С решение "на подпис" е сменен представителят на България в ЕБВР (обновена)

С решение "на подпис" е сменен представителят на България в ЕБВР (обновена)

© Надежда Чипева, КапиталДоскорошният представител на България в ЕБВР Стефка Славова научава преди няколко дни от медиите, че вече не заема поста, разказа самата тя пред "Дневник".


Това се случва след като правителството взима решение да я замени с Калин Митрев. Това не става на редовно заседание на кабинета, каквото е имало на 16 април, а ден след едно такова - на 17 април по процедурата известна под името "на подпис". Това означава, че не е имало никакво обсъждане и аргументи, коментира Славова.


В самото решение мотиви липсват (виж файла).


В отговор на въпроса защо по този начин е взето решението, от Министерството на финансите обясниха, че "кратките срокове за номиниране на кандидати и съответно съгласуването им с останалите държави представлявани от директора са определили избора на процедура на вземане на решение от Министерския съвет".
Славова смята, че такъв начин действие показва подмолност. "Разбирам, че премиерът е бил под натиск", допълва тя и припомня, че при нейното назначение решението е взето два месеца преди да поеме поста.


Според нея управляващите са използвали момента, че от 1 май предстои ротация на директорите между България и Полша, при което постът ще се поеме от българския представител за две години.


По думите й другите страни, които имат представители в ЕБВР, са възприели практиката смяната да се оповестява около 60 дни предварително, а директорите дори често се застъпвали, за да има приемственост в работата им. Славова ще трябва да напусне офиса за 2-3 дни, обясни тя.


На въпрос на "Дневник" дали е нормална процедура смяната на българския представител в банката да става без дори той да бъде уведомен, от Министерството на финансите отговориха:


"Г-жа Славова заема поста алтернативен директор, чийто мандат изтича на 30 април 2014 година. В настоящата процедура правителството определя свой представител за поста директор за нов двегодишен мандат. Г-жа Славова не е освобождавана от поста си и няма формална процедура за уведомяване за номинацията на правителството за друга позиция в ЕБВР. Независимо от това г-жа Славова е уведомена за решението на Министерския съвет."


Самата Славова разказа, че в деня, в който е било взето решението за смяната й, тя е била в София с други представители на ЕБВР във връзка с изготвянето на нова стратегия на банката за България, но не е била информирана. Това е станало след като научава от други хора и отправя специално запитване. В отговор получава мейл от Министерството на финансите с решението на правителството.


Славова не разбира този ход на управляващите, защото смята, че е вършила качествено работата си на поста, не е получавала и забележки.


"Г-жа Славова е била представител на Република България на поста директор и алтернативен директор повече от 4 години и е изпълнявала задълженията си в рамките на позициите си", казват от Министерството на финансите на въпрос дали е имало забележки към работата на Славова.


Тя е на поста от 1 февруари 2010 г. и всъщност до смяната й изпълнява втори тригодишен мандат. До края на януари в Световната банка, където преди е работела като старши икономист, са пазели мястото й, което тя отказала, защото не останала с впечатление, че няма да си довърши мандата в ЕБВР.


Този подход при кадровите рокади Славова определя като "недостоен и задкулисен".


Докато заемах поста инвестициите по проекти на ЕБВР в българската икономика достигнаха 1.1 млрд. евро, посочи Славова.


"Г-н Калин Митрев е утвърден професионалист в областта на управлението на проекти и инвестиционното финансиране. Бил е представител на Република България в Съвета на директорите на Европейската банка за възстановяване и развитие повече от 7 години и има богат опит в сътрудничеството с тази финансова институция. Със заемането на този пост от г-н Митрев се очаква да се засили координацията между правителството и ЕБВР". Такъв е мотивът за назначението на Калин Митрев на поста, съобщиха от Министерството на финансите. 


Митрев е съпруг на Ирина Бокова, генерален секретар на ЮНЕСКО.От 1 февруари 2010 г. Стефка Славова е директор за България, Полша и Албания в Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) в Лондон. Преди това работи десет години в Световната банка, където за последно е главен икономист в отдел, който съветва различни страни в областта на търговското право и регулациите, засягащи частния бизнес. В продължение на четири години работи по проекти в Латинска Америка и Карибите. Завършва УНСС, има магистърска степен от Loughborough University, Великобритания, и докторска степен от London School of Economics (LSE).


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (51)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 7104 Неутрално

  всичките решения на това комунистическо правителства са задкулисни и обслужващи самата тройна коалиция . ОСТАВКА наглеци !!!!!!!!!!!!

 2. 2 Профил на msc
  msc
  Рейтинг: 616 Неутрално

  И в подхода и в новата номинация прозира ДС.

 3. 3 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  Със заемането на този пост от г-н Митрев се очаква да се засили координацията между правителството и ЕБВР". Такъв е мотивът за назначението на Калин Митрев на поста, съобщиха от Министерството на финансите.

  Митрев е съпруг на Ирина Бокова, генерален секретар на ЮНЕСКО.

  Е това вече обяснява всичко. Сигурно е ,,незаменим" специалист.

 4. 4 Профил на vasco
  vasco
  Рейтинг: 1401 Весело

  Последното изречение е достатъчно!

  "....а сенките раждат чудовища, нали, г-н Пеевски?"
 5. 5 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 948 Неутрално

  За мен по-скоро щеше да е новина, ако процедурата бе преминала нормално, прозрачно и с ясни мотиви кое и защо се прави.

  Доброто е заразно
 6. 6 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Не е правилно да се правят по този начин назначения и уволнения. Не мога да кажа, че новия директор е по-голям специалист от г-жата или че ще се справя по-добре, но мога да кажа, че въпросната не е невероятен капацитет и може доста да се критикува работата й. За тея 4-ри години няма никакви иновативни или високо резултатни решения и действия, тъй че е нормално да се избере друг за поста.

 7. 7 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1273 Неутрално
 8. 8 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 913 Неутрално

  Болни за власт.И всички
  от едно котило трябва да са!
  Получава се израждане,
  природата отдавна го е
  доказала.

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 9. 9 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1309 Неутрално
 10. 10 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Г-жа Славова заема поста алтернативен директор, чийто мандат изтича на 30 април 2014 година."

  Откога някой който заема пост с определен мандат се учудва, че той изтича?

 11. 11 Профил на Viscount Ganyo
  Viscount Ganyo
  Рейтинг: 670 Весело

  Тази си беше политическо назначение на Дянков. Вместо да се изненада, че я оставиха една година след като него и неговите приятели мутромюлюционерите ги изгониха, тя се изненадала, че я сменили

  Крайно ми е неприятно, че се намирам между милиционерски натрапеници, и искрено се възмущавам и ме е срам да ви гледам.
 12. 12 Профил на usero
  usero
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#3:"koko65bg"]Митрев е съпруг на Ирина Бокова, генерален секретар на ЮНЕСКО.

  Е това вече обяснява всичко. Сигурно е ,,незаменим" специалист. [/quote]

  Преди да се свърже с Бокова, заемаше доста по-високи постове. То той не ѝ е съпруг формално, май, само живеят заедно. Каката просто се е надявала да си остане и е оревала близките ѝ медии, когато са я уведомили, че не я уведмяват за
  това, което ѝ се ще. И, като гледам, има достатъчно шаранчета, които ѝ съчувстват, та поне малко ще ѝ олекне на душата, все пак.

 13. 13 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#12] от "usero":

  Ти май не схващаш идеята. Не е проблема, че е я сменят. А начина по - който я сменят.

  Имат си тяхна кандидатура - добре, изкарай я предварително, представи я в съответните среди, пусни ги заедно, да има някак приемственост.

  Ама не ... по Ганьовски - ние сме на власт, пускаме родата като парашутисти, после ще дойде ГЕРБ и те така, после пак БСП и въобще важното е докато сме на власт родата да е на топъл стол. Работата може да почака.

 14. 14 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#6] от "hinhril":

  Абсолютно. Типично българска му работа. Ни е лява, ни е дясна, ни е червена, ни е синя. Просто българска му работа.

 15. 15 Профил на briton
  briton
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Същата работа беше навремето когато правителството на шута орешко дойде на власт и с Българска банка за развитие. Смениха 2/3 от ръководството, за да си сложат свои хора. Все пак тези милиарди трябва да отиват в правилните джобове, а какво по-добре от това твои хора да ги направляват.

  Бойко е зависим
 16. 16 Профил на hinin37
  hinin37
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Този Митрев не е ли в пенсионна възраст? Или Бокова си е намерила по-млад ездач...

 17. 17 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#12] от "usero":


  [quote#12:"usero"]Преди да се свърже с Бокова, заемаше доста по-високи постове. То той не ѝ е съпруг формално, май, само живеят заедно[/quote]
  Не знам каква е била неговата кариера, просто начинът по който е назначен е доста компрометиращ. Не знам какъв специалист е била и госпожата. Според мен за такива длъжности е редно да се обяви конкурс и кандидатите да се обявят публично. Едва ли обаче това ще стане някога, не само у нас - и в други страни на такива завидни позиции се назначават ,,наши" хора за награда.

 18. 18 Профил на eyewitness
  eyewitness
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Навремето му викаха "червена метла". Сега "рязан шут в задника" ли да го нарека...

 19. 19 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  ,,Славова смята, че такъв начин действие показва подмолност. "Разбирам, че премиерът е бил под натиск", допълва тя и
  ..................................................................................................
  припомня, че при нейното назначение решението е взето два месеца преди да поеме поста.,,

  Назначаването на поредната калинка подземна мина. А викахте, че по времето на ГЕРБ са се появили калинки. Ми ето как се назначават калинките на БСПДПС на тъмно И БЕЗ КОНКУРС. без конкурс

 20. 20 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1133 Неутрално  [quote#0:"статията"]Митрев е съпруг на Ирина Бокова, генерален секретар на ЮНЕСКО. [/quote]
  Дневник, с това трябваше да започнете статията. Човекът не е случаен. Защо са го отглеждали и държали на каишка толкова години, ако не го пуснат в употреба?
  За съжаление рано си отиде генерал Пиночет и се ограничи само в една държава.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 21. 21 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Това е България!!!!!
  http://www.youtube.com/watch?v=JSSDLhbuyM4
  Не подлежи на промяна.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 22. 22 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#13:"niakoi_si"]

  До коментар [#12] от "usero":

  Ти май не схващаш идеята. Не е проблема, че е я сменят. А начина по - който я сменят.

  Имат си тяхна кандидатура - добре, изкарай я предварително, представи я в съответните среди, пусни ги заедно, да има някак приемственост. [/quote]
  Не, не схващат. Така са си свикнали, така си действат. Да им приседне дано!

 23. 23 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8236 Неутрално

  Мандата и изтича на 30 април,заменят е,добре.Но защо със съпруга на Бокова.Комунистическите наследници и после техните наследници и така,до безкрай.Писна ни!

 24. 24 Профил на btl56358577
  btl56358577
  Рейтинг: 395 Неутрално

  АБЕ ВСИчКИ СТЕ ПРАВИ
  АМА ТАКА НЕ СЕ ПРАВИ

  така се прави от възпитаниците на една АЗИАТСКА държава,където се работи само с верни хора

  КАДРИ РЕшАюТ ВСЪО

 25. 25 Профил на DrAvalanche
  DrAvalanche
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  [quote#23:"rosiraycheva50._"]Комунистическите наследници и после техните наследници и така,до безкрай.Писна ни![/quote]
  Като ви е писнало на 25 май не за гъби, а до урните. На предсрочните парламентарни избори, пак. На тези за президент и местна власт, пак. И така до края на света.

  Just get on stage AND FOOKING AVE IT
 26. 26 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Новината можеше да е съвсем кратка:
  С решение, взето без обсъждане, правителството назначи за директор "Митрев, съпруг на Ирина Бокова, генерален секретар на ЮНЕСКО".
  Така ще ни е по-лесно да се ориентираме в новината и няма да губим време.
  Ако държите на дългия вариант, добре е предварително да си изясните какво значи "алтернативен" директор и кога точно му изтича мандатът. Посочвате два варианта за край на мандата.
  Не че има значение, след като постът трябва да се освободи за такъв отговорен другар.

 27. 27 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#25:"DrAvalanche"]Като ви е писнало на 25 май не за гъби, а до урните. На предсрочните парламентарни избори, пак. На тези за президент и местна власт, пак. И така до края на света. [/quote]
  След като гласуването е задължително за едни български граждани - електората на ДПС - равнопоставеността изисква то да е задължително и за останалите. Иначе не виждам изход в тунела.

 28. 28 Профил на today
  today
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Типично в стила на тия управляващи.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 29. 29 Профил на пламен
  пламен
  Рейтинг: 450 Неутрално

  БЕЗДАРНА, НАГЛА, КОМУ.НИСТИЧЕСКА ОТВРАТИТЕЛНА ИСТОРИЯ!
  НЕКАДЪРНИ КОМУН.ДЕТААА, НЯМАТЕ КРАЙ,,,,

  ОЩЕ СМЕ В РЪЦЕТЕ НА СЪЩОТО ЗЛО!
 30. 30 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  А на Стефка Славова кой е мъжът й?!
  Щото тя да не би да е случаен човек...
  Нещо повече, ГЕРБ и БСП са от едно и също котило...

  The best way out is always through Robert Frost
 31. 31 Профил на mitkaloto_
  mitkaloto_
  Рейтинг: 632 Неутрално

  До коментар [#15] от "briton":
  Когато разправям, че няма никаква разлика между ГЕРБ и БСП (+ДПС), много хора тук се засягат.
  - Когато ГЕРБ смени шефа на КФН (иронията е, че това бе настоящия МинФин) със Стоян Мавродиев (типична калинка, но ГЕРБ вече отдавна са се отрекли от него), да не би да имаше обсъждане?
  - Когато ГЕРБ (Дянков) подмени целия Надзорен Съвет и впоследствие и УС на ББР през 2011 (промените от 2013 са рецидив, а не нещо ново и невиждано) да не би да имаше обсъждане и аргументация?
  - Когато Ирина Велкова бе избрана за представител на България в Черноморската Банка (отново Дянков), да не би да е имало обсъждане и аргументация?

  Могат да се дадат още много-много примери. Може да се върнем и много години назад и ще видим, че това е обичайната практика на всички наши правителства, а не единствено на "шута Орешко". Новите управляващи назначават хора, на които по някаква причина им имат вяра, че когато се наложи ще изпълнят нещо. И това го правят всички, без значение от абревиатурата - БСП, СДС, НДСВ, ГЕРБ или ДПС. И тези назначения никога не се обсъждат.
  За да видим корена на проблема, не трябва да сочим избирателно, а наред.

  Pather Panchali (Satyadjit Ray)
 32. 32 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Беззаконието става все по очевадно. Всичко се размива на шуро-баджанашки отношения. Съвсем по ориенталски.

 33. 33 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 431 Неутрално

  Ако Бойко беше назначил толкова роднини на роднини, щяха да го изядат.

  Това си има термин-путизъм.
  Не е свързано с Путин, макар да го практикуват неговите слуги в България.

 34. 34 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 450 Неутрално

  дааа те комунягите други методи освен бруталност и извънзаконност не познават ,за сега обаче все още не са започнали да прекаляват много но веднъш минат ли европейските парламентарни и осигурят ли си подобаващ брой места там гледайте до какви размери ще достигне наглостта им

 35. 35 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  "Митрев е съпруг на Ирина Бокова, генерален секретар на ЮНЕСКО."
  Статията трябваше да започне с това изречение.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 36. 36 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#34] от "ergen4ev":

  Пази Боже!

 37. 37 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2843 Разстроено

  До коментар [#32] от "Фенерия":

  "Беззаконието става все по очевадно. Всичко се размива на шуро-баджанашки отношения. Съвсем по ориенталски. "

  Това , колкото и гадно да е,ме безпокои по-малко от другото- защо позволяваме България да гние в това блато?
  Каквото и да се случи, на преден план излизат имена, от които ни се повръща вече повече от две десетилетия! Вече имам чувството,че ще отнеса тази отровна смрад със себе си в гроба-тя е неизтребима!

 38. 38 Профил на Firefly
  Firefly
  Рейтинг: 893 Неутрално

  До коментар [#37] от "Дон Кихот":

  Мисля, че ще стане още по-гадно преди да се изчисти всичко из корен.

 39. 39 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#37] от "Дон Кихот":
  [quote#37:"Дон Кихот"]Каквото и да се случи, на преден план излизат имена, от които ни се повръща вече повече от две десетилетия![/quote]
  Сега видях снимка за посещението на българска делегация при Папата. Ирина Бокова с капела се ръкува с Папата, а на опашката се вижда Първанов. Той чака, за да се ръкоса.
  Отвратително нахални хора. Има елементарно чувство за мярка, което трябва да се възпитава още с майчиното мляко...но каква мярка при тази паплач!

  The best way out is always through Robert Frost
 40. 40 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 979 Неутрално

  До коментар [#6] от "hinhril":

  Какви трябва да са тези "иновативни и високорезултатни решения"?Откъде черпите информация?Има ли закон по който да се сменят ръководни кадри в международни институции ?Моля отговорете, ако можете !

 41. 41 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2843 Весело

  До коментар [#39] от "Realistka":

  "Има елементарно чувство за мярка, което трябва да се възпитава още с майчиното мляко..."

  Браво! Попадна в точката! Цялото им нещастие (а и нашето,по съвокупност) е, че са откърмени от ПАРТИЯТА. А тя е права, когато съгреши дори... С други думи, с отровно мляко не можеш да откърмиш добродетелни ангели!

 42. 42 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 979 Неутрално

  До коментар [#3] от "koko65bg":

  Те всички са от едно котило и всички да един НЕЗАМЕНИМИ !И внуците ни ще бъдат осъдени да ги търпят ,ако ние все още си траем и си пишем,изливайки ярост и мъка! Кой не знае НЕСМЕНЯЕМИТЕ фамилии Бокови,Станишеви,Пирински,Райчеви/Венцел,Андрей и Виза/ Бриго Аспарухови,Буруджиеви,сега и Баневи/независими/,Бунджулови /!Ако продължа ще ви писне да четете!

 43. 43 Профил на independent_78
  independent_78
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Калин Митрев има изключителна лоша слава от предишните му девет години като директор в Борда на ЕБВР. Дълги и слаби изказвания на заседаниая на Борда, карал се е с колегите си. Това преназначение е като връщане назад във времето, в дълбокото минало.

  Но това е факт - другарите кадруват по безмилостен начин! А Славова е пълен професионалист. Постигнала е много и ще продължава да расте в кариерата си. Те знаят това, затова я сменят така "тихомълком" и без обяснение.

 44. 44 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#40] от "doroteus":

  Първо ми отговорете, какво е успяла да възстанови и развие и как се е отразило в България това? Против съм, отново ще повторя, на задкулистните смени и уволнение. Това обаче няма нищо общо с ефективността на работата на госпожата.
  Работя в този сектор и черпя информация от първоизточника. Не съм запознат и не съм срещал закон за точно тази институция, така че - не, не мога да ви отговоря. Мога да изходя от моето лично разбиране за подбор на персонала - конкурс, а ако е за подобен пост - публичен.
  Освен да отпуска по няколко кредитни линии за кредитиране, друго не съм видял като стойностен проект от тази институция. Вие видяли ли сте? Видяли ли сте изпълнение на дългосрочен проект за подпомагане на даден сектор и пряк ефект от такъв? Видяли ли сте по тяхна инициатива възстановяване или доразвиване на сектор или икономическа единица със съществено значение? Какво изобщо сте чули от там?
  Ако ще да кредитират - няма нужда, има си търговски банки.

 45. 45 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 979 Неутрално

  До коментар [#44] от "hinhril":

  Искам по-кратък и конкретен отговор!Така отговаряше вчера по БТВ великият комисар Лазаров на Цветанка Ризова!Не бягайте по тъча или си кажете,че сте назначен да свършите нечия МРЪСНА РАБОТА1

 46. 46 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#45] от "doroteus":

  a?

 47. 47 Профил на hinhril
  hinhril
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#45] от "doroteus":

  Нещо не мога да разбера, какво се опитвате да попитате или кажете. Постарах се Ви отговоря ясно и конкретно. Кое не Ви е ясно и на кое следва да отговоря по-кратко и конкретно...за да не бягам по тъча, както някой си, някъде си и да върша нещо си? И с коментарите ми, на кой помагам? На трето лице борещо се поста ли? На кой?

 48. 48 Профил на tkirov
  tkirov
  Рейтинг: 299 Неутрално

  и сега какво - на Бокова мъжът? Европеевска работа

 49. 49 Профил на pi4er
  pi4er
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Това ми прилича по-скоро на рокадата между Неновски и К.Христов - и двете личности са квалифицирани.

  Дамата като и е изтекъл мандатът по условие е трябвало да лобира за перманентно назначение на друга позиция, то всички държавно назначени директори в ЕБВР се задържат обикновено по един мандат. Ако е следила рокадите, била е наясно че и нея ще я сменят. Наскоро "глава"-та на ЕБВР лобира за втори мандат, взе и Български подпис, куп други; номиниращото правителство пак реши да си сложи индиеца; С.С. това го видя. Та ако не е лобирала - това означава липса на елементарни качества за висш управленски кадър. Ако е лобирала, статията е заблудителен ПР, но няма да докара позитиви за никого.
  За реална оценка е добре журналист да звънне на трето неутрално лице в ЕБВР и да разпита дискретно преди да се пускат подобни статии.
  А подписът на 17-и може да е бил начин да се сложи К.М. вместо "наша хлебарка", със сигурност и такива е имало.

 50. 50 Профил на independent_78
  independent_78
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#49] от "pi4er":

  Ако звъннете на трето неутрално лице в ЕБВР, ще Ви кажат какво мислят за К. М. (негативно) и за С.С. (позитивно). Тук не става въпрос на лобиране, а на груби машинации от човек, който не може да се реализира никъде другаде. И, хайде пак, ЕБВР. С всички средства!

 51. 51 Профил на independent_78
  independent_78
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#49] от "pi4er":

  Ако звъннете на трето неутрално лице в ЕБВР, ще Ви кажат какво мислят за К. М. (негативно) и за С.С. (позитивно). Тук не става въпрос на лобиране, а на груби машинации от човек, който не може да се реализира никъде другаде. И, хайде пак, ЕБВР. С всички средства!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK