Анелия Крушкова оглави съвета на директорите на "Холдинг БДЖ"

Анелия Крушкова

© Красимир Юскеселиев

Анелия КрушковаАнелия Крушкова е новият председател на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" ЕАД, съобщи министърът на транспорта Данаил Папазов, цитиран от "Фокус".


Крушкова, която заема мястото на Велик Занчев, оглавяваше Агенцията по туризъм при Тройната коалиция. Назначението й беше представено от министър Папазов по време на Обществения съвет в сектора на железопътния транспорт.


По време на заседанието транспортният министър увери, че съвсем скоро ще бъде представен нов оздравителен план за "Холдинг БДЖ", а през септември експерти от ведомството му ще обсъдят с представители на Министерството на финансине и облигационерите разсрочване на задълженията на компанията.
Папазов обяви още, че в началото на септември предстои среща в Анкара на представителите на автомобилната администрация на двете държави, на която ще се обсъдят всички въпроси, поставени от българските превозвачи.


Обсъдени са различни инициативи, свързани с регламентирането на дейността на таксиметровите превози. Участниците подкрепиха повечето от предложените от страна на МТИТС мерки като създаване на досие на водача, по-задълбочени психотестове, въвеждането на патентен данък.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK