БНБ: Банковата система, включително и КТБ, функционира нормално

Иван Искров, управител на БНБ.

© Георги Кожухаров

Иван Искров, управител на БНБ.Избори 2022

Българската банкова система, включително и КТБ, е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално. Това обявиха от БНБ по повод публикации и предположения в медиите за Корпоративна търговска банка.


От централната банка уверяват, че внимателно и отблизо следят развитието на целия банков сектор, включително и на КТБ.


"БНБ разполага с подробни актуални данни за цялата банкова система. На базата на тази информация БНБ категорично потвърждава, че банковата система, включително и КТБ, е с висока ликвидност и капиталова адекватност и функционира нормално", се посочва в съобщението.
Както е известно, централната банка се ръководи единствено от обществения интерес и винаги е стояла над всякакви злободневни партийни или икономически противоборства, посочват от институцията.


От там подчертават, че запазването на стабилността на банковата система и безпроблемното й функциониране е в интерес на страната и на всеки български гражданин. БНБ призовава всички обществено-политически и медийни фактори към отговорно публично говорене и въздържане от непремерени внушения.


Всичко, което трябва да знаете за:
Избори 2022

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK