Контролът върху събирането на данъците ще се затегне, обяви Бобева

Контролът върху събирането на данъците ще се затегне, обяви Бобева

© Георги КожухаровКонтролът при събирането на данъците ще бъде затегнат. По този въпрос ще бъдат предприети промени във финансовото министерство и в приходната агенция. Това обяви вицепремиерът Даниела Бобева пред представители на бизнеса, цитирана от държавното радио. 


Вицепремиерът призна, че от няколко месеца има проблем с издаването на касови бележки и обеща, че държавата ще предприеме мерки за затягането на контрола с таксите и данъците: "Държавата се разплаща коректно с бизнеса. Само че от обратната страна - неплатени данъци, неплатени такси, няма касови бележки"


По думите й в Министерство на финансите и в НАП ще има радикална промяна в политиката по отношение на събирането на данъците и таксите. Правителството отново ще се върне към идеята за приватизация на борсата", каза още Бобева. Критериите щели да бъдат като обявените вече от правителството на ГЕРБ.


Бобева посочи и че част от облекченията за големи инвеститори ще отпаднат, тъй като държавата не може да си ги позволи. От Закона за насърчаване на инвестициите ще се премахнат онези стимули, които не могат да се предоставят от държавата, обясни Даниела Бобева: "До 10% от инвестицията, че може държавата да предоставя като държавна помощ, със сигурност ще отпадне. Да престанем да лъжем инвеститорите", допълни тя.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK