"Нова тв" купи "Дарик нет" и така получава и "Нетинфо" (допълнена)

Радосвет Радев и Дидие Щосел

© Дневник

Радосвет Радев и Дидие ЩоселНова броудкастинг груп" ("Нова") придоби 70 % от "Дарик нет" АД и така след финализиране на сделката ще стане собственик на всички сайтове, част от "Дарик уеб", както и на една от най-големите дигитални медийни компании в страната – "Нетинфо" АД, съобщиха от "Нова".


Сделката се сключва по-малко от четири месеца, след като "Дарик нюз" купи от Sanoma Magazines International групата сайтове на "Нетинфо" (покупката беше обявена на 19 април). Тогава фирмата на Радосвет Радев, собственик на "Дарик радио" АД, беше изненадващият победител в състезанието за придобиване на "Нетинфо", интерес към който имаха други онлайн и медийни играчи, сред които и "Нова".


Троен ход
Преговорите с "Нова" започнаха доста след сделката за "Нетинфо", докато работихме по финализирането й, обясни пред "Дневник" Радосвет Радев. Той отрече да са имали предварителни договорки с "Нова" преди или по време на преговорите за покупка на "Нетинфо" през пролетта. През май при обявяването на сделката не беше съобщена цена, но според официалната информация придобиването трябваше да бъде финансирано с кредит и предстоеше одобрение на регулаторните органи. Сега Радев също отказа детайли по финансовата част, но уточни, че новото развитие позволява да се действа много по-оперативно и бързо. 


"Дарик радио" остава извън сделката, потвърди Радев, но синергията между медиите ще бъде запазена.


"Създаваме справедливо и приемливо съдружие, с нашите 30% не сме миноритарен партньор, а управляващ", коментира пред "Дневник" той. И определи


сделката като "златна"


На уточняващи въпроси обясни, че това не означава печалба през нея, а като развитие на нещата и бъдещи възможности.


Той уточни, че предстои да се работи по стратегия и обединеното портфолио на компаниите, в които вече има по няколко сайта от една категория - напр. новинарските са три и пренасочи въпросите към изпълнителния директор Христо Христов, с който "Дневник" засега не успява да се свърже.


Цитиран от Dariknews.bg Христов заявява: "Искрено вярвам, че с тази стъпка "Дарик уеб" ще затвърди позицията си на онлайн пазара у нас, като в същото време ще има възможността да навлезе на нови територии. Ще съчетаем опита на голяма международна компания като MTG (собственика на "Нова" - бел.ред.) с водещата позиция на "Дарик" на местния пазар".


"Потребителите ще разполагат с най-добрия продукт на пазара, а рекламодателите с най-голямото портфолио от сайтове в страната, което ще позволи реализирането на решения, които до момента родният ни пазар не е виждал. Бъдещето на медиите е в синергията на съдържанието между различните платформи", коментира сделката Радев, цитиран от Dariknews.bg.


Христо Христов ще управлява "Дарик нет" АД, а в борда на фирмата освен него влизат Радосвет Радев, Дидие Щосел главен изпълнителен директор и зам.-председател на борда на директорите на "Нова броудкастинг груп" и Силва Зурлева, също представител на "Нова", обясни Радев пред "Дневник". Той отказа да коментира въпроси, свързани с обединение на екипи, съкращения итн. 


Новата фирма "Дарик нет" е регистрирана (според справка в "Дакси") на 17 юни 2013 г. с капитал от 60 хил. лв.(изцяло внесен). Като предмет на дейност е записано създаване, придобиване, развитие, управление на онлайн сайтове, изработка на апликации, рекламна дейност, както и всяка другна дейност, незабранена от закона. За негов представител се посочва Христо Христов. В Съвета на директорите при създаването й влизат още Радосвет Радев, собственик на Дарик радио и Константин Вълков, програмен директор на радиото.


Радев обясни, че всъщност през нея е покупката на "Нетинфо" и в нея влизат и онлайн активите на "Дарик нюз" и от тях "Нова" купува 70%.


"Крайгълен камък" за MTG


"Тази сделка променя изцяло "Нова броудкастинг груп". С тази стъпка, която е част от стратегията ни непрекъснато да предлагаме все по-иновативни решения на нашите клиенти, ние вече ще имаме и отлични възможности за достигане на аудиторията в дигиталното пространство, които да им предложим. Очаквам с нетърпение да започнем съвместна работа с екипа на "Дарик", коментира Дидие Щосел, главен изпълнителен директор и зам.-председател на борда на директорите на "Нова броудкастинг груп", цитиран от пресцентъра на компанията си.


Президентът и изпълнителен директор на MTG Йорген Мадсен Линдеман коментира, цитиран в официалния сайт на компанията: "Придобиването на операциите на "Дарик нюз" и "Нетинфо" е крайъгълен камък в развитието ни на българския пазар. То значително разширява обема на предлаганите продукти на българските потребители и ще ни позволи да обновим по нов и иновативен начин платформите ни, да достигнем до повече потребители от всякога със съдържание по техен избор. Това ще ни даде също възможност да предложим повече възможности за реклама и да предложим на рекламодателите по-качествени продукти от преди".


Какво влиза в новото онлайн портфолио


След приключване на процеса по придобиване "Нова броудкастинг груп" (част от шведската медийна група MTG от 2008 г.) ще се превърне в лидер на дигиталния медиен пазар в България, твърдят от "Нова". Активите на компанията ще включват платформите за видеообмен и видеосъдържание VBOX 7 и Nova Play, имейл услугата abv.bg, сайтовете за новини Vesti.bg, DarikNews.bg, Novanews.bg и сайтовете за спортни новини Sportni.bg и Gong.bg, както и други сайтове. В "Дарик уеб" (това не е юридическо лице, а само маркетинг название на портфолионо) влизат 16 сайта, сред които не само създадените от "Дарик нет" като gong.bg, lev.bg, но и придобиваните от компанията през годините като lex.bg, album.bg и др.


Сделката между "Дарик нет" и "Нова" се очаква да бъде финализирана до края на септември и подлежи на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията. 


Това е четвъртата от началото на годината сделка с информационния интернет сайтове. В края на април Красен Кралев купи "Уеб медиа груп". След това от свързаната с "Химимпорт" медийна група Bulgaria On Air съобщиха, че компанията ѝ е купувачът на близо 90% от акциите на "Инвестор.БГ" АД.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Любопитно

  А таз сделка одобрена ли е от КЗК ? Странно защо често се сменя собствеността на тези "Нетинфо", не ги ли купува някой наскоро...

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 2. 2 Профил на ===.....
  ===.....
  Рейтинг: 474 Весело

  глупаците купувам Мерседеси

  а останалите 3 % купуват Медии

 3. 3 Профил на heineken
  heineken
  Рейтинг: 739 Неутрално

  Карак медия се изстрелва към нови висини.

 4. 4 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 619 Неутрално

  Не мога да кажа че съм щастлив, дарикнюз и гонг са страхотни сайтове. Дано не ги провалят.

 5. 5 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [


  [quote#1:"Велислав"]А таз сделка одобрена ли е от КЗК ? Странно защо често се сменя собствеността на тези "Нетинфо", не ги ли купува някой наскоро... [/quote]

  Не чете бе мамау стара. Всичко е написано в статията.

 6. 6 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#5] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":

  Когато си написах коментара статията беше в доста по-малък размер, и нямаше това инфо...Радвам се, че са я допълнили !

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 7. 7 Профил на trafopost
  trafopost
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Явно гербаджийската шайка се кани да се връща на власт, та си осигурява сериозен медиен комфорт.
  След като поеха контрола над Канал 3 и придобиха 30% от Нова Броудкастинг Груп, сега разширяват медийното си влияние по всички фронтове.

 8. 8 Профил на ramzes
  ramzes
  Рейтинг: 466 Любопитно

  жалко за Дарик.
  Продадоха се !!!!

 9. 9 Профил на phenix
  phenix
  Рейтинг: 524 Разстроено

  Сега разбирам музикалната фонотека на Дарик от половин година насам защо е от 60-те години. Приключихме завинаги с медийната свобода! Жалко!

  Само най-доброто е достатъчно добро и нищо освен най-доброто не е достатъчно!
 10. 10 Профил на ===.....
  ===.....
  Рейтинг: 474 Весело

  [quote#8:"ramzes"]жалко за Дарик.
  Продадоха се !!!![/quote]

  Приятелю........

  живееш в 2013 год , остави догмите за .........

  всяка стока има Цена

 11. 11 Профил на todor.musev
  todor.musev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  трафопост, ти съвсем не си в час...

 12. 12 Профил на nesty
  nesty
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#1] от "Велислав":

  Нетинфо ги купиха именно Дарик преди няколко месеца

 13. 13 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Решили са да си напазаруват сайтове. Не разбирам какво ще ги правят точно, не са казали. Например dariknews винаги ще се свързва винаги с радиото, ще трябва да му сменят името. Самия сайт пък е много пестелив на новини, често за цял ден има 4-5 новини, което за новинарски портал на радио с 15-20 офиса в страната е нищо. На Нетинфо не разбрах какво толкова му харесват, за мен са си обикновени преписвачи на новини както повечето подобни сайтове.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 14. 14 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#7:"trafopost"]Явно гербаджийската шайка се кани да се връща на власт, та си осигурява сериозен медиен комфорт. [/quote]

  Това са глупости.


  [quote#7:"trafopost"]След като поеха контрола над Канал 3 и
  придобиха 30% от Нова Броудкастинг Груп, сега разширяват медийното си влияние по всички фронтове. [/quote]  Това са още по големи.

 15. 15 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  До коментар [#12] от "nesty":

  Благодаря за отговора. Спомних си, че наскоро имаше сделка, но бях забравил подробностите.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 16. 16 Профил на лизард
  лизард
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Радев ще изкара добри кинти от цялата сделка и ще остави Нова да му плащат старите задължения. Именно заради тях по Дарик няма нова музика, а предимно френски шансони без кинти

 17. 17 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3164 Неутрално

  До коментар [#8] от "ramzes":

  Те се продадоха,когато взеха най-много пари по европейски проекти.Миро мършата ги е раздавал

 18. 18 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 736 Неутрално

  [quote#7:"trafopost"]
  След като поеха контрола над Канал 3 и [/quote]
  И кога ГЕРБ поеха контрола над Канал 3.....като отстраниха Диков ли от него!? Смешно.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 19. 19 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 469 Любопитно

  Предвид историята на Нова, очаквам придобитите Нетинфо скоро да не са лидери на пазара

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 20. 20 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Значи и тези олигарси правили протестите!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 21. 21 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#13] от "dragozow":

  Ами, най вероятно dariknews ще бъде затворен или преструктуриран.

 22. 22 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 975 Весело

  Добре че Пеевски не държи Нова

 23. 23 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 639 Неутрално

  [quote#7:"trafopost"]Явно гербаджийската шайка се кани да се връща на власт[/quote]

  Надявам се да си прав.

 24. 24 Профил на salinarka
  salinarka
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Хм, това ми говори някои интересни неща. Но НОВА ТВ е подопечна на ГЕРБ, така че... Задава се предизборна кампания и трябват медии.

 25. 25 Профил на Cypher
  Cypher
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Боко си напазарува още медии. Поне да знам какво да избягвам да гледам.

 26. 26 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 694 Весело

  До коментар [#19] от "intergalactic":

  И кой ще е лидер? Инвестор ли? Смех

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 27. 27 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 469 Весело

  До коментар [#26] от "Neyk":

  Трите Бея :P

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 28. 28 Профил на redguy
  redguy
  Рейтинг: 998 Неутрално

  [quote#13:"dragozow"]Решили са да си напазаруват сайтове. Не разбирам какво ще ги правят точно, не са казали.[/quote]

  Теоретично по този начин ще могат да контролират голяма част от информационния поток в страната. Не са едини два примерите в историята как дадена новина може да се представи по 20 различни начина. Компютрите да станат компоти и обратното ... или изобщо да ги няма...

  Звучи конспиративно, но за съжаление има твърде много примери, които подкрепят такава теория.

 29. 29 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 619 Любопитно

  До коментар [#9] от "phenix":

  Все пак не са продали радиото, а интернет сайта си. Разлика да намираш?!?!?!?

 30. 30 Профил на ugi
  ugi
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#25] от "Cypher":

  Гледай си тв7 и чети bnews - там е цялата истина. Какво си хванал да коментираш в тоя превратаджийски форум...

 31. 31 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Голямата работа станала. Не е важно коя медия на кого е, а какво съдържание излиза от нея. Интелигентният човек лесно може да си направи сам изводите за обективността на една медия.

  Fortuna favet fortibus.
 32. 32 Профил на vestonosec
  vestonosec
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#28] от "redguy":

  Напълно си прав,колкото и да е конспиративно.Наскоро слушах Любен Дилов да обяснява,че понеже имало твърде много източници на информация,медиите били свободни да я интерпретират по техен начин..колко удобно.

 33. 33 Профил на ministry09
  ministry09
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Един доносник се продаде на един милиционер...Нормална сделка за нашите ширини,дудука остави вакуум и той се заема веднага.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Месеци бан заради обикновен въпрос- кога мисли Прокопиев да си плати данъците?
 34. 34 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Добра новина, NovaTV е нормално да иска силно присъствие в интернет, все пак е телевизия ориентирана към 18-49 възрастовата група, а с тези сайтове ако ги използва добре ще има възможност да настигне bTV

  twitter.com/voxybg
 35. 35 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 566 Неутрално

  [quote#4:"Моди трий нищо да не остане!"]Не мога да кажа че съм щастлив, дарикнюз и гонг са страхотни сайтове. Дано не ги провалят.[/quote]
  Ще, ще. За Радо беше ясно от коя партия е сега тези новите не е ясно на кой ще сервилничат.

  Too much цензура Баце.
 36. 36 Профил на Cypher
  Cypher
  Рейтинг: 455 Неутрално

  До коментар [#30] от "ugi":

  Това че казах че Нова и сайтовете й не стават за гледане, а особено да кажа че не понасям една тъпа гъска Мирослава незнамкояси от сутрешния блок, не означава че гледам ТВ7 и нейните боклуци, както и ьТв и нейните боклуци. Все пак остават Дойче веле, ВВС, Евронюз, Youtube и останалата част от интернет.

 37. 37 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#13] от "dragozow":

  Бяха едни от първите .После се продадоха няколко пъти и загубиха лице.Но наистина никога не са преследвали новината а и анализи и коментари не правят.
  Но Константин Вълков ,който вече от месеци работи с Нова..е доста талантлив ако му дадат права може и да е за добро.Сайтовете под шапката на Дарик никога не станаха нещо много голямо.Може би Гонг.бг но аз не го посещавам и затова не коментирам.Интересен беше и проекта Иноваторите..дано пордължи.Сега дори и политическата обстановка в бг. е добра почва за този проект генериращ идеи.
  Успех дано тази групировка намери вярната посока защото под
  шапката на Дарик щяха бавно да избледнеят.
  За сега Дневник е най добрата платформа за общуване с нас читателите ,а малко конкуренция няма да е излишна.
  Медиапул се препънаха някъде след 2-3 си година.
  Абв и ГБГ- вече и коментар не заслужават.
  Това е моя поглед на -потребител.

 38. 38 Профил на Цветан Дичев
  Цветан Дичев
  Рейтинг: 440 Любопитно

  Поне за мен очаквана сделка. Нова ТВ бяха сред първоначалните кандидати за Нет Инфо ЕАД , но Санома продадоха на Дарик. Радев реши да продаде на Нова, като включи и другите си сайтове и си остави миноритарен пакет. Не лоша сделка. Лошо е само, че телевизия придобива Ви Бокс ЕАД (дъщерно на Нет Инфо) - вече няма да има каквато и да е обективност и вероятно предимно ще си рекламират предаванията

 39. 39 Профил на Ламбо
  Ламбо
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#36] от "Cypher":

  Младото и модерно поколение си подбира информацията от интернет. Какъв е смисълът да чакаш някакви си новини в 19:00 или 20:00, за да чуеш едно и също съдържание предадено по различен начин?

  Нито една от трите големи телевизии в България няма необходимото качество. Докато в БНТ имат най-добрите кадри, то там имат и най-старата техника. В двете частни пък обратното плюс това че пускат турски сериали и някакви доста странни "развлекателни" предавания. ТВ7 няма какво да го коментирам, това е някаква пародия на телевизия.

  Fortuna favet fortibus.
 40. 40 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Уедряване = монопол

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 41. 41 Профил на o1e
  o1e
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Аз бих поспорил дали нетинфо действително е най-големия информационен сайт. Огромната част от влизанията им идват от потребители които са прехвърлени при излизането от пощата си. Така излиза че проверявайки пощата си 2 пъти дневно съм посетил нетинфо близо 200 пъти за три месеца, а всъщност не съм прочел и една новина там.

 42. 42 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 817 Неутрално

  Концентрацията на собственост на меиди винаги е зстрашаваща за свободата на словото

 43. 43 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  "Нетинтфо", често сменя собствеността,напоследък.Очакваме развитие в добрия смисъл

 44. 44 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 813 Неутрално

  До коментар [#2] от "хубавец":

  М,м-да!!!
  +++++++++

 45. 45 Профил на boris
  boris
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#25] от "Cypher":

  ТВ7 ли гледаш , идиотче ?

  https://www.youtube.com/watch?v=quPgplfhKbY
 46. 46 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Ченгетата се прегрупират!
  Облъчването продължава!
  Матряла блее !

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 47. 47 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Овладяване на медиите в действие.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 48. 48 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Комунягите и ДС-агенти се прегрупират на медийния пазар... готвят ни нещо! Скоро ще разберем...

 49. 49 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1421 Неутрално

  Бизнес със затихващи функции.Сега е модерно да си Екскурзовод

 50. 50 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#37] от "id_1":
  Това казвам, купуват се на кило посредствени новинарски сайтове. Сайтове които нямат един собствен анализ или разследване по някаква тема. Тези сайтове цитират като източници други сайтове от собствената си група и се занимават със самореклама. Като чета DW и трябва да направя прилика с някои от нашите не намирам никаква прилика. Дневник, Капитал, Медиапул и още един/два са ни добрите изключения.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 51. 51 Профил на Forrest Gump
  Forrest Gump
  Рейтинг: 1543 Неутрално

  80% от медиите в България са собственост на три групи - около бтв (Гергов), тв7 (Пеевски) и Нова тв. разбира се, КЗК ще бъде посъветвана да одобри сделката. да ни е честита медийната "свобода".
  останаха само 3-4 що-годе нормални медии за съжаление малки като пазарен дял - Дневник/Капитал, в-к Сега и донякъде БНТ. ще видим докога ще издържат.

  Истината ни прави свободни.
 52. 52 Профил на vadrigar
  vadrigar
  Рейтинг: 650 Весело

  До коментар [#13] от "dragozow":

  хахаха
  поредното "качествено" мнение с много плюсове на този форум...
  Приятелю, вземи прочети статията първо, после коментирай. Сайтът и радиото си остават свързани. А дарик нюз беше един от малкото независими новинарски сайтове в БГ, но ти май не знаеш как да четеш. Днес имат 223 новини до сега, а вчера 258. Малко повече са от 5, а?

  Новини: 06:00-12:00 (140) | 12:00-18:00 (83) | Днес (223) | Вчера (258)

  Е не е днес.бг

 53. 53 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Днес имат 223 мнения във форума. На главната страница всичко е от няколко дни. Чел съм много добре статията и поглеждам dariknews, та имам наблюдения. 223 новини от днес, ти ме развесели искрено.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 54. 54 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1626 Неутрално

  "Дарик радио" остава извън сделката, потвърди Радев, но синергията между медиите ще бъде запазена."

  Радосвет Радев не си дава радиостанцията и туйто!
  Любопитно, колко ще и вземе след 5 години например?

  I Want To Believe
 55. 55 Профил на chiefwhitecloud
  chiefwhitecloud
  Рейтинг: 409 Неутрално

  въпреки че от пазарна гледна точка, такъв тип придобиване изглежда логично, все пак лошият привкус остава. например миналата година цеко минев чрез банката си ПИБ скръцна на Нова, че няма да им плати по договора за реклама, ако отразяват протестите против измененията в закона за горите. и така нататък по веригата. окрупняването на медийния пазар няма как да създаде множество от различни гледни точки... бъдещето е ясно - укрепване на властта чрез медиите и свързаните с властта фирми. всъщност тъй като навсякъде по света е така, може би в училище трябва да се въведе предмет медийна компетентност и следващите поколения да се научат да не вярват на телевизора

 56. 56 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  [quote#41:"olelemaiko"]Така излиза че проверявайки пощата си 2 пъти дневно съм посетил нетинфо близо 200 пъти за три месеца, а всъщност не съм прочел и една новина там.[/quote]
  Да, ама на монитора ти волю-неволю са се изобразили няколко реклами.
  И да не си ги видял, за тях не е важно. Важното е, че рекламодателят ще е убеден!

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 57. 57 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  [quote#13:"dragozow"]На Нетинфо не разбрах какво толкова му харесват, за мен са си обикновени преписвачи на новини както повечето подобни сайтове.[/quote]
  Ами, Нетинфо е:

  - host.bg- най-големият хостинг в страната. Тук все още е всъщност единственият стабилен приход май. Имаше момент хост.бг да е единствената фирма на печалба.
  - abv.bg
  - vbox7.com
  - netinfo.bg, gbg.bg, sinoptik.bg и т.н. огромно портфолио от сайтове, което натрупаха преди продажбата си на Санома. Много сайтове като sinoptik, ping и т.н. бяха изкупувани на килограм просто да има в портфолиото за продажбата.
  - съвместни истории с imot.bg, mobile.bg и т.н. сайтове, в които им вдигат рейтинга с пренасочване при изход от abv

  Друг е въпросът доколко самата фирма Нетинфо е печаливша, щом шведите се отърваха от нея. Цените на онлайн рекламата се сгромолясаха, а вече рекламодателите работят в много по-малки обеми от бума през 2007-8.

 58. 58 Профил на атанас
  атанас
  Рейтинг: 1150 Неутрално

  [quote#41:"olelemaiko"]Аз бих поспорил дали нетинфо действително е най-големия информационен сайт. Огромната част от влизанията им идват от потребители които са прехвърлени при излизането от пощата си. Така излиза че проверявайки пощата си 2 пъти дневно съм посетил нетинфо близо 200 пъти за три месеца, а всъщност не съм прочел и една новина там.[/quote]
  То същото го въртят и с имот.бг и мобиле.бг и затова тия сайтове вадят няколко пъти над реалната си посещаемост в броячите. През 2008 при реални 15-20000 човека дневно с интерес към имоти имот.бг отчиташе по 70000 посещения от тая врътка, а вторият по големина сайт, който всъщност всички брокери посещаваха наред с имот.бг всекидневно, беше на 15000.

  Виж, тия номера са ясни- РЕКЛАМОДАТЕЛИТЕ ПЛАЩАТ НА ПОСЕЩАЕМОСТ И ВСЕКИ САЙТ СЕ ЧУДИ КАК ДА ОТЧЕТЕ ГОЛЯМА ТАКАВА. Ако беше на реални посещения, половината сайтове на Нетинфо да са умрели, а на много други продадени за милиони сайтове да им е била цената в пъти по-ниска. Но пък и що ли рекламодателите не гледат кой те препраща, не е ясно. Не е трудно да се види, че се влиза през препратка от АБВ или друг сайт и се стои точно 1-2 секунди.

 59. 59 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1291 Любопитно  Не съм запознат въобще със Нова броадкастинг, не е ли възможно те да са независими от политическите обръчи в БГ, тъй като изглежда са собственост на международен конгломерат?

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 60. 60 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  оСТАНАХА ЛИ ОщЕ САЙТОВЕ ЗА ПРОДАЖБА....???

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 61. 61 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 638 Любопитно

  и нова тв са роби на бкп=герб,атака,дпс и бсп ли ??????

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 62. 62 Профил на Пуканка
  Пуканка
  Рейтинг: 414 Неутрално

  До коментар [#22] от "cor.ne.edito":
  Това е може би най-хубавото нещо в случая.

  До коментар [#60] от "sto67nes":
  Искаш да си купиш някой ли?

 63. 63 Профил на Alexander Nenov
  Alexander Nenov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Странно защо, но хората смятат, че чуждестранните медии са независими от партиите в държавите си, от политиците, от корпорациите, рекламодателите и интересите на собствениците Няма независима медия, фирма и дори човек - просто зависимостите са различни.

  А за сделката - интересна ми е най-вече цената.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK