Трийсет нови проекта чакат сертификат за инвеститори от държавата

Проектът на "Луксофт България" ЕООД предвижда създаването на център за развитие на софтуер, който ще извършва широк набор от високотехнологични IT услуги.

© Министерство на икономиката и енергетиката

Проектът на "Луксофт България" ЕООД предвижда създаването на център за развитие на софтуер, който ще извършва широк набор от високотехнологични IT услуги.От началото на годината Българската агенция за инвестиции е издала 13 сертификата за клас инвестиция "а" и 30 нови проекта очакват това. Това обяви заместник-министърът на икономиката в оставка Анна Янева. Тя направи сравнение с 2013 г., когато за цялата година са дадени общо 15 такива документа.


Янева каза това след като връчи сертификати за инвестиция клас "А" на "Луксофт България" ЕООД и "Консентрикс Сървисиз България" ЕООД.


Проектът на "Луксофт България" ЕООД за "Създаване на център за развитие на софтуер" в София е на стойност 1.53 млн.лв. Чрез инвестицията ще бъдат разкрити 319 висококвалифицирани нови работни места. Проектът се реализира в рамките на две години - от април 2014 г. до края на март 2016 г. Инвестицията на "Луксофт България" ЕООД предвижда създаването на център за развитие на софтуер, който ще извършва широк набор от високотехнологични IT услуги. Основната част от предоставяните от центъра услуги ще бъдат систематизирани в две направления: разработка на персонализиран софтуер в услуги по разработка на персонализирани приложения, интегриране, тестване и поддръжка на продукта, както и проектиране, внедряване и поддръжка на компютърна мрежова инфраструктура и управление.
Предвижда се и предоставяне на изнесени специализирани центрове за разработване на софтуер, които са пригодени към бизнес практиките и методологиите на клиента. Центърът е виртуално продължение на IT отдела на клиента, което е създадено и управлявано от "Луксофт България" ЕООД. 


Проектът на "Консентрикс Сървисиз България" ЕООД е за изграждане на център за обслужване на клиенти в София. Инвестицията е на стойност над 2.5 млн. лв. и се изпълнява от октомври 2013 г. Целта на проекта е увеличаване на капацитета на компанията за обслужване на мащабен договор в партньорство с "Консентрикс" - Канада. Центърът ще обслужва голяма канадска верига за продажба на стоки на дребно.


С този проект ще бъдат създадени 250 нови работни места, като част от тях ще бъдат в новооткрития център за обслужване на клиенти на компанията във Варна. Проектът предвижда оборудване и реконструкция на новонаето офис пространствo в "Бизнес парк" София. Центърът ще предоставя 24 часово обслужване на френски език на входящи и изходящи обаждания, както и услуги зад офис. "Консентрикс" България ще бъде подизпълнител на "Консентрикс" Канада за изпълнението на сключения договор с канадския клиент, който е с продължителност от 5 години.


Сертификатите за инвеститор клас "А" осигуряват помощ от страна на държавата под формата на изграждане на инфраструктура за нейна сметка, индивидуално административно обслужване, при което сроковете за получаване на различните разрешителни от държавните и общинските ведомства са съкратени и др.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK