Приходи от 217 млн. лв. чака държавата от приватизация през 2014 г.

Приходи от 217 млн. лв. чака държавата от приватизация през 2014 г.

© Надежда Чипева, КапиталПодготвена е програма за приватизация за 2014 г. на стойност 217 млн. лв. и списъкът от дружества за приватизация е внесен в Надзорния съвет на Агенцията за приватизация, заяви пред журналисти Емил Караниколов, изпълнителен директор на Агенцията за приватизация, цитиран от БТА.


Караниколов присъства на форум, посветен на политиката на управление на държавните предприятия, който се състоя днес в резиденция Бояна.


По-рано в интервю за държавното радио вицепремиерът Даниела Бобева обяви, че ще се напише специален закон за управление на 249-те държавни предприятия, защото след като приватизацията на по-голямата част от държавния сектор вече е извършена, правителството трябва да се фокусира върху по-ефективното управление на държавните предприятия. Още през първите дни от работата на това правителство стана известно, че се дава заден ход за приватизацията на ключови дружества като БДЖ и "Български пощи".
Програмата за приватизация е одобрена от Надзорния съвет на агенцията, като минималните очаквани приходи от нея бяха увеличени с около 20 млн.лв., коментира още Караниколов. Той посочи, че за приватизиране са били определени дружества, чиято дейност не води до приходи за държавата, нито
пък осъществяват важни социални дейности.


В списъка на дружествата за приватизация през 2014 г. са Българската фондова борса в комплект с Централния депозитар, миноритарния пакет (30 процента) от Български морски флот, Пловдивския панаир. Към момента дружеството "Слънчев бряг" не е в програмата ни за приватизация, защото предстои да бъде
направен пълен анализ на дейността му, каза Емил Караниколов. Той посочи, че от 1994 г. не е изготвян правен анализ и информационен меморандум каква е собствеността на дружеството и какви видове инфраструктура има в него - ВиК, алеи, улично осветление. Едва след подробен анализ ще бъде преценено дали дружеството да се приватизира, каза Караниколов.


В списъка не фигурират енергийни дружества. За ВМЗ Сопот има писмо от министъра на икономиката и енергетиката, че в това дружество се извършват реформи, затова в момента то също не е в плана за приватизация, каза изпълнителният директор на агенцията.


В списъка за приватизация имо общо 37 дружества, в това число и миноритарни пакети, които се предлагат всяка година, но за които няма интерес. Дружествата, към които се очаква да има интерес и да бъдат приватизирани са 12 или 13, коментира Караниколов.


Бюджетът на агенцията за 2014 г. остава същият - малко над 4 млн. лв. като за 2013 г. той не е изразходван, тъй като не е имало приватизация и средствата ще бъдат върнати в държавния бюджет, каза изпълнителният директор на агенцията.


По време на същия форум заместник-министърът на финансите Людмила Елкова. Според нея един от начините, по който може да се осигури ликвидност на държавните дружества, е промяна в дивидентната политика на държавата. Тя коментира, че очакваните приходи в държавния бюджет за 2014 г. от дивидента на държавните дружества ще бъде 92.680 млн. лева. Реализирането на икономии от намаляване на ставката на отчисления от печалбата от 80% на 70% биха били 13.240 млн. лв., като спестените средства могат да се използват за оборотен и инвестиционен капитал от страна на дружествата и предприятията, допълни още Елкова.


При управлението на ГЕРБ често имаше упреци от страна на БСП, че държавата прибира цялата печалба на държавните компании и така не им оставя средства за инвестиции.

Коментари (37)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  Като имаш 217 крупни държавни предприятия, трябва да ги разкараш максимално бързо, а не да правиш закон за тяхното управление. Какъвто и да бъде той, все парламент ще го гласува и правителство ще го изпълнява, сиреч никаква ефективна защита не може да бъде срещу плячкосване.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 2. 2 Профил на galia66
  galia66
  Рейтинг: 458 Любопитно

  Мале мила ще падне голямо крадене

 3. 3 Профил на Iron Maiden
  Iron Maiden
  Рейтинг: 789 Неутрално

  Ми да чака. Ние пък чакаме оставка.

  а също така и вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
 4. 4 Профил на purple_rain
  purple_rain
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не виждам каква друга цел може да има отлагането на приватизацията на ВМЗ Сопот,Пощите и БДЖ Товарни превози,освен да се запазят работните места там.Само,че колкото повече отлагаме приватизацията,толкова по-малко пари ще вземем за тях,състоянието им ще продължава да се влошава и ако някога ги приватизираме повече хора ще загубят работата си.

 5. 5 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 619 Любопитно
 6. 6 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":

  Във Франция и Италия делът на държавните предприятия в БВП е 25%, в Дания и Финландия - 35%-37%, в Германия - 54%, а в Полша - 58% .

  Както казваше баба ми "Луди та им е лесно!" Имам предвид всички, които компетентн се изказват, как в България не трябва да има никаква държавна собственост.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 7. 7 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Тези хора наистина нищо ново няма да научат. Спомняте си Виденов и списъка със "забранените" за приватизация предприятия, спомняте си какво стана с тези предприятия - продадохме ги на тотална загуба (1$) и при късмет на много ниска цена. Така видния икономист и енергетик Стойнев, ще "оправи" Сопот, след като "свали" цената на тока. Тепърва, но доста скоро ще видим какво ще стане с НЕК, особено след арбитража с руснаците. Но няма защо да се тревожим, като видят дебелия, финасовите супер-експерти Орешарски и Чобанов, ще дръпнат едни заемчета, дето докато е българско, все ще дължим пари.

 8. 8 Профил на ivanasenov
  ivanasenov
  Рейтинг: 458 Весело

  " За ВМЗ Сопот има писмо от министъра на икономиката и енергетиката, че в това дружество се извършват реформи, затова в момента то също не е в плана за приватизация, каза изпълнителният директор на агенцията."
  Така става с всичките, докато не се намери РУШВЕТОДАТЕЛ....
  До вчера Сопот стачкува, сега дрън дрън....
  ПРИВАТИЗАЦИЯТА СТАВА САМО ПО МЕТОДА " НАШ ЧОВЕК"

 9. 9 Профил на Angelina
  Angelina
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Приватизацията на БДЖ е крайно необходима освен ако не искаме железниците да фалират окончателно, защото натам вървят нещата.

 10. 10 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  [quote#6:"tribiri"]Във Франция и Италия делът на държавните предприятия в БВП е 25%, в Дания и Финландия - 35%-37%, в Германия - 54%, а в Полша - 58% .[/quote]

  Ще дадеш ли линк по въпроса, че май под Германия имаш предвид ГДР? От това, което виждам, немските фирми с държавен дял > 25% са изредени поименно, говорим за държава с 80 пъти по-голям БВП

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 11. 11 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#6] от "tribiri":

  Що не посочваш и държавната собственост в дела на гърция? Или май нещо не е много за пример гърция, а? много съмнително е това да е дела за германия, италия е в дълбока криза, французите имат министерство на индустриалното възстановяване, единственото такова в държава от Г-7 вероятно, а това че в скандинавия било така, не значи че и в българия може да бъде същото. Фактите показват че скандинавците умеят да управляват собственост, българия НЕ, няма значение дали по принцип трябва да има държавна собственост или не, историята в българия за последните 25 години доказва категорично че не трябва да има. За всяка печеливша норвежка или датска държавна фирма, могат да бъдат посочени 10 фалирали или губещи български фирми. Отделно, норвегия, дания, финландия са в челните места по икономическа свобода, българия е в средата, от 200 страни.

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 12. 12 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#10] от "cinik":

  http://www.dnes.bg/blogini/2013/04/22/zashto-nashite-politici-unishtojavat-bylgariia-kyde-i-kolko-dyrjavna-sobsvenost-ima-po-sveta-kak-upravliavat-po-sveta-chast-2-ra.186236

  Ето тука например има едно писание по темата. То ако попиташ чичко Гугъл ще изскочат още много такияа.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 13. 13 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  [quote#11:"DareDebil"]историята в българия за последните 25 години доказва категорично че не трябва да има.[/quote]

  И как го доказва това историята в България? И кога го доказва това историята в България - когато искате да одържавите ЕРП-тата, или да изгините концесионерите?

  Или може би го доказва, когато Дянков прибираше по 300 милиона лева дивидент от държавните предприятия годишно?

  Изобщо доводи от рода на "за благото на народа", "историята доказва", "всички знаят че" и т.н. ми миришат на мухъл и партийни секретари!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 14. 14 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 758 Неутрално

  Относно БФБ и Централен депозитар

  Според приетата стратегия до сделките за двете фирми се допускат само водещи световни или европейски борсови оператори. По предварителни данни те трябва да отговарят едновременно на няколко критерия. Да имат поне 2 млрд. евро средномесечен общ оборот на пазара на акции и да са сключили средномесечно поне два милиона дериватни контракти (например върху валута, стоки, цветни метали, индекси и др.) за последните две години (към края на 2011-а). На пръстите на едната ръка могат да се изброят тези, които покриват подобни изисквания - London Stock Exchange, Deutsche Boerse, виенската CCE Stock Exchange Group, NASDAQ-OMX, но едва ли някой от тях знае за тези наши мераци.

  Източник: http://special.bg/?Channel=2&Issue=1005&Category=4&Article=468730

  Да видим дали няма да променят критериите...

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel.
 15. 15 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#13] от "tribiri":

  кои сме "ние" дето искаме да изгиниме концесионерите? Кои концесионери? Дянков прибираше по 300 млн дивидент и раздаваше много повече субсидии на държавни фирми, явни и скрити, за да се поддържа заетост и да се прикриват хора на властта. В резултат на тия дивиденти, след няколко години фирмите от които прибираше дивидента ще последват съдбата на кремиковци. Повечето български фирми които бяха приватизирани навремето, първо бяха източени, и не струваха нищо, второ бяха продадени на хора свързани с шефовете им, които ги бяха източили. Много от тези които не бяха приватизирани, бяха ликвидирани. БДЖ и БЕХ са само два от примерите за накадърността на държавното управление в българия, които доказват ясно и категорично че българия е лощстопанин на собствеността си. Входно изходната икономика в началото на 90те не беше приложена от частния бизнес, а от собственика на предприятията, демек държавата. Това е историята, това е и доказателството дето го търсиш.

  ЕРПтата бяха приватизирани така, че държавния монопол да се замени с частен монопол, разлика няма.

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 16. 16 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  До коментар [#13] от "tribiri":

  54% дял на държавните фирми в БВП на Германия - категорично грешат нещо, дип че статистиката е с автор ОССР. Кой знае как са броили, сигурно като има някоя провинция 5% от Фолксваген, те го изкарват целия държавен. По-скоро цифрата е някъде 12%, колкото и на Швеция. Отново социалистическите държави нямат никакъв интерес към държавното, както забелязваме. Не само посякоха първо Волво, после и СААБ за държавни помощи, не само 80% от населението 15-64 г. е изкарано да вършее на хармана, но и държавната собственост липсва, а Швеция знаеш каква територия е и как е подгизнала от природни богатства...Как не се изкушиха поне едно държавно горско да направят, или няколко железни рудника за шведска стомана да бачкат на загуба...

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 17. 17 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  [quote#15:"DareDebil"]които доказват ясно и категорично че българия е лощстопанин [/quote]

  Хайде и аз да се поизгавря малко!
  Я да видим пак малко инфо:
  Държавният сектор на Великобритания управлява активи за 370 млрд. паунда, като от тях около 60 млрд. паунда са в портфейла на централната власт, показват данни на Deloitte LLP.
  Значи вместо да видигаме лозунги, трябва да помислим какво не ни е наред и защо Великобртитания м,оже да бъде добър стопанин, а ние не можем.
  Дали причната не е в това, че политиците ни под ръкопласканията на електората си превърнаха държавните служители в ниско платени, а следователно и подкупни, крадливи, нискоинтелигентни и некомпетентни мишоци.
  Днес тука в този форум някой ми обясняваше, че членовете на бордове нищо не работели и следователно не трябвало да вземат заплати!


  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 18. 18 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#16] от "cinik":

  А знаеш ли например, че в Германия около 70% от населението участва в някаква кооперация? (карам по спомен - колебая се между 60 и 80 и заради това забодох 70)

  Изобщо много неща в истинските демократични държави не са това, което ни си мислим, че са.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 19. 19 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  Абе казвам ви аз, Тато построи три Българии, 25 години продаваха, разтурваха и те ти още има за продаване.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 20. 20 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#16] от "cinik":

  Само да спомена например Баерише ландесбанк, която е най-голямата баварска банка, а собствеността в нея е държавна и общинска.

  Това са няколко милиарда БВП годишно при 20 милиарда капитал на банката

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 21. 21 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 603 Неутрално

  [quote#9:"Ангелина"]Приватизацията на БДЖ е крайно необходима освен ако не искаме железниците да фалират окончателно, защото натам вървят нещата.[/quote]
  За БДЖ съм спокоен ДПС ще плати още няколко влака и работата се оправя.

  писнало ми е от левичари
 22. 22 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#19] от "boby1945":

  Тато построи 3 Българии с ангария и ги фалира и 3-те.

 23. 23 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2248 Неутрално

  [quote#6:"tribiri"]Във Франция и Италия делът на държавните предприятия в БВП е 25%, в Дания и Финландия - 35%-37%, в Германия - 54%, а [/quote]

  До коментар [#6] от "tribiri":

  Трибири,

  може ли да покажеш линк за Германия с 54% дял на държавните предприятия в БВП.... готов съм да заложа два лева, че това не е вярно.... но ако покажеш читав линк...???

 24. 24 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2248 Неутрално

  До коментар [#20] от "tribiri":

  Тези Ландесбанки са най-най-най-големите тъпаци, които съществуват на тази земя, защото всичките им инвестиции са ужаст.

  Например те бяха на първо място във всички съмнителни сделки като имотния балон в САЩ, казина в ивицата газа, 3000 кръчми в Англия.... носейки в последните години десетки (ако не стотици) милиарди загуби за герм. данъкоплатец. Някои от ландесбанките трябваше да бъдат затворени!

  В Америка ги наричат "стюпид джърман мъни"

 25. 25 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2248 Неутрално

  Значи нали герм. икономика се състояла от износ, демек десетки хиляди малки и средни семейни фирми, правещи рекордни експорти за $1 трлн... къде са за бога са тези така наречени държавни... баси, аз освен за Дойче Бан и Дойче Аутобан - за друго не се сещам в държавна собственост...

  Всичко останало в държаван харчи (а не създава пари).... чиновници... учители... полиция... ако това се има предвид като държ. фирми???

 26. 26 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2248 Неутрално

  До коментар [#20] от "tribiri":

  Ето малко и аз да се поизгавря с твоята любима BayernLB

  BayernLB has had to be nursed through the financial crisis by Bavaria’s regional government after racking up a loss of more than €5bn last year.

  Prosecutors in Munich searched BayernLB’s offices on Wednesday as they probed the conduct of a former chief executive of Germany’s second-biggest Landesbank.

  The raids were part of “extensive investigations” into BayernLB’s former chief executive in connection with the bank’s purchase of a majority stake in Hypo Group Alpe Adria , the Austrian bank, in 2007, state prosecutors said.

  ++++

  In early 2008 it was revealed that BayernLB had made large losses due to investments in sub-prime mortgage securities in the United States. Although the extent of these investments has been the topic of speculation, it was revealed from the company's Q2 2008 financial report that over €24 billion had been invested in critical securities, with losses of €2.3 billion in 2007 and a further €2 billion in the first quarter of 2008.

  The heavy public criticism took its first toll in March, 2008 when CEO Werner Schmidt resigned. The crisis also consumed the governing CSU party and its chairman, Erwin Huber, who as Bavarian Minister of Finance was the acting chair of the bank's Administrative Council and was accused of covering up the extent of losses.
  The bank and the losses were major factors in the September, 2008 parliamentary elections, in which the CSU had its worst election result since 1962 and Huber resigned.

  The bank's shares slipped more than 2% after the country's central bank said it was time to roll back some of its economic support measures after recent crisis. The bank representatives advise economy was not ready for an increase in borrowing costs, and so the goal is to keep interest rates on hold. But it said it would end some of the measures it had introduced during the global downturn to increase the amount of money in the financial system. The German economy has continued to grow during the downturn. This is in stark contrast to more developed economies that fell into recession.

 27. 27 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#22] от "ventsy":

  Не знам, не знам, в дописката пише че ще продават държавно имущество и следващата година.... освен ако ти си го построил, тихомълком......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 28. 28 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#17] от "tribiri":

  [quote#17:"tribiri"]Великобртитания м,оже да бъде добър стопанин, а ние не можем.[/quote]

  След като великобритания национализира автомобилостроенето си и го закопа налълно, е много спорно колко добър стопанин е, още повече че приватизираха железници, електроразпределение, телекомуникации и още доста неща. И дали ги управлява тия активи, или просто има миноритарен пакет акции? И да, за пореден път, независимо дали великобритания е добър или лош стопанин, бългаирия е лош и не може да бъде добър. С какви пари точно ще вдигнеш заплатите на държавните служители? И в гърция не забеляза ли какво стана като на държавните служители бяха дадени невероятни привилегии и 20-30% по-високи зплати от частния сектор? Нещо май не продължи дълго сиртакито, само докато свършиха парите за харчене. Сега е леко тегаво там, 50% безработица ли кво беше?


  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 29. 29 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#18] от "tribiri":

  кооперацията с участие на гражданите не е е държавна собственост, има съществена разлика. И в нова зеландия всичко е земеделски кооперации, само че там субсидиите за земеделие са забранени със закон.

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 30. 30 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 796 Неутрално

  British Layland е пример по учебник за последствията от държавната намеса. От производител номер едно в света и най-голям износител на автомобили в света, великборитания днес няма нито една собствена марка автомобили. Освен морган де, но те правят по няколко коли на година. всичко друго е купено от немци, китайци, индийци, американци, а най-големите заводи са на японски фирми.

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 31. 31 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 715 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":

  Те и тези не им се приватизират. Имам чувството, че БФБ са я приготвили за Цветан Василев, или близки негови фирми.

  [quote#6:"tribiri"] Във Франция и Италия делът на държавните предприятия в БВП е 25%, в Дания и Финландия - 35%-37%, в Германия - 54%, а в Полша - 58% .[/quote]

  Това е невъзможно. Недей да четеш жълти вестници и сайтове. Намери информация от авторитетен източник на английски. В Германия около 90% от работната сила е в частният сектор.

 32. 32 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  [quote#20:"tribiri"]Само да спомена например Баерише ландесбанк, която е най-голямата баварска банка, а собствеността в нея е държавна и общинска. [/quote]

  Е как можа баш нея да избереш? Та тя беше спасявана на няколко пъти заради колосални загуби от финансови машинации на Уолстрийт и други горещи пазари. Ако ще смятаме нейния принос в БВП, то той е отрицателен - тази банка от доста години насам унищожава стойност

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 33. 33 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  [quote#31:"Finland"]В Германия около 90% от работната сила е в частният сектор. [/quote]

  В Германия от 42 милиона заети 4,06 милиона са в бюджетния сектор. В България от 2,9 милиона заети 0,590 млн са в бюджетния сектор.

  Първото число, което бие на очи, е заетостта. Германия: 82 млн. население -> 42 млн. заети. България: 7,2 млн население -> 2,9 млн. заети. Забележка: раждаемост в Германия - винаги по-ниска от тази у нас. Демографската ни стратегия е да произвеждаме матрял чрез всякакви привилегии и удължено майчиство, "безплатно" образование, който само чака да вземе някаква диплома, за да избяга през глава в чужбина.

  После измежду заетите: на бюджетна издръжка са 10% в Германия, 20% у нас. Е много стана. Хем не се работи, хем който работи - често пак е нещо свързано с държавни харчове. Е много стана. Работата прилича на онези жонгльори, които крепят копие на върха на пръста си. Залитне ли веднъж работата малко поече, за нула време камък върху камък няма да остане от бюджетния сектор.

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 34. 34 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#9] от "Ангелина":

  БДЖ може да работи ефективно САМО ако е държавно предприетие.... Справка Франция, САЩ, Германия, Япония, Русия...

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 35. 35 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#33] от "cinik":

  За заетостта мислеше Тато и Народната власт и създаваха и спонсорираха създаването на работни места.
  Даже за циганите бяха намерили работа, "непрестижна" но работа....
  Откакто реститутите и седесарите се хванаха да връщат България във времето от преди 1944 земеделие няма, хранителна и военна промишленост - няма, индустрията разбишкана, продадена и ли повечето унищожена чрез урбулешка приватизация.... като как искаш да има работа и работещи?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 36. 36 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  [quote#35:"boby1945"]Откакто реститутите и седесарите се хванаха да връщат България във времето от преди 1944 земеделие няма, хранителна и военна промишленост - няма, индустрията разбишкана, продадена и ли повечето унищожена чрез урбулешка приватизация.[/quote]

  Тези можеш да си ги тарталясваш на някой аутсайдер, който не може да мисли. Днес в гаражната бакалия има толкова стока от българската хранителна промишленост, че не искам да се сещам за "аранжирането на витрини" на социалистическите супермаркети, с по 100 пакета захар на пирамидки и чиниийките с червено лепило за мухи. Всъщност освен чиниийки по витрината, мажеха и ленти, които пускаха от тавана над щанда с месото.

  Урбулешка (в превод: бърза) приватизация е нямало. Почна нали трябвало да има "плавен преход", затова като типични изоставащи в умственото развитие започнахме да вършим тази работа 5-6 години след като другите източноевропейци я бяха приключили и все още има бол държавни фирми...

  По време на Костов България написа приказка - от държава с хиперинфлация до български лев, равностоен 1:1 на германската марка. По време на Петков можем да напишем втората си приказка - от бананова република, в която премиерът спи върху пачки и кюлчета по светлия пример на идола си Пабло Ескобар, до държава с нулева корупция
 37. 37 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1339 Весело

  [quote#36:"cinik"]Урбулешка (в превод: бърза) приватизация е нямало. [/quote]
  На всичкото отгоре планът Ран-Ът като го погледнеш с премрежен поглед,или още по-добре със затворени очи,виждаш как съсипва България и я прави 5-милионна.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK