Министерството на икономиката ще получи още 14.7 млн. лв. от квоти парникови газове

Министерството на икономиката ще получи още 14.7 млн. лв. от квоти парникови газове

© Николай НиколовМинистерството на икономиката ще получи допълнително 14.7 млн. лв. по бюджета си, които са постъпили от продажба на емисия парникови газове. Сумата е в допълнение на предварително планираните 236.2 млн. лв., съобщиха от правителствената информационна служба.


Средствата ще послужат за компенсиране на разходите на НЕК като обществен доставчик по изкупуването на енергия от възобновяеми източници. Компенсирането става по методиката, приета от ДКЕВР, и механизма за прилагане на приетия метод за компенсиране на разходите на обществения доставчик за изкупуването на зелена енергия.


"С изпълнението на постановлението ще се постигне положителен ефект върху крайните цени на енергията за клиентите както на регулирания, така и на свободния пазар", се посочва в съобщението.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK