Италианската кухня и правенето на кулинария са добре представени в България, по няколко медии и мисля, че сладкарницата ще има успех, по-специално с хапките.
Българските особености на италианските сладкиши :))
........................
Когато се ядат в Софийския пандиз , охраната загубва ума и дума и някои двойки пандизчии напускат "хотела", без да се обадят дори на рецепцията :))
Some say the end is near,
Some say we'll see Armageddon soon,
I certainly hope we will,
I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
От такива хора имаме нужда.
От тях би могла да дойде
промяната в мисленето и
трудовите навици.Ако щете
и в мечтите.На такива им
казват"пионери","бели лястовици".
Успех им желая и здрави нерви.
Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ"Върви лъжец от село на село, та лъже, върви брат му ден по-късно след него, та маже" - Елин Пелин - Големи лъжи.
Ами с две думи - с истински продукти стават истински неща !
Хората са казали - с пръдня боя не става , та дано да имат успех и да им потръгне !!!
ПП. А и по късно да не "побългарят" нещата както редица стартиращи бизнеси в хранителновкусовата индустрия - тръгнат добре , тълпи от клиенти и в последствие почват да спестяват от нещо , заместят друго , заменят изцяло трето и всичкото с цел още по голяма печалба
Супер тежка и неравна е борбата с администрацията и с трудещите се в България!
Има вече няколко такива места с качествени продукти.
Даже съвсем близо е и друго любимо място, а именно Кейки Бейки!
Пожелавам им успех. На всиччки ентусиасти!
"Хората в Италия знаят, че с труд трябва да си изкарват прехраната и че нещо в живота се постига работейки. Никой не си представя, че ще прескочи няколко стъпала в професионалната йерархия и ще се озове на върха й"
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
ТОВА Е ИСТИНСКИЯ КАПИТАЛИЗЪМ,
червенотиквеници!
Не с куфарчетата на Партията, не с бухалките на мутрите, не с източването на банките и държавните предприятия.
Т-Р-У-Д!
Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
Посетих ги с децата си ноември месец.В Гърция за това качество и тези цени ще ги пребият от бой !
''Майстора'' с 6-7 години опит в родината си ! Какво друго да се коментира.
Като посетите Солун опитайте в някоя от веригите ''Теркенлис'',''Алексудас'',''Плезир'' ! Хапките на ''Плезир'' особенно са БОЖЕСТВЕНИ......туристите ги копуват с кила !
Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
Some say the end is near,
Some say we'll see Armageddon soon,
I certainly hope we will,
I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
Аз не бих класирала никоя нация в сладкарството. Едни правят едни сладкиши добре, други - други. Италианци, французи, австрийци, унгарци, гърци, турци и араби - само ние не можем да се наредим никъде.
После, да се говори общо за 'италиански' сладкиши е прекалено мъгливо. Защото всяка италианска област (20) си има прекрасни сладкиши. На мене лично най-много ми допадат сицилианските и някои неаполитански.
Тези миньони от снимката не ми приличат изобщо на италиански сладкиши, а на някаква банална представа за сладкарско изкуство.
Както и друг път съм казвала - не разбирам желанието на българи да откриват заведения с чужда кухня. Против всяка логика е. Най-малкият проблем е произходът и снабдяването с истински продукти. После идва въпросът с персонала, който би трябвало да е на високо ниво, за да даде най-добра интерпретация на чуждата кухня в български условия. Да не говорим, че най-често нашенци се заемат самонадеяно с тази задача - резултатите ги знаем.
А къде по-умно би било да се съсредоточат върху развиването на заведение с БЪЛГАРСКА/БАЛКАНСКА кухня, като използват истински, местни продукти от най-високо качество.
В Пловдив миналата година откриха едно турско кафене в Джумая Джамия - винаги е пълно, въпреки, че цените не са от най-ниските. Защо - защото внасят повечето сладкиши директно от Турция и то не са някакво трето качество, а са доста добри (със сигурност по-добри от масово разпространените гръцки и турски баклави). Имат и истински чай и кафе на приемливи цени и обстановката е приятна. Аз вече не стъпвам в други кафенета, когато съм в Пловдив. Но имам проблем с ресторантите, защото няма НИТО ЕДИН свястен ресторант в този град!
[quote#18:"princess_x"]не разбирам желанието на българи да откриват заведения с чужда кухня[/quote]
Ще ти разкажа истинска история от Австралия. Обядвам в компанията на българи в италиански ресторант, но не паста, а някакви печени меса, риби и салати. Беше късно, към 3 следобед и бяхме единствените клиенти. След като беше сервирал храната и виното и сервитьорът изчезна някъде и компанията си заговори на по-висок глас. Внезапно отвътре дотича просълзен възрастен мъж с въпроса: "Наистина ли чувам български?!". Емигрирал като младеж в началото на 40-те години на миналия век, с много усилия постигнал добро положение, оженил се за сръбкиня и вече вдовец помага на синовете си в семейния ресторант, най-вече със съвети. За жалост те и децата им не знаеха нито дума български или сръбски. Стана много трогателна среща. Някой го попита защо не е направил българска или сръбска скара, а италиански ресторант, в който дори не правят пица. Господинът тъжно отговори: "Няма кой да дойде, затова." Мисля, че отговарям на твоя въпрос.
Ще опитам сладкишите и ще ви разкажа честно, защото обичам италианска храна и съм опитвала доста и на място.
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
[quote#19:"etty1"]Ще опитам сладкишите и ще ви разкажа честно, защото обичам италианска храна и съм опитвала доста и на място. [/quote]
Да ти е сладко и чакаме отзиви.
А за другото сигурно си права - българите искат да се доближат до света чрез чуждата храна и тъй като повечето не познават оригинала, се задоволяват с копието. Обаче всичко това води до посредственост.
На същото място имаше едно заведение, което тръгна много силно, но една година по- късно се сдуха така яко, че не е истина. Накрая нямаше жива душа в него.
"Хората в Италия знаят, че с труд трябва да си изкарват прехраната и че нещо в живота се постига работейки."
Ти да видиш! А тук само да лежим под крушите знаем. И като идем в Италия, мистериозно започваме да работим. Не е ли удивително?
колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
Харесват ми тия хора, здраво стъпили на земята. С удоволствие ще посетя лятото.
Сладка(рска) история, а толкова много горчиви истини в нея - за културата на работа в БГ, за жените работещи/изкарващи повече, за развалените средни училища...
"Me and Jimmy... we're men of grass, and boots, and beauty. "
Много се радвам, че хора пишещи "кОпуват" се изнасят от България, а хора, като двойката от статията, се връщат, работят здраво и създават една по-нормална среда за живеене.
Дай боже тази тенденция да се наблюдава все по-отчетливо!
Много готина история.
В края на краищата пазарът определя какви заведения са необходими. Ако се търсят български, такива ще появят, но намирам за чудесно да има разнообразие.
А италианската сладкарница непременно ще я посетя.
Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
Немците също имат хубави сладкиши(предимно понички), но Италия е номер 1. Британците са под всякаква критика. Италианците наблягат на специални аромати - ром, ликьор и т н,. Те също имат козунак като нашия но с какъвто се сетиш пълнеж със специфичен аромат. Например козунак-тирамису.
[quote#31:"БамБам"]Британците са под всякаква критика. [/quote]
Аз лично смятам, че ако исакаш да отвратиш някого окончателно от сладкишите, трябва да го натъпчеш с британските буламачи, които не са нищо друго, освен захар, мазнина и бита (и силно подсладена) сметана, с понякога прибавени (за доподсилване на отровно-сладкия вкус) сушени плодове, 'златен' сироп и още захар и масло!
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
maren
Рейтинг: 479 НеутралноИталианската кухня и правенето на кулинария са добре представени в България, по няколко медии и мисля, че сладкарницата ще има успех, по-специално с хапките.
joodi
Рейтинг: 374 Неутралноевала на семейството и дано успеят
BIG AL
Рейтинг: 1316 ВеселоБългарските особености на италианските сладкиши :
))
))
BIG AL........................
Когато се ядат в Софийския пандиз , охраната загубва ума и дума и някои двойки пандизчии напускат "хотела", без да се обадят дори на рецепцията :
Хриси
Рейтинг: 1491 ВеселоТирамисуто и еклерчетата им са просто удивителни.
Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.eyewitness
Рейтинг: 426 НеутралноСлава богу, че все още има хора, които имат куража да се изправят срещу мелниците.
АмброзСП
Рейтинг: 908 НеутралноОт такива хора имаме нужда.
Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ"Върви лъжец от село на село, та лъже, върви брат му ден по-късно след него, та маже" - Елин Пелин - Големи лъжи.От тях би могла да дойде
промяната в мисленето и
трудовите навици.Ако щете
и в мечтите.На такива им
казват"пионери","бели лястовици".
Успех им желая и здрави нерви.
SS
Рейтинг: 2486 ВеселоАми с две думи - с истински продукти стават истински неща !
Хората са казали - с пръдня боя не става , та дано да имат успех и да им потръгне !!!
ПП. А и по късно да не "побългарят" нещата както редица стартиращи бизнеси в хранителновкусовата индустрия - тръгнат добре , тълпи от клиенти и в последствие почват да спестяват от нещо , заместят друго , заменят изцяло трето и всичкото с цел още по голяма печалба
bulgar
Рейтинг: 479 НеутралноСупер тежка и неравна е борбата с администрацията и с трудещите се в България!
Има вече няколко такива места с качествени продукти.
Даже съвсем близо е и друго любимо място, а именно Кейки Бейки!
Пожелавам им успех. На всиччки ентусиасти!
Торбеш
Рейтинг: 1407 Неутрално"Хората в Италия знаят, че с труд трябва да си изкарват прехраната и че нещо в живота се постига работейки. Никой не си представя, че ще прескочи няколко стъпала в професионалната йерархия и ще се озове на върха й"
Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
ТОВА Е ИСТИНСКИЯ КАПИТАЛИЗЪМ,
червенотиквеници!
Не с куфарчетата на Партията, не с бухалките на мутрите, не с източването на банките и държавните предприятия.
Т-Р-У-Д!
'ΕΡΕΒΟΣ
Рейтинг: 2029 НеутралноПосетих ги с децата си ноември месец.В Гърция за това качество и тези цени ще ги пребият от бой !
Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !''Майстора'' с 6-7 години опит в родината си ! Какво друго да се коментира.
Като посетите Солун опитайте в някоя от веригите ''Теркенлис'',''Алексудас'',''Плезир'' ! Хапките на ''Плезир'' особенно са БОЖЕСТВЕНИ......туристите ги копуват с кила !
murttle
Рейтинг: 842 НеутралноБраво! Желая успех на тези хора! Харесва ми начинът им на мислене и това, че са се заели да правят истински неща.
Хриси
Рейтинг: 1491 ГневноДо коментар [#10] от "EREBUS":
Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.Ходи си в Гърция тогава, хейтър!
БамБам
Рейтинг: 479 НеутралноДо коментар [#7] от "SS":
Италианците за мен са номер 1 в сладките изделия - изпипват всичко!
'ΕΡΕΒΟΣ
Рейтинг: 2029 ВеселоДо коментар [#12] от "Хриси":
Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !В Гърция съм си ! Лек ден !
princess_x
Рейтинг: 1211 НеутралноДо коментар [#13] от "БамБам":
Аз не бих класирала никоя нация в сладкарството. Едни правят едни сладкиши добре, други - други. Италианци, французи, австрийци, унгарци, гърци, турци и араби - само ние не можем да се наредим никъде.
После, да се говори общо за 'италиански' сладкиши е прекалено мъгливо. Защото всяка италианска област (20) си има прекрасни сладкиши. На мене лично най-много ми допадат сицилианските и някои неаполитански.
Тези миньони от снимката не ми приличат изобщо на италиански сладкиши, а на някаква банална представа за сладкарско изкуство.
mozaka
Рейтинг: 426 ГневноДневник по стар народен обичай написали 3 страници текст и сложили снимка и половина!
PavelCZ
Рейтинг: 1455 НеутралноИнтересно. Ще се отбием, като сме в България, живот и здраве през септември.
E PLVRIBVS VNVMДано да им върви занаятът и бизнесът.
princess_x
Рейтинг: 1211 НеутралноКакто и друг път съм казвала - не разбирам желанието на българи да откриват заведения с чужда кухня. Против всяка логика е. Най-малкият проблем е произходът и снабдяването с истински продукти. После идва въпросът с персонала, който би трябвало да е на високо ниво, за да даде най-добра интерпретация на чуждата кухня в български условия. Да не говорим, че най-често нашенци се заемат самонадеяно с тази задача - резултатите ги знаем.
А къде по-умно би било да се съсредоточат върху развиването на заведение с БЪЛГАРСКА/БАЛКАНСКА кухня, като използват истински, местни продукти от най-високо качество.
В Пловдив миналата година откриха едно турско кафене в Джумая Джамия - винаги е пълно, въпреки, че цените не са от най-ниските. Защо - защото внасят повечето сладкиши директно от Турция и то не са някакво трето качество, а са доста добри (със сигурност по-добри от масово разпространените гръцки и турски баклави). Имат и истински чай и кафе на приемливи цени и обстановката е приятна. Аз вече не стъпвам в други кафенета, когато съм в Пловдив. Но имам проблем с ресторантите, защото няма НИТО ЕДИН свястен ресторант в този град!
etty1
Рейтинг: 1746 Весело[quote#18:"princess_x"]не разбирам желанието на българи да откриват заведения с чужда кухня[/quote]
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. BoorstinЩе ти разкажа истинска история от Австралия. Обядвам в компанията на българи в италиански ресторант, но не паста, а някакви печени меса, риби и салати. Беше късно, към 3 следобед и бяхме единствените клиенти. След като беше сервирал храната и виното и сервитьорът изчезна някъде и компанията си заговори на по-висок глас. Внезапно отвътре дотича просълзен възрастен мъж с въпроса: "Наистина ли чувам български?!". Емигрирал като младеж в началото на 40-те години на миналия век, с много усилия постигнал добро положение, оженил се за сръбкиня и вече вдовец помага на синовете си в семейния ресторант, най-вече със съвети. За жалост те и децата им не знаеха нито дума български или сръбски. Стана много трогателна среща. Някой го попита защо не е направил българска или сръбска скара, а италиански ресторант, в който дори не правят пица. Господинът тъжно отговори: "Няма кой да дойде, затова." Мисля, че отговарям на твоя въпрос.
Ще опитам сладкишите и ще ви разкажа честно, защото обичам италианска храна и съм опитвала доста и на място.
princess_x
Рейтинг: 1211 Неутрално[quote#19:"etty1"]Ще опитам сладкишите и ще ви разкажа честно, защото обичам италианска храна и съм опитвала доста и на място. [/quote]
Да ти е сладко и чакаме отзиви.
А за другото сигурно си права - българите искат да се доближат до света чрез чуждата храна и тъй като повечето не познават оригинала, се задоволяват с копието. Обаче всичко това води до посредственост.
SStan
Рейтинг: 426 НеутралноСамо да не го побългарят!
ръпончо
Рейтинг: 636 НеутралноНа същото място имаше едно заведение, което тръгна много силно, но една година по- късно се сдуха така яко, че не е истина. Накрая нямаше жива душа в него.
Нефертити
Рейтинг: 1341 НеутралноМного вкусни изглеждат на снимката!
Предразсъдъците са за ограничените.metalogy
Рейтинг: 531 Неутрално"Хората в Италия знаят, че с труд трябва да си изкарват прехраната и че нещо в живота се постига работейки."
колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за негоТи да видиш! А тук само да лежим под крушите знаем. И като идем в Италия, мистериозно започваме да работим. Не е ли удивително?
sir_matt
Рейтинг: 426 НеутралноХаресват ми тия хора, здраво стъпили на земята. С удоволствие ще посетя лятото.
"Me and Jimmy... we're men of grass, and boots, and beauty. "Сладка(рска) история, а толкова много горчиви истини в нея - за културата на работа в БГ, за жените работещи/изкарващи повече, за развалените средни училища...
j.p.kolev
Рейтинг: 374 НеутралноДо коментар [#10] от "EREBUS":
Много се радвам, че хора пишещи "кОпуват" се изнасят от България, а хора, като двойката от статията, се връщат, работят здраво и създават една по-нормална среда за живеене.
Дай боже тази тенденция да се наблюдава все по-отчетливо!
Jessika
Рейтинг: 1367 НеутралноДо коментар [#19] от "etty1":
Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”Много готина история.
В края на краищата пазарът определя какви заведения са необходими. Ако се търсят български, такива ще появят, но намирам за чудесно да има разнообразие.
А италианската сладкарница непременно ще я посетя.
etty1
Рейтинг: 1746 ВеселоДо коментар [#27] от "Jessika":
“The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. BoorstinВече се разбрах с една приятелка за кафе в неделя, ще разкажа.
dasidspada
Рейтинг: 8 Неутрално"Липсата на приятелите от там и вкуса към местната храна също допринасят за отварянето на Orsetti." Не смислено изречение.
pamela
Рейтинг: 2901 ВеселоОп-па! Отивам там в най-скоро време!
Може после цял ден нищо друго да не ям, но сладкишите ще опитам!
БамБам
Рейтинг: 479 НеутралноДо коментар [#15] от "princess_x":
Немците също имат хубави сладкиши(предимно понички), но Италия е номер 1. Британците са под всякаква критика. Италианците наблягат на специални аромати - ром, ликьор и т н,. Те също имат козунак като нашия но с какъвто се сетиш пълнеж със специфичен аромат. Например козунак-тирамису.
princess_x
Рейтинг: 1211 Неутрално[quote#31:"БамБам"]Британците са под всякаква критика. [/quote]
Аз лично смятам, че ако исакаш да отвратиш някого окончателно от сладкишите, трябва да го натъпчеш с британските буламачи, които не са нищо друго, освен захар, мазнина и бита (и силно подсладена) сметана, с понякога прибавени (за доподсилване на отровно-сладкия вкус) сушени плодове, 'златен' сироп и още захар и масло!