"Ротшилд" ще продава бизнеса на украинския президент

"Ротшилд" ще продава бизнеса на украинския президент

© ReutersПрезидентът на Украйна Петро Порошенко подготвя продажбата на контролираната от него компания "Рошен" ( Roshen) и други активи, като скоро ще бъде подписано споразумение с инвестиционната компания "Ротшилд" ( Rothschild), която да ръководи този процес.


Порошенко обеща преди да победи на изборите на 25 май 2014г., че ако стане държавен глава, ще се раздели с бизнеса си , за да е честен към избирателите си.


В интервю за германския в."Билд" от началото на април той каза, че "на поста президент аз искам и ще се грижа изключително за благополучието на държавата", както и че започва подготовка за продажба на активите си.
"Ротшилд", ръководена от правнука на основателя на прочутата банкерска династия Давид де Ротшилд, ще се заеме с търсене на купувачи на една от компаниите в Candy Industry Top 100. Сладкарската корпорация произвежда годишно до 450 000 това от над 320 вида продукти - шоколад, шоколадови изделия, бонни, бисквити, вафли, торти.


В състава на корпорацията влизат захарните фабрики в Киев, Виница, Мариупол и Кременчуг, както и в руските Липецк, литовския Клайпеда и унгарската столица Будапеща. През последните две години в оборудване в украинските предприятия са вложени над 200 милиона евро.


На 29 юли 2013г. Обаче Русия забрани вноса на продукция от "Рошен" с обичайното оправдание, че не отговаряла на изискванията за безопасност на потребителите.


"Всеки момент ще приключим процедурата по подписване на договор за участие на "Ротшилд", а ефективно работата по продажбата ще започне следващата седмица", казва пред Радио "Свобода" Джовани Салвети, изпълнителен директор на Rothschild & Cie.


Посредникът ще работи съвместно с "Инвестиционен капитал Украйна (ICU), която до края на юни се ръководеше от сегашния управител на Националната банка на Украйна Валерия Гонтарьова, препоръчана на парламента лично от Порошенко.

Ключови думи към статията:

Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Порошенко = Янукович = Кучма = Кравчук

  Украйна = Русия = Беларус = Казахстан = Молдова

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 2. 3 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2752 Неутрално

  Навремето и Ходорковски спомена след ареста си, че руските власти ще си имат работа с Ротшилд, понеже стояли зад (уж )неговата компания Юкос.Неотдавнашното решение на арбитража в Холандия Русия да изплати 25 млрд обезщетние за Юкос, показват , че с някои... инвеститори с традиции трябва много да се внимава.

 3. 4 Профил на _j.
  _j.
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ами Русия направиха Порошенко от мултимилиардер-милионер.Но понеже той не е никакъв Порошеко,а Валцман нормално е Ротшилд да го вади от блатото.

 4. 5 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  До коментар [#3] от "тулса":

  Преди да го бастисат Ходорковски си прехвърли юкосовите акции в/у Натан Ротшилд.
  Споменатите от теб $25млрд. са слаба ракия <- арбиражът отсъди доста по-висока....

 5. 6 Профил на Norie
  Norie
  Рейтинг: 434 Неутрално

  И откъде парите? Добре дошли в ЕВРАзия

 6. 7 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  До коментар [#2] от "Beyond":

  Орлите в герба са символът на гр.Франфурт/Майн.
  Червеният щит е самият "Рот Шилд".
  Стрелите = да задружие в семейството (нещо като бащата на хан Аспарух... не може да се счупат в сноп)

  Интересното на този семеен герб е факта как Ротшилд са се страмяли към европейски дизайн. Както са си купили от Австрия благороднически титли "фрайхер".
  На еврейското гробище във Франкфурт може да им видиш разкошните гробове, които са в християнски стил, имената на на латиснки, а отстрани има надписи на ивирит.

 7. 8 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ХА, ха...на всеки сега би трябвало да е станало ясно, кой управлява в Украйна. Бандера ако знаеше, щеше да се обърне в гроба си.

 8. 9 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2752 Неутрално

  До коментар [#5] от "Ф.Нинов":
  Парите все в... родата остават.Някои люде изгодно за сeбе си следват съветите на Кубрат, макар че по- скоро той ги е "изплагиатствал" от тях.

 9. 10 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  До коментар [#9] от "тулса":

  Ето гробовете на втора генерация Ротшилд.
  Майката от която е тръгнала династията до живяла 95 г. И е родила 19 деца, от които 10 са оживяли, 5 от тях момчета = шефовете на банковите клонове във Франкфурт, Париж, Виена, Лондон и Неапол (тогава е бил десет пъти по-голям от Рим)

  http://www.juedische-pflegegeschichte.de/_media/1249890114524180.jpeg

  http://www.knerger.de/assets/images/autogen/a_rothschild_mayer_amschel3_gb.jpg

 10. 11 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2752 Неутрално

  До коментар [#10] от "Ф.Нинов":Брей, направо са като на някои особи от кралски произход. За английския клон на фамилията бях чел, че рязко повишили влиянието си и богатството си ,когато осведомителите на главата му първи успели да донесат в Лондон новината за разгрома на Наполеон при Ватерло.И тогава имформираността и връзките са били важни.

 11. 12 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2752 Любопитно

  [quote#4:"_j."]Ами Русия направиха Порошенко от мултимилиардер-милионер[/quote]Баш пък ..Русия.Може би имаш предвид руския пазар за сладките му?

 12. 13 Профил на beg08570935
  beg08570935
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Започнаха да се наместват работите. Жалко за Украйна!

 13. 14 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3792 Неутрално

  Състоянието на Порошенко се оценява на около $ 1.3 млрд.
  Освен "сладкия" холдинг, Порошенко владее напълно или частично предприятия във финансовия и промишлен сектор.
  Медийният бизнес на Порошенко включва украинския 5-и канал, телекомпанията ТРТ и няколко радиостанции.


  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 14. 15 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  До коментар [#11] от "тулса":

  Ами това е първата интернационална банка, която е направила големите пачки в началото на 19-ти век имайки най-добрата мрежа за информация (куриери, кораби), но с навлизането на телеграфа отпада това конкурентно предимство за географски арбитраж. Френската революция също ги бастисва, така че към края на 19-ти век вече са били залязали.

 15. 16 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1346 Весело

  До коментар [#15] от "Ф.Нинов":

  Моля, залезли? Това сечейство управлява света от доста време насам. Като за начало нека спомена че почти всички централни банки по света дефакто са техни.

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 16. 17 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3548 Неутрално

  Важното е кой ще му носи цигари в затвора.

 17. 18 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  До коментар [#16] от "zuk_trombon":

  Така смятат конспираторите, но в действителност в момента цялото им състояние не е повече от $10млрд.
  Иначе през 1820 г. достигат своя максимум ставайки само за 10г. най-богатите в света, но после са залязали. Накрая дори си даряват дворците в Англия и Франция на държавата, заради високите разходи за поддръжка.
  А когато са строени са били хайтек - с подово отопление и топла течаща вода като днес.
  Юго и Балзак са ги бичували в произведенията си <- извор за днешните конспиратори.
  Ротшилд са пропуснали много неща като:
  - възхода на Ню Йорк и САЩ (а те са заложили на Лондон и най-вече Париж)
  - възхода на нефта и автомобила
  - да не говорим за нови неща като електроника, телекоми, софтуер, социални мрежи, в който в момента мноооого силно свири музиката. Там дори един Алишер Усманов е по-добре представен
  Знам, сега ще кажете, че Ротшилд дърпат невидими конци и всъщност притежават стотици трилиони долари (според конспираторите), но това са тотални глупости.

 18. 19 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2640 Неутрално

  До коментар [#16] от "zuk_trombon":

  Значи в днешно време типично е богатите семейства да консолидират благосъстоянието си в холдинг (фемили офис), който притежава акциите на отделните компании и получава дивидентите, а хората да притежават акции от холдинга.
  Много често самият холдинг е също нотиран на борсата и достъпен за широката публика. Най-известите са Exor S.P.До коментар [#16] от "zuk_trombon":

  Значи в днешно време типично е богатите семейства да консолидират благосъстоянието си в холдинг (фемили офис), който притежава акциите на отделните компании и получава дивидентите, а хората да притежават акции от холдинга.
  Много често самият холдинг е също нотиран на борсата и достъпен за широката публика. Най-известите са Exor S.P.A.на фамилията Аниели (Италия),както Ivestor A.B на фамилията Валенберг (Швеция).
  При. Ротшилд е същата работа - техният холдинг е http://www.paris-orleans.com/en-gb/home.html
  Който е нотиран на борсата с борсова капитализация в момента от €1.3млрд., в който членовете на семейството държат 60% от акциите.

  Иначе силата им е била преди двеста години, когато са финансирали почти всички владетели в Европа, както и изграждането на първите железници.
  Големият мисловен проблем на великите конспиратори е твърдението, че щом някой е бил богат в миналото, значи обезателно неговите наследници ще бъдата още по-богати сега и че благосъстояние не може да се губи, а само да расте.
  Възниква въпрос, защо всички членове на семейство Ротшилд в първите сто години са живяли в абсолютен лукс и разкош, а във следващите сто години никой не ги знае кои са?

 19. 20 Профил на bai_petkan
  bai_petkan
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Този щом играе с Ротшийлд е ясна работата. Ротшийлд са враговете на света. Истинските, а не онези дето дават по телевизията. Вече е ясно кой стои зад преврата и бунтовете в украйна.

 20. 21 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 488 Неутрално

  brace yourself, conspiracy theories about illuminati and shapeshifters are coming

  The things you own end up owning you
 21. 22 Профил на Todor Marinov
  Todor Marinov
  Рейтинг: 381 Разстроено

  До коментар [#8] от "wallenstein":
  +++ така излезе жалко за хората , ние понеже си знаем само си мрънкамие и ни е през ...

  https://www.youtube.com/watch?v=B4J3X5arNQs
 22. 23 Профил на Irina
  Irina
  Рейтинг: 1341 Неутрално


  [quote#10:"Ф.Нинов"]Майката от която е тръгнала династията до живяла 95 г[/quote]
  Майката е направила следното изказване-,,Ако синовете ми искаха да няма войни-нямаше да има"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK