Кабинетът готви развалянето на 13 концесии

Даниела Бобева

© Георги Кожухаров

Даниела БобеваКабинетът се готви да развали 13 концесии за скалнооблицовъчни материали, по които са заведени преписки. Това съобщи вицепремиерът Даниела Бобева днес на пресконференция след заседанието на Министерския съвет.


Днес правителството прекрати едностранно концесионните договори от 2008 г. и от 2004 г. с "Дано-Р" ЕООД за добив на скалнооблицовъчни материали от находищата "Пръшковица" и "Спанчевци", разположени в област Монтана. Причината е спиране на действието на концесията през март като първа мярка след неизпълнение на парични задължения на концесионер.


Това е първото прекратяване на концесия за скалнообличовъчни материали, каза още Бобева. Тя не уточни кои са останалите 13 договора, но и по тях има неизпълнение на договора, което ще бъде най-вероятната причина за прекратяването им.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK