По нова европейска програма България ще може да изпълнява проекти и с Албания и Македония

По нова европейска програма България ще може да изпълнява проекти и с Албания и Македония

© Юлия ЛазароваОт следващия програмен период България ще може да осъществява съвместни проекти в рамките на Програмата за Югоизточна Европа на ЕК, в която участват още Кипър, Албания, Македония и Гърция.


Това каза пред журналисти министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, цитирана от БТА. Тя участва в национална кръгла маса, посветена на "Актуалните проблеми и усъвършенстване на законодателството за регионалното развитие".


Програма е с бюджет около 80 млн.евро и ще е полезна за развитието на трансграничното сътрудничество между тези държави и ще се обсъжда следващата година.


Министърът съобщи, че вчера в кореспонденция с ЕК е била информирана, че усилията на страната ни да бъде включена в тази програма са успешни. Досега България беше допусната до участие само в Дунавската стратегия. В рамките на трасграничното сътрудничество се обсъждат възможностите България, Румъния и Сърбия да подготвят общи проекти, с които да се стимулира развитието на пограничните
райони.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK