ВАС даде зелена светлина на тунела под Шипка

ВАС даде зелена светлина на тунела под Шипка

© Министерство на регионалното развитиеВърховният административен съд потвърди оценката за въздействие на околната среда, което дава зелена светлина за строителството на обходния път на Габрово и тунела под Шипка, обяви министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева, която днес инспектира рехабилитацията на пътни участъци в област Шумен.


Подадената апликационна форма за обекта трябва да бъде допълнена и отново да се внесе за окончателно одобрение в Европейската комисия. Терзиева припомни, че докладът за оценка на въздействието върху околната среда за обхода на Габрово е обжалван от природозащитни организации, заради което изпълнението на обекта е било временно спряно. "Решението на ВАС е окончателно и ние можем да продължим изпълнението на обхода на Габрово", заяви министърът, цитирана от пресцентъра си.


"Опозицията твърдеше, че сме провалили проекта, че са ни върнали апликационните форми поради некадърност и липса на експертност, което не беше вярно", припомни Терзиева. "Просто трябваше да изчакаме решението на съда. Решението излезе и е в наша полза. Продължаваме със строителството на обхода на Габрово и тунел под Шипка ще има", подчерта тя.


Заедно с шефа на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Чайков тя инспектира превантивния ремонт на близо 3 км от републиканския път ІІ-74, който минава през кв. Въбел на град Търговище. По-късно Терзиева провери рехабилитацията на 40.5 км от път I-7 Шумен - Велики Преслав – Върбица. Първокласният път се ремонтира по програмата "Транзитни пътища V".


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK