Превозвачите обмислят нов протест

Превозвачите обмислят нов протест

© Цветелина АнгеловаВъзможни са нови протести на превозвачите. Една година след изборите съвременният български превозвач е обречен на фалит при сега съществуващата нормативна база, която не е синхронизирана с европейското законодателство. Каквото е било при предишните правителства, нищо не е променено. Това каза Петко Ангелов, заместник-председател на Българската асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт (БАСАТ), цитиран от Агенция "Фокус".


"Дали ще има нови протести на превозвачите, ще се реши след 15 май т.г., но няма да чакаме септември - октомври месец, ако не се променят нещата, нямаме избор. Не искаме да ни обвързват политически, че нещо правим, но реално транспортният бранш, българските превозвачи, сме подложени на постоянен финансов натиск от международни компании", коментира Ангелов.


Трябва да се предприемат незабавни мерки - "Автомобилна администрация" да прави проверки, искаме да се работи по закона, а не да бъде толерирана "сивата" икономика. Работим в нелоялна конкуренция, допълни още Петко Ангелов.


На форума на превозвачите, който предстои да се състои следващата седмица, сме поканили министъра на труда и социалната политика, защото там също има проблеми – с трудовото законодателство, депутати от управляващите и от опозицията. Но не сме наясно изобщо кой ще дойде, защото в момента са в предизборна кампания, и мисля, че за тях не е важно какво става в автомобилния бранш, а е по-важно дали ще спечелят изборите и какво ще се получи, заяви Петко Ангелов.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK