БНБ отлага отново решението за съдбата на КТБ, банка "Виктория" ще се оздравява (допълнена)

Подуправителят на БНБ Иван Искров

© Анелия Николова

Подуправителят на БНБ Иван ИскровБНБ отново отложи срока, в който да се вземе решение за съдбата на КТБ. Очаквано Управителният съвет е взел решение за удължаване на срока, в който двете банки в групата ще останат под специален надзор и затворени за клиентите си. В допълнение от централната банка определят периода 1-20 ноември за време, в което да се реши съдбата на КТБ. За дъщерната й Търговска банка "Виктория" пък се предлага да бъде оздравена.


Междувременно се разбра, че мажоритарният собственик Цветан Василев се е предал на властите в Белград.


В съобщение до медиите от БНБ посочват, че надзорът над двете банки - КТБ и Търговска банка "Виктория" се удължава с два месеца. Това означава, че КТБ остава затворена до 20 ноември, а "Виктория" - до 22 ноември.
"Към настоящия момент продължават да са налице условията, довели до поставяне на КТБ АД под специален надзор. Банката продължава да изпитва остър недостиг на ликвидност за изпълнение на задълженията си към депозантите и други кредитори, които са в размер общо на 6 227 521 хил. лв. към септември 2014 г., а за ТБ "Виктория" ЕАД възлизат на 285 786 хил. лв.", се посочва в съобщението.


Какво следва


В периода от 28 октомври до 20 ноември БНБ е определила, че ще бъде предоставена възможност на акционерите и други потенциални инвеститори, заявили желание за преструктуриране на КТБ да отправят предложение, съдържащо конкретни финансови и правни ангажименти за предоставяне на капитал и ликвидност.


"Това ще стане на база резултата от оценката за състоянието на КТБ АД и докладваното съотношение за капиталова адекватност", допълват от централната банка.


Наскоро стана известно, че на поканата на БНБ към двата големи акционера "Бромак" на Цветан Василев и Оманския суверенен фонд, има отговор само от втория. От негово име базираният във Виена фонд EPIC предложил план, за който е поискано да не бъде публично оповестяван и е с участието на държавата.


Въпреки твърденията на няколко експерти, сред които и бившият шеф на надзора в БНБ Емилия Миланова, че не е нужно чак толкова време за оценка на финансовото състояние на КТБ, от централната банка отново посочват, че преди да се направи ясна оценка на качеството на активите и капиталовата адекватност на КТБ АД, не е възможно да бъдат взети икономически обосновани и правно обвързващи решения за бъдещето на банката.


От там припомнят, че на трите одитора "Ърнст и Янг Одит" ООД, "Делойт одит" ООД и "Афа" ООД е даден срок до 20 октомври да внесат в БНБ цялостна оценка за активите на КТБ, а до края на октомври - отчет за капиталовата й адекватност.


Наскоро на среща при главния прокурор по проблемите на КТБ стана известно, че БНБ е поела ангажимент на 21 септември да представи доклад за състоянието на поставената под надзор институцията. Това беше съобщено от участници в срещата при Сотир Цацаров, но по-късно - опровергано от БНБ. Сега от там посочват, че одиторите са създали добра организация на работа, но тя е толкова сложна и обемиста, че оценката ще продължи до 20 октомври, както предварително е било уточнено.


Банка "Виктория" ще бъде оздравявана, евентуално


От съобщението на БНБ се разбира още, че дъщерната на КТБ Търговска банка "Виктория" в момента не може да отвори заради липса на ликвидност, която да отговаря на законовите изисквания. От една страна заради това, че КТБ е поставена под специален надзор, тя не може да й отпусне средства, от друга това я лишава от възможността да получи подкрепа и от БНБ. Това е така, защото за да може да поиска ликвидна подкрепа от централната банка финансовата институция трябва да отговаря на изискванията на Наредба 6, в която са записани критериите за наличие на ликвидни активи.


"Независимо от факта, че оценката на активите и надзорните отчети на ТБ "Виктория" ЕАД показват, че към този момент банката посреща регулаторните изисквания за капиталова адекватност, банката не може да получи държавна помощ, тъй като при разрешаването на такава помощ от Генерална дирекция "Конкурентоспособност" на Европейската комисия (ЕК) ТБ "Виктория" ЕАД, трябва да се разглежда като част от групата на КТБ и изискванията за държавна помощ трябва да са изпълнени от групата като цяло", подчертават от централната банка.


В допълнение заради неяснотата в момента около капиталовата адекватност на КТБ АД не може да се докаже пред Еврокомисията, че групата КТБ има достатъчно ниво на капиталова адекватност за кандидатстване за държавна помощ.


Към момента единственият източник за осигуряване на ликвидност на ТБ "Виктория" ЕАД е продажба на неликвидни активи – портфейл от кредити, смятат в БНБ и затова са препоръчали на квесторите да вземат мерки по оздравяването на банката.


Тези мерки включват: продажба на обособени части от кредитния портфейл след обявяването на търг, осигуряване на самостоятелност на информационната и счетоводната система на банката, намаляване на административните разходи.


Указанията, дадени на квесторите, са да отправят покана за участие в тръжната процедура до 23 септември, а до 20 октомври да внесат в БНБ доклад за получените оферти с информация дали най-високата предложена цена покрива всички задължения на "Виктория" от кредитори и депозанти и в какъв срок.


Възможният изход за цялата група


Заради заявения интерес от страна на EPIC към КТБ от централната банка допускат възможност изобщо да не се стигне до продажба на активи от "Виктория", тъй като интересът на фонда, както е представен в писмо, може да засяга и дъщерната институция. По този начин може да бъде намерено цялостно решение, посочват от БНБ.


Така те мотивират и удължаването на надзора над "Виктория" и "синхронизирането" му с този над КТБ.


Междувременно БНБ оповести доклада на квесторите за оценка на банката към 1 септември. От него се вижда, че са установени много нарушения при обезпеченията на кредити, отпускани от банката.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (57)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ѩзыкъ блъгарьскъ
  ѩзыкъ блъгарьскъ
  Рейтинг: 931 Любопитно

  Добре, де не може вечно да се отлага. Какво ще кажете след 2 месеца?!

 2. 2 Профил на mihomen
  mihomen
  Рейтинг: 1018 Неутрално

  Беше ясно, че ще се взема решение след изборите!

 3. 3 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1149 Весело

  хммм,тъкмо са взели едно решение и Цв Василев се появи.
  Сега ще трябва да се мисли друго.
  Важното е,че няма да посмее никой да разпродава.

  пп
  А прехвалените одитни дружества такъв рейтинг си набиха,че надали някой ще им повери фирмата си.Тотална мудност.

 4. 4 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1050 Неутрално

  Комунягите трябва да платят И за тази кражба И за тази простотия...

  Няма шики-мики.
 5. 5 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 779 Неутрално

  БНБ тотално, ама тотално се дъни и издънва все повече със всяка следваща стъпка.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 6. 6 Профил на just
  just
  Рейтинг: 769 Неутрално

  Особенният надзор се првърна в................. ПОЗОР

 7. 7 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2730 Любопитно

  Кризата в КТБ съвпадна с решението да не се строи Южен паток...

 8. 8 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 558 Неутрално

  нормална реакция..

  вчера имаше интервю с Красимир Стойчев
  ............
  fakti.bg/biznes/113273-krasimir-stoichev-lakomi-milioneri-shte-se-nauchat-che-bezplaten-obad-nama-
  .............

  Той дава друг прочит на ситуацията

 9. 9 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#2:"mihomen"]Беше ясно, че ще се взема решение след изборите! [/quote]
  +++
  И аз така си мисля, няма начин да е преди изборите.

 10. 10 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Гневно

  [quote#1:"cor.ne.edito"]Добре, де не може вечно да се отлага. Какво ще кажете след 2 месеца?![/quote]

  Ще изменят закона и ще кажат, че ние сме си виновни и всички трябва да платим.
  ИСКРОВ ОСТАВКА ВЕДНАГА !

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 11. 11 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4110 Неутрално

  До коментар [#1] от "cor.ne.edito":
  ++++++++++++++++
  Имам чувството ,че БНБ се върти в омагьосан кръг от който няма излизане в близките няколко месеца!

 12. 12 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1149 Весело

  А Искров докога ще си дърпа сам ушите.....няма ли някой да му помогне?

 13. 13 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 558 Неутрално

  [quote#11:"bat_plamen"]Имам чувството ,че БНБ се върти в омагьосан кръг от който няма излизане в близките няколко месеца! [/quote]

  БНБ няма проблем....

  а доверчивците с широки зад**ци , те имат проблем

 14. 14 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#12] от "xmm":

  Той Искров е за дърпане на уши поне от 5-6 години. Активно...блудства с държавни пари. В БНБ-то удари портиера - ще падне и управителния съвет. Копторник....

 15. 15 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Чака се новото правителство, затова и не бързат с докладите.
  Дали обаче на 20 Октомври ще имаме вече правителство...

 16. 16 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 2012 Разстроено

  [quote#4:"Смешен, тъп и заблуден костовак "]

  Комунягите трябва да платят И за тази кражба И за тази простотия... [/quote]
  ДПС и БСП искат национално съгласие, което включва национално плащане. Ако "Боко" изтегли заем за ликвидност на КТБ, ще влезе в отбора на костоваците и така ще стане "Смешен, тъп и заблуден костовак ".

 17. 17 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  За КТБ иди-дойди...обаче да убиват една практически здрава банка заради някакви смотани 200,000 лева...че това са джобни пари за една банка, бе!!!

  Собственост на КТБ или не, Виктория е отделно юридическо лице и има собствен управител, собствени активи и собствен икономически живот.

  БНБ проявява престъпно нехайство практически съсипвайки една здрава банка.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 18. 18 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 918 Любопитно

  Към момента единственият източник за осигуряване на ликвидност на ТБ "Виктория" ЕАД е продажба на неликвидни активи – портфейл от кредити, смятат в БНБ и затова са препоръчали на квесторите да вземат мерки по оздравяването на банката.

  Това може ли по-подробно да го обясните? Ще продават кредити на други банки/частни лица? И какво ще стане с условията по старите кредити, които ще се продадат?

 19. 19 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1040 Весело

  2042 г., Искър Иванов, син на Иван Искров и председател на БНБ на четвъртата българска република, отново отложи решението за спасяване на активите на КТБ.

  п.п. към днешна дата активите са на стойност 42 деноминирани лева и дори насрочване на среща за дискутиране на това решение ще струва повече на данъкоплатците от поредното отлагане на решението за КТБ за следващата петилетка...

  РЕФОРМИ !
 20. 20 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 918 Неутрално

  Зорлем ще доведат нещата до разпродажба на безценица. В интерес на подкрепяните от партиите на статуквото (герб/дпс/бсп)

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 21. 21 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Нали квесторите вече са наясно?Искров - Вие сте не по-малко виновен от Цветан Гунев!Защо си откупихте индулгенция?

  Tony
 22. 22 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Ситуацията с КТБ е христоматиен пример за това как работят институциите в България и защо сме на това дередже-мудно,нерешително,всячески се търси начин да се избяга от отговорност..
  сигурен съм,че ще поискат отлагане с още 1 месец,до максимално възможните 6 месеца...

 23. 23 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 822 Любопитно

  [quote#0:"Статията"]"Виктория" в момента не може да отвори заради липса на ликвидност, която да отговаря на законовите изисквания. От една страна заради това, че КТБ е поставена под специален надзор, тя не може да й отпусне средства, от друга това я лишава от възможността да получи подкрепа и от БНБ. [/quote]

  Близо месец преди да бъде поставена под специален надзор КТБ придоби "Креди Агрикол" и я преименува на "Виктория". Тогава всичко беше ОК, покупката НЕ беше осъществена с държавни пари, а капиталът на КТБ отговаряше на всички регулаторни изисквания. Така ли беше, бе, кратуняци? Дядо Йоцо надзирава по-добре от вас.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 24. 24 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  Кога ще кажете на хората какво е състоянието на КТБ? Сигурно ще научим чак след изборите. Който обаче трябва да си понесе отговорността ще си я понесе рано или късно. То вече и изборите явно няма да са за дълго.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 25. 25 Профил на Santa_Claus
  Santa_Claus
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Е това вече наистина ще изнерви лакомите (вложители)...

  Powerful you have become, the dark side I sense in you.
 26. 26 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  Днес Цветан Василев е отишъл в сръбската полиция и се е предал, тази вечер по ТВ новините ще гърми яко с репортажи, коментари и т.н. Само че кредитния портфейл на банката вече не зависи от Цветан Василев, а както показва междинния доклад на одиторите доста кредити са доста зле - портфейл от 6,7 милиарда само около 900 милиона са читави. Само не разбирам защо тупат топката и с Виктория, тя за такъв кратък срок откакто е собственост на Цветанов едва ли е източена, но не бих се учудил, ако е така, знаейки че ДАНС издаде на Прасето разрешение за достъп до класифицирана информация за ниво Строго секретно за 4 (четири) дни при обичайни 94.

 27. 27 Профил на nonsense
  nonsense
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Чакаме главният виновник- БНБ, да излезе с решение по казуса КТБ ??? Страотна логика!

  shut up retard
 28. 28 Профил на Punkas
  Punkas
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Тия няма да свършат никва работа!

  Без Власт !
 29. 29 Профил на baikor
  baikor
  Рейтинг: 249 Неутрално

  Ясно е, че поставената цел - фалит на КТБ и придобиване на нейните активи от правилните олигарси - Гриша Ганчев, Прокопиев и прочие на занижени цени, ще се гони до край...
  Защо само се отлага, не разбирам?
  БНБ отново по йезуитски и целенасочено съобщават:
  "Банката продължава да изпитва остър недостиг на ликвидност за изпълнение на задълженията си към депозантите и други кредитори, които са в размер общо на 6 227 521 хил. лв..."
  Тоест целия размер на всички депозити според БНБ трябва да са налични кеш, целия размер...
  По тази логика, интересно, дали Булбанк имат ликвидни, в кеш или други бързоликвидни средства - сума от около 5 млрд лева (колкото са приблизително депозитите на физ.лица?)
  Ако се спазва та

 30. 30 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1827 Неутрално

  Таз' снимка.... треба нещо подобно с едни решетки

 31. 31 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 931 Неутрално

  тоя Искров е направо за затвора!

 32. 32 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Писна ми от конспирации. Някой да каже какво става - издържано логично и аргументирано.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 33. 33 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4720 Неутрално

  Истината е че нямат верен ход.Каквото и да сторят ще е грешно.

  klimentm
 34. 34 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  [quote#15:"theanalyser"]Чака се новото правителство, затова и не бързат с докладите.
  Дали обаче на 20 Октомври ще имаме вече правителство... [/quote]
  Може и да няма правителство, но ще има парламент, който може да бие шута на говньора на Българската Наемна Банда (АКА БНБ), барабар с пол'вината УС. А новото ръководство да отмени разпродажбата на кредитите за жълти с'тинки на "правиилните другари"! Щото вече се почват стъпки към тази разпродажба:
  [quote#0:"статията"]Към момента единственият източник за осигуряване на ликвидност на ТБ "Виктория" ЕАД е продажба на неликвидни активи – портфейл от кредити, смятат в БНБ и затова са препоръчали на квесторите да вземат мерки по оздравяването на банката.

  Тези мерки включват: продажба на обособени части от кредитния портфейл след обявяването на търг...
  ...
  ...Указанията, дадени на квесторите, са да отправят покана за участие в тръжната процедура до 23 септември, а до 20 октомври да внесат в БНБ доклад за получените оферти с информация дали най-високата предложена цена покрива всички задължения на "Виктория" от кредитори и депозанти и в какъв срок.[/quote]

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 35. 35 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2504 Неутрално

  До коментар [#33] от "klimentm":

  абсолютно правилно ,аз смятам ,че и до нова година и след това няма да отворят ,а и да отворят банката парите до 100000 на депозантите ще ги изплащат най малко 5 години ,ще променят закона и пак ще го направят

 36. 36 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  [quote#18:"johnniewalker"]Към момента единственият източник за осигуряване на ликвидност на ТБ "Виктория" ЕАД е продажба на неликвидни активи – портфейл от кредити, смятат в БНБ и затова са препоръчали на квесторите да вземат мерки по оздравяването на банката.

  Това може ли по-подробно да го обясните? Ще продават кредити на други банки/частни лица? [/quote]

  Да, точно за това става дума-кредитите (ДОРИ И ПЕРФЕКТНО обслужваните) се продават чрез търг. Демек за който даде повече. Което е законна кражба от Виктория: Защото ако например аз имам там кредит за 1 млн, мога (чрез подставено лице) да го купя за 900,000. Давам му заем 950,000 лв да купи кредита за 900,000, а той ми връща само 900,000. Двамта печелим по 50,000 лв, банката губи 100,000. Повтарям-напълно законно!!!

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 37. 37 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1063 Любопитно

  До коментар [#26] от "Uprsport":


  [quote#26:"Uprsport"]както показва междинния доклад на одиторите доста кредити са доста зле - портфейл от 6,7 милиарда само около 900 милиона са читави. [/quote]

  Би ли дал линк към този междинен доклад, моля? Щото единственто нещо което видя бял свят беше в прессъобщението на БНБ от средата на юли че поради ПРЕОЦЕНКА )на кредити с 90 млн, КТБ вместо да пъде с оперативна печалба 60-70 млн за юни, била с оперативна загуба от 20 млн.

  Ако съм пропуснал друг междинен доклад на одиторите-моля припомни ми го. С линк към публикацията на БНБ, ако може

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 38. 38 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  Искров чака и се надява коалиция БОСТАН след изборите да приеме специален закон за КТБ и актуализация на Бюджета

 39. 39 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 757 Неутрално

  [quote#17:"Боби Колев"] заради някакви смотани 200,000 лева...че това са джобни пари за една банка, бе!!! [/quote]

  И аз първоначално се подведох...но прочети отново пасажа с парите:
  "285 786 хил. лв"
  Това не са 200 хиляди лева а 286 милиона лева Вече не съвсем джобна сума, вярно че другата е съвсем умопомрачителна в рамките на БГ икономиката

 40. 40 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1487 Неутрално

  До коментар [#4] от "Смешен, тъп и заблуден костовак ":
  [quote#4:"Смешен, тъп и заблуден костовак "]Комунягите трябва да платят И за тази кражба И за тази простотия...[/quote]

  Абсолютно! Спомняме си как вожда им ни убеждаваше, че Цацаров трябва да стане главен прокурор на всяка цена, и как предложи Искров за председател на БНБ, въпреки че същият току що беше подал оставка!

 41. 41 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  До коментар [#22] от "eurogi":

  Това е една от основните причина са сме НАЙ-БЕДНАТА страна и ще бъдем така занапред. Ако продължбим да сме овце

 42. 42 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1474 Неутрално
 43. 43 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#41] от "stenli1":

  Ноо мола да не причислявати всички българе в таа "опростена" група! Обиждати на. на крачка сам да са оплача на бат Бойко:"(

 44. 44 Профил на jza49480915
  jza49480915
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Сега следва да се мисли как да се затвори устата на Банкера защотоще настане такава бъркотия на изборите и може водещите въобще да не помиришат парламента.Сигорен съм че Василев ще се разболее и ще здаде багажа скоропостижно ако се прибере в страната.Мафията управляваща страната от времето на Живков няма да допусне да има издънка.Жал ми е за човека и начина по който се опитаха да източат държавната хазна група хора обявили се за господари на България но винаги са зад кулисите и отам правят какво си искат с народа.

 45. 45 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Весело

  До коментар [#43] от "Култура ми Бойко":

  Водят ни на паша и ни стрижат редовно

 46. 46 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  До коментар [#42] от "Uprsport":

  Мерси за линка И все пак, не считам че "читави кредити" се считат само тези 900 млн, чиито получатели са представили ПЪЛНАТА финансова документация изискана от квесторите. Това че ВСИЧКИ останали кредити (на сума 5,8 млрд, според твоя коментар)" не са читави" не е много точно. Ако един кредит е обслужван перфектно, но човека просто не е дал някакъв документ, изискан от квесторите (ревизия, данъчна проверка, затруднения при получаването му от някоя институция, или просто небрежност/мудност) едва ли такъв кредит "не е читав".

  П.С. В доклада ОБЩАТА сума на кредитите (спомената в доклада) е 5,3 млрд, а не 6,7, както си написал в твоя коментар 26. Писарска грешка, предполагам

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 47. 47 Профил на Папайа с коронавирус
  Папайа с коронавирус
  Рейтинг: 1319 Весело

  [quote#36:"Мойше! Толкоз!!!"]Давам му заем 950,000 лв да купи кредита за 900,000, а той ми връща само 900,000. [/quote]
  Без обезпечение? Като мустака? Е те всички така правят затова сме на такъв хал. По-комунистически: с чужда пита-помен

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 48. 48 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Абсурт е да се мисли, че това решение и датите не са съгласувани или по точно продиктувани от " капо де тути капи". Това пролича още при учтивата размяна на писма м/у двамата. Театрото продължава и се разиграва пред очете на всички.

 49. 49 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  До коментар [#46] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Не усещаш ли, че в цялата ситуация има нещо сбъркано. Например ако ти имаш кредит, кой може да даде по-пълна информация за него - ти или банката. Да, при кредитите на корпоративни (корпулентни) клиенти е по друг начин, но да изискваш информация за един кредит от длъжника за мен не е нормално.

  [quote#46:"Мойше! Толкоз!!!"]П.С. В доклада ОБЩАТА сума на кредитите (спомената в доклада) е 5,3 млрд, а не 6,7, както си написал в твоя коментар 26. Писарска грешка, предполагам[/quote]

  Не, не е писарска грешка, 5,3 са проверените до момента.
  Продължавам да отстоявам тезата си, че КТБ е работила като пирамида - привличала е свеж ресурс срещу висока лихва и е раздавала необезпечени кредити.

 50. 50 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1063 Весело

  [quote#47:"zuk_trombon"]Без обезпечение? Като мустака? Е те всички така правят затова сме на такъв хал. По-комунистически: с чужда пита-помен [/quote]
  Тромбончо, опростих примера за такива..."умници" като теб. И ти пръв се разпърпя с "обезпечението", а после добави и антикомунярския отенък. Но ти избягна главното Ама няма да ти го обяснявам

  П.С. Ай' с'я цвъкни нещо за лЬошите евреи, и считай че си изпълнил плана за днес

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 51. 51 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1063 Неутрално

  До коментар [#49] от "Uprsport":

  П.С. Теоретично всяка банка е своего рода пирамида: Раздава печалби от чужди пари За туй в теченията на годините са регулирали банковия бизнес, къде по добре, къде по зле

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 52. 52 Профил на Папайа с коронавирус
  Папайа с коронавирус
  Рейтинг: 1319 Весело

  До коментар [#50] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Ами не го ли измислихте вие комунизма?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 53. 53 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 1063 Любопитно

  До коментар [#52] от "zuk_trombon":

  Ние?!?

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 54. 54 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1659 Неутрално

  До коментар [#36] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Това е само при положение, че никой не го купи за повече.

  А в реалния живот ако имаш 950,000 кредит рядко имаш възможност да извадиш 900,000 за да си го купиш обратно.

  Нещата не са толкова елементарни.

  Но че има мътна вода и шарани в нея - има.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 55. 55 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 660 Неутрално

  А, такаааа.... Още не са се договорили различните страни в спора! Косвените жертви от компромисите да се оправят! Ама, бая едри косвени жертви има! Цв. Василев е една от тях! Оманският фонд! Доста едри депозитари от БГ...

  goblenka
 56. 56 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Гаврата с вложителите се удължава. За два, три месеца страните се оправяти излизат от дълбоки финансови кризи, Гърция, Исландия, а ние неможем с една банка да се оправим за смях пред Европа и света.

 57. 57 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2394 Неутрално

  До коментар [#20] от "The Dark Prince Of Bankya":

  Не знам интереса на тези партии, но на кредитополучателите със сигурност
  Да не говорим, че и за допълване на защитените влогове, ще се похарчат едни обществени пари.
  Проф, Миланова няколко пъти обяснава, че най-скъпия за нас, хората (без значение дали имаме или нямаме средства в КТБ) вариант е ликвидация на банката.
  А с тези безкрайни срокове, почти не остават шансове за друго.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK