INSEAD обяви назначаването на Илиян Михов за ректор

INSEAD обяви назначаването на Илиян Михов за ректор

© INSEADINSEAD - едно от водещите в света висши училища по бизнес, обяви, че от 1 октомври за ректор е назначен професор Илиян Михов, който досега временно заемаше този пост.


Новината бе разпространена малко по-рано от "Файненшъл таймс" с обяснение, че официалното съобщение се очаква в следващите няколко дни.


INSEAD е единствената икономическа школа в света с кампуси в няколко държави - в Европа (Фонтенбло), Азия (Сингапур) и Абу Даби. Като изтъква това, в официалното съобщение се казва, че Михов ще бъде първият в историята на основаният през 1957г. INSEAD ректор, който ще бъде базиран в Азия и ще обикаля общността на училището по света. Централата във Франция продължава да работи със заместник-ректор, разполагащ с пълноценен академичен и административен екип, допълват от института.
Франц Хумер, председател на управителния съвет на INSEAD, коментира в официалното съобщение: "Дълбоките корени на Илиян в INSEAD ще го крепят в тази важна ръководна роля - да превърне INSEAD  в изключителна бизнес школа и изследователски център, за което Бордът на директорите му даде категоричната си подкрепа. С академичните си постижения, солидните връзки с бизнеса и правителствата и с контактите му с бивши възпитаници, дарители, академичен и административен персонал, Илиян ще сплоти една общност за разработването на една смела стратегия за бъдещето на INSEAD".


Коментарът на Илиян Михов е, че "ние сме щастливи, че нашите предшественици за предвидили възхода на глобализацията и са основали училище с мисията да бъде пионер в интернационализирането на бизнеса и образованието". "Като ректор ще следвам ценностите на основателите, ще развивам жизнената интелектуална среда на INSEAD, ще гарантирам, че иновациите в обучението ни ще привлекат висококачествени студенти от цял свят и ще подобрявам репутацията на INSEAD чрез изключителната ни мрежа", допълва новият ректор.


Клод Жансен, един от основателите на INSEAD и почетен председател, казва по този повод: "Убеден съм, че Илиян Михов ще изпълни мисията си като нов ректор и ще продължи да развива института благодарение на отличните си научни умения и жизненада изследователска среда. Изключително е, че благодарение дейността на толкова много хора онова, което започнахме във Фонтенбло, се превърна в това, което представлява INSEAD днес - далеч отвъд най-смелите ни мечти и в същото време без да се изоставят първоначалните принципи."


Специална реакция има и от Алвин Тан, помощник-директор на Сингапурския борд за икономическо развитие: "INSEAD е ценен партньор за Сингапур още от създаването на кампуса преди десетилетие. Като преподава тук своите програми за високопоставени ръководители, INSEAD помогна Сингапур д асе вижда на световната карта като място за развитие и управление на таланти. Базирането на професор Михов в Сингапур ясно говори за глобалната мисия на школата, една мисия, от която имаме удоволствието да бъдем жизнено важна част."


"С удоволствие приветстваме проф. Михов в ролята му на ректор и му желаем всичко най-добро в новото му начинание. Ще продължим съвместната си работа чрез различни канали за едно светло и ползотворно бъдеще за нашите бъдещи бизнес лидери.", казва и Мугир ал Хаили, Генерален директор на Съвета по образование на Абу Даби - другото място освен Сингапур, където от 2010г. INSEAD има кампус. 


В официалното съобщение има и биографична справка за Илиян Михов, в която между другото се казва, че той работи за института от 1996г., а от 2011г. като зам-ректор по академичния състав и изследованията той е отговарял за привличането и организирането на над 140 преподаватели от 34 държави, обучаващи повече от 1300 студенти годишно. Освен това над 12 000 бизнесмени участват всяка година в програмите Executive Education.


Извън трите кампуса INSEAD има академично пратньорство с Wharton School of the University of Pennsylvania (Филаделфия и Сан Франциско); Kellogg School of Management към Northwestern University (Чикаго), и Johns Hopkins University/SAIS (Вашингтон). В Азия институтът си партнира с пекинскияTsinghua University и CEIBS, а в Южна Америка - с Fundação Dom Cabral, бразилско бизнес училище, основано през 1976г. край град Бело Оризонте.


Ключови думи към статията:

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1114 Неутрално
 2. 2 Профил на Beyond
  Beyond
  Рейтинг: 1114 Неутрално
 3. 3 Профил на mrtosh
  mrtosh
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Ее, Симеон Дянков - Ректор, Михов - Ректор, износ на ректори ли правим

 4. 4 Профил на mnodulgaregforma
  mnodulgaregforma
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Това ония, дето щеше да е на мястото на Дянков ли е? Да бяхте припомнили в статията защо ни интересува.

 5. 5 Профил на Павел Лазаров
  Павел Лазаров
  Рейтинг: 506 Весело

  Такива новини да се чуват!

  Поздравления и успех, Илиян Михов!

  Навсякъде, където има проблем, има нещо прекалено голямо.
 6. 6 Профил на Vasil Panayotov
  Vasil Panayotov
  Рейтинг: 528 Неутрално
 7. 7 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 683 Неутрално
 8. 8 Профил на Manol Peykov
  Manol Peykov
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Декан или ректор? Деканът отговаря за академичната работа, а позицията на ректора е административна.

 9. 9 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1228 Неутрално
 10. 10 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#8] от "mnoll":

  Деканът е шеф на факултет, а ректорът е шеф на университет

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 11. 11 Профил на igeorge71
  igeorge71
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Страхотно постижение и признание. Честито. Като българин работещ във финансова институция в Западна Европа, подобни новини ме радват много и допринасят за повишаване на националното самочувствие. За по- незапознатите, еквивалента на подобно признание в корпоративния свят е да изберат на някой талантлив български ИТ специалист, какъвто несъмнено има в големите ИТ компании, изп. директор на Епъл, Гугъл или Майкрософт.

 12. 12 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 960 Неутрално

  Да му е честито на Илиян, да му е честито и на баща му, който направи най-добрата възможна инвестиция. Не апартаменти, коли и вили, а всичко в образованието на двамата сина!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 13. 13 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  Браво, поздравления! Не познавам Илиян Михов лично, но новината ме зарадва искрено - особено на фона на негативните новини, с които доста често свързват българите в чужбина. Това е добрата новина за деня! Успех му пожелавам!

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 14. 14 Профил на igeorge71
  igeorge71
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#4] от "mnodulgaregforma":

  Защото е българин; защото е успял в областа в която работи да постигне изключително много и да се наложи по безспорен начин само с качествата, които притежава; защото е получил световно признание като човек и професионалист; защото е добър пример за подражание; защото мотивира с постиженията си и постигнатото признание; ЗАЩОТО...............

 15. 15 Профил на zarco
  zarco
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Поздравления за Михов, статията му с Бернанке се цитира в някои учебници по макроикономика!

 16. 16 Профил на mnodulgaregforma
  mnodulgaregforma
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#14] от "igeorge71":

  Има много такива, но не са на първа страница на Дневник, нали? Този е интересен, защото имаше шанс да получи власт.

 17. 17 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Оф, като чуйме за бг-икономист зад граница си представяме Дянков, Малкия Мук, М. Велчев и т.н.

 18. 18 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 960 Неутрално

  До коментар [#16] от "mnodulgaregforma":

  Ще споделиш ли с нас името на поне още един българин, който е достигнал подобна позиция в чужбина с труда си.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 19. 19 Профил на nikolaaay
  nikolaaay
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Припомнете си многото жалки коментари относно компетентността на г-н Михов когато се обсъждаше назначаването му за вицепремиер в Борисовото правителство.

 20. 20 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#19:"nikolaaay"]Припомнете си многото жалки коментари относно компетентността на г-н Михов когато се обсъждаше назначаването му за вицепремиер в Борисовото правителство. [/quote]

  Това, че става за ректор не означава, че става за политик. Това , че не става за политик не означава, че човек няма качества.

 21. 21 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#18] от "tribiri":

  Значи най-най-най-известният и влиятелен българин във финансовите среди е Данаил Иванжийски с неговия уебсайт: http://www.zerohedge.com/

  Някои хора и институции го поставят на същото ниво като ФЕД <- няма майтап!

 22. 22 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1330 Любопитно

  Ма що не взеха Дянков за ректор?!

 23. 23 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#18] от "tribiri":

  Егое - най-големият българин в областта на финансите: Daniel Ivandjiiski

  http://en.wikipedia.org/wiki/Zero_Hedge

  Сваляйте шапка за човека (Zero Hedge celebrated one billion views in June 2013)!

  By September 2009, Zero Hedge had begun drawing more traffic than more established financial websiteswith 333,000 unique visitors a month, impressing even those who say the news site is full of conspiracy theory and "apocalyptic world view".
  Durden says two-thirds of its readers are from Wall Street. According to Quantcast, Zero Hedge has as of 2012 a monthly global traffic of 1.8 million people.
  Under the name Tyler Durden, Ivandjiiski was interviewed on Bloomberg Radio
  and Zero Hedge has been quoted in the Columbia Journalism Review.

  In December 2012, Bank of America blocked its employees' access to Zero Hedge.

  Zero Hedge celebrated one billion views in June 2013.

  Bill Gross, the head of PIMCO, is an avid Zero Hedge reader. On August 9, 2013 he tweeted, "Gross: Strategists/writers I follow? Dalio, Durden, Bianco, Arnott, Aitken, Santelli, Grant, Grantham, Inker, Marks, Quaintenance & Brodsky."[11]

 24. 24 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1342 Неутрално

  Браво на Баровеца - хем певец, хем даскал.

 25. 25 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#18] от "tribiri":

  Ето това е най-най-най-якото:

  Bill Gross, the head of PIMCO, is an avid Zero Hedge reader. On August 9, 2013 he tweeted, "Gross: Strategists/writers I follow? Dalio, Durden (Daniel Ivandjiiski), Bianco, Arnott, Aitken, Santelli, Grant, Grantham, Inker, Marks, Quaintenance & Brodsky."

  Да те сложат на второ място след Рей Далио е най-голямото признание.
  А ето кой е Далио: http://en.wikipedia.org/wiki/Ray_Dalio

 26. 26 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 3823 Любопитно

  До коментар [#23] от "Ф.Нинов":
  Бе този Даниел не бяха ли го погнали за
  инсайдър трейдинг преди 4 или 5 години?

 27. 27 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#26] от "тулса":

  Да така е - пише го и в Уикито.
  Той има малко партизански бекграунд, но въпреки това в момента е един от най-влиятелните играчи във (реалния) финансов свят, където се играе с истински пари.

 28. 28 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Успех на г-н Михов! Искрено се радвам за постижението му!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 29. 29 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Поредният корифей.
  Беше споменат през 2011 г. като подкрепление за Дянков, но последният го натири.
  Пожелавам му да си стои в института и да не се занимава с нас. От опит знаен, че от блестящи учени най-много патим!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 30. 30 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#27] от "Ф.Нинов":

  Както няма "малко бременна", така няма и "малко партизански бекграунд"!

  Ето аз нали писах в 29, че от такива най-здраво патим! Твоят коментар е доказателството!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 31. 31 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2369 Неутрално

  До коментар [#30] от "socialen":

  Няма страшо - Иванджийски не е тръгнал да става бълг. финансов министър.

 32. 32 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 893 Неутрално

  С'я на Баровеца как ще му викат? Ректора?

 33. 33 Профил на пиленце
  пиленце
  Рейтинг: 1053 Весело

  Михов не може да се мери с Дянков, който удари джакпота в любимата му Москва да е ректор на образователна фирмичка за проджаба на дипломи

  виртуалният бизнесмен ми е пратил ЛС със следния текст: От virakocha днес, 21:59 еби си путката майна, дръвник
 34. 34 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1633 Любопитно

  Уф, все се намеря накакъв чугун който да се опита да оплиска всичко с кал...
  Постижението на човека е ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО - особено като се отчете че е тръгнал от една изостанала и бедна балканска държавица и въпреки всички препядствия и предизвикателства е достигнал да тази позиция.
  Аз поне 6апка му свалям, а на чугуните - на тях не може са се помогне....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 35. 35 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Поздравления към един способен човек.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 36. 36 Профил на ivpetr
  ivpetr
  Рейтинг: 557 Неутрално
 37. 37 Профил на frequentflyer
  frequentflyer
  Рейтинг: 450 Весело

  Ралица трябва да е много хепи

 38. 38 Профил на nikolaaay
  nikolaaay
  Рейтинг: 443 Неутрално

  До коментар [#20] от "Harvey Specter/ маркирай 15 номер от бюлетината/":

  коментарите бяха относно компетентността му като икономист, а не като политик, какъвто той не е бил.

 39. 39 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 679 Неутрално
 40. 40 Профил на mrtosh
  mrtosh
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Прокопиев, уреди ми един Инсед на по ниски цени, нали тряя се подкрепяме като малцинство в Сингапур.

 41. 41 Профил на canuck99
  canuck99
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Оказва се има кадри с БГ произход в икономиката но това не помага да тръгне икономиката в БГ.

 42. 42 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 874 Неутрално

  Много се радвам за Илиян. Включително и за това, че имаше късмета да не оцапа името си с включване в правителството на ББ. Тогава май часо добрият късмет го спаси

 43. 43 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#29] от "socialen":

  Основно си патим от разни социални от Позитано!!

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 44. 44 Профил на mnodulgaregforma
  mnodulgaregforma
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#18] от "tribiri":

  Ето, тук са двама http://www.economy.bg/business/view/9874/Telerik%E2%80%9C-otvori-ofis-v-Kaliforniya

  Забележката ми е за пропуск в статията, не че не оценявам човека. Трябва да пише, че беше вариант за министър, а после ББ май го водеше съветник, но доколко е било така...

 45. 45 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2689 Неутрално

  [quote#19:"nikolaaay"]Припомнете си многото жалки коментари относно компетентността на г-н Михов когато се обсъждаше назначаването му за вицепремиер в Борисовото правителство. [/quote]
  Това съм го изпуснал. Но ако е така ГОЛЯМ късмет е извадил човекът че не е станало.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 46. 46 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Въздух под налягане, но пък ще е на мястото си там.
  Ма то и си личи защо се мота покрай правителството. За да си посочи позицията на резюмето.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK