градили капитализма по паркинзите!

 15. 15 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1076 Весело

  Бляд.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 16. 16 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#11:"Знам и Мога"]. Бойко даде тон с продажбата на БТК на банката на КГБ.[/quote]

  Костоваците ставате все по нагли в лъжите си, на моменти дори и изреварвате комунягите, което си е постижение.

 17. 17 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1076 Весело

  До коментар [#14] от "ban":

  На амбразурата. Бръже. Викай подкрепления.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 18. 18 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1076 Весело

  До коментар [#16] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":

  То разлика между тех нема и никога не е имало. Само къде едните са по-малко и са им слуги.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 19. 19 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1076 Весело

  Не ми пука кой е Сергей Мастюгин.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 846 Неутрално

  До коментар [#14] от "ban":

  Мъчно ми е да кажа, но двуличието на Запада по отношение на комунизма и неговите мръсни пари, с които се купуват футболни клубове, замъци, огромни предприятия, земи на най-съкпите места, е очевидно. Ако бяха принципни нито един от тия партийни цървули не трябваше да припари отвъд Молдова и Украйна, за да харчи буквално ограбените пари на собствената си нация. Един няма от тези червени тикви дето с нещо да е заслужил и да се е нпрегнал, за да е милионер и милиардер.
  Цървули - това са тия боклуци....

 22. 22 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Весело

  Информация к размышлению

  АКБ «Инвестбанк» (ОАО) — средняя по размеру активов кредитная организация, одна из старейших в РФ. Начав работу в 1989 году в Калининграде, банк вышел на федеральный уровень благодаря присоединению нескольких региональных банков с их сетями продаж и клиентской базой. Ранее контролировался известными банкирами Александром и Владимиром Антоновыми («Конверс Групп»), которые вышли из капитала в 2011 году. На текущий момент банк принадлежит физлицам Сергею Мастюгину (19,99%), Наталье Глуховой (19%), Борису Шурукову (17%), Виталию Гончарову (13%), Сергею Задирко (11,92%), а также инвестфонду RenFin Ltd. (12,23%), подконтрольному в равных долях иностранным гражданам Хансу Йукуму Хорну и Блейку Клейну. Ориентирован на развитие корпоративного кредитования за счет использования депозитов физлиц в качестве основного источника фондирования.

 23. 23 Профил на pa_pa
  pa_pa
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#7:"Norman Granz"]Всеки с 2 грама мозък в главата да си прехвърля пенсионното осигуряване в Allianz или ING. [/quote]

  Всеки с 2 грама мозък знае, че Алианц не става - там е същия бълвоч....само ИНГ става

 24. 24 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 67 Весело

  Костомолците веднага да си вадят застраховките и пенсиите от това мужишко Доверие )))

 25. 25 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1355 Неутрално

  Руснаците тихомълком низаробват...а техните слуги в България тихомълком ни продават...

 26. 26 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Пъклен червен план: "Като се опъват толкова за Белене, да им вземем Доверие-то, за застраховка. Че НЕК няма да можем да я експроприираме..."

  Просто няма начин нашите продажни позитановски чугуни да нямат пръст в тази история.

 27. 27 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 717 Весело

  [quote#21:"SSS"]двуличието на Запада по отношение на комунизма[/quote]
  а ето виждаш ли, изреждат се всички посланници, да ни дават съвети, ама като стане дума за пари, а добро пожаловать друзья, зер не миришат пущините!

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Комуноидите само чакаха да докопат властта и започнаха да разпродават България на едро. На най-големият ни враг в нашето развитие след 1944 година.

  Долни продажни коп*л*та, всичко се връща, да знаете!

 30. 30 Профил на alchemist
  alchemist
  Рейтинг: 939 Неутрално

  МАРШ БЕ КОМУНИСТИ ГНУСНИ! НЕ ВИ ИСКАМЕ В БЪЛГАРИЯ! 70 ГОДИНИ НИЩО ДОБРО ОТ ВАС НЕ СМЕ ВИДЕЛИ!

  Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
 31. 31 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2076 Неутрално

  До коментар [#7] от "Norman Granz":

  да за да му ги откраднат и там

 32. 32 Профил на val71
  val71
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Алооооооооооо, Илко, ти който си написал, превел или преписал платеното съобщение разпространено до медиите, защо бе български юнако наш не вземеш да се явиш с лицето си и да кажеш всичко това докато ни гледаш в очите или да кажеш на този, който ти е диктувал да го направи.
  Защо не кажеш кои са тези застрахователни компании с имената им и кои са тези фирми за недвижими имоти с имената им и какво е името на този инвестиционен фонд, че нещо в английския регистър Юнайтед Кепитъл хич не е регистрирана като холдинг, а като малка фирма, която не трябва да публикува даже балансите си и няма друга. Пфуууууу, че гадост.
  Дневник, дайте малко повече инфо за господин Мастюгин и Инвест Банк моля.

 33. 33 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 787 Неутрално

  Този Мастюгин от миналата година е сред собствениците на Инвестбанк. Биографията му не блести с нищо. Види ми се подставено лице.

 34. 34 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Весело

  [quote#29:"tolex"]Комуноидите само чакаха да докопат властта и започнаха да разпродават България на едро. [/quote]
  Искаш да кажеш, че Виена Иншурънс са комуноиди?
  Щото те продават. При това от една година насам ...

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Весело

  [quote#35:"tur671"]общо взето е вече ясно ,че вместо втора пенсия ще вземем К...Р [/quote]
  То и преди беше ясно.
  Абе, вие документите си не четете ли?

 37. 37 Профил на entwickler
  entwickler
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Мафия!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 38. 38 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 740 Весело

  До коментар [#16] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":

  Що, VTB Capital PLC да не би да е на Майка Тереза?

 39. 39 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 717 Весело

  До коментар [#36] от "xm...":

  абе, тоя е оптимист бе, то първа няма да вземем, той за втората се притеснил!

 40. 40 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Весело

  [quote#23:"pa_pa"]Всеки с 2 грама мозък [/quote]
  Наистина всеки с поне 2 грама мозък след такова явно мошеническо официално съобщение би трябвало да побягне презглава по-далечко от "Доверие"

 41. 41 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#34] от "xm...":
  [quote#34:"xm..."]Искаш да кажеш, че Виена Иншурънс са комуноиди? Щото те продават. При това от една година насам ... [/quote]
  Запитай се защо вече 1 година се опитват да продадат. Тези сделки НЕ СТАВАТ без разрешение и намеса на държавата. КФН трябва да има последната дума. Освен това "червените куфарчета" след 89 г. отпътуваха именно към Виена, товариш!

 42. 42 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 733 Неутрално
 43. 43 Профил на b777
  b777
  Рейтинг: 479 Любопитно

  [quote#27:"ban"]изреждат се всички посланници[/quote]
  извинете за въпроса, но всички в БАН ли са толкова неграмотни?

  #ОСТАВКА #ИЗВИНИСЕБЕ
 44. 44 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3786 Неутрално

  [quote#4:"trippleseven"]България очевидно продължава да бъде под руско робство. [/quote]
  Докато БСП е на власт, така ще е!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 45. 45 Профил на bezpeka
  bezpeka
  Рейтинг: 374 Неутрално

  При Бай Тошо не станахме Задунайская, но сега вече ще ни превземат. Вън Орешарски и компания!

 46. 46 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 630 Неутрално

  До коментар [#12] от "SSS":

  Е как да се натикат като, Великобритания ги пази тези боклуци?!

 47. 47 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 630 Неутрално

  До коментар [#35] от "tur671":

  Естественно, това го разбрах когато за първи път видях партидата си в Алианц. От тогава те направиха сайта по-малко ясен но, това не може да попречи дасе разбере простата истина че, всеки заминал за там лев е обречен на инфлация в най-добрия случай...

 48. 48 Профил на fespeskukuoreh
  fespeskukuoreh
  Рейтинг: 479 Любопитно

  Някой да се учудва? Според мен, на всички е ясно, че и основният инвеститор на купувача на това правителство също е с московски корени.

 49. 49 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Весело

  [quote#41:"tolex"]Освен това "червените куфарчета" след 89 г. отпътуваха именно към Виена, товариш! [/quote]
  Не само. Например тази офшорка е ... англицка ...
  Да не говорим, че след "червените" се покриха и още куп други куфарчета през годините, включая гербавите

  Освен това Виена Иншурънс е едно, а Кепитъл - друго.

  Едно е "куфарче" да има миноритарен дял някакъв си там в установена компания - друго офшорка да излиза с такими номерами.

 50. 50 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  Ха, добрутро.
  И си го запишете с големи букви на челата, че в България олигарси НЯМА. Щото за тая работа трябват ПАРИ.
  В България има представители на руски (и други) олигарси.
  Цветан Василев, Ковачки, предишните "банкери" всичките до един бръмчат да ония оттатък и осигуряват точенето икономическата кръв на страната срещу дребни суми.
  Навермето Чьорни със сто хиляди долара кеш в куфарче събаряше цялата администрация от раз.
  От тогава сумите пораснаха, понаучиха малко врътки, но пак са мизерни на фона на това което се точи от Задунайската.
  По-малко от 10% остава за местните играчи.

 51. 51 Профил на val71
  val71
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#33] от "murttle":

  Да и на мен ми се струва подставено лице и по логика би трябвало да се явява на мястото на Владимир Антонов, за който като прочетеш информацията в google и ти идва да избягаш презглава. Впрочем и като се прочете информацията за ИнвестБанк в Русия ти идва да избягаш презглава.

 52. 52 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 479 Неутрално

  да де! той "споменатото лице" (мустакато) и с Булгартабак и с Нуртс и с ТВ7 и с Монитор и телеграф и тн няма нищо общо

 53. 53 Профил на JR Ewing
  JR Ewing
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Ай да видим кой знае руски и може да ползва гугъл...

 54. 54 Профил на val71
  val71
  Рейтинг: 374 Неутрално

  "Компанията като бизнес модел е с висока степен на диверсификация и е регистрирана съгласно законодателството на Великобритания за управление на активи"

  Хм..., това платено съобщение май ще се окаже пълна измама. Проверка в регистъра на FSA UK, показва, че няма такава регистрирана компания за управление на активи.

  Госпожа адвокатката Дебора Незнамкоя е очевидно наета за целта на сделката, за да създава впечатление, че всичко е наред с тази фирма, но май тази фирмичка ще се окаже една перачница, на която някой висш държавен чиновник помага да стъпи и да си попере малко пари и в България.

 55. 55 Профил на JR Ewing
  JR Ewing
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Сергей Борисович Мастюгин — генеральный директор ЗАО ИФД «Постум» (основные направления деятельности компании — консалтинг, аудит, финансовая аналитика). Имеет опыт в реализации посреднических услуг в области внешнеэкономической деятельности и международных торговых сделках российских компаний, в качестве руководителя и акционера компании «Asia Trade» (Гонконг).
  Трудовую карьеру начинал в банковской отрасли, руководил направлением по ценным бумагам «КредитСинтезБанка»

  http://www.bfm.ru/news/181706?doctype=news

 56. 56 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2076 Неутрално

  До коментар [#47] от "ceci_":

  не всеки лев вложен в тези пенсионни компании пада на 50 до 60 ст на следващата година по различни поводи ,това е далаверата ти ,да си загубиш парите ,защото някой ти играе с парите и ти прави услугата след години да ти даде вместо пенсия един К....Р

 57. 57 Профил на Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Мойше. Деактивирах си акаунта! Толкоз!!!!
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#4:"trippleseven"]Е добрутро.
  България очевидно продължава да бъде под руско робство. [/quote]

  [quote#5:"Дунав"]Москва се опитва да си проправя все по-голямо икономическо и политическо влияние в България.... [/quote]
  Ами...да здравствует болгаро-сАвеЦкая дружба

  I REFUSE TO JOIN ANY CLUB THAT WOULD'VE ME AS A MEMBER!
 58. 58 Профил на val71
  val71
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Всъщност току що ме осени една мисъл - някой виждал ли е така оформено и поднесено публично съобщение от реномирана компания?
  Търся им и сайта, но не мога да намеря такъв. Няма имена в съобщението, освен на току що наетата американска адвокатка, която очевидно не се занимава с управление на активи и на Сергей Мастюгин, който също очевидно не работи в тази фирмичка. За капак се дистанцирали от всички български имена, които са малкото оповестени официално. Това някаква черна дупка ли е?

 59. 59 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 583 Неутрално

  руска колонизация е това.

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 60. 60 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2076 Неутрално

  До коментар [#36] от "xm...":

  да бе то е ясно ,че ще хванем средния ,ама поне да ни освободят от задължителното внасяне на 2 % от заплатите ни на престъпници ,които само ни харчат парите ,аз мога сам да си ги изхарча тези 2% много по успешно

 61. 61 Профил на pbd
  pbd
  Рейтинг: 426 Гневно

  И какво? Странно съвпадение ли е , че руснаци завладяват и заделените ни за пенсии пари? Странно, нали? Ей сега , ама веднага го повярвах!

 62. 62 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#50] от "k_":
  В България има представители на руски (и други) олигарси.
  ............
  Кои са другите, че нещо не се сещам?
  От Марешки, през ТИМ до Мултигруп,
  капиталите текът от и към Кремъл.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 63. 63 Профил на ikapitan
  ikapitan
  Рейтинг: 479 Неутрално

  даже и да е тази банка истинския купувач (руската инвест банк), в което сериозно се съмнявам
  според отчета има 1.4 милиарда евро активи и 140 милиона евро собствен капитал - (това е по малко и от КТБ)
  какъв е произходът на парите не се знае
  дали е достатъчно солидна да управлява пенсиите на 1/3 от българите

 64. 64 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#43] от "trippleseven":
  извинете за въпроса, ама вие кажете нещо по същество, иначе, ако трябва за всяка грешка на клавиатурата да си говорим, не стигат и двеста коментара!

 65. 65 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#23:"pa_pa"]Всеки с 2 грама мозък знае, че Алианц не става - там е същия бълвоч....само ИНГ...
  ------------------------------
  Ако питаш мен и те не стават...има други начини за тази цел...провери...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 66. 66 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#61] от "pbd":
  Странно съвпадение ли е , че руснаци завладяват и заделените ни за пенсии пари?
  ............
  Откога разправям, че
  прегръдката на баб Меца, на Русия
  е смъртоносна.
  Колония на Москва бяхме, такава си и останахме.
  Да благодарим за това на българите от Тюркие и русофилите, които системно ни натрапват московските агенти в ПАрламента , съответно ги плацират на държавните лостове.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 67. 67 Профил на Elena_Trajanova
  Elena_Trajanova
  Рейтинг: 636 Разстроено

  Ако в България имаше нормални регулатори, този въпрос за купувача отдавна да беше решен - не става.

  Елена Траянова; Бясна съм и си искам парите!
 68. 68 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3188 Весело

  До коментар [#55] от "Dear Leader":
  Дюбрютрю

  Що ти требеше да кОпаш толкоз за да откриеш, че Мастюгин е мюре? При това набиващо се в очи неуместно споменаване на Инвестбанк?

 69. 69 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  До коментар [#62] от "СДС":
  Има, има
  О, мадридския тарикат и юпенцата от Първо Главно се заиграха с араби. ДПС-то по линията на майчин език мами истанбулски холдинги.
  Ирландски перачи на пари успяха да пробият в имотите.
  България е разграден двор и привлича доста лешояди.

 70. 70 Профил на Peter Smith
  Peter Smith
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#25:"BGman1"]а техните слуги в България тихомълком ни продават[/quote]
  Да сме доволни, че не ни подаряват. Искате капитализъм. Ами това е капитализмът. А това вашето си е милиционерски комунизъм.

 71. 71 Профил на Peter Smith
  Peter Smith
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#66:"СДС"]Колония на Москва бяхме, такава си и останахме. [/quote]
  Колония не сме били. Бяхме протекторат. Сега сме колония на САЩ.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#71] от "Peter Smith":

  Да бе, на САЩ. САЩ сигурно назначават нещастници от ДС и откровени мафиоти навсякъде.

 74. 74 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "Един от основните инвеститори в компанията е Сергей Мастюгин – член на надзорния съвет на ИнвестБанк Русия."
  Защо ли не съм изненадана?! Пак дългата ръка на сибирската мечка е замесена.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 75. 75 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 717 Неутрално

  До коментар [#72] от "ungeheuer":
  Това пък откъде го изкопа, в случая това са пари на български граждани, осигуряващи се за пенсия, не са пари за България!
  Освен това, капиталите са си капитали, и капиталистите капиталисти, навсякъде по света, те затова са и такива, иначе щяха да бъдат нещо друго! И преди да обиждаш направи справка, колко американци са останали без пенсии, от техните фондове, и не ме убеждавай, че там капитализма е един добър, хуманен, и всички са щастливи, а тука е един лош, руски и т.н.!

 76. 76 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2781 Неутрално

  Къде го Сидеров да защити българския пенсионер от гадните чужди капиталисти!!!

 77. 77 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2781 Весело

  До коментар [#11] от "Знам и Мога":


  [quote#11:"Знам и Мога"] Бойко даде тон с продажбата на БТК на банката на КГБ.[/quote]Кога беше приватизирана БТК,бе пиле?!Аз Николай Василев не знам да е бил министър на ГЕРБ.Виж бил е в една партия от вашия "Блок"...

 78. 78 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 576 Любопитно

  "Дневник" ей така, by the way, ще се извините ли сега на Цв. Василев? Страшно ми паднахте в очите с тези си напъни, породени от личните интереси на собственика ви Иво Прокопиев! Не съм му адвокат на Василев, но в случая не се представихте по различно от неговите медии! Помислете си, ако действително имате претенции, да сте "по-добрата" медия!

  911,959,964,993
 79. 79 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Болшинството от вас явно още живее при комунизма - все връзва Русия и комунизъм. А там отдавна всичко е... с пари.
  Буе сте същите тия, които едно време твърдяха, че ние ги храним руснаците. Оказа се, че е било точно наопаки. И сега, ако поискат, могат да ни купят заедно с парцалите оставени в наследство от "Тато".

  Господа - парите не миришат. А "благоухани" долари от Америка няма да дойдат. В държави като нашата, само руснаци са склонни да рискуват.

 80. 80 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2781 Весело

  До коментар [#34] от "xm...":


  [quote#34:"xm..."]Искаш да кажеш, че Виена Иншурънс са комуноиди? [/quote]Авно не си чувал кой е любимия град на комунистите(не само българските) за пране на червени пари...

 81. 81 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 576 Весело

  А само за сведение на всички, TBIH, собственик на "Доверие" (а и на Булстрад), също е офшорна холандска фирма. Идеята е данъчни спестявания/оптимизация, които еврейската Кардам груп, като бивш собсвеник и сега VIG са ползвали и ползват. Но за това човек определено трябва да познава материята, а не да врещи като зомбиран!

  911,959,964,993
 82. 82 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2781 Любопитно

  До коментар [#79] от "Александър":


  [quote#79:"Александър"]Болинството от вас явно още живее при комунизма - все връзва Русия и комунизъм. А там отдавна всичко е... с пари. [/quote]А явно ти живееш в паралелна вселена,щом пишеш глупости!Да-в Русия частната собственост вече е разрешена,но какво друго се е променило?!Един лидер(до гроб) ,една партия и природните ресурси се ползват за налагане на политическо влияние. Разликата,е че не идват с танкове,аз друга не виждам.

 83. 83 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 569 Неутрално

  До коментар [#40] от "xm...":
  Ще избягаме и то групово и то наведнъж. Само да мине одобрението през КФН. Тогава ще ги заболи -- когато изведнъж много хора си изтеглят натрупаните пари и спрат да влизат нови попълнения. Тогава ще разчитат на симпатизантите на БСП (к) и ДпС да им пълнят фонда...

 84. 84 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2507 Неутрално

  "Вы для нас кровь проливали, а мы от Вас кровь пробльували"

  Популярен български "лаф" от времето на окупационния руски корпус в следосвобожденска България...

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 85. 85 Профил на JR Ewing
  JR Ewing
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#68] от "xm...":

  Излиза, че Мастюгин влиза в Инвестбанк през 2012 заедно с група от няколко нови акционери. Обявява се цел да се увеличат активите на банката до 4 пъти в идните години. Приоритетна стратегия е да се целят в обслужване на държавни инвестиционни проекти, привличане на чуждестранни капитали в Русия, и обслужване на малки и средни предприятия. Групата нови акционери имат връзки в министерството на телекомуникациите, част от които са бивши кадри на същото. Също и други държавни агенции.
  Изгледжа, че говорим за амбициозна и сравнително малка регионална банка. Кредитният им рейтинг по руските стандарти е А+.
  Според извадката на рейтингово агентство АКМ http://www.akmrating.ru/?option=com_content&view=article&id=294
  Иначе, госпожа аналитик Анна Крачовская от рейтингово агентство АКМ може да каже повече по темата, ако Дневник се сетят да и пишат.
  Москва, ул. Губкина, 3
  ЗАО «Рейтинговое агентство АК&M»
  www.akmrating.ru
  Аналитик: Крачковская А.М.
  Тел: (495) 916-70-30, Факс: (499) 132-69-18,
  Email: [email protected]

  Знаете ли, не всички потоци от капитал, изнасян от Русия, са политически обвързани с властта. Смея да твърдя, че голяма част от руските пари в Кипър, Нидерландия, Австрия се дължи именно на обратното явление - капитал, който иска да излезе от Русия за да избегне вниманието на Кремъл. Дали и в случая не става дума за нещо подобно?

 86. 86 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#7:"Norman Granz"]Честито на българските пенсионери! [/quote]
  Не още. Честито на едни, които не е сигурно, че ще станат пенсионери.

 87. 87 Профил на zoeker
  zoeker
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Честно казано ми е все тая кой стои зад офшорката — руснак, англичанин, американец, таджикистанец, или някой от Долно Тимбукту. Дайте по същество. Лаик съм в областта, но доколкото съм останал с впечатление, при офшорки никой няма да носи отговорността, ако парите бъдат загубени, няма никаква гаранция, че въпросното лице ще се отнася с грижата на добър стопанин към поверените му активи, така че хем да не ги загуби, хем да ги умножи по възможност. Отговаря ли впечатлението ми на реалността? И ако да — какво има да се умува над това добро ли е, не е ли добро?

  NPaine: Радвайте се на днешния ден, защото утре ще бъде по-зле.
 88. 88 Профил на Lelja Agatha
  Lelja Agatha
  Рейтинг: 531 Неутрално

  [quote#11:"Знам и Мога"]Бойко даде тон с продажбата на БТК на банката на КГБ[/quote]
  Не съм му фен на Бойко, ама той какво общо има с тая продажба?
  Той не само не намали, а утрои държавните пари в КТБ и затова ЦвВ си купи, каквото си поиска, но никакъв тон за покупко-продажби не е давал.

 89. 89 Профил на JR Ewing
  JR Ewing
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#87] от "zoeker":

  Офшорните компании са съвсем реални фирми. Основната цел на офшорките е да получат данъчни преференции и да избегнат облагане с данъци. Бихте се учудили колко много фирми са "офшорки". Ако броим регистрираните в Нидерландия холдинги, говорим за няколко от българските петролни компании, говорим за фондът ELEVEN, който е съвсем прилична българска фирма, но е офшорка по регистрация.

 90. 90 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 382 Неутрално

  До коментар [#82] от "yanne":

  Един лидер и една партия - това не е наш проблем - всяка инвестиция е от полза и няма значение дали доларите са "руски" заработени от продажба на газ, или просто напечатани от Федералния Резерв.
  В Русия има много опозиционни партии, които искат "промяна", но нямат представа какво и как да променят.
  Един лидер - вярно е, че всичко в Русия зависи от една личност - и това може да предизвика сътресение в бъдеще. Но засега - това е силна, стабилна и бързо променяща се държава, която има малко общо с пародията не държава по времето на Елцин. Пародия, от която Запада, по обясними причини, беше във възторг.
  Политическо влияние винаги се налага - едни го правят с ресурси, други с оръжие...

 91. 91 Профил на JR Ewing
  JR Ewing
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Всички малко по-спокойно. Вижте този списък с офшорни финансови центрове:
  http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_offshore_financial_centres
  Да кажеш, няма да работим с офшорки, е все едно да кажеш, няма да работим с повечето инвестиционни компании и фондове по света (били те западни или източни).
  По-малко популизъм, повече мислене!

 92. 92 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  Чуждестранните инвестиции непрекъснато нарастват.

 93. 93 Профил на JR Ewing
  JR Ewing
  Рейтинг: 419 Неутрално

  ...Примерно Катар също е офшорна зона. Ако дойде шейхът със своя холдинг QATARI DIAR (който между другото изкупува центъра на Лондон и шопинг центрове на Шанз Елизе, но тук не можем да го докараме), и на него ли ще кажем "Йок!"?

 94. 94 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 576 Весело

  До коментар [#91] от "Dear Leader": А добро утро!

  911,959,964,993
 95. 95 Профил на zoeker
  zoeker
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#89] от "Dear Leader":

  Хмм, а тогава какво е „лошото“? И, говорейки за данъчни облекчения, отвътре ми идва въпросът… защо тогава не са всички фирми, за които това е възможно, офшорни? От друга страна, някак си ми се струва по-редно, след като евентуалният купувач на „Доверие“ ще оперира с активи — плод на заделените средства на 1,25 млн. българи (цитирам по памет), данъците, които ще плаща, да ги плаща в Република България.

  NPaine: Радвайте се на днешния ден, защото утре ще бъде по-зле.
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 97. 97 Профил на JR Ewing
  JR Ewing
  Рейтинг: 419 Неутрално

  До коментар [#94] от "993":

  Добро утро на мислещите в коментарната секция!


  До коментар [#95] от "zoeker":

  В много държави те са. Вижте най-големите инвеститори в държавите от групата БРИК (BRIC - Brazil Russia India China). Неизменно в топ 3 чуждестранни инвеститори в тези места попадат: Нидерландия, Кипър, Вирджински острови. Т.е. голяма част от икономическата активност им е офшорна.
  В САЩ повечето корпорации са регистрирани в Делауеър (практически "офшорен" щат) и корпоративните закони често се наричат Делауеърски закони.

  Една ИКЕА също е офшорка (всъщност е регистриана фондация за развитие на мебелния дизайн в Нидерландия и е най-голямата фондация в света, по-голяма и от Бил и Мелинда Гейтс)

  Друг огромен плюс на офшорните зони е при инвестиране в развиващи се и рискови пазари като България, където има големи съмнения, че местната съдебна система ще е честна към чуждестранния инвеститор, офшорния статус дава повече гаранция за съдебна справедливост в друга юрисдикция. (По думите на щатския инвеститор Sam Zell "Ако си мислите, че съдът в един развиващ се пазар ще е справедлив към вас като чужденец, ще ви питам какво пушите."

  Иначе стигаме до въпросите за "социална/данъчна справедливост" и "социално поведение" на корпорациите...

 98. 98 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 576 Любопитно

  До коментар [#95] от "zoeker": Защото в зависимост от това къде има други инвестиции по света и начина по който те допринасят за приходите на офшорното дружество (дивиденти и др.) той плаща по-нисък данък заради двустранните данъчни спогодби на офшорната зона, отколкото ако е в страната на която е гражданин или е икономически субект. В България си плащат данъците естествено. Дивидентите се плащат от печалбата след данък... Материята е доста сложна, затова си има данъчни и правни специалисти в тази област. Ма за матряла офшорка значи кражба, измама, както и за тъпите ни политици!!!

  911,959,964,993
 99. 99 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 712 Весело

  Интересно прес-съобщение или каквото е там текста от United Capital. Една страница текст не казваща нищо. Освен да споменава 2 подставени лица и тривиални факти като "достижения".

  Примери:
  г-жа председателката на борда била "инициирала" първия колективен иск.... ми....добре? А спечелила ли го е? Щото теоретично и аз мога да "инициирам" уникален иск срещу някого. Това ще стигне ли да ме направят съпредседател на най-големия пенсионен фонд в БГ?
  Сергей Мастюгин - член на надзорния съвет на руска банка? Който ей така се е озовал с поне 160 милиона да си купи най-големия частен пенсионен фонд в БГ? Като има пари защо не е посочен като собственик на банка/група предприятия/абе нещо? Вие виждали ли сте мултимилионер да е представян като "член на надзорния съвет на нещо"? Нали се предполага, че за да стане мултимилионер е постигнал много повече и е собственик на много по-големи неща? Аз някак съм се сдобил със 100-160 милиона (поне), но най-сериозното, което съм постигнал докато ги правя е да съм в надзорния съвет на руска банка като редови член - даже не и председател на надзорния съвет?

  Тоест текста на офшорката е написан нарочно да не казва нищо. Или авторите му чистосърдечно нямат ама никаква представа защо българите толкова се притесняват, че ще контролират/източат пенсиите им - и са си писали свободни съчинения, а не по същество.

  Добре.... а сега отивам да паса тревичка пред входа...бе-е-е!

 100. 100 Профил на 993
  993
  Рейтинг: 576 Весело

  До коментар [#97] от "Dear Leader": Само така!

  911,959,964,993
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK