"Южен поток" няма да застраши околната среда, увери екоминистърът

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Дано рапоня да гори у ада....он ни набута у пАтока....Прилагам доказателствен материал....

  Борисов: Договорихме 20% по-евтин газ от Русия
  С новия дългосрочен договор, подписан днес, се премахват и посредниците при газовите доставки. Днес бе подписано и инвестиционнотото решение за газопровода "Южен поток"

  http://www.vesti.bg/pari/biznes/borisov-shte-vzimame-20-po-evtin-gaz-ot-rusiia-5291691

  България подписа инвестиционнотото решение за строителството на газопровода "Южен поток" и новия дългосрочен договор за доставка на руски газ в България.
  Договорът за доставка на природен газ бе подписан на официална церемония в Министерския съвет от Александър Медведев - зам.-председател на УС на "Газпром", и от Димитър Гогов - изпълнителен директор на "Булгаргаз", в присъствието на премиера Бойко Борисов, министъра на икономиката и енергетиката Делян Добрев и шефа на "Газпром" Алексей Милер.
  "Имаме над 20% намаление на цената на газа от 1 януари 2013 г.
  Подписваме за десет години, но на шестата година имаме право да намалим с толкова газ, колкото ще произведем", обясни на пресконференцията Бойко Борисов.
  Той заяви, че не може да бъде конкретно посочена договорената цена за доставка на газ, защото това е търговска тайна, но цената е най-ниската възможна за страни, които не влагат милиарди евро в разработване на газови находища в Русия. Цената е малко по-висока от тази на Германия, посочи премиерът.
  Цената на доставките на газ от януари 2013 г. е най-ниската за страни от категорията на България, заяви Алексей Милер. Той посочи, че това намаление на цената е направено заради бъдещото стратегическото партньорство между България и Русия в газовата сфера.
  Милер каза, че в бъдеще "Газпром" ще може да построи парогазови централи у нас.
  Предишният договор изтича в края на 2012 г., подписването на новия беше планирано за 15 ноември, а окончателното инвестиционно решение за "Южен поток" трябваше да се подпише по-рано. Но във връзка с кончината на българския патриарх, тези две прояви се провеждат в един и същи ден, каза още той.
  В рамките на бъдещите десет години предвиждаме възможността при наличието на няколко кардинални промени на цените на пазара и на конюнктурата, да има преразглеждане на цените, добави Милер.
  Трябваха огромни усилия, за да се махнат трите посредника в доставките на газ
  за България, заяви Борисов. "Милиони са се губили през посредниците за сметка на българския потребител. До сутринта сме спорили на тази тема за посредниците, да се махнат не един, не два, а цели три посредника.
  Благодаря на г-н Милер, че се съгласи с нас. Преговорите бяха тежки", каза Борисов.
  Веднъж изпатихме с газовата криза, подобна тръба през България гарантира, че няма българските граждани да останат без газ, подчерта министър-председателят.
  "С подписания днес договор за газопровода "Южен поток" България ще получава руски газ пряко,
  като се избягват териториите на съседните страни. Така България не може да се окаже в ситуация, при която няма да бъдат доставени количества газ на българските консуматори", посочи Милер.
  На 7 декември в Анапа предстоят тържествени прояви, свързани с началото на строителството на морската част на газопровода. На същата дата започва строителството, а през 2015 г. ще постъпи газ в България, обясни директорът на "Газпром".
  Общата дължина на "Южен поток" през България е 535,7 км, диаметърът на тръбата е 140 см, а цената на строежа на българска територия е 3,3 милиарда евро.
  "Срокът на възвращаемост на привлечения за "Южен поток" капитал е 15 години,
  срокът на експлоатация на газопровода до неговото амортизиране - 25,
  а жизненият цикъл на тръбата е около 40 години. Съоръженията ще бъдат собственост на "Южен поток" - България, в който 50% собственик е БЕХ и 50% - "Газпром", обясни преди дни шефът на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Михаил Андонов.
  По време на пресконференцията Алексей Милер каза, в отговор на въпрос, че, ако съвместното сътрудничеството между България и Русия върви толкова добре, "Газпром" може да обмисли да финансира футболен отбор "Левски".
  "Южен поток" (South Stream) е проект за транснационален газопровод, който се разработва с цел диверсификация на маршрутите за доставка на природен газ за европейските потребители и предвижда транспортирането на синьо гориво по дъното на Черно море за страните от Южна и Централна Европа.
  Меморандумът за взаимно разбирателство за реализирането на "Южен поток" беше подписан на 23 юни 2007 между "Газпром" и италианската ЕНИ. Той определи насоките за сътрудничество между двете компании в областта на проектирането, финансирането, строителството и управлението на "Южен поток".
  Новата газопроводна система, предназначена за снабдяването на "Южен поток" с газ, ще премине по територията на Русия от компресорната станция "Починки" до бреговете на Черно море. Нейната дължина достига около 2500 км.
  Приблизителната цена на "Южен поток" е 16 млрд. евро. За изграждането на европейската сухопътна част на проекта Русия подписа междуправителствени договори с България, Сърбия, Унгария, Гърция, Словения, Австрия и Хърватия.
  На българска територия газопроводът е с дължина приблизително 540 км и с отклонение към Провадия от 59 км, три компресорни станции - във Варна, Лозен и Расово, със съответни "лупинги" към основния газопровод, с технически капацитет общо 63 млрд. куб. м газ годишно.
  Общата индикативна строителна стойност на проекта е 3308,65 млн. евро, която ще подлежи на прецизиране и актуализиране с напредването на дейностите по по-нататъшното проектиране и ОВОС.
  Предвидено е, че целевият срок за откупуване на инвестицията ще бъде не по-дълъг от 15 години, считано от началото на търговската експлоатация на газопровода на българска територия.
  Вътрешната норма на възвращаемост ще бъде 8% от собствените средства на страните, вложени в проекта.
  При спазване на изискванията на проектното финансиране и при невъзможност за стопроцентното му осигуряване "Газпром" ще осигури средствата за покриване на собственото самоучастие на БЕХ в строителството, без това да изменя равното дялово участие на БЕХ като акционер. Отпуснатите средства за покриване на самоучастието на БЕХ ще се връщат чрез дивидентите от дейността на "Южен поток България" АД.
  Конкретните условия за финансирането ще бъдат уредени с допълнение към Акционерното споразумение. Предвижда се то да съдържа текст, че за проекта няма да се предоставят държавни гаранции и че БЕХ на корпоративно ниво също няма да предоставя
  гаранции, обезпечения и други подобни под никаква форма.
  Източник: БГНЕС, "Фокус", БТА

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 2. 2 Профил на Къти
  Къти
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Преди няколко седмици същото министерство е приело Оценка за въздействие върху околното среда (ОВОС) за планирания да се строи 7-ми блок в АЕЦ "Козлодуй", в която погрешно е подадено разстоянието от АЕЦ-а до гр. София. В "документа" пише, че то е 200 км, когато в действителност то е 124 км. Това е най-малката немарливост в този няколкостотин страничен "документ", за който е заплатено около 2.5 милиона лева.

  Та сигурно и с газопровода е така???

  Всичко, за пресъпленията на ядрената мафия единствено и само тук: http://gikotev.blog.bg
 3. 3 Профил на USSR
  USSR
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Някой знае ли къде може да се види карта на трасето на "Южен поток " в България с трасето по населените места , а не скицата ?

  pacta sunt servanda
 4. 4 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Няма да застраши , ако бъдат изпълнени 49-те мерки и 56-те препоръки от доклада.
  Моят въпрос е: кой ще следи за изпълнението на тези мерки и препоръки ?!
  А ако не бъдат изпълнени в срок какво ще стане?!
  Какви са наказанията, които са предвидени в този случай за братушките?!

  The best way out is always through Robert Frost
 5. 5 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1133 Гневно

  "Южен поток' така здраво ни набутва икономиката... ама те за околна среда решили да говорят. Значи "управляващите" все още избягват в прав текст да кажат на черното бяло, но ако се наложи и до там ще стигнат... Милеят си дрОгарите за руските интереси и ще са доволни, докато ги оставим да ги налагат над Българските.

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 6. 6 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2120 Неутрално

  ""Южен поток" няма да застраши околната среда, увери екоминистърът"

  Ама застрашава живота на поколения българи, другарко!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 7. 7 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2467 Весело

  [quote#1:"ARRI"]
  Дано рапоня да гори у ада..[/quote]
  За наричащите го галено "Тигърчо", ще бъдат ли гарантирани ваучери за достъп до тази екстра?

 8. 8 Профил на Ала-бала с Президента
  Ала-бала с Президента
  Рейтинг: 1926 Весело

  "Дружбата със СССР е нужна на България така както въздуха и слънцето за всяко живо същество."

  Георги Мастиков

  Чехов е Толстой, а Братя Карамазови са Три Сестри!
 9. 9 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#7:"Започваме фронтална война с мафията"]За наричащите го галено "Тигърчо", ще бъдат ли гарантирани ваучери за достъп до тази екстра?[/quote]


  За гласувалите за рапоня ще има друга екстра ....... Да горят в ада заедно с него.....Те със гласът си са съучастници във всички негови престъпления.....И те подписаха де факто за пАтока..

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Не мога да разбера защо членовете на това правителство смятат, че повтаряйки десетки пъти очевидни неистини, ще успее да ни убеди в тях.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 12. 12 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ние и не очакваме друго мнение от комунистическото правителство - там "мислят" еднакво.

  The best way to predict the future is to invent it.
 13. 13 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1872 Неутрално

  В Русия, екологичните норми са много строги, но Газпром често хитрува. Разбира се това зависи изключително от това министерство, т.е. от тая жена.
  Първо се премахва плодородният слой почва, койно се съхранява и с него се покрива на края. Това у нас не се спазва, в Русия обаче ще им откъснат главте за това и Газпром го знае.
  Второ, залесяване - терена трябва да е тоя вид, който е бел, че и по добър. Инфраструктура - също.
  Много зависи от тая жена и от правителството като цяло.

 14. 14 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  "Южен поток" е вече факт и това е радостното

 15. 15 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2467 Весело

  [quote#9:"ARRI"]За гласувалите за рапоня ще има друга екстра ...[/quote]
  Грях най-голям са действията на скритите под етикета на аполитичността. За незрящите, те са описвали черти придаващи човешки характер на изчадието ръпонско.

 16. 16 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 503 Неутрално

  Околната среда - не е сигурно, но финансовата вече е!

  "Я з москалями не балакаю!"
 17. 17 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Нещоне разбирам!? Екооценките още ги няма, но договорът за строителството на газопровода е сключен, заемът за държавната БЕХ също. Цялата тази патардия само 2-3 дена, след като се заговори за нови разправии между Русия и Украйна. Булгаристан отново напук на ЕС подава ръка на Русия в спора срещу Украйна.
  Надали ЮП ще стане? Но със сигурност Газпром ще лапнат парички и собственост в България, било то като терени, било то като парогазови централи и бензиностанции (защото Лукойл, Петрол и ОМВ са им малко), а червените свини ще напълнят мазните си задници с нови парички.
  А булгаристанците? Да го духат. Е сега за Коледа ще подхвърлят на пенсиите някой лев, а другите ще плащат и ще плащат.
  Но нека да не си мислим, че само БСП са в далаверата! И Атака, и Герб, и ДПС. Все чугуни и руски подлоги.

 18. 18 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#14:"xalikarans"]"Южен поток" е вече факт и това е радостното[/quote]
  Животно!

 19. 19 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Време е гласуването за парламентарните избори да е поименно. За да бъдат съдени не само министри и депутати, но и гласоподаватели! Да не си мислят, че яденето на кебапчета и банкнота от 20 лв може да е само анонимно!

 20. 20 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 848 Разстроено

  "Проектът за изграждането на газопровода "Южен поток" на територията на България няма да застраши околната среда, ако инвеститорът спази всички препоръки, мерки и предписания в доклада на екооценката...Тя уточни, че е готова само екооценката на сушата, предстои оценка за въздействие на проекта на околната среда във водите на Черно море и там, където тръбата излиза на брега - девствения плаж "Паша дере". Това е обект на втора екологична оценка, която предстои да бъде направена, каза Михайлова."
  Абе само на мен ли ми се струва, че някой тук не е съвсем с всичкия си?! Или някой смята целокупния бг народ за олигофрени?!

 21. 21 Профил на Питанка
  Питанка
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Кого лъжеш, ханъм?

  "Въпросителната" е просто уморена "Удивителна!"
 22. 22 Профил на pen08532957
  pen08532957
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Европа иска руски газ , така че -тихичко , да не ви напляскат от Брюксел

  Силата е в Истината
 23. 23 Профил на Димо Кроснев
  Димо Кроснев
  Рейтинг: 605 Неутрално

  И добивът на шистов газ няма да увреди природата ако беше по проект на ГАЗПРОМ.

 24. 24 Профил на Димо Кроснев
  Димо Кроснев
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#11:"Lady Zeppelin"]Не мога да разбера защо членовете на това правителство смятат, че повтаряйки десетки пъти очевидни неистини, ще успее да ни убеди в тях.

  Десет пъти е недостатъчно-д-рГъобелс е казал сто пъти,но тук си играем на икономии...

 25. 25 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1412 Неутрално

  От тази искам налдежно подписан и парафиран от нотариус документ, че в случай на бедствие в страната ни причинено от този тръбопровод, тя ще понесе пълната съдебна и материална отговорност, а нейната партия ще се саморазпусне заради задкулисните игричи с руската мечка.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 26. 26 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1252 Неутрално

  Колежанката от ДАРЖАВНИЯ БИБЛИОТЕКАРСКИ ИНСТИТУТ дава ЕКСПЕРТНА оценка за въздействие на газопровода върху околната среда!!!!!!Къде ли са експертите в този бранш България ?! И това не е ли една от причината за недоволството на СТУДЕНТИТЕ?? Неграмотници нямащи и един ден престой на студентската скамейка в слушане на лекции по опазване на околната среда ,която е университетска специалност да дава ЕКСПЕРТНИ ОЦЕНКИ! Е в държавата АБСУРДИСТАН може!

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 27. 27 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 848 Неутрално

  Назначаване на министър-библиотекарката е едно от най-големите престъпления на този кабинет. Това не е министър на Опазване на околната среда и водите, ами министър на Продажното, Алчно и Безогледно Експлоатиране на околната среда и водите. Не е случайно, че нямаме министерство на Опазване на околната среда и водите, а само министерство на околната среда и водите, така управляващите го се чувстват свободни в ролята си на хищници.

 28. 28 Профил на Димо Кроснев
  Димо Кроснев
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#27:"heliana"]Назначаване на министър-библиотекарката е едно от най-големите престъпления на този кабинет.[

  Да,но затова пък министърката на спорта е специалист по синтаксис.А намери в света такъв спортен началник.

 29. 29 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Абе и аз да питам -откъде подробно ше минава този паток.

 30. 30 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  "Проектът за изграждането на газопровода "Южен поток" на територията на България няма да застраши околната среда, ако инвеститорът спази всички препоръки, мерки и предписания в доклада на екооценката. Това заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова в предаването "Седмицата" на "Дарик радио".
  Именно, проектът Г-жо Моинистър, проектът няма да застраши околната среда! Виж изграждането и експлоатацията са друго нещо. Но дори и да приемем, че отражението директно върху околната среда е малко, какво значение, когато затрашават джоба ми, моят и тези на деца и внуци!

 31. 31 Профил на gibi
  gibi
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#29:"Дива селянка"]Абе и аз да питам -откъде подробно ше минава този паток.[/quote]
  През люцерната на Коиловци.

 32. 32 Профил на Димо Кроснев
  Димо Кроснев
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#22:"Вонафетс"]Европа иска руски газ , така че -тихичко , да не ви напляскат от Брюксел

  Тази Европа,която "иска руски газ", не разчита само на него.Европа иска диверсификация на доставките на природен газ.Германия получава руски газ ,но само за 30% от нуждите си-не 100%.Италия-тоже .Така ,че пропагандата ти е долнопробна товарищ.

 33. 33 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 977 Неутрално

  Пък и да увреди, всички знаем, че съветското замърсяване е най-чистото замърсяване !

 34. 34 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#31] от "gibi":

  мерси,начи не е през нашто село. да минават щом не ми пречат-де е плевенско,де съм аз.

 35. 35 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 848 Неутрално

  [quote#28:"papadok"]Да,но затова пък министърката на спорта е специалист по синтаксис.А намери в света такъв спортен началник. [/quote]
  Определено нелепо. Но все пак вредите, които за 4 г.могат да се нанесат на спорта и на околната среда са просто от различни порядъци. Съсипеш ли веднъж една уникална екосистема, може на практика завинаги да я изтриеш от лицето на земята а с това и безценен генетичен ресурс. Отровиш ли веднъж вода, почва и въздух, подлагаш на геноцид хората, растенията и животните в тяхното обкръжение, и са необходими десетилетия и много средства, преди да можеш да ги изчистиш.

 36. 36 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 848 Неутрално

  [quote#34:"Дива селянка"]мерси,начи не е през нашто село. да минават щом не ми пречат-де е плевенско,де съм аз.
  [/quote]
  Много принципна позиция - ако минат през ваше село, ще протестирате, но иначе не ви интересува? То затова сме на това дередже, защото се интересуваме и ставаме активни само като се засегнат личните ни интереси. Такива народи никога не са прокопсвали и няма да прокопсат.

 37. 37 Профил на http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  http://www.vbox7.com/play:84a74fb2e3
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#36] от "heliana":

  аре стига двуличие -кога искаха от шеврон да копат там за шистов газ вие бяхте първи пушки ЗА.

 38. 38 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 848 Неутрално

  [quote#37:"Дива селянка"]аре стига двуличие -кога искаха от шеврон да копат там за шистов газ вие бяхте първи пушки ЗА. [/quote]
  Моля?! Защо не прегледаш малко профила ми за моите коментари за шистовия газ, преди да пишеш глупости?

 39. 39 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5970 Неутрално

  Каква ти околна среда ?
  Грижата на тукашните власт имащи руснаци е
  ОХОЛНАТА СРЕДА.

  ОХОЛНАТА СРЕДА

  на Газпром, Русия и тукашната им прислуга...

 40. 40 Профил на auriga
  auriga
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "По думите й в момента има неправителствени организации, които обжалват оценката за въздействие на околната среда, заради опасението, че първата компресорна станция на газопровода се предвижда да бъде на по-малко от 3 км от последните къщи на квартал "Ракитника" и ще бъде много шумно (улицата се казва "Тихият кът". Михайлова заяви, че има уверението на инвеститора е, че "Тихият кът" може да бъде тих, ако се изпълнят всички препоръки, указания и мерки в доклада."

  Много ми е интересно как като по принцип компресорни станции се правят на всеки 100 км, а тук имаме трасе от 930 км от едната до другата станция, и то излизащи на плаж, няма да имаме сериозни негативни влияния на околната среда...

 41. 41 Профил на Michel
  Michel
  Рейтинг: 605 Неутрално

  ЛЪЖЕ министърът!

  ОСТАВКА!

 42. 42 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#26] от "Чърчил":

  Всъщност ,за да добиеш квалификация в сектора Околна среда ти трябва година и половина. Има един "магистърски" курс, които ни разказа играта. Ние учихме по 4 години за бакалаври, а някой си платиха 1500 лева и станах магистри по "екология и опазванен а околната среда" за три семестъра.
  Отделно, министърката ТРЯБВА да прави разлика между екооценка и ОВОС. Това са две различни неща се прилагат за проекти с различна степен на въздействие. В случая трябва да се говори само за ОВОС (оценка на въздействие върху околната срена) . Не знам лапсусът е от незнание или и е трудно да изговаря по-дългият термин ОВОС.

 43. 43 Профил на limbize
  limbize
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#31] от "gibi":

  Всички знаем ,че няма как да мине от там. Ще трябва да им се удвой бюджета само за охрана. Нашите там не си поплюват.
  Пък и ще е срамота да съсипят земята, няма пустеещи земи там.

 44. 44 Профил на voteme
  voteme
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Е като няма ОВОС в морската среда, какви откривания и първи заварки правят .... Толкова им пука за ок.среда и мнението на хората ... ПОсле да не се чудят що хората лягат пред багерите на Паша дере

 45. 45 Профил на lady_atlas
  lady_atlas
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Е, естествено, че няма да навреди на околната среда! Даже ще е полезен, нали другарко Михайлова?
  Като знаем как се правят екологичните оценки днешно време, нищо чудно да прочетем, че гениалният проект ще провокира създаването на нови растителни и животински видове!!!

 46. 46 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 497 Неутрално

  съмнявам се в министърката /от ДПС,т.е.тя е от онези българи,които предпочитат турска партия/, много ме съмнява едната страна в договора,т.е Русия/не вярвам в добрите й намерения/ но най-съмнителното е че БГ ще излезе на печалба !!!!! е това изобщо не мога да си го представя.....

 47. 47 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  И на мен така ми се струва. Притесняват ме някои неща и за това искам прозрачност, но, подкрепям този проект.

  goblenka
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK