На седмия търг община Пазарджик продаде дела си в "Пазар на производителя" за 1.6 милиона лева

Комисията по търга преглежда документите на единствения кандидат за мажоритарния пакет акции на "Пазар на производителя-Пазарджик" АД

© Катя Бузник

Комисията по търга преглежда документите на единствения кандидат за мажоритарния пакет акции на "Пазар на производителя-Пазарджик" АДРегистрираното през януари акционерно дружество "НИАМАР" – София, с изпълнителен директор Елена Викторовна Милушева, беше единствен участник в обявения от Община Пазарджик публичен търг и е новият мажоритарен собственик на "Пазар на производителя-Пазарджик"АД.


Пазарджишкото дружество притежава и управлява тържището за плодове и зеленчуци в село Огняново на площ 51,895 дка, както и поземлен имот от 78,230 дка в землището на гр. Пазарджик - в местността "Азмака". Този терен беше предвиден за разширяване на дейността на тържището, което е най-голямото в региона за пресни плодове и зеленчуци. Оборудвано е и с хладилни складове, които са отдадени под наем.


На провелия се днес търг "НИАМАР" АД нямаше конкуренция и придоби дела на общината срещу началната тръжна цена от 1.6 млн. лв. По-голяма част от сумата -1300 000 лева, вече са депозирани в общинската сметка, което беше условие за участие в търга.
На провеждането на търга дружеството беше представлявано от Николета Кирилова Киркова. Тя посочи, че икономическите показатели на пазара, както и на региона, са много добри и поради този факт дружеството е решило да направи инвестицията. Николета Киркова обаче не се ангажира с обещание в какъв срок тържището ще продължи да функционира като такава.


Това е седмият търг, който провежда община Пазарджик, за да продаде тържището. Процедурата за приватизация на "Пазар на производителя – Пазарджик" стартира през януари 2012 година и първият търг беше с начална тръжна цена от 2 832 00 лв. На няколко пъти по предложение на кмета Тодор Попов Общинският съвет намаляваше цената с уверението, че има сериозен купувач. Днес търгът беше финализиран на цена с над 1 милион лева под първоначалната.


Капиталът на "Пазар на производителя – Пазарджик" е с номинална стойност 1 289 200 (един милион двеста осемдесет и девет хиляди и двеста) лева, разпределен в 12 892 ( дванадесет хиляди осемстотин деветдесет и два) броя поименни акции, с номинална стойност на една акция 100 лв.


Община Пазарджик е собственик на 10 055 броя поименни акции, което отнесено в проценти прави 77,99% от капитала на дружеството. Съакционер в дружеството е Министерство на земеделието и горите.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Мафията бърза докато Орешарски е на власт !
  51,895 дка ТЪРГОВСКА ПЛОЩ, както и поземлен имот от 78,230 дка в землището на гр. Пазарджик за 1.6 млн
  А какви са доходите от наем ??????????????
  Защо трябва да се продава ?
  Каква му е данъчната оценка на този имот?????

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 2. 2 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1132 Неутрално

  Щом процедурата е започнала през януари 2012 и има само един кандидат, не ще да е много висок интереса към тоя пазар. Доста декари търговска площ за 1.6 млн лева... Показва колко бедна е държавата и населението наоколо.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK