"Южен поток" щял да заработи по план

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Весело

  Новината е в последното изречение. Всичко е по план, но се чака. А може и да се почака доста, защото когато атовете се ритат, магарета като нас трябва да се пазят настрани и да твърдят, че всичко е по план.

  Доброто е заразно
 2. 2 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 768 Неутрално

  интересите ни едва ли ще бъдат защитени на ниво , но ще мине време ,ще разберем ,а тези проекти градят бъдещето на този народ по тези земи , но какво ли ги интересува съвременните продажници на интересите ни

 3. 3 Профил на Ала-бала с Президента
  Ала-бала с Президента
  Рейтинг: 1926 Весело

  Значи на Украйна и остава малко време, за да напусне задушаващата прегръдка на северните азиатци...

  Чехов е Толстой, а Братя Карамазови са Три Сестри!
 4. 4 Профил на simo87
  simo87
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#1] от "dogwoman":

  Абсолютно. Топката е в ръцете на Брюксел. Не се ли стигне до сделка между ЕС и Русия , Потока няма да го бъде.

 5. 5 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  аз пък изобщо не съм убеден че някога ще го има а и не ми е притрябвал де

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  Дано от ЕС спрат далаверата! Не може за две години, българската част да струва от1.5 мрд на 3 и нещо! Мъчат се да ни прекарат с МИЛИАРД И ПОЛОВИНА!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на Вальо
  Вальо
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Тъпите бюрократи, събрани от цяла Европа в Брюксел(включително и нашите родни калинки) нямат нищо общо с далновидността, манталитета, опита и професионалния перфекционизъм на мениджърите в големите европейски компании. Изобщо между политици и истински мениджъри има огромна пропаст. Ако някой от Shell, BP, Total, EON, ENI, RWE, Repsol, Siemens, Bosch и т.н. бяха участвали в разработката на злополучния „Трети енергиен пакет“, нямаше да се стига до подобни гаври с институцията ЕС. Но понеже там(в ЕС) е пълно с тъпи политици(каквито са и в България), те решиха че могат се напънат и да родят….мишле. Не им стигат уроците с нещастния биодизел, недоразумението фотоволтаици, ами сега ще набутат цяла Европа с откачените идеи за равен достъп до мрежите на страните от ЕС.
  Няма кой да им каже на тъпите бюрократчета, че руснаците такъв шут могат да им забият с този Трети енергиен пакет, че свят ще им се завие. Достатъчно е една руска АЕЦ, няколко ТЕЦ-а на газ и един „Южен поток“, в страна от ЕС за да се наместят точно в европейската мрежа точно по европейското законодателство. И да фалират точно половината европейски енергийни фирми. Руските фирми са много далеч от европейските, но руските политици определено са много по-далновидни от брюкселските голобради тарикати(като Вигенин да речем) дето само знаят езици, пишат директиви и „индикативни“ програми без една крушка да са сменили през живота си.

 8. 8 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Навярно ще се чакат резултатите от преговорите между Русия и ЕС.Русия иска да печели от всички енергийни проекти,но Европа иска да има алтернатива !

  Tony
 9. 9 Профил на voteme
  voteme
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Още не били уточнили финансовата част ама вече ще се строи. То и аз като отида на магазина, взимам си пържоли, изяждам ги, а финансовата част я уточняваме докато ям.

 10. 10 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  "Финасовите параметри се предоговарят". Да се чете "уточнява се размера на комисионните" и как да се направи така, че да платим всичко и да не получим нищо. Вече се знае и схемата - двойно по-висока цена на газопровода, двойно по-голям срок на изплащане през който няма да получаваме транзитни такси и двойно /дори 3-4 пъти/ по-висока лихва на заема. И естествено класическата схема строителят се избира не с търг а е посочен предварително.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 11. 11 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1297 Неутрално

  [quote#7:"Вальо"]Няма кой да им каже на тъпите бюрократчета, че руснаците такъв шут могат да им забият...[/quote]
  Оргазъм ли изпитваш от тази мисъл?

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 12. 12 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1283 Неутрално

  Проекта е между Русия и Италия,така че най вероятно ще го бъде....

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 13. 13 Профил на nea
  nea
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Не се ли разбра вече от всички (мислещи) българи, че става дума за идиотски договор, който основно разпределя комисионни и не носи никакви ползи за България. Става дума за руски интереси и за предаването/продаването на българските от блюдолизците на Москва, които управляват България.

  От Южен поток нужда няма -- ТАР минава в Гърция на нищожно разстояние от границата с България и ще носи по-евтин азерски газ от 2019 година.

  Да, ама това ще направи България по-независима от Русия -- нещото, което прави руската пета колона в България нервна и истерична.

 14. 14 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Весело

  [quote#7:"Вальо"]дето само знаят езици, пишат директиви и „индикативни“ програми без една крушка да са сменили през живота си.
  [/quote]
  Брей , какво било . Явно учението трябва да се сведе до изучаването на начина , по които пет полицая завъртат една крушка . Който не знае как става , ряпа да яде и никакъв достъп до висшите институции . На ЕС например. И Вигенин - вън. Голобрад е .

 15. 15 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#4] от "simo87":
  [quote#4:"simo87"]Не се ли стигне до сделка между ЕС и Русия , Потока няма да го бъде.[/quote]

  Дано не се стигне до сделка!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 16. 16 Профил на Вальо
  Вальо
  Рейтинг: 497 Весело

  До коментар [#14] от "papyre":
  Съдейки по написаното, за крушката ти е прекалено рано. Като начало обучението може да се сведе до това къде се поставят точките и запетайките и къде се поставят интервалите. До крушката има много път. А Вигенин няма място сред батковците не защото е голобрад, а защото няма и една година трудов стаж, освен този в политиката. Който в Bosch например не признават.

 17. 17 Профил на simo87
  simo87
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#15] от "grand funk railroad":

  Не е задължително Южен поток да бъде вреден за нас. Ако го реализира някое по-нормално правителство може и да спечелим - сигурни газови доставки, геополитическо значение и транзитни такси.

 18. 18 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#16] от "Вальо":

  Отдавна ми е минало времето , когато съм робувал на правопис и правоговор.А колкото до запетайките / не беше ли запетаите ?/ тъкмо четири си пропуснал. Пък за стажа на Вигенин , нямай грижа . Неговия стаж го признават в ЕС. Не му трябва Бош. Там пенсията е слаба ракия .

 19. 19 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1253 Неутрално

  [quote#7:"Вальо"]Няма кой да им каже на тъпите бюрократчета, че руснаците такъв шут могат да им забият с този Трети енергиен пакет, че свят ще им се завие. [/quote]
  май смяташ че енергийния придатък на Европа може да диктува условия е сбъркал си

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 20. 20 Профил на Вальо
  Вальо
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#18] от "papyre":

  Виждаш ли, точно това е разликата между политиците и работещите хора. Последните нямат особено време и желание да говорят общи приказки, докато първите се занимават точно с това. Сега по същество за запетайките.( Не искам да звучи назидателно, извинявам се предварително за прекалено обстоятелствените обяснения. )
  Първо всички офис пакети (Microsoft Office, Open Office, станал после LibreOffice и т.н.) имат правописни речници, разработвани от специалисти по български език на БАН, които НЕ разпознават като грешна думата „запетайка“. Второ запетайките изразяват стила и интонацията на писане. Дали липсват или са в повече е личен избор и особено строги правила няма, с някои изключения(който, които, изброяване и т. н.)
  Обаче пак в офис пакетите е отделено много специално място за термина „Параграф“. В параграфа има отстъп в четирите посоки на листа, отстъп за първия ред, големина на междуредия, подравняване и т.н. В рамките на този параграф има няколко прости, но стриктни правила, за да се форматира текста коректно. Word и Writer са форматиращи редактори, за разлика например от PE2, от преди много години, който си беше чист ASCII редактор под ДОС. Едно от тези прости правила е, че точката и запетайката са непосредствено след думата и се следват от интервал. С цел да не попаднат сами на ред при преформатиране на текста. За това става дума. Това не е правопис, това е „добра компютърна практика“, която всички пишещи по света спазват.
  Вигенин си е младо момче, което безспорно има много качества. Сетих се за него като пример за тоталната професионална некомпетентност на евродепутатите. Много по-хубав пример би била Илияна Йотова, а първото място безспорно е за онази дама, която за малко не стана комисар точно по енергетика – Румяна Желева!

 21. 21 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1227 Неутрално

  До коментар [#6] от "lz2":Мъчат се да ни прекарат с МИЛИАРД И ПОЛОВИНА! "

  -То вече е факт-от времето на Боко.

 22. 22 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#4:"simo87"] Топката е в ръцете на Брюксел. [/quote]
  Не е топка, а горщ картоф. И това няма да бъде спестено на ПЕСоглавеца.

 23. 23 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 660 Весело

  До коментар [#20] от "Вальо":

  Глася се за риболов в Гърция , затова не искам да изпадам в схолдстичев спор. Затова , пиши си запетаите / или запетайките- тук си прав- може и така и така/ както искаш, но не бъркай българския правопис с компютърна практика и при това - добра . Както и да е - да приключа с евродепутатите . Ако се смяташ на ниво , по- високо от тяхното - евалла ти за самочувствието . Но не мога да го повярвам, защото отдавна живея и смятам ,че добре познавам сънародниците си . За тях винаги най- добър във всичко е този , който сутрин пръв видят в огледалото . Дано си от изключенията .

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK