Спира работа единственият портал за онлайн плащания на бизнеса към Търговския регистър (обновена)

Съобщението на ebg.bg

Съобщението на ebg.bgЕдинственият портал за онлайн плащания от бизнеса към Търговския регистър www.eBG.bg спира работа, съобщи читател на "Дневник", който е и собственик на фирма в Габрово. На сайта си "ИБГ.БГ" АД е публикувало съобщение, разпратено по и-мейл адресите и на клиентите на дружеството.


Малко по-късно от Агенцията по вписванията излязоха с позиция по случая - виж по-надолу.


"Уведомяваме Ви, че ръководството на "ИБГ.БГ" АД взе решение за прекратяване на дейността си в областта на платежните услуги. В тази връзка, считано от 30.11 - 01.12.2013г. порталът eBG.bg, както и всички останали системи/сайтове и услуги на eBG.bg в областта на плащанията няма да бъдат достъпни и поддържани", пише в съобщението.
Порталът съветва клиентите при необходимост да извършат желаните проверки и справки в системата преди 30 ноември, като дотогава те ще оказват съдействие. Не се посочва какво става от декември.


"През годините, наша основна цел винаги е била подпомагането на потребителите, бизнеса и администрацията, чрез реализирането на електронни и мобилни услуги за улесняване на техните дейности и ежедневие, в частност и извършването на плащания", посочва се още в съобщението.


Порталът работеше и с клиенти, които са физически лица. Той е еквивалент на чуждите сайтове за онлайн разплащания.


Според Търговския регистър съветът на директорите на "ИБГ.БГ" се състои от четирима членове - Борислав Пантев, Йордан Велчев, Панайот Николов и Любомира Пантелеева-Евстатиева.


"Преди години ни принудиха задължително да плащаме през този никому неизвестен тогава сайт, а сега ни уведомяват, че той спира работа", каза пред "Дневник" и добави, че досега никоя институция не е посочила какво следва оттук насетне. "Кой ще опосредства бизнеса с Търговския регистър", попита той.


"Информираме Ви, че "ИБГ.БГ" АД взе решение за прекратяване едностранно дейността си в областта на платежните услуги и договорните отношения с Агенция по вписванията, считано от дата 30 ноември", пише в становището по случая на Агенцията по вписванията, публикувано на сайта им.


От институцията вече провеждат срещи с алтернативен оператор за подпомагане на потребителите, които ползват услугите на регистрите. Решение ще бъде взето преди 30 ноември и ще бъдат уведомени всички потребители, уверяват от Агенцията по вписванията.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK