Български студенти и специалисти ще се срещнат с български работодатели... в Лондон

Български студенти и специалисти ще се срещнат с български работодатели... в Лондон

© stock.xchngДнес и утре в Лондон и Единбург българите, учещи или работещи във Великобритания ще имат възможността да се срещнат с български работодатели на кариерното изложение BG Careers UK.


Инициативата се организира за втора година от обществата на български студенти в престижни английски университети като London School of Economics, University of Dundee, Warwick, Newcastle, съвместно с неправителствените организации "Тук-Там" и "Обединени идеи за България".


Възможности за реализацията им в родината ще покажат 17 български и международни компании и неправителствени организации. Изложителите ще подберат и кандидати, с които директно ще проведат интервю по време на изложението.
До момента за събитието са се регистрирали над 300 млади специалисти и студенти, учещи или работещи във Великобритания, които имат интерес да получат информация за възможностите и намирането на подходяща реализация в България. Една от регистриралите се кандидати, Нели Станева, споделя, че участва, защото "иска да приложи и сподели опита и знанията, натрупани зад граница, в България".


Екипът зад форума са 12 млади българи с образование и опит в чужбина, които се намират на различни краища на Европа - Англия, Германия и България. Те вече няколко месеца работят доброволно за създаването на форума. Това, което мотивира Димитър Ненчев, един от основателите на изложението, е "желанието да създадем платформа за обмен и директен контакт между водещи български работодатели и висококвалифицирани български студенти и млади професионалисти зад граница като така се надяваме да успеем да развием, върнем обратно и дано задържим висококачествен човешки ресурс в България".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK