Цветан Василев използвал КТБ както хората портфейлите си, казва прокурорът по делото

Цветан Василев използвал КТБ както хората портфейлите си, казва прокурорът по делото

© Надежда Чипева, КапиталМажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев е използвал банката както хората портфейлите си, коментира пред "Труд" Иван Гешев, прокурор по казуса с банката.


"Аз имам опит като оперативен работник, следовател и прокурор, виждал съм много, но съм ужасен от мащабите на това, което се е случвало в банката", допълва Гешев.


Той не приема тезата, че прокуратурата се е провалила по случая след като наскоро бяха освободени и последните задържани в разследването, защото наказателното производство се преценявало по крайния резултат.
От думите му се разбира, че той и екипът му ще протестират пред Софийския апелативен съд определението на по-долната инстанция - Софийски градски съд (СГС), с което беше обявено, че изчезналите от банката 206 млн. лв. не са откраднати от Цветан Василев, а са взети назаем от неговата фирма "Бромак".


Според прокурора съдия Христинка Колева от СГС неправилно е изтълкувала доказателствата.


Колева отхвърли съдебно-счетоводната експертиза, на чието основание прокуратурата смяташе, че задържаните под стража са извършили престъпление.


Гешев казва, че досега е установено, че малка част от изчезналите 206 млн. лв. са били употребени в политическия проект на Бареков, а за останалите се проверява къде са.


По-нататък в процеса ще се чуе и за отпусканите кредити и връзката им с разпитваните до момента служители на банката, посочва Гешев като казва, че мерките за неотклонение доскоро за главната счетоводителка и заместничката й са били обвързани единствено с липсата на милионите, за които първоначално беше казано, че са изнесени в чували.


В хода на разследването стана известно, че в банката са намерени документи, на които са били залепени бележки с указания за укриване. Част от бележките, по думите на Гешев, гласяли: Да се крият от одиторите", да не се дават на орките" (което вероятно е препоръка по адрес на разследващите), "Да не се дава да проследят паричните потоци".


Прокурорът посочва, че комуникацията с БНБ по случая е трудна, макар че се предоставят поисканите от разследващите данни. "За мен е странно как в БНБ 20 дни са имали твърдението на главния касиер на КТБ, че са изнесени милиони в чували, а не са могли да установят, че това не е станало по този начин. ние го установихме само за три дни", посочва Гешев.


Той подчертава, че пряка връзка между функционирането на КТБ и работата на разследващите няма, защото "съдбата на банката е в ръцете на БНБ".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  Прокуратурата продължава да се излага.Чували с надписи, чували с пари? Явно имат афинитет към чувалите.

 2. 2 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Не е луд който яде зелника ,а който му е разрешил.

 3. 3 Профил на Знам и Мога
  Знам и Мога
  Рейтинг: 740 Неутрално

  "Колко мъка има по този свят, Боже!"

 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3442 Неутрално

  "Аз имам опит като оперативен работник, следовател и прокурор, виждал съм много, но съм ужасен от мащабите на това, което се е случвало в банката", допълва Гешев.Ние пък дето сме без опит сме ужасени от това което се случва в прокуратурницата и държавния банкомат БНБ.

 5. 5 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2389 Неутрално

  "Гешев казва, че досега е установено, че малка част от изчезналите 206 млн. лв. са били употребени в политическия проект на Бареков, а за останалите се проверява къде са."

  Малка част?! А бе, другари прокурори, що не се скриете някъде... поне да не се излагате толкова. Следствието тече, арестуват се касиерки, щото давали парите за изнасяне в чували (описвайки купюрите и вида на валутата), Василев дава обширни изявления, че работи за спасяването на банката от неизвестно място някъде по света, Искров вика "дръжте крадеца", хората си треперят за стотинките в тази банка, а прокурорчетата дават интервюта, с които показват каква "голяма работа" са! Няма такава държава!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 6. 6 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "Той подчертава, че пряка връзка между функционирането на КТБ и работата на разследващите няма, защото "съдбата на банката е в ръцете на БНБ"."

  Този нормален ли е? Коя банка би могла да функционира нормално, ако такива като него са плъзнали из нея и ръсят подобни тъпизми.

 7. 7 Профил на stefan111
  stefan111
  Рейтинг: 322 Неутрално

  За ситуацията с КТБ са виновни както Цв. Василев, така и БНБ и КФН.

 8. 8 Профил на cocoi
  cocoi
  Рейтинг: 204 Неутрално

  Най-нормално е като слуша човек обясненията от прокуратурта да ги нарече идиоти, но всъщност те се излагат с тези идиотски обяснения защото така им е наредено.Което обаче не изключва все пак възможността да са си идиоти.

 9. 9 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#1:"Един телефонист в окопа"]Прокуратурата продължава да се излага[/quote]
  НЕ е спирала да се излага. За съжаление не остана държавна институция в която да има някакво доверие. Разграден двор, корупция и мъка.

 10. 10 Профил на Thomas More
  Thomas More
  Рейтинг: 374 Неутрално
 11. 11 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1288 Любопитно

  изводите са !!
  съдът "неправилно е изтълкувала доказателствата".
  прокуратурата "съдебно-счетоводната експертиза, на чието основание прокуратурата смяташе, че задържаните под стража са извършили престъпление"
  парите-"употребени в политическия проект на Бареков, а за останалите се проверява къде са"
  БНБ-"комуникацията с БНБ по случая е трудна"

  ИзВОди

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 12. 12 Профил на БамБам
  БамБам
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Общо взето Пеевски преметна Ц. Василев, а

  Василев, Пеевски и Бюреков преметнаха цяла България.

 13. 13 Профил на Daria
  Daria
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Ми интересно каква е ролята на БНБ ако нсаитина КТБ е управлявана така зле??? Тогава каква е гаранцията че кяото и да е банка у нас няма да фалира при положение, че надзора от страна на БНБ не струва пукната стотинка.

 14. 14 Профил на mobiman
  mobiman
  Рейтинг: 531 Неутрално

  За коя прокуратура говорим?
  Онази която наскоро привика журналисти на Капитал да дават обяснение?

 15. 15 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Гешев, и ние сме ужасени от мащабите на заговора в който участва Цацаратурата, за сриването и ограбването на КТБ. И един съвет - ти в портфейла на Василев не гледай, ами кажи твоя портфейл кой го пълни???

 16. 16 Профил на burov
  burov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Някой да знае къде е офисът на прокуратурата, където се приемат поръчките? Има ли официални тарифи или кой колко даде?

 17. 17 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Няма такава държава - гнусни заговорници, които потъпкват писани и неписани закони, са овластени да упражняват надзор над законността и спазването на законите в страната ни! Струва ми се, че вярата ни в истинската демокрация ще се върне тогава, когато подобните на Гешев и Цацаров бъдат осъдени да лежат килия до килия с един гуверньор, една корпулентна фигура /двойна килия, че да се побере/ и покрил се в сараите хидролог...

 18. 18 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Гешев, що не млъкнеш, ами ходиш от медия в медия да даваш интервюта? Само вредиш. Ако случайно е останал някой заблуден, дето да не вярва, че цацаратурата изпълнява поръчката на корпорация Пеевски/ДПС за фалиране на КТБ, след това интервю вече разпръснахте всякакви съмнения...

 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  Цялата вина е на БНБ.Защо тях никой не ги съди.И защо Искров не си е подал още оставката.

 20. 20 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Поведението на този кариерен полицай е неуважително към Българския съд и неговите решения. Като собственик Василев има права, които неса известни на този, предполагам соц. кадър, когато всичко беше държавно. Неможе един прокурор да бъде така безпардонен към преценките на съда, особено след като виждаме провала на прокурорските абсурдни твърдения в унисон с тези на Пеевски, БНБ и цялата недобронамерена компания извършила атаката срещу банката. И тези зявления се приемат, като продължение на кампанията срещу банката. То не бяха лъжи, клевети, кражби, присвоявания, липси, обвинения и всички отхвърлени категорично от фактите съдилищата. Тези хора действат с всички сили под мотото "подържай огънят тлеещ, защото кукловодите им неса се отказали" от предизвикване на финансово икономическият хаос в държавата.

 21. 21 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 479 Любопитно

  А кога, казвате, прокурорът по казуса " Хр.Бисеров", ще даде интервю?

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 22. 22 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Изглежда за да станеш прокурор се иска да си контингент на някой психодиспансер! Че кой бе, другари прокурори, от н.н. "бизнесмени" не си ползва парите на фирмата като собствени?! Без да е платил заплати, осигуровки, данъци и др.?! Нали затова са контролните органи и това сборище от малоумници-прокуратурата! Ама вие си траете и коментирате, като селска клюкарка, предимно недоказани неща! Между другото да ви попитам: Какво стана с Бисеров? Май чакате от партньорските служби да забравят за него?! А?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 23. 23 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 479 Неутрално

  А за другите гнили ябълки нещо?!? Или там не същото, те се ползват като портмоне, а не като портфейл!!!

 24. 24 Профил на Thomas More
  Thomas More
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Ефективна прокоратура и съд Това са основите на една държава върху които се надгражда всичко останало за да се развива и просперира едно демократично общество Сажалявам но не и в България

 25. 25 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 794 Неутрално

  Изказването на прокурор Гешев е непремерено. Докато трае следствието, по-добре е прокурорите да работят мълчаливо.

  Затвърждава се мнението, че Василев е раздавал на фирмите си кредити под сънливия поглед на БНБ. Поведението на надзора е същественият проблем, не толкова бърборенето на прокурора.

 26. 26 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3823 Неутрално

  Само Василев ли е е използвал потфейла ?!
  Прокуратурата се проваля грандиозно за пореден път и вече дори не е смешно. Тези прехвалени оперативни работници са неспособни да ме разсмеят вече дори!

  klimentm
 27. 27 Профил на vigilo_confido
  vigilo_confido
  Рейтинг: 410 Любопитно

  Как може прокурор да се изказва така докато делото още тече? Абе останал ли е един професионалист в тази държава?!

 28. 28 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Гневно

  Според прокурора съдия Христинка Колева от СГС неправилно е изтълкувала доказателствата.

  Колева отхвърли съдебно-счетоводната експертиза, на чието основание прокуратурата смяташе, че задържаните под стража са извършили престъпление.
  ==================
  Тоя верно е милиционер и като такъв трябва да бъде изритан от Прокуратурата щом не знае кой има право в съдебна зала да тълкува закона и да осъжда или оправдава незаслужено обвинени.
  В следващото заседание Съда да му наложи санкция за неуважение към съдебната власт и уронване на престижа и и да го лиши от правото да упражнява професията поне за 5 години.
  Цацаров ОСТАВКА само заради това, че не си го уволнил този милициоонер на минутата !
  КОЙ ЩЕ ПЛАЩА ОБЕЗЩЕТЕНИЕТО КОЕТО ЗАРАДИ ТАКИВА '' ПРОКУРОРИ '' НИ ОСЪЖДАТ В СТРАСБУРГ ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 29. 29 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Портфейл ама с чужди пари пълен
  И сега като трябва да се връща -зор

  Все по-хубаво става :)
 30. 30 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  "...да не се дават на орките"

  Мамма миа, да наречеш разследващите орки...

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 31. 31 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1957 Весело

  Не че оправдавам прокуратурата ама що ми се струва че тук има доста такива дето искат да изкарат мустака чист като момина сълза а пък банката му най-несправедливо обвинената? Айде стига знаем много добре кой подкукоросва това. Един лаборант на който ще му изгърмят част от милионите ( много малка
  Част)

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 32. 32 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Цветан Василев използвал КТБ както хората портфейлите си, казва прокурорът по делото
  ___________________
  В същия ред на мисли е интересно да се определи как Пеевски използва прокурорите? Може би като носни кърпички за еднократна употреба???...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 33. 33 Профил на swinging_pigs
  swinging_pigs
  Рейтинг: 389 Весело

  За Одиторите не знам...но орките са много мили създания....

 34. 34 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 784 Неутрално

  До коментар [#27] от "vigilo_confido":

  Прокурорите, "говорят" чрез своите актове а не на пресконференции пред медиите/същото се отнася и за съдиите/. А тези актове подлежат на съдебен контрол. Крайно време е ЗСВ/закон за съдебната власт/ императивно да забрани медийните изяви на магистрати/съдии, прокурори и следователи/ по неприключили окончателно производства.

 35. 35 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 405 Неутрално

  абсолютно поръчково изказване
  на прокурор. това е активно
  мероприятие на пеевски. никъде
  в изявлението не се споменава
  и дума за дпс за пеевски за доган
  за други. дпс ченгетата само това
  могат-да правят активни мероприятия,
  да подслушват, изобщо да използват
  ресурса на мвр за мафиотските си цели.

 36. 36 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1546 Неутрално

  " коментира пред "Труд" Иван Гешев, прокурор по казуса с банката"

  Прокуратурата не трябва ли да демонстрира малко повече професионализъм и да не прави купешки изказвания наедро по отношение на текущи разследвания?!
  Това, че Гешев бил такъв и онакъв и не бил виждал определени неща не значи, че са незаконни! Работа на Гешев е да го докаже в съда, а дотогава Цветан Василев и компания са невинни!

 37. 37 Профил на murttle
  murttle
  Рейтинг: 940 Любопитно

  Не зная защо си спомних за един прокурор, дето пльосна на пода един бивш министър и публично му заяви, че си бил доказан престъпник. Ама тоя бивш министър май така и не влезе в затвора.

 38. 38 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Наречи го "прокурор", и не го обиждай повече

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 39. 39 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1316 Весело

  [quote#31:"zuk_trombon"]Не че оправдавам прокуратурата ама що ми се струва че тук има доста такива дето искат да изкарат мустака чист като момина сълза а пък банката му най-несправедливо обвинената? [/quote]

  Е по надолу в пост 36 е написал човека :

  [quote#36:"mishokov"]Работа на Гешев е да го докаже в съда, а дотогава Цветан Василев и компания са невинни![/quote]

  а не след това ние да плащаме обезщетенията и от кога Прокурора определя кое да приеме съда и кое да отхвърли ?
  Като са направили нескопосана съдебно счетоводна експертиза какво кой виновен гусин Прокурор Съдията ли ?

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 40. 40 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 869 Неутрално

  на този гешев, нямали най после някои да му потърси отговорност? ако има извършени престъпления да ходи в съда а не да се разкарва по медите и да говори глупости. явно му плащат да говори тези неща и въобще в нашата прокуратура са се събрали само бандити май.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на puhcho7
  puhcho7
  Рейтинг: 531 Неутрално
  [quote#37:"murttle"]Не зная защо си спомних за един прокурор, дето пльосна на пода един бивш министър и публично му заяви, че си бил доказан престъпник. Ама тоя бивш министър май така и не влезе в затвора. [/quote]
  ...не само че не влезе в затвора, ами мисля че осъди държавата за полицейски произвол...

 43. 43 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  как може български прокурор да е толкова зле с правната материя , как бихте доказали кражба бе , много се излагате , много .

 44. 44 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#40] от "ck2013":аз съм потресен , как може да дава квалификации за кражба , тоя прукорор ли е или някъв взет от улицата лаик , господин прокурор съда определя какво е станало , преди да има присъди не можете да си позволявате да говорите по медиите глупости

 45. 45 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 375 Неутрално

  Прокуратурата, вместо да ни говори с метафори, да бъде по-конкретна и да каже кой е позволил източването на банката и защо оставиха Василев да си тръгне по живо по здраво, вместо да го арестуват.

 46. 46 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  До коментар [#5] от "непукистка":

  ами кога прокуратурата ще прибере др Бареков , който също е бил финансиран от тези пари , ако някой мене ми даде крадени пари и ме финансира за нещо си ,още по малко за политически проект ,ще ме приберат или няма да ме приберат на топло .

 47. 47 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Прокуратурата спря делата срещу Борисов, а той в замяна няма да бутне човека на Пеевски в БНБ.
  Чиста работа. Масрафа остава за сметка на редовия данъкоплатец.

 48. 48 Профил на ventsy
  ventsy
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "...защото наказателното производство се преценявало по крайния резултат."

  Ако погледнем този показател за последните 10-тина години, трябва половината прокуратура да бъде уволнена за некадърност, а другата половина направо да бъде изпратена в затвора.

  Между другото, г-н Гешев смята ли да повдигне обвинение на Искров?

 49. 49 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  тая прокуратура щеше да работи по-добре, ако просто си беше наела прокурорите от Уикенд и Шок. то бива некадърност и тъпанарщина, ама това минава всякакви граници.

  и съм още по-бесен, че аз им плащам заплатите на тия тотални некадърници. вместо да ринат тор на село, те и дансаджиите си стоят в аклиматиризираните помещения и си клатят... флашките...

  РЕФОРМИ !
 50. 50 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Както са му разрешили или поощрили.

 51. 51 Профил на Adam
  Adam
  Рейтинг: 217 Неутрално

  леле, ама откъде толкова тролове тук на ЦВ..? Да не част от парите, за които говори прокурорът да са за тях.. наистина трябва да се провери, защото на служителите в КТБ им е ограничен Интернет (според доклада от квесторите) а тук има работна ръка.. Според мен, каквото и да се говори за проверката на прокуратурата, тя трябва да провери и най-вече да разбере движението на паричните потоци и финансирането на разни политически създания или проекти. Това е най-важно за обществото, а не коя касиерка какво е подписала, и дали е в ареста- това не е потребно никому.

 52. 52 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1072 Любопитно

  "....Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев е използвал банката както хората портфейлите си, коментира пред "Труд" Иван Гешев, прокурор по казуса с банката...."

  Каква работа има тоя човечец в банка, от която бъкел не разбира? Досега прокуратурата вадеше ВЕРеСИЯ след ВЕРеСИЯ и накрая се отказа от обвиненията срещу десетина души. Остана главният враг Цветан Василев. Който е "източил" банката, колкото и беше "убил" Мамин Бебчо. И понеже квестори и одитори за сетен път показват, че БАНКАТА НЕ Е ИЗТОЧВАНА, трети месец на прокурорски и БЦБ терор не води до желаните резултати КТБ да фалира, но дори и сега капиталовата адекватност е далече над норматива за европейските банки. И СЕГА КО ПРАЙМ?
  БАВЕНЕ му е майката. Ще падне банката, няма как да не падне, след като вече е в лапите на корифеи като Искрата. Дерзайте маладцы. Няма кой да ви търси сметка за газенето на закона. След като България бъде осъдена от потърпевшите субекти и плати над 1 милиард обезщетения и пропуснати ползи само на акционерите, все едно, изпълнителите на поръчката няма кой да ги закача. Чака ги повишение. Но само ако се стигне до крайната цел - Картаген да бъде изгорен...

 53. 53 Профил на VL
  VL
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Поредната манипулация на прокурори, замесени в "аферата Пеевски"...

  “It is easier to fool people than it is to convince them they have been fooled.” – Mark Twain
 54. 54 Профил на VL
  VL
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Да не забравяме, че Гешев е този, който постанови да се спре разследването за заплахите идващи от Пеевски...

  “It is easier to fool people than it is to convince them they have been fooled.” – Mark Twain
 55. 55 Профил на petrova835
  petrova835
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Гешев, Гешев, като герои от анимационен филм сте. Чували с пари, касиерки - заплаха за националната сигурност. И страх. Прокуратурата се страхува, че "изпусна" поръчката. И отново прави изявления - трагикомични по своя характер. Стройте се пред Пеевски, пък наведете глави и се самосезирайте - напишете по 100 пъти "Ние сме пълни некадърници и не успяхме, шефе".

 56. 56 Профил на petrova835
  petrova835
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#41] от "lonely_ninja":"Аве Дневник" - да не сте на заплата при Прокопиев? Аве цезарю!

 57. 58 Профил на petrova835
  petrova835
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Изявлевнията на прокуратурата миришат силно на изявленията на Искров и компания. На какво?

 58. 59 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#41] от "lonely_ninja":Два пъти се броиха. 65 % реформатори , 26 % гербери. Оставаме аз и ти и още два-трима дето мислят ,че медиите служат за обмен на информация. Писаха ,че всеки олигарх си е заплюл медии и поддържа шайка щатни коментатори с пропорция десет положителни за един негативен коментар.

 59. 60 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#46] от "tur671":В една свестна държава Баречето трябваше да го потърсят още по времето на евроизборите. Тогава обикаляше цяла България с цялата си листа кандидати , плюс ансамбъла на Нешка Робева - танцьори , техници ,музиканти.

 60. 61 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  До коментар [#56] от "petrova835":Превърти страницата до долу. Чети последния ред.

 61. 62 Профил на petrova835
  petrova835
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Прокурорът по делото в момента е на изпитателен срок, след като беше наказан за непослушание в Перник. Сега ще папка и слушка. И ще прави нелепи включвания. За да му повярват отново и да го върнат в системата. Само така ще заслужи пенсийката си.

 62. 63 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  До коментар [#12] от "БамБам":
  Това не е да сефте.
  Преди време един брокер, Тренев май се казваше, и Чорни щипнаха 5-6 милиона долара от нашенските ченгета дето се бараха банкери.
  Сега някъв набеден "банкер" извъртя абсолютно същия номер, но пораженията са ограничени поради наличието на чужди банки в страната. Ако ги нямаше българите целокупно щяха да настъпят мотиката.

 63. 64 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Със сигурност , такива бележки могат да се открият от одитори във всяка банка, или не банкова финансова институция! Със сигурност, практиката за такова кредитиране съществува във всяка такава! Но, със сигурност, Цв. Василев не е основният виновник за състоянието на КТБ, въпреки, че и той има вина. Да напомня, че проектът "Бареков" не е само на Василев? А е най-скъпият в последно време! Сега, Василев, Пеевски и Бареков са орел, рак и щука! За сметка на КТБ, на ТВ-7, вече и на Виваком... Основните, които генерираха и подхранваха финансовата сила на Бареков. Добре! А кой и защо реши, че има нужда от нова партия? Не са Василев и Пеевски! Отиваме към ДПС, към Турция, към Русия... Когато става дума за стабилни играчи в БГ пространството, през които да минават интересите на тия две страни, де действат заедно. После се явяват различията. В този случай - преждевременно! Играчите се разделят и се получава тотален разлом, който обезсмисля проекта и постигнатите резултати! На пръв поглед. Като се замислим за действията на БНБ и на политиците, замесени пряко и косвено в този проблем, оказва се, че правят и невъзможното, похарченото за този политически проект да се плати от народа и от крупните инвеститори на КТБ. Уж съсипаният проект се разделя на съставните си части. ББЦ има свои евро депутати. Т.е, Русия и Турция, които не са членове на ЕС, имат там свое представителство. Със сигурност ще имат и солидно такова в БГ Парламента! Василев и Пеевски са бити карти, но все още са достатъчно силни, за да си запазят стандарта. Както е видно, Пеевски продължава да е в обръщение! Сигурен знак за отношението на Русия и Турция към видните си хора. С времето, те двамата ще станат отново фактори, макар и не политически. Дали КТБ ще бъде спасена, или не, не е толкова важно в този контекст. Важно е за вложителите. Ако не е тази банка, те ще впият пипалата си в друга. Схемата работи. Те ще продължат да си преследват политическите цели за чужда сметка успешно. Защо ли? Защото има много дим около ситуацията, има доказано успешна схема и много цели за постигане! Те,обаче, не са целите на България и българите! Българите, в смисъл - народа! Всички БГ граждани! Самите те не си дават сметка и се занимават с "филство" и фобство"!

  goblenka
 64. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 66 Профил на denist
  denist
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Поне знаят за "Властелина на пръстените". Има ли кой да свърши работата на прокурора. Ужасен бил. Всички са ужасени, но един прокурор не може да говори по този начин. Трябва да всява респект и спокойствие!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK