ДКЕВР се оплака, че ЕВН им спъва работата (допълнена)

Боян Боев, председател на ДКЕВР

© Юлия Лазарова

Боян Боев, председател на ДКЕВРПредставители на ДКЕВР са били възпрепятствани днес от "ЕВН България Електроразпределение" в Пловдив да съставят и връчат актовете за установяване на административни нарушения, след като е направен одит на дружеството, съобщават от регулатора.


Дружеството ЕВН декларира, че може да осигурява само един представител, който да приема актовете в сградата на ДКЕВР, съобщават от комисията. Тъй като това би забавило текущата работа, с писмо председателят на ДКЕВР Боян Боев е уведомил дружеството, че експерти от комисията ще отидат в Пловдив в дните от 17 до 20 юни.


"В получения отговор се казваше, че на 17 юни ЕВН не може да осигури помещение и принтери за дейността, затова отново беше изпратен представител на дружеството в София, който да приема актовете. На 18 юни представителите на комисията отидоха на място, но от страна на лицензианта не е оказано никакво съдействие", оплакват се от ДКЕВР. Според регулатора така дружеството нарушава задълженията си по лицензията.
На "ЕВН България Електроразпределение" е съставен констативен протокол, след което ще бъде връчен акт за установяване на административно нарушение, съобщават от регулатора.


По време на одита на "ЕВН България Електроразпределение" са установени 516 нарушения, като за 364 от тях ще бъдат съставени актове за установяване на административни нарушения. Санкцията е от 20 хиляди до 1 милион лева за всеки отделен случай, предупреждават от регулатора.


В отговор на публичното обвинение от регулатора от ЕВН изразиха недоумение от обвиненията във "възпрепятстване" и отдадоха това на "вътрешно-противоречива кореспонденция", изпратена на компанията от страна на ДКЕВР.


От изложената от компанията хронология се разбира, че са пращали свой представител в ДКЕВР на мсяка от поисканите дати, но в аванс са уведомили регулатора, че не могат да осигурят повещение с принтер и още един представител в централата на компанията. От регулатора отговорили дори, че това ще им спести разходи и излишни командировки. Вместо това обаче те пратили свои служители в компанията в Пловдив и в допълнение се оплакват от препятстване на работата.


Дружеството прилага в писмото си до медиите и копия от кореспонденцията с регулатора.


"За да се избегнат всякакви допълнителни неясноти и с цел максимално да улесни комисията в описаната по-горе дейност, дружеството декларира, че утре - 19.06.2014 г. не само ще осигури отново свой упълномощен представител в сградата на ДКЕВР в София, но ще има готовност да осигури и друг упълномощен представител, ведно с исканите от ДКЕВР работно помещение и принтер на представители на комисията в административна сграда на EVN България Електроразпределение в Пловдив", допълват от дружеството.

Коментари (8)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 559 Весело
 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2055 Неутрално

  Марионетки!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2448 Весело

  Санкцията е от 20 хиляди до 1 милион лева за всеки отделен случай, предупреждават от регулатора.

  по 1 млн за 300 нарушения почти половината от дефицита на НЕК

  подпис
 4. 4 Профил на koskol
  koskol
  Рейтинг: 229 Весело

  Боянчо и сие да си ходят при Пеевски и Василев.

 5. 5 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 450 Неутрално

  ЕРП-та нямат търпение Боко да се върне на власт и да почнат да ни клатят безнаказано, както правеха при неговото управление.

 6. 6 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  Няма проблем.
  Президента ще ги привика потайно във Виена и ще ги"напляска".

 7. 7 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 850 Неутрално

  За какво и е на ДКЕВР помещение с принтер в централата на EVN.
  Да не би комисията на място да печата актовете с принтер на актувания, или има грешки, които трябва да се отстранят с помощта на EVN. Както писах преди голяма част от актовете ще бъдат сбъркани от ДКЕВР. Този измислен председател продължава да изпълнява политически поръчки. Не е ли разбрал, че времето им свърши. За всяко политическо действие оттук нататък ще носи отговорност и ще бъде санкциониран.

 8. 8 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Глупости! Да не си мисли ДКЕВР, че ще му приготвят "стая за гости и обслужващ персонал" във всяко енерго дружество? Какво им пречи да работят когато трябва с по един, ако трябва повече представители на лецензиентите?

  goblenka
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK