Първите стъпки към премахване на плоския данък вече били направени с новия бюджет

Румен Гечев

© Надежда Чипева, Капитал

Румен ГечевДанъчната политика тази година няма да се променя. Въпросът за отмяна на 10-процентния плосък данък обаче ще бъде обсъден в рамките на управленския мандат, Това заяви депутатът от БСП и заместник-председател на парламентарната икономическа комисия Румен Гечев по повод заявената от ДПС позиция против въвеждането на т. нар. "данък богатство" за хората с по-високи доходи.


По думите на Гечев обаче първите стъпки към премахване на плоския данък вече са направени с новия бюджет. "Това, че ние ще върнем събрания през 2014 г. данък на хората с минимална работна заплата през януари 2015 г. определено е стъпка за излизане от плоския данък", каза той.


Депутатът от левицата припомни, че на последния си конгрес БСП е  решила, че ще работи за въвеждането на прогресивното данъчно облагане. "Това прогресивно данъчно облагане е господстващо и в ЕС и извън него", коментира той.
Гечев призна, че връщане към прогресивно данъчно облагане ще натовари т. нар. средна класа, но според него скалата ще бъде по-плавна и ще осигури по-справедлива социална система. Той все пак подчерта, че в момента липсва подкрепа за отмяната на плоския данък.


За икономиката на България през 2014 г. той каза, че прогнозите са умерено оптимистични. "Засега имаме основания да считаме, че икономиката на Европа бавно, но сигурно, излиза от кризата. Такива са данните и за България, които са от НСИ и БНБ", коментира Гечев.


"За 2013 г. предварителните данни на БНБ и НСИ са, че резултатите за 2013 г. ще бъдат малко по-добри от прогнозата ни. Ние очаквахме 0.6% растеж на БВП, а той се очертава 0.8%... Забелязва се растеж на въртешнотърговския оборот, под 1% и увеличение на промишлеността с 1.5% в края на 2013 г. И за първи път от голямата криза се забелязва символично, под 1%, но все пак раздвижване и в строителство. Именно тези показатели ни дават основания за умерения оптимизъм", посочи той


По думите му има и показатели които не са благоприятни. "Все още вътрешните инвестиции са далеч от нивата на предкризисната 2008 година. Търсенето на инвестиционни кредити все още е много ниско. Спестяванията растат, но те не се превръщат в инвестиции. Високите лихви, все пак, трябва да бъдат заработвани в реалния сектор", подчерта Румен Гечев.


Депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев изрази по-песимистична прогноза за предстоящата година. Той напомни за намаления кредитен рейтинг на страната ни и разкритикува политическата нестабилност като фактор, създаващ условия за турболенции в икономиката.


"В повечето показатели, наблюдавани от НСИ, имаме връщане назад във времето на нива от 2001-2002 година. Още по-обезпокоително е, че се започва се едно стабилизиране на дефлацията, което наблюдаваме за пръв път от доста години, а това е един признак за замръзване на икономика. Всичко това, заедно с политическата нестабилност, не дава добри поводи за оптимизъм през следващата година. Дано да не е така", коментира той.

Коментари (156)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на koiot
  koiot
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Гечев призна, че връщане към прогресивно данъчно облагане ще натовари т. нар. средна класа, но според него скалата ще бъде по-плавна и ще осигури по-справедлива социална система.

  Този Гечев е от типовете които заедно с Виденов ни докараха хиперинфлацията,така,че по добре да се скрие някъде акъл от доказани некадърници не искаме.

  писнало ми е от левичари
 2. 2 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 1354 Любопитно

  В нормална държава цифрите се анализират, казват се причините и се посочват какви мерки ще се вземат за тях.
  При нас тече само едно преразпределяне и взимане на заеми (при това правителство)

 3. 3 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Не знам защо пускат Главчев да говори за каквото и да било.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 4. 4 Профил на plf
  plf
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Тези защо си мислят, че някак ще възседнат крехкото оживление в икономиката и всички ще решат че това става благодарение на тях?

  То става ВЪПРЕКИ ТЯХ!

 5. 5 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  Този "икономист" май беше известен като "Поразяващата уста".
  От него очаквам от него всякакви "икономически" идеи за съсипването на майка България.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 6. 6 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Това, че ние ще върнем събрания през 2014 г. данък на хората с минимална работна заплата през януари 2015 г. определено е стъпка за излизане от плоския данък",
  Защо да е просто, като може да е сложно. Първо ще удържат данък на хората с най-ниски доходи, а след това ще им го връщат (ако тези хора са оживели дотогава с тези доходи). Доколкото си спомням едно от обещанията на БСП беше да се премахне плоския данък, но те шикалкавят и ни правят на идиоти. Отказът от премахване на плоския данък е пак навеждане пред ДПС, които са твърдо против "Данък богатство".

 7. 7 Профил на Амбразурчик
  Амбразурчик
  Рейтинг: 418 Весело

  [quote#3:"др. Иванов"]Не знам защо пускат Главчев да говори за каквото и да било.[/quote]

  Гечев е лошият вестоносец
  с него тестват колко е дълбока водата...
  ако се окаже че са сгрешили -
  Гечев си отива си а останалите са Победители

 8. 8 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#5] от "Чарли":
  Да. Поразяващата уста сега ще набере бая баласт и ако мине някъде на ръка на протестиращи може да му изплатят всичко с лихвите даже.
  ДС гьонсурата от Министерски съвет си изкара с камион всичкото оборудване даже и климатика а журналистите да се разровят в архивите си и да ги изровят и публикуват пак.
  Колко пъти ще настъпваме една и съща мотика ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 9. 9 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  Досега не са връщали разликата за месеца когато влиза новата ставка на МРЗ.Явно е акцент на правителството

 10. 10 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#4:"plf"]Тези защо си мислят, че някак ще възседнат крехкото оживление в икономиката и всички ще решат че това става благодарение на тях? [/quote]

  Естествено оживлението е благодарение на Костов и Борисов, но защото те са история ние ще си припишем заслугата.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 11. 11 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Отново милата картина, милионерите от Бсп загрижени за социалното равенство. Не е случайно, че само неграмотни роми и изкуфяли пенсии им се връзват.

 12. 12 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Оставка,родоодстъпници червени!!!!!!!

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 13. 13 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 572 Весело

  Гечев се е объркал нещо...

 14. 14 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#9:"xalikarans"]Досега не са връщали разликата за месеца когато влиза новата ставка на МРЗ[/quote]
  Имам поне два акта на НАП за възстановяване на надвзет ДОД след 12.2001 год. а другото е, че и сега ако не си пуснеш данъчна декларация и не си го поискаш никой няма да те потърси да ти го възстанови и моето скромно мнение е че повечето ще са такива и едно, че не иска да попълни данъчна декларация а другото е че данъчните веднага ще си го прихванат ако например дължиш Здравни вноски.
  Удена ли ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 15. 15 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Голяма справедливост е прогресивното облагане - цакат ме по-висок процент, щото години наред съм се напъвал да уча, работя и усъвършенствам, така че да мога да изкарвам повече, от колкото някой, дето е спал до 3 следобед.

  Не цъкам плюсове и минуси.
 16. 16 Профил на S.P.Q.R.
  S.P.Q.R.
  Рейтинг: 367 Гневно

  последният път, когато този от снимката се разпореждаше с българската икономика, имаше инфлация от 3000%, която изгори спестяванията на хората.
  пенсиите станаха 2 долара, имаше банкноти от по 50 000 лева.

  вместо да лежи в затвора или да се скрие някъде на тъмно, пак е изпълзял да дава акъл.

  zenrus.ru
 17. 17 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  "В повечето показатели, наблюдавани от НСИ, имаме връщане назад във времето на нива от 2001-2002 година. Още по-обезпокоително е, че се започва се едно стабилизиране на дефлацията, което наблюдаваме за пръв път от доста години, а това е един признак за замръзване на икономика."

  Браво Главчев.
  Това е постижение.
  И най-оптимистичните ми прогнози надминахте. Само за 3.5 години да върнеш страната назад с цело десетилетие и кусур си е нещо, с което може да се похвалят малцина. Верно, събеседникът ти е един от тях. И той навремето бе също много успешен.
  Въобще, събеседници от класа. Ма не им пука за простотиите които плескат.
  Нали банда?

  Ecrasez l’infâme
 18. 18 Профил на vaskoangelov
  vaskoangelov
  Рейтинг: 218 Гневно

  Откъде изпълзя пак тоя бе!?
  Вън!

 19. 19 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1092 Неутрално

  Гечев все повече заприличва на дявол. Като Орешарски. Явнокато си продадеш душата на Сатаната запичваш и физически да приличаш на него.

  Няма шики-мики.
 20. 20 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 962 Неутрално

  Политическата класа ни докара 24 години застой или свиване на БВП! Съд за свички!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 21. 21 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2933 Неутрално

  Тоя Гечев само като го видя и си представям опашките за кисело мляко в пет сутринта и тълпите хора пред банките... като днеска ги виждам. И той тръгнал да ми дава акъл!!!

  Доброто е заразно
 22. 22 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Г-н Гечев има вид, и за съжаление и мислене, на председател на ТКЗС!

 23. 23 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2229 Неутрално

  ако левите бяха наистина леви ,вече да го бяха премахнали

 24. 24 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2933 Неутрално

  [quote#10:"др. Иванов"]Естествено оживлението е благодарение на Костов и Борисов, но защото те са история ние ще си припишем заслугата.[/quote] Глупости, какъв Костов, какъв Борисов, само Виденов и Луканов донесоха оживление, и то какво! Още не можем да се оправим от него!

  Доброто е заразно
 25. 25 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  А този ли ?"Икономистът който не знае какви приходи към бюджета събират митниците ръси мозък(справка дебат с г-н Главчев за бюджета 2014 в студиото на Нова ТВ).Този с чиито управленски решения (бе в икономическия екип)кабинета Виденов банкрутира държавата.Че и преподавател се бара.С такива "икономисти" децата ни ще бягат по далече от България за да могат да получат подобаващо образование в чужбина.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 26. 26 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2708 Неутрално

  Никъде не се чува мнението на Орешарски...куклата на конци чака какво ще му сведат за изпълнение...баси експерта...

 27. 27 Профил на ivodor.atanassov@abv.bg
  ivodor.atanassov@abv.bg
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "Това прогресивно данъчно облагане е господстващо и в ЕС и извън него", коментира той.
  Докога ще оправдават решенията си кухи сравнения без никаква обосновка и анализ в нашия контекст. Имаме хубава поговорка: 'видяла жабата, че подковават коня и си вдигналя крака'

  Заговори, за да те видя!
 28. 28 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Гечев,Гечев,съберете се с Орешарски,поканете Виденов,така и така водите България към катастрофа!

  Tony
 29. 29 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 559 Весело

  Най-важното за Мама днес е,
  Да покаже и се уверим, че нейни хлица клатят Стола и не хъркат под Масата ...
  Друго не ни остава, освен да подкрепим,
  БСП-програмата за общо развитие, "Со гАзо, нАпред"...

 30. 30 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 598 Неутрално
 31. 31 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  До коментар [#17] от "Graf":

  А бе грахе ша ти задам само един въпрос.
  В Европа от началото на 2008 до края на 2012 имаше ли криза?
  Ако отговориш с да значи си поумнял, ако отговориш с не или друга глупост като финансови и банкерски флуктуации значи си прозд, че и по прозд и от този гечев, щото и той и никой от вас нито дума не казва за тази криза.

 32. 32 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Другарю Гечев, след вашите изяви вече спрях да се чудя дали комуноидите се раждате толкова тъпи или карате някакви специални курсове.

 33. 33 Профил на чобанмахала
  чобанмахала
  Рейтинг: 700 Любопитно

  До коментар [#15] от "Imaginary Friend":"Десните" у форумо до един са за прогресивното данъчно облагане. Как мислиш, десни ли са или не знаят какво пишат?

 34. 34 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#31:"сидер"]В Европа от началото на 2008 до края на 2012 имаше ли криза? [/quote]

  Въпросът е некоректен!
  Криза имаше от края на 2007 г. до първата половина на 2009 г., след което ЕС излезе от рецесията, а ние влезнахме.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 35. 35 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  Ахх Гечев, Гечев, скриий се, не те ли е срам.
  Титан на икономическата мизерия и Супер некадърник.

 36. 36 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1061 Гневно

  Дневник, хайде да не пускате най-големите мошеници и некадърници да им четем мнението.
  Този образ ни докара заплатите до 5-10$, излъга познатите си да купят жилища в Анжел сити и после продаде своето на зелено и сега се прави на специалист. Ако бях на него, само на необитаем остров бих живял и даже с Робинзон Крузо ще ми е неудобно да говоря.

 37. 37 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  До коментар [#20] от "Диверсификация на корупцията и излишните проекти":

  Политическата класа ни докара 24 години застой или свиване на БВП! Съд за свички!

  Да верно е и дай да качим на власт я бареков, я АТАКА те не са от политическата класа, едните са гражданско сдружение, а другите са атакисти, наци- та.

 38. 38 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1281 Неутрално

  До коментар [#14] от "Танас":Това е възможно,когато МРЗ се сменя в началото на годината,но досега много от правтелствата правеха промяната някъде по средата на годината и спестяваха за ДБ връщането.Без заповед не става

 39. 39 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  До коментар [#34] от "др. Иванов":

  "Засега имаме основания да считаме, че икономиката на Европа бавно, но сигурно, излиза от кризата. Такива са данните и за България, които са от НСИ и БНБ", коментира Гечев.

 40. 40 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 947 Гневно

  И този червен глист отгоре на всичко е и *прИпУдИвател* на студенти!!!

 41. 41 Профил на ЧеГоБараш
  ЧеГоБараш
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Никога повече бсп и дпс на власт! Никога повече доказано провалени номенклатурчици като гечев и цонев на ръководни държавни длъжности!

 42. 42 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#39] от "сидер":

  ЕС отново влезе в рецесия последните тримесечия и все още не е излезнала, но се очаква да го направи.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 43. 43 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 902 Неутрално

  Аааабе Гечев,
  гьонсурат,

  докато ти беше министър при Виденов, народа си изгуби всичките спестявания в кухите ви ком-банки, докарахте ХИПЕРИНФЛАЦИЯ и изпофалирахте бизнеса в държавата !
  Сега ли намери да се изказваш ? В нормална държава щеше да си на бунището на забвението !

  Вън и ОСТАВКА !

 44. 44 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1217 Любопитно

  До коментар [#10] от "др. Иванов":

  Др. Иванов, нали, таковата, новата власт щеше да ни прави пак по 6 % растьож и да връща борчове? Що така прави 0,8 и зема нови?

 45. 45 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 962 Неутрално

  До коментар [#37] от "сидер":

  не ми пъхай в устата свои думи или мисли!!!
  Управляващите ще престанат да зловредничат толкова много, едва когато им се потърси отговорност:
  1)съд, затвор
  2)извънреден закон, експедитивен съд, бързо изпълнение и
  страх у следващите властимащи, че могат да ги последват

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 46. 46 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Вдигането на данъците за средната класа сега означава точно тези, които са против БСП, да плащат за кражбите и изборните подаръци. Все някой трябва да плаща накрая.

  Не се говори нищо за събираемостта както и за стратегия за повишаване на производството, производителността и конкурентноспособността. Никой не говори и за разумно инвестиране на парите в образование, здравеопазване, инфраструктура и развитие на икономиката. Говори се само за вдигане на пенсии и социални помощи. Тоест ще си останем бедни, но ще сваляме по две кожи където можем, за да ни изберат пак пенсионерите и циганите.

 47. 47 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  "Засега имаме основания да считаме, че икономиката на Европа бавно, но сигурно, излиза от кризата. Такива са данните и за България, които са от НСИ и БНБ", коментира Гечев.

  Най после един куманистин да признае под сурдинка, че в Европа е имало криза.
  Още малко и ша си признаят, че ГЕРБ наистина е управлявал по време на криза.
  Само че никак няма да си признаят за откраднатеите през ноември и декември 2008-ма милиарди.
  Социалистин, сигашната БСП, който си е стар куманистин никога не признава, че е крал, той само експоприира.

 48. 48 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#44] от "dosetliv":

  Прави защото протестите създадоха несигурност и всички отлагат действия за неопределено бъдеще. През лятото имаше изследване според което болшинството фирми смятат до есетна да назначат хора, вкл. публикувано и тук, но протестите веднага се усилиха. Така или иначе ръстът е недостатъчен, макар и много по-голям от времето на недоразумението Дянков. Тази година трябва да отидем на минимум и то абсолютен от 4% иначе трябва да се прави правителство със Станишев.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 49. 49 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4320 Неутрално

  Гумен Речев не трябва да се допуска на истрел разтояние от МС НС и които и да е било финансови институций.
  Само веда му ме кара да ме побиват студени тръпки.Пази Боже от него!!!

  klimentm
 50. 50 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  До коментар [#46] от "sanlivko":

  Каква ти инфраструктура бре Санливко. Ми ЕС още като видя , че БСП, ДПС дойдоха на власт спряха всички субсидии за магистралите. Защото знаят хората, напатили са се от такива като батко и братко по времето на троийната. И сега не чете ли, че се спира строежът на магистрали и парите се пренасочват към железниците, където може да се краде пак както по времето на батко и братко.

 51. 51 Профил на Богомил Харманджиев
  Богомил Харманджиев
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Errare humanum est stultum est in errore perseverare- Човешко е да се греши,но да се повтаря грешката е характерно само на глупака
  Българският народ допусна Виденовата зима на 1997 г.,защо допуска да се повтори 2014 г.?

 52. 52 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#47] от "сидер":

  Герб не е управлявал по време на криза! По време на криза, започнала лятото на 2007 г. с краха в САЩ и завършила през лятото на 2009 г. управлява БСП и за този период имаше един от най-високите растежи в света. ГЕРБ вкара страната в криза когато светът излезе от нея. При ГЕРБ в криза бяха само свръхзадлъжнелите държави, другите имаха висок ръст.
  Спрете да лъжете, не сме в предизборна ситуация, а и вече няма кой да ви вярва!

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 53. 53 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  ОО, другарят с доларите, както го наричаха като беше министър в правителството на Виденов. Един от най-противните субекти в публичното пространство. Като беше министър всяка негова дума беше лъжа. Спомням си как отричаше , че големи инвеститори /мисля британска компания в автомобилостроенето, базирани във Варна/ ще напуснат страната. На другия ден фирмата обяви, че напуска България. Доста нагъл агент на ДС /съдейки по разсекретени документи/ . Колко е противен . И този човек ще определя икономическата политика на страната. ООООХ

 54. 54 Профил на fiona
  fiona
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Най-сетне си признаха, че унищожават средната класа!

  fff
 55. 55 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  До коментар [#52] от "др. Иванов":

  Другарю, другарю...... Кризата в България започна да се чувства от есента на 2008 г. в някои сектори, в повечето през 2009 г. И тогава "разбирачите" от БСП твърдяха, че криза няма. Твърдяха го до падането си от власт през 2009 г. И това най-много твърдеше тогавашният министър на финансите, който въобще и не може да направи нещо , без господарите му да му наредят и сегашен премиер Орешарски.
  Всичко, което си написал е или откровена лъжа или бълнуване на човек без никаква мисъл.

 56. 56 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#31] от "сидер":

  [quote#31:"сидер"]В Европа от началото на 2008 до края на 2012 имаше ли криза? [/quote]

  Не.
  Няма да ти обяснявам що това е така. Иска много таблици, вагонетка с книги, а специално при теб това пък води до потене. И съответния мирис из форума.
  Да попитам все пак. Колко е real GDP growth rate, percentage change on previous year на Европа, квото и да значи това за теб, през 2010 г.?
  А през 2011 г.
  Колко е на Германия, на Полша, на Чехия и на Словакия?

  Ecrasez l’infâme
 57. 57 Профил на clint_eastwood
  clint_eastwood
  Рейтинг: 723 Неутрално

  На Румен Гечев един грандиозен житейски провал не му ли стига?

  Бедността е справедливо наказание за глупостта.
 58. 58 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#50] от "сидер":

  Нима? Ти не си разбрал. Другарите казаха, че така ще подпомогнат по-добре развитието на регионите и ще преодоляват пропастта между столицата и провинцията. За кражби нищо не са казвали.

 59. 59 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  [quote#54:"fiona"]Най-сетне си признаха, че унищожават средната класа![/quote]

  Според мен такава класа в България все още не съществува. А ако ли пък все пак я има, то най-нормалното нещо при прогресивното облагане е именно тя /средната класа/ да бъде най-натоварена.

  Stupid people make me sick
 60. 60 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Всички външни наблюдатели казваха, че само България и Полша ще прескочат кризата. Това не вършеше работа на опозицията и тя започна още от началото на 2008г. кампания как държавата ще се разпадне от кризата. Така или иначе кризата не дойде. В България имаше проблеми по други и то временни причини. Цената на нежта падна от 150 на 40 долара, а тя формира голяма част от износа и приходите. Допълнително дойде и газовата криза, която ни удари със 150-200 млн. (твърдяха се даже над 500 млн.). Това нямаше нищо общо с кризата в другите страни, ние продължавахме да сме с огромен резерв, практически без дълг и големи инвестиции, стабилни банки. Първото тримесечие на 2009 г. имахме спад спрямо четвъртото на 2008 г., но второто вече имахме ръст спрямо първото. Тогава дойде недоразумението Дянков и бандата на ГЕРБ и съсипаха държавата.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 61. 61 Профил на franklin
  franklin
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Гечев - един от виновниците за катастрофата при Виденов, измислен професор и нагъл некадърник.
  Всеки ден философства по някоя от телевизиите.
  Жалка работа!

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
 62. 62 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  Поредният партиен секретар с визия на председател на ТКЗС, който не разбира нищо от икономика. Имам чувството, че и този отчита заемите като чужди инвестиции. Колкото повече заеми, толкова повече чужди инвестиции. И като се набълбукаме със заеми, ще спрем да плащаме, а гадните капиталисти да видим как ще си вземат парите.
  Направо ми се повръща от реставратори на комунизма. Няма да се учудя, ако Жан Виденов отново се появи като премиер.

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 63. 63 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 1015 Неутрално

  [quote#15:"Imaginary Friend"]Голяма справедливост е прогресивното облагане - цакат ме по-висок процент, щото години наред съм се напъвал да уча, работя и усъвършенствам, така че да мога да изкарвам повече[/quote]

  Именно за това капитализма е по-жизнен и оцелява ! И още, при капитализма е повече от справедливо да има прогресивно облагане. А ти си се напъвал години наред да учиш и да се усъвършенстваш с ясната цел да можеш да изкарваш повечко пари, а не за да си спестяваш пари от данъци...

  Stupid people make me sick
 64. 64 Профил на Dreadlord
  Dreadlord
  Рейтинг: 675 Разстроено

  Ужас!

  Who is General Failure and why is he reading my disk?
 65. 65 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#57] от "clint_eastwood":

  Не, нему стига! Има хора, които носят отпечатъка на характерите си, който с годините се изписва все по-ярко на физиономиите им. Гечев е от тях!

  Категорично се нуждае от още много по-осезаеми изживявания в същата посока. Докато се получи един съвършен мимоскопичен актюл на лицевочелюстен графичен отпечатък...

 66. 66 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#62] от "mitko11":

  Жан Виденов бе кадрова грешка на Луканов, която донякъде му коства и живота косвено, защото изборът му се оказа много по-амбициозно неуравновесен, отколкото бе самият той.
  Отчасти те си въобразиха, че може да бъде спасено нещо обречено на бавна смърт подпомогнали мъките му само с удължаваща агония на предсмъртните му мъки.

  И двамата бяха политически дилетанти. Единият обърнат с лице към заминали възможноти, а другият с лице към бъдещи несъстоятелности.

 67. 67 Профил на dugong
  dugong
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Да не забравяме!
  - Румен Генчев е секретен сътрудник на Първо главно управление на Държавна сигурност (псевдоним „Економов“).
  - Румен Генчев е заместник-председател на Министерския съвет и министър на икономическото развитие в правителството на Жан Виденов. Икономика довела най-голямата хиперинфлация в новата ни история.

 68. 68 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  До коментар [#60] от "др. Иванов":

  Др. Иванов, аз си мисля, че дори и зомбита да тръгнат на безкрайни тълпи из градовее на България, партийните интереси изразяващи се в една неадекватност, няма да могат да бъдат надмогнати от титанични форумни гиганти на мисловноста, на която не сте представител само Вие...

 69. 69 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3370 Неутрално

  За този виденов герой отдавна съм казал, че не бива да се занимава доживотно с нищо, що започва с буквата "Б" - банки, бюджет, борса...Надалеч! Berufsverbot!

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 70. 70 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 521 Весело

  Какво очаквате от промит червен мозък, нали същия чугун предложи да се облага печалбата от тотото, без да се освести, че клиентите на тотализатора са основно от техния електорат.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 71. 71 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 726 Неутрално

  а-ха, това беше икономическия гений на Виденов. При всяка негова поява или фалираше банка, или чужд инвеститор напускаше страната с писъци.
  Какво ли значи злокобното му появяване сега?

 72. 72 Профил на МM
  МM
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Този ХУБАВЕЦ от снимката срина държавата 1997 година по Виденово време...сега иска да я довърши !!!

 73. 73 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3161 Весело

  Поразяващата Уста порази плоският данък!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 74. 74 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  До коментар [#56] от "Graf":

  Ръст на БВП, процент спрямо предишната година.
  Е ама на проздото позитанско тролче му дай да засипе с разните му там таблици без дори самия той да ги разбира. Уж че е много умно но те вече те разбраха що за умник си дедовото
  Това е от един селянин който и бъкел не разбира от английски но перфектно владее руски. Повече няма да ти обяснявам.

 75. 75 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 676 Неутрално

  Гледам му снимката - дързост в погледа личи. Чета му приказките - усеща се, че мисленето не е силната му страна. Обаче е във властта.

 76. 76 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  До коментар [#56] от "Graf":

  "Засега имаме основания да считаме, че икономиката на Европа бавно, но сигурно, излиза от кризата. Такива са данните и за България, които са от НСИ и БНБ", коментира Гечев.

  Значи дрогарят Гечев под сурдинка си признава, че Европа едва сега излиза от кризата само ти и дрогарят ти Иванов се мъчите да ни излъжите, че Европейската криза била тогава когато в България с вагони се изсипваха инвестиции и че точно когато в България с вагони се изсипваха инвестициите сме били в криза. Ма така вони от вас двамата, че не виждате минусите които се сипят върху вас.

 77. 77 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  До коментар [#58] от "sanlivko":

  Аз се апитах да обясня защо не се говори за магистрали. И защо станишевата банда насочи парите към железопътната инфраструктура. Защото там, в железопътната инфраструктура, както по времето на батко и братко може да се краде в големи размери.

 78. 78 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  До коментар [#40] от "tedif":

  И този червен глист отгоре на всичко е и *прИпУдИвател* на студенти!!!
  Прибави и орешарски и другите от сорта Драганов при него и ще видиш защо студентите вече бягат масово от България и отиват другаде да учат.

 79. 79 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 983 Весело

  До коментар [#3] от "др. Иванов":

  другарю, той е ваш депутат. питай своите вождове какво изобщо прави гечев в Парламента?!? това е все едно Сергишев да назначи Чарлс Менсън и Владо Кузов за директор и надзирател в девическа прогимназия.

  п.п. няма място за учудване, разбира се. това са нормалните некадърни комунистически кадрови назначения. все пак и Виденов е преподавател в колеж и идеолог на радикални комунисти селяндури от Пловдив.

  РЕФОРМИ !
 80. 80 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#77] от "сидер":

  Само се шегувах. Иначе съм съгласен и те подкрепям. Съжалявам за недоразумението.

 81. 81 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#74] от "сидер":

  Въпрос ти зададох уважаеми оператор на биологични единици.
  [quote#56:"Graf"]Колко е real GDP growth rate, percentage change on previous year на Европа, квото и да значи това за теб, през 2010 г.?
  А през 2011 г.
  Колко е на Германия, на Полша, на Чехия и на Словакия?[/quote]
  Колко бе, ръстикс?
  Кризата бе само в празните ви кратуни. Посочените държави растяха с темп от 2 до 4% годишно, Европа и еврозоната с 2%.
  Некадърни неграмотници.

  Ecrasez l’infâme
 82. 82 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  До коментар [#80] от "sanlivko":

  Аз те разбрах, но давам пояснението за тези които не разбират, като графа и иванов например.

 83. 83 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1362 Неутрално

  До коментар [#62] от "mitko11":
  [quote#62:"mitko11"]Имам чувството, че и този отчита заемите като чужди инвестиции. Колкото повече заеми, толкова повече чужди инвестиции.[/quote]

  И БНБ отчита заемите за чужди инвестиции.
  Те са си такива.
  Нерезиденти вкарват пари в страната.

  Ecrasez l’infâme
 84. 84 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  До коментар [#81] от "Graf":

  "Засега имаме основания да считаме, че икономиката на Европа бавно, но сигурно, излиза от кризата. Такива са данните и за България, които са от НСИ и БНБ", коментира Гечев.

  Чети !!!!! Това ваш човек, цоциалист, нали и ти си такъв, го казва.

 85. 85 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#82] от "сидер":

  Успех в убеждаването на др. Иванов. И аз съм се заемал с това. Трудно е. Разбирам те.

 86. 86 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1362 Весело

  До коментар [#84] от "сидер":

  Не мога да ти помогна щом си се влюбил в Гечев.
  Сериозен авторитет е, разбира нещата.
  Аз още през 96 година съм го установил.

  ПП
  Фатмак, не наш, а ваш. И с картонче.

  Ecrasez l’infâme
 87. 87 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1778 Неутрално

  Агента на Първо ГУ на ДС "Економов"болшевишкия чукундур,след като докараха до национална катастрофа заедно с Виденов държавата,отново дава акъл.

 88. 88 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  До коментар [#83] от "Graf":


  ,,И БНБ отчита заемите за чужди инвестиции.
  Те са си такива. ,,

  Никоя свястна банка няма да сложи заема в графата ,,инвестиция,, а ще го сложи в графата,, дълг,,
  Ма то така е когато позитанско тролче го оплета в селските кълчища хи хи

 89. 89 Профил на vovka
  vovka
  Рейтинг: 457 Гневно

  човекът е с опит от 1996 год. съвместно в Виденов. Трябва да му се вярва и да го следваме.

 90. 90 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  До коментар [#86] от "Graf":

  "Засега имаме основания да считаме, че икономиката на Европа бавно, но сигурно, излиза от кризата. Такива са данните и за България, които са от НСИ и БНБ", коментира Гечев.

  Чети !!!! И се учи от човек който през тия години ми направи заплатата точно 10 долара. А ти сигурно си бил във второ отделение. А ти в кой клас беше тогава?

 91. 91 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Весело

  До коментар [#89] от "vovka":

  ,,човекът е с опит от 1996 год. съвместно в Виденов. Трябва да му се вярва и да го следваме.,,

  Ти ме развесели като истински майтапчия.

 92. 92 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  До коментар [#83] от "Graf":

  По тази логика най-добре в региона откъм чужди инвестиции е Гърция. Още 1 година управление на това правителство и ще я надминем. В началото вземаха заем на 3 месеца, а сега всеки месец. Кога да очакваме фалита?

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 93. 93 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4098 Неутрално

  До коментар [#86] от "Graf":

  И недей чети списания но започни да четеш Винету и да я разбереш, щото на времето по тази книга съм правил класна работа как индианците са се борили срещу чуждите завоеватели хи хи

 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 95. 95 Профил на dimitarcho
  dimitarcho
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Прогресивният данък не е въведен от БСП/БКП или от левите партии!За пръв път е въведен през в UK през 1798,в USA първия закон за Income tax e приет през 1861 и след това през 1866.В момента в данъчната ставка в USA варира между 15-35%!
  Всички развити страни имат имат прогресивно поддоходно облагане(за Скандинавските страни няма да говоря).Само offshore zones или страни с наставката-''стан'' имат flat income tax.
  Който и да е финансов министър-няма как да върже фиска!
  Дянков национализира 1.5 мрд от Здравната каса,кабинета 'Орешарски' взема заем след заем.Дилемата е следната:
  да увеличим данъците или да вземаме заеми.

 96. 96 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1627 Неутрално

  До коментар [#78] от "сидер":

  Спокойно, Жан Виденов е също преподавател. Да ви е честита Новата 1997 година.

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 97. 97 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1362 Весело

  До коментар [#88] от "сидер":

  [quote#88:"сидер"]Никоя свястна банка няма да сложи заема в графата ,,инвестиция,, а ще го сложи в графата,, дълг,, [/quote]

  Нещата взех да добиват наистина характер на гротеска.
  хи хи..
  Я да попитам. Как БНБ ще отрази в платежния баланс заема от декември. Онзи, дето го взеха чрез Дойче банк.
  Този: http://www.minfin.bg/bg/pubs/1/8210
  Бегай да видиш стоката. Да не умориш от глад и жажда поне айванчетата. Мен че ще ме умориш от смях е ясно, ама глей там добитъкът да не страда.

  Ecrasez l’infâme
 98. 98 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 748 Весело

  До коментар [#56] от "Graf":
  [quote#56:"Graf"]Колко е real GDP growth rate, percentage change on previous year на Европа, квото и да значи това за теб, през 2010 г.? А през 2011 г. [/quote]
  [quote#56:"Graf"]Колко е на Германия, на Полша, на Чехия и на Словакия? [/quote]
  Да вземем да видим пък колко е...
  ЕС 27:
  2009 – минус 4,5; 2010 - 2; 2011 - 1,7; 2012 - минус 0,7; 2013 - 0
  България:
  2009 – минус 5,5; 2010 - 0,4; 2011 - 1,8; 2012 - 0,8; 2013 - 0,5
  Чехия:
  2009 – минус 4,5; 2010 – 2,5; 2011 – 1,5; 2012 – минус 1; 2013 – минус 1
  Германия:
  2009 – минус 5,1; 2010 - 4; 2011 – 3,3; 2012 – 0,7; 2013 - 0,5
  и т.н.

  Да питам и аз нещо.
  А във всичките тези управляваха ли аналози на тройная-крадливая до 2008? Във всичките тези колко беше реалната лихва по депозитите и по кредитите през 2008 и колко стана през 2009 и нататък? Банките им пълни са със стари червени другари? Щото в България през 2008 беше отрицателна лихвата, а през 2009 – двуцифрена положителна. И кон ще се гътне при такъв шок.
  Какво доказваш Графче?
  Доказваш, че „оцъкленото от Ловеч” се е справило доста добре, въпреки че не сме нито Германия, нито Полша, а на експертина Орешарски песимистичната прогноза беше за 4,7% ръст през 2009... Можеше и да е толкова, ако нямаше още от Q4 на 2008 – „след нас и потоп” – по стара шумкарска традиция.


  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 99. 99 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1362 Весело

  До коментар [#90] от "сидер":
  [quote#90:"сидер"]И се учи от човек който през тия години ми направи заплатата точно 10 долара. [/quote]

  В конкретния случай, твоя, са били много. Мерил е с жалостивия аршин.
  И сега са много, но да бъдем милостиви все пак.

  Ecrasez l’infâme
 100. 100 Профил на sanlivko
  sanlivko
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#99] от "Graf":

  Той ти говори, че твойто гуру не става за гуру и ни е съсипало 1996, а ти го обиждаш лично. Да не те квалифицирам, че почнаха много да ми трият коментарите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK