От "Хепи" се извиниха - готови са да платят глоби, ако се докаже нарушение

От "Хепи"  се извиниха - готови са да платят глоби, ако се докаже нарушение

© Цветелина Белутова, КапиталСлед като в сряда гражданска инициатива "България без дим" и коалиция "За живот без тютюнев дим" обърнаха внимание, че в заведенията "Хепи" от известно време се нарушава забраната за пушене, днес "Дневник" получи официалния отговор-становище от страна на ресторантьорската верига. Писмото е подписано от изпълнителния ѝ директор Теодора Попова. 


"Изказвам огромно извинение, ако наистина са констатирани такива нарушения, като ви гарантирам предприемане от наша страна на необходимите действия с цел проверка на вашите твърдения и ще предприема действия по засилване на контрола и спазване на законовите ограничения", пише в писмото от ръководството на "Хепи". 


Преди това обаче се отхвърля обвинението, че става въпрос за "целенасочено и предизвикателно нарушение на закона", както е формулирано в писмото на гражданските организации. "В отговор на вашето писмо искам категорично да заявя, че в мен недоумение буди вашата квалификация, че компанията извършва целенасочени действия по нарушение на закона и увреждане здравето на нашите клиенти", пише Попова.
"Хепи стриктно спазва всички законови изисквания, посочени в нормативните актове на Р. България. Именно поради тази причина още с въвеждане на забраната за тютюнопушене, категорично бе забранено тютюнопушенето в нашите обекти и бе издадена заповед за това", отговарят от заведението. Те прилагат и копие от въпросната заповед с дата 30 май 2012 г. - денят преди забраната да влезе в сила, също подписана от Попова.   


Към края се признава и че "невъзможно е да бъде пренебрегнат човешкия фактор и допускането на нарушения от клиенти и служители в заведенията", както и че в тази връзка "ще понесем предвидените административни санкции, в случай на констатиране на такива нарушения".  


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK