От ЧЕЗ са предложили споразумение на НЕК (допълнена)

От ЧЕЗ са предложили споразумение на НЕК (допълнена)

© Юлия ЛазароваНЕК отчита изразената от "ЧЕЗ Електро България" АД готовност за подготвяне на спогодба за уреждане на финансовия спор, се посочва в съобщение от НЕК до медиите.


В НЕК е получено писмо от "ЧЕЗ Електро България", в което дружеството е изразило желание за започване на преговори за уреждане на спора по задържаните и неизплатени към НЕК суми.


Става въпрос за доброволно уреждане на възникнали противоречия и подготвяне на спогодба, която да уреди възстановяването на близо 38 млн. лева от дължимите суми, информират от НЕК.
Ние смятаме, че това е наистина търговски проблем. Готови сме на преговори даже днес или утре. Това каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България, цитиран от агенция "Фокус". "Аз лично съм оптимист. Стабилизация в сектора е в общ интерес на всички участници по веригата и на клиентите. Трябва да се намери комплексно решение. Да има баланс по цялата верига", добави Докладал.


Позицията на обществения доставчик е, че в рамките на преговорите, за да се стигне до споразумение, ще бъдат изяснени всички детайли и спазени всички изисквания, предвидени от българското законодателство.


Припомняме, че възникналият спор между двете дружества произтича от отмяната на методиката за компенсиране на разходите на обществения доставчик и крайните снабдители, произтичащи от наложени им задължения към обществото в периода от юли 2012 г. до юли 2013 г. , уточняват от НЕК.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK