"Авиоотряд 28" премина към транспортния министър

"Авиоотряд 28" премина към транспортния министър

© Георги КожухаровАвиоотряд 28" преминава от Министерския съвет към министъра на транспорта. Това стана с приемането на второ четене на промените в Закона за гражданското въздухоплаване, внесен от Министерския съвет.


"Авиоотряд 28" преминава като второстепенен разпоредител с бюджетни кредити от Министерския съвет към министъра на транспорта. Ведомството продължава да има правата и задълженията на лизингополучател по договора за доставка на лизинг на правителствения самолет. Едновременно с това оператор на въздухоплавателното средство е "Авиоотряд 28", което е свързано с възможни проблеми по упражняването на правата и изпълнението на задълженията по договора за лизинг. Когато отрядът е към министъра на транспорта, страната по договора за лизинг ще може много по-добре да следи как се упражняват правата и се изпълняват задълженията по договора за лизинг, се посочва в мотивите на правителството.


Застраховките на самолета също така се подписват от министерството на транспорта.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK