Българските особености на италианските сладкиши

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (32)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на maren
    maren
    Рейтинг: 479 Неутрално

    Италианската кухня и правенето на кулинария са добре представени в България, по няколко медии и мисля, че сладкарницата ще има успех, по-специално с хапките.

  2. 2 Профил на joodi
    joodi
    Рейтинг: 374 Неутрално

    евала на семейството и дано успеят

  3. 3 Профил на BIG AL
    BIG AL
    Рейтинг: 1316 Весело

    Българските особености на италианските сладкиши :))
    ........................
    Когато се ядат в Софийския пандиз , охраната загубва ума и дума и някои двойки пандизчии напускат "хотела", без да се обадят дори на рецепцията :))

    BIG AL
  4. 4 Профил на Хриси
    Хриси
    Рейтинг: 1491 Весело

    Тирамисуто и еклерчетата им са просто удивителни.

    Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
  5. 5 Профил на eyewitness
    eyewitness
    Рейтинг: 426 Неутрално

    Слава богу, че все още има хора, които имат куража да се изправят срещу мелниците.

  6. 6 Профил на АмброзСП
    АмброзСП
    Рейтинг: 908 Неутрално

    От такива хора имаме нужда.
    От тях би могла да дойде
    промяната в мисленето и
    трудовите навици.Ако щете
    и в мечтите.На такива им
    казват"пионери","бели лястовици".
    Успех им желая и здрави нерви.

    Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ"Върви лъжец от село на село, та лъже, върви брат му ден по-късно след него, та маже" - Елин Пелин - Големи лъжи.
  7. 7 Профил на SS
    SS
    Рейтинг: 2486 Весело

    Ами с две думи - с истински продукти стават истински неща !

    Хората са казали - с пръдня боя не става , та дано да имат успех и да им потръгне !!!

    ПП. А и по късно да не "побългарят" нещата както редица стартиращи бизнеси в хранителновкусовата индустрия - тръгнат добре , тълпи от клиенти и в последствие почват да спестяват от нещо , заместят друго , заменят изцяло трето и всичкото с цел още по голяма печалба

  8. 8 Профил на bulgar
    bulgar
    Рейтинг: 479 Неутрално

    Супер тежка и неравна е борбата с администрацията и с трудещите се в България!
    Има вече няколко такива места с качествени продукти.
    Даже съвсем близо е и друго любимо място, а именно Кейки Бейки!
    Пожелавам им успех. На всиччки ентусиасти!

  9. 9 Профил на Торбеш
    Торбеш
    Рейтинг: 1407 Неутрално

    "Хората в Италия знаят, че с труд трябва да си изкарват прехраната и че нещо в живота се постига работейки. Никой не си представя, че ще прескочи няколко стъпала в професионалната йерархия и ще се озове на върха й"
    ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
    ТОВА Е ИСТИНСКИЯ КАПИТАЛИЗЪМ,
    червенотиквеници!
    Не с куфарчетата на Партията, не с бухалките на мутрите, не с източването на банките и държавните предприятия.
    Т-Р-У-Д!

    Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
  10. 10 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
    'ΕΡΕΒΟΣ
    Рейтинг: 2029 Неутрално

    Посетих ги с децата си ноември месец.В Гърция за това качество и тези цени ще ги пребият от бой !
    ''Майстора'' с 6-7 години опит в родината си ! Какво друго да се коментира.
    Като посетите Солун опитайте в някоя от веригите ''Теркенлис'',''Алексудас'',''Плезир'' ! Хапките на ''Плезир'' особенно са БОЖЕСТВЕНИ......туристите ги копуват с кила !

    Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
  11. 11 Профил на murttle
    murttle
    Рейтинг: 842 Неутрално

    Браво! Желая успех на тези хора! Харесва ми начинът им на мислене и това, че са се заели да правят истински неща.

  12. 12 Профил на Хриси
    Хриси
    Рейтинг: 1491 Гневно

    До коментар [#10] от "EREBUS":

    Ходи си в Гърция тогава, хейтър!

    Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
  13. 13 Профил на БамБам
    БамБам
    Рейтинг: 479 Неутрално

    До коментар [#7] от "SS":

    Италианците за мен са номер 1 в сладките изделия - изпипват всичко!

  14. 14 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
    'ΕΡΕΒΟΣ
    Рейтинг: 2029 Весело

    До коментар [#12] от "Хриси":

    В Гърция съм си ! Лек ден !

    Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
  15. 15 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 1211 Неутрално

    До коментар [#13] от "БамБам":

    Аз не бих класирала никоя нация в сладкарството. Едни правят едни сладкиши добре, други - други. Италианци, французи, австрийци, унгарци, гърци, турци и араби - само ние не можем да се наредим никъде.

    После, да се говори общо за 'италиански' сладкиши е прекалено мъгливо. Защото всяка италианска област (20) си има прекрасни сладкиши. На мене лично най-много ми допадат сицилианските и някои неаполитански.
    Тези миньони от снимката не ми приличат изобщо на италиански сладкиши, а на някаква банална представа за сладкарско изкуство.

  16. 16 Профил на mozaka
    mozaka
    Рейтинг: 426 Гневно

    Дневник по стар народен обичай написали 3 страници текст и сложили снимка и половина!

  17. 17 Профил на PavelCZ
    PavelCZ
    Рейтинг: 1455 Неутрално

    Интересно. Ще се отбием, като сме в България, живот и здраве през септември.
    Дано да им върви занаятът и бизнесът.

    E PLVRIBVS VNVM
  18. 18 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 1211 Неутрално

    Както и друг път съм казвала - не разбирам желанието на българи да откриват заведения с чужда кухня. Против всяка логика е. Най-малкият проблем е произходът и снабдяването с истински продукти. После идва въпросът с персонала, който би трябвало да е на високо ниво, за да даде най-добра интерпретация на чуждата кухня в български условия. Да не говорим, че най-често нашенци се заемат самонадеяно с тази задача - резултатите ги знаем.
    А къде по-умно би било да се съсредоточат върху развиването на заведение с БЪЛГАРСКА/БАЛКАНСКА кухня, като използват истински, местни продукти от най-високо качество.

    В Пловдив миналата година откриха едно турско кафене в Джумая Джамия - винаги е пълно, въпреки, че цените не са от най-ниските. Защо - защото внасят повечето сладкиши директно от Турция и то не са някакво трето качество, а са доста добри (със сигурност по-добри от масово разпространените гръцки и турски баклави). Имат и истински чай и кафе на приемливи цени и обстановката е приятна. Аз вече не стъпвам в други кафенета, когато съм в Пловдив. Но имам проблем с ресторантите, защото няма НИТО ЕДИН свястен ресторант в този град!

  19. 19 Профил на etty1
    etty1
    Рейтинг: 1746 Весело

    [quote#18:"princess_x"]не разбирам желанието на българи да откриват заведения с чужда кухня[/quote]

    Ще ти разкажа истинска история от Австралия. Обядвам в компанията на българи в италиански ресторант, но не паста, а някакви печени меса, риби и салати. Беше късно, към 3 следобед и бяхме единствените клиенти. След като беше сервирал храната и виното и сервитьорът изчезна някъде и компанията си заговори на по-висок глас. Внезапно отвътре дотича просълзен възрастен мъж с въпроса: "Наистина ли чувам български?!". Емигрирал като младеж в началото на 40-те години на миналия век, с много усилия постигнал добро положение, оженил се за сръбкиня и вече вдовец помага на синовете си в семейния ресторант, най-вече със съвети. За жалост те и децата им не знаеха нито дума български или сръбски. Стана много трогателна среща. Някой го попита защо не е направил българска или сръбска скара, а италиански ресторант, в който дори не правят пица. Господинът тъжно отговори: "Няма кой да дойде, затова." Мисля, че отговарям на твоя въпрос.
    Ще опитам сладкишите и ще ви разкажа честно, защото обичам италианска храна и съм опитвала доста и на място.

    “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
  20. 20 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 1211 Неутрално

    [quote#19:"etty1"]Ще опитам сладкишите и ще ви разкажа честно, защото обичам италианска храна и съм опитвала доста и на място. [/quote]

    Да ти е сладко и чакаме отзиви.

    А за другото сигурно си права - българите искат да се доближат до света чрез чуждата храна и тъй като повечето не познават оригинала, се задоволяват с копието. Обаче всичко това води до посредственост.

  21. 21 Профил на SStan
    SStan
    Рейтинг: 426 Неутрално

    Само да не го побългарят!

  22. 22 Профил на ръпончо
    ръпончо
    Рейтинг: 636 Неутрално

    На същото място имаше едно заведение, което тръгна много силно, но една година по- късно се сдуха така яко, че не е истина. Накрая нямаше жива душа в него.

  23. 23 Профил на Нефертити
    Нефертити
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    Много вкусни изглеждат на снимката!

    Предразсъдъците са за ограничените.
  24. 24 Профил на metalogy
    metalogy
    Рейтинг: 531 Неутрално

    "Хората в Италия знаят, че с труд трябва да си изкарват прехраната и че нещо в живота се постига работейки."
    Ти да видиш! А тук само да лежим под крушите знаем. И като идем в Италия, мистериозно започваме да работим. Не е ли удивително?

    колко е стабилен финансовият сектор у нас, ако не се говори за него
  25. 25 Профил на sir_matt
    sir_matt
    Рейтинг: 426 Неутрално

    Харесват ми тия хора, здраво стъпили на земята. С удоволствие ще посетя лятото.

    Сладка(рска) история, а толкова много горчиви истини в нея - за културата на работа в БГ, за жените работещи/изкарващи повече, за развалените средни училища...

    "Me and Jimmy... we're men of grass, and boots, and beauty. "
  26. 26 Профил на j.p.kolev
    j.p.kolev
    Рейтинг: 374 Неутрално

    До коментар [#10] от "EREBUS":

    Много се радвам, че хора пишещи "кОпуват" се изнасят от България, а хора, като двойката от статията, се връщат, работят здраво и създават една по-нормална среда за живеене.

    Дай боже тази тенденция да се наблюдава все по-отчетливо!

  27. 27 Профил на Jessika
    Jessika
    Рейтинг: 1367 Неутрално

    До коментар [#19] от "etty1":

    Много готина история.
    В края на краищата пазарът определя какви заведения са необходими. Ако се търсят български, такива ще появят, но намирам за чудесно да има разнообразие.
    А италианската сладкарница непременно ще я посетя.

    Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
  28. 28 Профил на etty1
    etty1
    Рейтинг: 1746 Весело

    До коментар [#27] от "Jessika":

    Вече се разбрах с една приятелка за кафе в неделя, ще разкажа.

    “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
  29. 29 Профил на dasidspada
    dasidspada
    Рейтинг: 8 Неутрално

    "Липсата на приятелите от там и вкуса към местната храна също допринасят за отварянето на Orsetti." Не смислено изречение.

  30. 30 Профил на pamela
    pamela
    Рейтинг: 2901 Весело

    Оп-па! Отивам там в най-скоро време!
    Може после цял ден нищо друго да не ям, но сладкишите ще опитам!

  31. 31 Профил на БамБам
    БамБам
    Рейтинг: 479 Неутрално

    До коментар [#15] от "princess_x":

    Немците също имат хубави сладкиши(предимно понички), но Италия е номер 1. Британците са под всякаква критика. Италианците наблягат на специални аромати - ром, ликьор и т н,. Те също имат козунак като нашия но с какъвто се сетиш пълнеж със специфичен аромат. Например козунак-тирамису.

  32. 32 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 1211 Неутрално

    [quote#31:"БамБам"]Британците са под всякаква критика. [/quote]

    Аз лично смятам, че ако исакаш да отвратиш някого окончателно от сладкишите, трябва да го натъпчеш с британските буламачи, които не са нищо друго, освен захар, мазнина и бита (и силно подсладена) сметана, с понякога прибавени (за доподсилване на отровно-сладкия вкус) сушени плодове, 'златен' сироп и още захар и масло!





За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK