Общини ще получат финансиране за изготвянето на устройствените си планове

Общини ще получат финансиране за изготвянето на устройствените си планове

© Юлия ЛазароваМинистерство на инвестиционното проектиране (МИП) осигурява частично финансиране на 40 общини за изработване на задание за общ устройствен план на община (ОУПО), съобщиха от ведомството.


Всички кандидати, които отговарят на условията и са подали в срок съответната документация, са одобрени и ще получат финансиране, обясниха от министерството.


То ще подпомогне всяка община със 70% от стойността на договореното задание за изработване на плана. Това е част от първия етап за подпомагане на изработване и одобряване на такъв план на общините, като редът и условията за достъп до частично финансиране бяха изготвени от Министерството на инвестиционното проектиране съвместно с Националното сдружение на общините в Република България, допълват оттам.


Поименен списък на общините, които ще бъдат частично финансово подпомогнати при изработване на задание за общ устройствен план на община, са оповестени на интернет страницата на министерството.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK