Около 0.1% от банкерите в Европа са спечелили общо 6.6 млрд. евро

Около 0.1% от банкерите в Европа са спечелили общо 6.6 млрд. евро

© ReutersНад 3500 банкери в Европа са спечелили поне по 1 милион евро през миналата година, което е увеличение с 11%, съобщи "Ройтерс". Огромна част от тях са събрани в лондонското Сити - близо 12 пъти повече, отколкото в която и да е друга страна.


Последните данни на банковия регулатор на Европейския съюз (European Banking Authority или EBA) показват, че бонусите на лондонските банкери са близо 4 пъти (370%) по-големи от заплатите им. Би трябвало това да е за последен път, тъй като от 2014г. влиза в сила регулация, забраняваща бонусите да надхвърлят годишния доход. Ако акционерите на банка са съгласни, сумата може да стигне до два пъти фиксираната заплата, но не повече от това.


Спорът около бонусите продължава да е гореща тема за политиците и обществото на Запад, тъй като мнозина смятат, че в преследване на високи възнаграждения банкерите са поемали безумни рискове, докарали световната финансова система до ръба на колапса.
Данните на ЕВА показват, че през 2012г., когато европейската икономика влезе във втора вълна на кризата, общо 3529 банкери в ЕС са получавали 1 милион евро или повече. Сборно те са взели 6.6 млрд. евро, от които бонусите са 5 милиарда. Това са над 10% от печалбите на банковия сектор в ЕС след облагането им с данъци.


Банкерите-милионери са около 0.1% от всичките 3 милиона длужители в банковия сектор в Европа. Статистиката обхваща работещите в конкретна страна от ЕС, т.е. включва и служителите на международни финансови групи като "Голдман Сакс" и "Джей Пи Морган".


Около 0.1% от банкерите в Европа са спечелили общо 6.6 млрд. евро

© Reuters


Във Великобритания са работили  2714 от тези високо платени банкери, което затвърждава позицията на Лондон като доминиращият европейски финансов център, събрал и големи банки от САЩ, Швейцария и други държави извън ЕС.


Статистиката на ЕВА показва, че Великобритания и Франция особено силно се нуждаят от реформа на структурата на заплащане. Това важи най-силно за работещите в управлението на активи - лондонските банкери в този сегмент са взели бонуси над 5 пъти по-големи от договорената им заплата.


Поне 10 000 банкери - отново повечето от тях в британската столица - може да бъдат засегнати от задаващите се регулации на ЕС. Всеки служител, който печели над 500 000 евро годишно, ще усети промяната, а потенциално тя ще засегне и хората с бонуси от поне 75 000 евро и 75% от заплатата им. Детайлите за действието на регулацията вероятно ще бъдат уточнени преди Нова година. В Холандия финансовият министър и председател на Еврогрупата Йерун Дейселблум поиска от парламента още по-строги ограничения - бонуси не повече от 20% от заплатата.


Разбивката в данните на ЕВА носи още любопитна информация - от британските банкери с над 1 млн. евро доходи 2188 работят в инвестиционното банкиране (среден доход от 1.95 млн. евро), 62 - в търговското, 198 - в управлението на активи и 266 - в други сектори.


Около 0.1% от банкерите в Европа са спечелили общо 6.6 млрд. евро

© Reuters


С една четвърт спрямо 2011г. са се увеличили германските банкери (212 души, от които 100 инвестиционни банкери) от групата, печелеща над 1 млн. евро.


Толкова добре са се справили и 177 французи - с 9% повече от 2011г., бонусите им са били средно 495% от твърдата заплата, а 117 от тях са инвестиционни банкер. Италия е със 109 души (увеличение с 14%) и 47 инвестиционни банкери. Значителен ръст се отчита и в скандинавските държави.


В обратната посока е била тенденцията в Испания, която трябваше да спасява с чужда помощ банковия си сектор. Там получилите над 1 милион евро са намалели с една пета до 100 души (37 от тях - в инвестиционното банкиране). Испанските търговски банкери обаче са взели средно по 2.2 млн. евро, което е по-добре, отколкото колегите им във Великобритания и Германия. 


От новите страни членки на изток в Полша има 7 банкери-милионери, но в държави като Чехия и Естония няма такива.


Ирландия, която почти банкрутира заради неразумна политика на банките си, е с 16 банкери в групата (при 21 година по-рано), Кипър е с трима, а Гърция - с един.

Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на vicada
  vicada
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Има хора, които знаят как се правят пари. Това е.

 2. 2 Профил на Десен екстремист
  Десен екстремист
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Дай, Боже, всеки му.............

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 3. 3 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Хубаво е да се прави разлика между банкер и банков служител/чиновник.

 4. 4 Профил на Blaster _
  Blaster _
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#1] от "vicada":
  С едно леко допълнение:
  Има хора, които знаят как се правят пари...на гърба на другите.

 5. 5 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 726 Весело

  Кога ще има occupy на останалите 99,9% от банкерите, които да протестират че горния 0.1% обират всичкия каймак и за тях остават трохите?

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 6. 6 Профил на 1452
  1452
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Ей значи за всичко са виновни банките и банкерите. Вечните заподозрени... Защо не направят класиции колко одитори взимат по над милион на година? Или колко европейски чиновници взимат близки суми нищоправейки... Нищо важното е популизъм да се лее...

 7. 7 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#1] от "vicada":

  Има хора, които печелят на гърба на другите - това е.
  Нали не мислиш, че бонус получателите са все супер умове и поради това печелят по толкова. Спекуланти, мошенници и изнудвачи в голямата си част. Дерът кожата на хората чрез добре замислена система от сделки. После ги хващат. После сключват договорка с правителствата, плащат по няколко милиарда "глоба" без да се стига до съд и по този начин си измиват ръцете. После защо имало финансови кризи, спекулации на пазарите и т.н.

 8. 8 Профил на vicada
  vicada
  Рейтинг: 577 Неутрално

  До коментар [#4] от "Blaster _":

  Че има банкери-крадци - има. Че им се разминават много неща - вярно е. Но тезите, че всички богати хора са лоши и че буржоата пият кръвта на честните рботници ги оставям на електората на БСП.

 9. 9 Профил на Медий
  Медий
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Докато има банки Света няма да се промени към по-добро.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  I'm addicted to the truth.
 10. 10 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  [quote#4:"Blaster _"]Има хора, които знаят как се правят пари...на гърба на другите...
  ------------------------------
  Това си е български синдром...какво има в чинийката на другия,а не в моята...

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 11. 11 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 521 Любопитно

  Е, сега спокойно могат да си направят фирми, банката да сключи договор с фирмите и да си получат бонуса по такъв начин!

 12. 12 Профил на Blaster _
  Blaster _
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#8] от "vicada":

  Така е. Не всички богати и свръх богати "пият кръвта" на честните работници. Само 99,9% от тях.

 13. 13 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Да са живи и здрави...
  Между другото,това че 0.1% са взели основаната част от бонусите,не е някакво изключение-и в професионалния спорт например е същата работа..

 14. 14 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#13] от "eurogi":

  Май нещата стоят така във всеки бизнес... егое шефът на Епъл с $450млн./год. загдето е наследил Стийв Джобс.

  Или пък бившият шеф на Порше с €52млн. щот имал клауза в договора си за бонус от 0.9% от печалбата.

 15. 15 Профил на Мильо Лудия
  Мильо Лудия
  Рейтинг: 59 Весело

  [quote#8:"vicada"]Че има банкери-крадци - има. Че им се разминават много неща - вярно е. Но тезите, че всички богати хора са лоши и че буржоата пият кръвта на честните рботници ги оставям на електората на БСП. [/quote]

  Братчед, сегашната световна икономическа криза беше предизвикана не от някой друг, а точно от банкерите в УСА...за което бяха възнаградени с огромни бонуси..., включително тези, които фалираха собствените си банки...
  Така, че аре не се прави на антокомунист, щот не си...

 16. 16 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  Значи прекомерно големите бонуси би трябвало да са проблем за акционерите.

  Например Бъфет се хвали как той не давал големи кинти за шефовете на фирмите, които притежава фондът. Демек -> партито свърша, щом дедо Бъфет купи някоя фирма. Дебел бонус - йок!

 17. 17 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Много на ангро се използва думичката "банкери". Едно е да работиш на гише в ДСК, друго е офиса ти да е в Канари Уорф.

 18. 18 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Обикновено банкерската заплата е тема табу, а за бонусите никой не е споменавал.В последните години нашумя около техните доходи във връзка са фалита на няколкото големи американски банки.Даже и сега данните са твърде общи

 19. 19 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#14] от "Ф.Нинов":
  За Тим Кук се бъркаш-той получи 1 млн.акции на Епъл при поемането на поста ,но те са от типа restricted, с право да продаде първите 500000 през 2016 год.а вторите 500 000 -през 2021 година.Т.е. въпросния бонус е за период от 10 години...

 20. 20 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 734 Неутрално

  [quote#4:"Blaster _"]Има хора, които знаят как се правят пари...на гърба на другите[/quote]


  Има хора, които знаят как се правят пари ВИРТУАЛНИ...на гърба на другите

 21. 21 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#19] от "eurogi":

  Погледнах... да така е, прав си: http://www.huffingtonpost.com/2012/12/27/tim-cook-salary-2012_n_2370254.html

  Требе сега курса на акцията да се задържи на тези нива, ако пък се удвои Тими ще стане милиардер <- чиста работа, няма шест пет!

  В Германия от край време шефът на фирма Линде е добре платен... той винаги касира яко в сравнение с печалбата.

 22. 22 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Любопитно

  До коментар [#20] от "carmello":
  Защо е на гърба на другите?

 23. 23 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#21] от "Ф.Нинов":
  По едно време доста се беше приближил до тази цел-когато бяха стигнали 705 долара на парче...
  От друга страна,когато управляваш подобен концерн,и особено след като наследяваш не кой да е,а Стив Джобс..това не са кой знае какви пари,на фона на огромните печалби на Епъл

 24. 24 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 734 Неутрално

  До коментар [#22] от "eurogi":

  щото като се срина Лемън май данъкоплатците наляха милиарди да спясят банките, щото са туубигтофейл, не ги няляха от бонусите си тези банкери, или ?

 25. 25 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 629 Неутрално

  Спечелили , спечелили . Бързо да започват да харчат , че парите свършват и икономиката боксува . Повечето от тях влагат в имоти и нискорискови активи , а иначе рискуват инвестициите на клиентите за хазартно инвестиране .

 26. 26 Профил на Гневник
  Гневник
  Рейтинг: 675 Неутрално


  [quote#0:"Дневник"]Над 3500 банкери в Европа са спечелили поне по 1 милион евро през миналата година, което е увеличение с 11%, съобщи "Ройтерс". Огромна част от тях са събрани в лондонското Сити - близо 12 пъти повече, отколкото в която и да е друга страна..[/quote]
  "И тия ще отидат във вечна мъка, а праведниците - в живот вечен." (Мат. 25:46)
  Прочутият богослов и аскет Йосиф Вриений - учител на свети Марк Евгеник, посещавайки древната всехристиянска столица и вече прощавайки се с константинополци, казал: “С голяма скръб напускам този град. След няколко години аз ще умра. Но знайте: заради своите грехове Константинопол ще падне под властта на турците! Нацията е изпаднала в най-различни страсти и грехове. Християните са станали горделиви, високомерни, сребролюбци, самолюбци, неблагодарни, непреклонни, отстъпници, неблагоговейни, непокаяни, непримирими разбойници – лихвари и по-лошо от лихвари, защото това деяние нарича се светотатство. Архонтите общуват с беззаконници, началниците се превърнали в грабители, съдиите са подкупни, поръчителите – лъжливи, по-младите – разпуснати, старците – пияни, гражданите – мошеници, селяните – неми и всички вкупом – безполезни. Едновременно с общия упадък у хората, изчезнаха благочестивите от земята, загубиха се интелигентните, не се намират вече разумни. Тази е причината, поради която различни врагове от запад и изток ще нападнат и опустошат империята." Така и станало.
  Ода на банкерите в Европа спечелили общо 6.6 млрд. сребърника :
  Ако имаш две ризи, дай едната на ближния си (на изплащане).
  Блажени угоените по плът, защото е тяхно земното лихварство.
  Блажени осърбяващите, защото така ще се утешат.
  Блажени алчните, защото те ще ограбят земята.
  Блажени които гладуват и жадуват за пари, защото те ще направят кариера.
  Блажени немилостивите, защото на тях ще се показва достолепно уважение.
  Блажените мръсните по сърце, защото те ще видят Мамона.
  Блажени войнотворците, защото те ще се нарекат дяволски чада.
  Блажени изгонващите правдата, защото е тяхно финансовото царство.
  Блажените сте, когато хулите и гоните и говорите лъжливо и всякакво зло, радвайте се и веселете се, защото и без това няма да получите награда на небесата, понеже така вашите бащи правеха на пророците преди вас.
  Вие сте калта на земята.
  Но ако калта обезкалее, ще трябва тиня да я направите кална, иначе тя вече за нищо не става и вие ще бъдете изхвърлени навън да се тъпчете заедно с бедняците, затова много внимавайте!
  Вие сте тъмнината на света.
  Капитал поставен в банка, всеки ще го забележи.
  И когато давате заема, не го давайте без лихва, а направете така, че да ви задлъжнеят всички, които го вземат.
  Също така нека бъдат ослепителни вашите реклами пред човеците, за да не виждат тъмните ви дела и когато бъдат измамени, ограбени и недоволни, да охулят Онзи, Който е на небесата.
  Да не мислите, че сте тук да изпълнявате законите или да спазвате Библията?
  Не, но да ги нарушавате и да я извъртате, защото истина ви казвам, откакто свят светува никой не е забогатял по законен начин.
  И тъй, който наруши една от тия най-малки заповеди и така даде лош пример на човеците, никак няма да влезе във финансовите среди, а който ги изпълни и така подмами човеците, той ще се нарече милионер и милиардер та всички ще му се покланят.
  Защото, казвам ви, ако вашата алчност не надмине и лакомията на фарисеите от едно време, никак няма да влезете във финансовите райски места с данъчни преференции и облаги!

 27. 27 Профил на Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Литекс се преименува на ЦСКА минус София
  Рейтинг: 1621 Неутрално

  Тези 0.1 процента са Големите Мошета от финансовия спекулативен кръг . Същите, които дават съвети, на света , как да излезе от кризата, в която те собственоръчно периодично го натикват.
  С ясното съзнание, че новите им печалби ще са за сметка на хиляди разорени предприемачи, милиони оставащи без работа, и милиарди с намалени заради кризата доходи.
  Големите Мошета нямат нищо общо с останалите финансисти, икономисти и обикновени бизнес предприемачи, но гледат да се омешат с тях, обявявайки всеки, който ги посочи за левичар и враг на свободната инициатива.
  Точно такава е и задачата на медийната им прислуга

 28. 28 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Който може, печели.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 29. 29 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2083 Неутрално

  До коментар [#23] от "eurogi":

  Предполагам ако извадят цифрите за доходите на топ-мениджмънта да кажем в хим.индустрия в Европа - би могло даже сумата даже да е по-голяма.
  Но сега банките са на прицел.

 30. 30 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#22:"eurogi"]Защо е на гърба на другите? [/quote]

  Трудно загряваш нещо. Ами защото тези пари се печелят единствено и само чрез спекулации и когато стани фал с твоите пари респ. парите на данъкоплатците държавата спасява, това което банкерът е проиграл.

 31. 31 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#28:"grand funk railroad"]Който може, печели.[/quote]

  А този на който му е празна главата, дращи простотии.

 32. 32 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#11] от "_dan_":

  Така се лъже обществото само на Балканите, в цитираните държави хората са много по умни.

  Любовта ще спаси света!!!
 33. 33 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#24] от "carmello":

  700 млрд. долара вернаха или още връщат банките на американските данъкоплатци. Толкова даде конгреса им за стабилизирането на банковата система. В Европа няма такъв прецедент, тук инфлацията ще обере излишъка от банкноти.

  Любовта ще спаси света!!!
 34. 34 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 734 Неутрално

  До коментар [#33] от "hope":

  не знам какво са върнали, но това са пак парите на хората- не са ги върнали меринджейте от бонусите си

 35. 35 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#11] от "_dan_":

  Не е така. Химическата индустрия не е предизвикала криза. Сегашната е най-голямата за последните 80 години.
  Предизвикаха я инвестиционните банки и конкретно лицата отпускащи кредити. Това струва на стотици милиони хора обедняване, много се самоубиха, а цели държави са на ръба на гражданска война. Появиха се крайнодесни партии.
  Така, че банкерите не са просто на прицел, а трябва да понесат отговорността си.


  Любовта ще спаси света!!!
 36. 36 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#34] от "carmello":

  С тези суми са намалили печалбите на банките, респективно дивидентите, за бонусите не знам.

  Любовта ще спаси света!!!
 37. 37 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 734 Неутрално

  До коментар [#36] от "hope":

  е да де, намалиха пе4албата с 10%, нямам думи, а що хора се самоубиха и колко икономики умряха...

 38. 38 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#37] от "carmello":

  Ето Ви нещо интересно и вярно, може да потърсите цялата статия, ако имате време.
  "Payback за измама на ипотечния пазар

  Най-големите банки в САЩ са станали грях безскрупулни операции в ипотечния пазар , а това провокира финансовата криза. Банките дава заеми, след което " пакетирани " и ги продават под формата на дългови ценни книжа, които се търгуват на фондовата борса . Тези манипулации са наречени " секюритизация " на кредитите . Оригиналните ипотеки бяха изключително ниско качество , така че на ипотечните ценни книжа, са били близки до " отпадъчна хартия " . Те купиха правителството на САЩ ипотечни агенции Fannie Mae и Freddie Mac , а след това те са били на ръба на фалита , и правителствените агенции спасени с парите на данъкоплатците .

  Кризата не е свършила , а страната започна истинска суматоха : банките са били изгонени от домовете на стотици хиляди клиенти на банки , които са получили ипотеки. И много от тези клиенти , от своя страна , започнаха да подават съдебни дела в съдилищата на САЩ , който се оплаква от нелоялна поведението на банките и искат да се завърнат у дома . Ищците твърдят, че банките не обръщат достатъчно внимание към детайла и често анулиране ипотечни договори без разлика от т.нар Robo - подписването - бързо и повърхностно запознаване с документите.

  Обама възложи на различни отдели сделка със ситуацията, ако е необходимо, за да се завърнат у дома до добросъвестните клиенти на банките , за да накаже безскрупулни банкери и създаване на средства за възстановяване на щетите от глобите, наложени на банките . Ключова фигура от страна на държавата за назначаването на вземания , свързани с ипотека , това е Федералната агенция за жилищно финансиране ( Федерална агенция за жилищно финансиране - FHFA ) .

  Първият в черния списък на банките в САЩ е банка на Америка. През юни 2011 г. той се изплаща в размер на $ 8,50 милиарда по силата на споразумение с регулаторните органи . Историята с банка на Америка не е свършила . През есента на 2013 FHFA е заявил намерението си да глоби банка за още 6 милиарда долара справедливостта трябва да се отбележи, че Банката на Америка преди 2008 г., не е основен играч на пазара на ипотечни кредити . Въпреки това, в разгара на кризата ( през 2008 г.) , той купи компанията Countrywide Financial , която се занимава активно с " преопаковане " на ипотечни кредити и , в крайна сметка, е на ръба на фалита. По този начин, Банката на Америка придобива компанията , обременени със скрити дългове. Bank свикнали с живота на " недосегаеми " , е убеден, че той ще намери начин да " дайджест " на придобиваното дружество . Финансовите регулатори са изчислили, че Банката на Америка , заедно с придобиването на Countrywide Financial , е продала общо САЩ агенции Fannie Mae и Freddie Mac ипотечни ценни книжа на рекордно 57000000000$

  Любовта ще спаси света!!!
 39. 39 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2384 Неутрално

  До коментар [#37] от "carmello":

  Аз искам да кажа, че в щатите отдавна взимат мерки, а в Европа сега започват. Германия и Англия са си поделили двата най-печеливши бизнеса, химическа индустрия/ и не само/ и финанси, останалите само консумират и сега за едни рестрикции ще опищят света.

  Любовта ще спаси света!!!
 40. 40 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Любопитно

  До коментар [#24] от "carmello":
  Аха.Разбрах.А тези данъкоплатци сигурно зорлям ги вкарваха в банките,да теглят кредити,които не могат да си позволят, за да купуват имоти,които не могат да си позволят?

 41. 41 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#31] от "reakzioner":
  Вярно е.Ти си най-яркият пример за това...

 42. 42 Профил на bezdnata
  bezdnata
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#1] от "vicada":

  Поне кризата от 2008 не ти ли изми очите?

 43. 43 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#29] от "Ф.Нинов":
  Ми то на гърба на същите тез абдали се връща.Понеже сега са под прицел за щяло и не щяло и всеки ламтящ за пост прокурор и всяка агенция която можеш да се сетиш,се е засилила да ги цели,банките ограничават сериозно кредитирането на по-ненадеждните и по-бедни слоеве от населението,както и на дребния бизнес...

 44. 44 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#1] от "vicada":
  Така е.А има и разни неудачници,дето само дращят по форумите,изпълнени със злоба...

 45. 45 Профил на bezdnata
  bezdnata
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#44] от "eurogi":

  Защо един служител в такава банка би бил съгласен шефът му да взима 500 или повече пъти от него? Какво точно извънземно и свръхчовешко извършва този шеф, за да се отличава толкова много в парично изражение от неговите подчинени?

 46. 46 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#45] от "bezdnata":
  Че кат не е съгласен да си направи банка и да си я управлява както си иска.Тва не е негова работа.Заплатата на шефа на банката е ангажимент на нейните собственици,т.е.акционерите..

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 49. 49 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 677 Весело

  Пропуснали сте няколко нули преди единицата

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 51. 51 Профил на bezdnata
  bezdnata
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#46] от "eurogi":

  Ама ти май не разбираш, че служителите не са разход за оптимизиране?! Не може да ме убедиш, че някой, който има очи да взима толкова повече от неговите служители, му пука за тях, пък бил той и собственик. Но щом си съгласен с такава наглост, добре.

 52. 52 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4052 Любопитно

  Европейски банкер да си на днешните времена!

 53. 53 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#51] от "bezdnata":
  Не е собственик.Изпълнителните директори са наети,също като другите служители.И след като акционерите на банката са решили,че изпълнителният директор заслужава тези пари,това мен ни най-малко не ме интересува.Не ги плащам аз,та да се изказвам по този въпрос.

 54. 54 Профил на bezdnata
  bezdnata
  Рейтинг: 411 Неутрално

  До коментар [#53] от "eurogi":

  Разбирам, че изп. директор не е собственик, но не разбирам защо трябва да взима толкова повече от останалите работещи?! Съжалявам обаче, че трябва да харесваме и поддържаме подобен начин на функциониране. Явно духът на чичко Тейлър или пък на Файол все още витаят наоколо.

 55. 55 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 734 Неутрално

  [quote#40:"eurogi"]да теглят кредити,които не могат да си позволят[/quote]

  а като се явиха да ги искат, тия от банките що не им казаха 4е не могат да си ги позволят, ами даваха на куцо и сакато ?

  за бонуси май френд, за бонуси

 56. 56 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 734 Неутрално

  [quote#47:"eurogi"]И да се насерете да пишете минуси,пак същите лузъри ще си останете..)[/quote]

  защо мислиш така - аз нямам заеми и работя в ИТ индустрията и полу4авам достат4ъ4но

  не е в това въпросът, а в това 4е се отпускат наро4но пари, на хора за които е ясно 4е не могат да ги върнат, и после имало необслужвани кредити- айде държавата да ни спасява с парите от данъци на същите тези затънали хора !

  да не по4вам пък за Бг банките дето дерат по 10 кожи само от такси, и лихвите са им безумни...

 57. 57 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Над 3500 банкери в Европа са спечелили поне по 1 милион евро
  ____________
  нещо пак сте объркали ?
  Тук в колонията с най-ниски заплати в ЕС на банковия сектор толкова е ходишната заплата на 100-200 банкери на ниво касиери или кредитни експерти

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 58. 58 Профил на stest
  stest
  Рейтинг: 372 Неутрално

  [quote#29:"Ф.Нинов"]Предполагам ако извадят цифрите за доходите на топ-мениджмънта да кажем в хим.индустрия в Европа - би могло даже сумата даже да е по-голяма.
  Но сега банките са на прицел. [/quote]
  Доколкото разбрах,идеята е по този начин да се намали желанието на бакерите да инвестират хазартно парите на вносителите.И според мен не трябва да сравняваш някакво производство с банките.Твоят пример с хим индустрия-там от някаква суровина сравнително евтина се произвежда продукт,който особено ако е уникален е нормално да бъде скъп.В индустрията се създават неща.Ако твоята компания създава нещо уникално,съвсем естествено е да взимаш много пари.Банките какво създават?

 59. 59 Профил на Салмонела
  Салмонела
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Ами съветът е - направете си банка. Или я оберете без да ви хващат...

  УСПЕШНА НОВА ГОДИНА!!!
 60. 60 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 1530 Неутрално

  "Най-добрият начин да ограбиш банка е да притежаваш една"

  Бил Блак

  http://www.pbs.org/moyers/journal/04032009/watch.html

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK