Политици и синдикалисти редовно излизали от КТБ с издути сака според бивш директор

Любомир Весов, архивна снимка

© Юлия Лазарова

Любомир Весов, архивна снимкаПодкрепата на държавата за КТБ в момента би представлявало пълнене на каца без дъно. Това коментира в интервю за в. "Преса" Любомир Весов, изпълнителен директор на КТБ в периода 2005-2008 г.


Според него някои хора в ръководството на банката и в БНБ са били заблуждавани за кредитната и депозитната дейност на институцията. Той споделя, че е потресен от информациите, които се оповестяват за начина на работа в банката, а ако било вярно, че средствата са били управлявани еднолично, то ставало дума за "тежък медицински случай на маниакални прояви".


Той разказва, че по едно и също време всеки месец политици, представители на синдикати и шефове на държавни ведомства и фирми посещавали банката и излизали оттам с "издутини по саката, които са нямали на влизане". Той не посочва имена.
По думите му през годините малкият сгъваем политически чадър над банката е станал "голям градински".


Той посочва, че на обществото се дължи отговор на въпроса колко пъти управителят на БНБ Иван Искров се е срещал с мажоритарния собственик на банката Цветан Василев и какви въпроси са обсъждали.


Законите са ни добри, наредбите също, посочва Весов в отговор на въпрос не е ли имало законови основания за проверки досега н КТБ. Според него отдавна е трябвало да "им светне червената лампа" в БНБ пир големия ръст на активите на банката във време на криза и слаба икономика.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK