ГЕРБ и ДПС в коалиция за КТБ (допълнена)

ГЕРБ и ДПС в коалиция за КТБ (допълнена)

© Георги КожухаровГЕРБ и ДПС влязоха в първата тематична коалиция и то по въпроса за съдбата на КТБ. Това стана на заседанието на бюджетната комисия, на която бяха обсъдени мерки за излизане от кризата с финансовата институция.


Депутатите от двете партии подкрепиха първо решение, внесено от ГЕРБ, с което се променят законодателните мерки за банкова несъстоятелност. Според одобреното предложение (виж в карето), което ще влезе в пленарна зала, от една страна трябва да започне бързо изплащане на гарантираните депозити, а от друга въпреки очаквания отрицателен капитал на КТБ - БНБ ще трябва да я оздравява.


След това представителите на ГЕРБ и ДПС гласуваха и "за" проекта на депутатите Делян Пеевски и Йордан Цонев, който сроред ДПС трябва да покаже, че партията им няма нищо общо със случилото се с банката на Цветан Василев. Този законопроект не беше подкрепен от Реформаторския блок и БСП.
Реформаторите обаче гласуваха за три от предложенията на ГЕРБ в другото решение, включително точката за международна компания за финансово разследване, която да проследи всички потоци и трансфери в КТБ. Това искане имат и ДПС.


Какво одобриха депутатите


Според гласувания текст ("максимално широко" определение както го нарекоха) БНБ  ще е длъжна да вземе мерки по оздравяването на всяка банка, чиито собствен капитал е станал отрицателен. Това трябва да стане с промени в Закона за кредитните институции до 6 ноември и противоречи на настоящото законодателство. 


Мотивът на вносителите от ГЕРБ е, че така се премахва наричаният от тях "автоматизъм", при който в момента БНБ е длъжна да отнеме лиценза на банка, чиито собствен капитал е отрицателен.


Представителите на БСП в комисията предварително обявиха, че не подкрепят нито това решение, нито останалите, тъй като е станало ясно, че няма сериозен инвеститорски интерес към КТБ, обясни Румен Гечев. Икономически е несмислено да очакваме, че някой ще налива милиарди в банката при нейната ситуация или пък ще се вземат от бюджета като се има предвид състоянието му, допълни Гечев.


Още преди гласуването на текстовете управителят на БНБ Иван Искров бурно възрази срещу задължението, което депутати искат да вменят на централната банка, защото страната е в ситуация на валутен борд. Във всички страни от ЕС спасяването на банки стана с пари от бюджета, подчерта той.


Въпреки несъгласието на БСП и редакционните бележки от ДПС и Реформаторите (в комисията техни представители са Корман Исмаилов и Димитър Танев) депутатите приеха още, че в срок, който предстои да се уточни, правителството съвместно с БНБ и Комисията за финансов надзор трябва да извърши анализ на Закона за Българската народна банка, Закона за кредитните институции и Закона за гарантиране на влоговете в банките и да внесе в Народното събрание законодателни изменения в съответствие с правото на Европейския съюз в областта на банковото дело, които да гарантират ефективност на банковия надзор и стабилност на банковата система в България.


Йордан Цонев от ДПС уточни, че движението подкрепя текста с уговорката, че директивата на ЕС за изплащането на депозити от поставени под надзор банки, ще влезе от началото на следващата година.


Народното събрание в срок до 6 ноември 2014 г., да приеме законодателни изменения, които да осигурят изплащането на гарантираните депозити при условията и в сроковете, определени в правото на Европейския съюз, гласуваха още депутатите от бюджетната комисия. Те решиха и да се препоръча на БНБ да сключи договор с международна компания с опит в банковата дейност, която да проследи извършените от акционерите и администраторите на банката, както и на свързаните с тях лица, операции с активи, имущество, финансови инструменти и парични трансфери.


Тези решения предстои да бъдат обсъдени и подложени на гласуване в пленарна зала.


Ръководството на БНБ, което участваше в заседанието на комисията и повече от четири часа отговаряше на въпроси на депутатите, неколкократно отказа да даде поискания съвет от депутатите какви мерки и законови промени е логично да се приемат като се има предвид ситуацията в КТБ. "Към момента не можем да отговорим на този въпрос. Притеснява ни да кажем това, което не знаем", обяви след поредното настояване на Менда Стоянова управителят на централната банка Иван Искров.


В емоционален тон той призова да не се вменяват всички отговорности на централната банка. "Като не спазваме закона, информирайте главния прокурор да дойде да ни арестува", заяви той.


Подуправителят на банката Калин Христов обясни, че БНБ не може да изготвя план за държавна помощ.
Мислили сме върху всички варианти, които ги пише в книгите, но едно е академично управление, друго е в реалния живот – дали има хора, с които да се обсъждат такива варианти, коментира Димитър Костов.


От БНБ отново разказаха, че до момента никой акционер или инвеститор не се е ангажирал да налее цялата необходима сума в КТБ, за да може тя отново да работи. Такива предложения има само за част от сумата, а се очаква останалата да дойде от бюджета.


Ето гласуваните предложения и подкрепата за тях:


1. Министерският съвет съвместно с Българската народна банка и Комисията за финансов надзор, в срок до ............... да извърши анализ на Закона за Българската народна банка, Закона за кредитните институции и Закона за гарантиране на влоговете в банките и да внесе в Народното събрание законодателни изменения в съответствие с правото на Европейския съюз в областта на банковото дело, които да гарантират ефективност на банковия надзор и стабилност на банковата система в България.


Гласове: За - 12, против - 4


2. Народното събрание в срок до 6 ноември 2014 г., да приеме законодателни изменения, които да осигурят изплащането на гарантираните депозити при условията и в сроковете, определени в правото на Европейския съюз.


За - 12, против - 4


3. Народното събрание, в срок до 6 ноември 2014 г., да приеме изменения в Закона за кредитните институции, които да задължат Българската народна банка да предприеме действия за оздравяване на банките, когато собствения им капитал стане отрицателна величина.

За - 10, против - 6 (Реформаторите бяха против)


4. Препоръчва на Българската народна банка да сключи договор с международно юридическо лице, притежаващо опит в банковата дейност, което да проследи извършените от акционерите и администраторите на банката, както и на свързаните с тях лица, операции с активи, имущество, финансови инструменти и парични трансфери.


За - 12, против - 4
Реформаторите имат допълнение към текста, което ще бъде отразено за гласуването в зала.

В края на заседанието председателят на комисията Менда Стоянова обяви, че в четвъртък следобед в Министерството на финансите ще се състои среща, на която ще се обсъди актуализацията на бюджета и този на здравната каса както и ситуацията около КТБ. Стоянова призова на нея да отиде поне по един представител от политическа сила, който е член на бюджетната комисия.


В последните минути депутатите одобриха и проекта на Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС за промени в Закона за кредитните институции, с който те твърдят, че ще покажат че ДПС няма нищо общо с банката на Цветан Василев. Той беше подкрепен от ГЕРБ. 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (362)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 535 Гневно

  Веднъж за винаги ГЕРБ трябва да докажат, че те не са зависими от модела КОЙ, за съжаление последните им действия сочат в обратната посока...

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 2. 2 Профил на haralampi
  haralampi
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Депутатите да включат в закона, че спасяването на окрадени банки трябва да става първо с депутатските заплати и имущество, а после да ангажират БНБ и парите на валутния борд. За затвора са. Нагляри.

  "Покупките от Лафка вредят на вас и другите около вас, тъй като ви отнемат свободата да бъдете информирани от независими медии."
 3. 3 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2252 Неутрално

  “...чиито собствен капитал е станал отрицателен.”

  Как е станал? От самосебе си?

  I Want To Believe
 4. 4 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1804 Неутрално

  Какви са тези простотии - отрицателен капитал, положителна загуба...А снемане на имунитет и съд за ръководството на БНБ... А търсене на парите - или те едни хора казаха да не ги търсим...

  Генерал Сандокан с двата МИГ-а
 5. 5 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 800 Неутрално

  До къде я докарахме - Румен Гечев да е гласът на здравия разум...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 6. 6 Профил на loudspeaker
  loudspeaker
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Ето я реалната управленска коалиция в действие. Всичко друго е само дим в очите.

 7. 7 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1950 Любопитно

  Менда Стоянова и останалите от ГЕРБ май са вложили някое и друго милионче в банката на лаборанта анализатор. Така ли е shile?

 8. 8 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1199 Любопитно

  Студената вода ставала и за пиене...
  След като 4 милиарда се "изпариха"...

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 9. 9 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1950 Любопитно

  До коментар [#4] от "mitko11":

  Какъв съд за БНБ, когато главният разследващ по този случай е с прякор "Петьо еврото"?

 10. 10 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Любопитно

  На снимката: реалната коалиция Ментата и Менда (БОСТАН)

 11. 11 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 713 Разстроено

  До коментар [#5] от "Калник":
  Прав си. И аз това си помислих, като чух отрязък от изказването му по телевизията преди малко.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 12. 12 Профил на today
  today
  Рейтинг: 807 Неутрално

  Какво значи да ги спасява, още повече в условията на валутен борд нямат право да печатат пари. Пак голям късмет изкарахме, че е тоя борд, иначе щяхме да имаме Виденова зима - 2.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 13. 14 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Който гласува това в пленарна зала ще се простреля сам, но не в крака, а в главата!

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 14. 15 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 857 Неутрално

  За една седмица тия капацитети ще успят да загробят държавицата. Това е краят.

 15. 16 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 511 Неутрално

  И моят капитал е отрицателен. Вземете мерки и за мен!
  герп + дпс = внл

 16. 17 Профил на атипова
  атипова
  Рейтинг: 721 Неутрално

  Истинските партньори на ГЕРБ винаги са били ДПС и мафията! Борисов смело се е запътил по пътя на, понастоящем, анорексичната БСП. Надявам се, че знае в какво се забърква.

 17. 18 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Весело

  Сега с гласуването ще се види ясно кой е КОЙ .

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 18. 20 Профил на solipsist
  solipsist
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Пак манипулативни заглавия. А ще напишете ли същото когато и РБ влезе в "тематичната коалиция" с ДПС като се обсъжда и гласува запазването на плоския данък примерно?

  "Евала, на това му се викат демократични ценности!" След 5 мин-> Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни...
 19. 21 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Следващият път на изборите мислете какво представлява съществото, наречено Бойко Борисов, и осъзнавайте за кого всъщност гласувате.

 20. 22 Профил на Дрън Брън
  Дрън Брън
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Стига толкова - Терминал 2.

 21. 23 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 3398 Неутрално

  Ех, Борисов, ех. За това ли гласуваха твоите фенове и фенки?

 22. 24 Профил на goog
  goog
  Рейтинг: 388 Неутрално
 23. 25 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 821 Гневно

  България не съществува като държава от 9 септември 1944 г. До днес наследниците на една престъпна и терористична група душат страната отнемат последните й живителни сили. Всички знаем кой е КОЙ - един помохамеданчин циганин, доносник и терорист на име Ахмед Доган и сервиланта му свита от немуподобни еничари, които са оплели в отровните си мрежи редица лица (на които явно лицата им са взаимнозаменяеми с други части на тялото) на ключови позиции във всички институции.

  НАРОДЕ???

  Народът: Бееееееее.

 24. 26 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2742 Неутрално

  Тактиката на опозицията е като на султан Мурад II в битката за Варна: да остави тежковъоръжените рицари сами да нагазят в тресавище, от което няма изплуване

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 25. 27 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Гледам супер експертите от ГРОБ пак са показали грандиозната си гениалност в спасяването на банковата криза. И пак в коалиция БОСТАН. Банкова ваканция ще предложат ли пак?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 26. 28 Профил на Skydiver
  Skydiver
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Що за тъпотия? Нов закон в 12 без 5?
  А БНБ и мрънкат при положение че сами си поискаха спешно законодателно решение - е ето им го, разтуряме валутния борд, закриваме държавата и така не трябва да закриваме КТБ, която видимо е по-важна от държавата!

 27. 29 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#20] от "solipsist":


  [quote#20:"solipsist"]Пак манипулативни заглавия. А ще напишете ли същото когато и РБ влезе в "тематичната коалиция" с ДПС като се обсъжда и гласува запазването на плоския данък примерно?[/quote] - Много си е точно заглавието - за плоския данък има консенсус на партиите в дясно, а предложените промени за КТБ обслужват частните интереси на ДПС и Пеевски - надявам се виждате разликата!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 28. 30 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 449 Неутрално

  БОСТАН честито

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 29. 31 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 605 Неутрално

  ГЕРБ и ДПС са клони на едно и също дърво.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 30. 32 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Калинките от ГРОБ подкрепяни от калинките от Кой пак направиха нечуваното! Ще карат централната банка да РЕКАПИТАЛИЗИРА банка. Това е върхут на абсолютната некомпетентност!!! Нещата ще свършат зле!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 31. 33 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  ДОГАН-БОКО-Пеевски имат нужда от още кредити.
  Каквото можаха взеха от КТБ

 32. 34 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Цъфнаха създателите на проблема КТБ. Коалицията Бостан. И след това кръстника на новата българска мафия Бойко ще се прави на света вода ненапита.

  Бойко може да се върти като фурнаджийска лопата в думите си, но в действията си винаги е защитавал мафията. Дори и това да означава че всеки български гражданин ще се бръкне с 2000 лева. Ама какво му пука на Бойко за парите на българите - важното е той да има пари.

 33. 35 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Долу ГЕРБ! Нови избори и нов парламент, без Тиквата.

 34. 36 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 535 Любопитно

  Много ще се радвам да чуя гледната точка на "уважаемите" 7 представители от ГЕРБ в бюджетната комисия:

  Ивайло Московски, Лиляна Павлова, Делян Добрев, Димитър Главчев, Владислав Николов и Диана Йорданова, БСП е с трима - Румен Гечев, Петър Кънев и Георги Търновалийски - по съвест ли са ги гласували тези точки плюс проекта Пеевски и Цонев, и ако може да обяснят подбудите си!!!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 35. 37 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Интересно ми е дали простите гербери се кефят как Идолът им нататрузи да плащат по 2000 лева за да угоди на Доган.

  Хайде да се появи някой гробар да обяснява колко го кефи че ще плаща 2 бона за депозита на Доган и Костов.

 36. 38 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 676 Весело

  Гербамелите имат точно 5 неща за решаване - КТБ, Белене, ЮП, бюджет, съдебна система! в две от точките се дънят драстично!

 37. 39 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Гербери, ти я ви минаха от зад...И май не се усетихте!

 38. 40 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 538 Весело

  Айде, коалиция КТБ!!!
  Герберугите явно са послушали съвета ми и са на опашка пред сараите на Доан носейки си вазелин!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 39. 41 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Гербери? Обяснете?

  Ето, Реформаторите, уж командвани от "лаборанта", си отстояват позицията?

 40. 42 Профил на Ще върнем България в Европа
  Ще върнем България в Европа
  Рейтинг: 1950 Неутрално

  "4. Препоръчва на Българската народна банка да сключи договор с международно юридическо лице, притежаващо опит в банковата дейност, което да проследи извършените от акционерите и администраторите на банката, както и на свързаните с тях лица, операции с активи, имущество, финансови инструменти и парични трансфери."

  Коалицията ГЕРБ - ДПС вече е на лице.

  БНБ ще сключи договор с фирма без ясни изисквания за правилата по които тя ще бъде избрана - по подразбиране по вкуса на Делян Пеевски.
  При спазване на международните правила за банковата тайна в офшорните зони, информацията от резултатите на проследяването не може бъде публично огласявана, освен част от нея с обичайното "контролирано изтичане" в "медиите на моето семейство"

 41. 43 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  " Според гласувания текст ("максимално широко" определение както го определиха) БНБ ще е длъжна да вземе мерки по оздравяването на всяка банка, чиито собствен капитал е станал отрицателен. "

  Ами това сигурно пък отнема правото на БНБ да отнема лиценза на такава банка . И ако БНБ оздравява изпаднала във фалит банка , откъде ще вземе инжекцията за тази болест . Ако става със собствени средства , те няма ли да се добият за сметка на населението , във вид на увеличение на някакви лихви , примерно . Дали аго Цонев е предвидил тези и други възникващи дребни въпросчета ?

 42. 44 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1149 Весело

  А няма ли да чакаме изявление от цв василев?
  Или поне пари?

 43. 45 Профил на solipsist
  solipsist
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Я, ама то и Реформаторите май са в тая коалиция като гледам.

  "Евала, на това му се викат демократични ценности!" След 5 мин-> Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни...
 44. 46 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 870 Неутрално

  [quote#40:"Интелекта на Босфора"]Айде, коалиция КТБ!!!
  Герберугите явно са послушали съвета ми и са на опашка пред сараите на Доан носейки си вазелин! [/quote]

  Те са на принципа "нека ме боли" ще минат и без вазелин и без това Бойко като им вземе парите за КТБ и няма да имат и за ядене.

 45. 47 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 502 Разстроено

  След днес в тази бюджетна комисия стана кристално ясно:
  - Кой са лидерите на ГЕРБ и ДПС - Данчо диктува на Менда
  - те ламтят за парите на данъкоплатците
  - не им достига учене и опит да направят нещо смислено дори и за тях
  - днес видяхме ситуация по-пагубна от избирането на Пеевски

  честито!

  krastitel
 46. 48 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 538 Неутрално

  До коментар [#45] от "solipsist":

  "3. Народното събрание, в срок до 6 ноември 2014 г., да приеме изменения в Закона за кредитните институции, които да задължат Българската народна банка да предприеме действия за оздравяване на банките, когато собствения им капитал стане отрицателна величина.

  За - 10, против - 6 (Реформаторите бяха против)"

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 47. 49 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2742 Неутрално

  До коментар [#43] от "papyre":

  Ами и аз това се питам. БНБ откъде ще вземе тези пари, за да оздравява банки и изобщо значи ли това, че който мине оттук може да ограби банка и тя няма да фалира никога, защото БНБ е длъжна да и гарантира вечно оцеляване?

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 48. 50 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1199 Неутрално

  Лятото в Кърджали пиха кафе.
  Есента се разбират за КаТеБе.
  Зимата народа реве...

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 49. 51 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 538 Гневно

  От друга медия:

  "В края на заседанието на комисията депутатите приеха и законопроекта на Делян Пеевски и Йордан Цонев за КТБ. БСП и Реформаторите не подкрепиха промените, но законопроектът беше приет с гласовете на останалите депутати."

  Да слагат огражденията!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 50. 52 Профил на zlobar
  zlobar
  Рейтинг: 442 Гневно

  "БНБ ще е длъжна да вземе мерки по оздравяването на всяка банка, чиито собствен капитал е станал отрицателен. Това трябва да стане с промени в Закона за кредитните институции до 6 ноември."

  На баба ви хвърчилото, кой пък гласува за ГЕРБ- сега да плаща ******

 51. 53 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#1] от "NicK":

  Отговори ми как се блажи в условията на най-голямата финансова криза? Според мен като надуваш една банка като балон с държавни пари, после си прибираш едни 4млрд (парици за предизборни кампании, проекти.. и други благинки), назначаваш си свои хора е БНБ и данс да ти замитат следите, накрая теглиш заемче и оставящ калпавия материал да ти плаща масрафа в по-добри времена. Те това е обира на века. Прав е мустака да се страхува за живота си, ама омерта какво да се прави?

 52. 54 Профил на solipsist
  solipsist
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#48] от "Интелекта на Босфора":

  Само по една точка. Значи требва да се смени заглавието на "ГЕРБ и ДПС в коалиция по точка номер 3". Щом за съгласия по всека точка (и то за обсъждане само) ще обявяваме коалиции, то на ден ще има по 20 тематични коалиции. Ама друго си е да плеснеш в Новина на деня "ГЕРБ и ДПС в коалиция..." като знаеш че 99% от читателите ти четат само заглавията и блъскат истерични коментари...

  "Евала, на това му се викат демократични ценности!" След 5 мин-> Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни...
 53. 55 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  На снимката, Данчо Цонев диктува и показва на Менда какво да пише.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 54. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 55. 57 Профил на Имоция
  Имоция
  Рейтинг: 1320 Любопитно

  [quote#50:"kалибър"]Лятото в Кърджали пиха кафе.
  Есента се разбират за КаТеБе.
  Зимата народа реве... [/quote]
  Ти започна още от есента?

  Хем съм лош съветник, хем предизвиквам отвращение, хем заради мен живеят. Що е то? И още нещо, Слафчо, има! Имоция басма ни цепи, ни тъче на къв дъй стан... за разлика от тебе!
 56. 58 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 870 Неутрално

  От тук насетне Данчо Ментата ли ще решава как да ГЕРБ да ни взимат парите?

 57. 59 Профил на petergriffin
  petergriffin
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Оффффф, ДПС да дава акъли за КТБ е като БСП да пише закон за лустрацията - т.е. абсурдно.

  Надали има по лайняна и компрометирана партия от туркишите и невъобразимо олигофренясалия им електорат.

  The things you own end up owning you
 58. 60 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 890 Неутрално

  С последните изменения, предотвратяващи отнемането на лиценз на банка при т.н. отрицателен капитал, фактически се дава зелена линия на спасяване на КТБ или с пари на данъкоплатеца, или с неясни капитали ( напр. руски, минали през офшорна зона) вместо чисто и просто да се отнеме лиценза на банката и тя да престане да съществува. Къде е прозрачността?

 59. 61 Профил на foure
  foure
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#15] от "Индиана":

  Този път няма да им мине омера. Искат да обуят снарода с едни 2000лв на калпак. Може и да не искат нови избори, ама както е тръгнало ще им се наложи и без друго касичките на всички са празни и ще са най-обективните в близкото минало избори.
  Аз лично нямам нищо общо с КТБ, дори скоро чух, че са давали високи лихви но ще изляза с огромно удоволствие на протест ако решат с мои пари да я спасяват. Та просто няма да им мине номера ако ще не държавата ами целия ЕС да фалира.

 60. 62 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2170 Неутрално

  Хаха, при първо четене оставам с впечатлението, че депутатите върнаха топката в полето на Искров Той горкият толкова се стараеше да прехвърли горещият картоф КТБ на депутатите, те да си я фалират и те /разбирай бюджета/ да я оздравяват а сега какво стана, БНБ трябва да го прави. Именно БНБ а пари от къде ще взема си е неин проблем, да търси инвеститори. Само че те инвеститорите искат пари от държавата но БНБ е независима и държавата нито и се меси нито пари и дава така че да се оправя.

  Бедни ми, бедни Искров, защо не си подаде оставката още при Станишефф? Уморените коне ги убиват, нали? Е, ние сме по-хуманни, първо ще те опечем на бавен огън и след това ще ти я приемем оставката. И то при условие, че си намерил решение за КТБ, нали така заплаши, ще подадеш оставка когато въпросът с КТБ се реши? Ами решавай го, пари нема действай.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 61. 63 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Едва втори ден, а два големи фала на герб! 1. Ще оздравяваме банката. Ние вкупом! 2. Делян пеевски ще ни пише законите, а "ние" ще ги гласуваме! Честито на тиквените симпатизанти! Видяхте ли за какво сте гласували? ГЕРБ трябва да гледат внимателно РЕФОРМАТОРИТЕ в парламента и да преписват всичко от тях, защото правят грешка след грешка!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 62. 64 Профил на okk04315801
  okk04315801
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#62] от "Fred":

  Дреме му на Искров за КТБ.
  Неговите пари са в Швейцария.

 63. 65 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  [quote#5:"Калник"]До къде я докарахме - Румен Гечев да е гласът на здравия разум... [/quote]


  ...и делян пеевски - първи законотворец!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 64. 66 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  Много страсти. Искров сега ще трябва да си подаде оставкат `нали чакаше решение за КТБ - ето го` за да може поне да стане ясно какво се случва в банката. "Оздравяване" не означава пари от данъкоплатеца. Нека изчакаме.

  Доброто е заразно
 65. 67 Профил на pelovski
  pelovski
  Рейтинг: 442 Неутрално

  С какви пари КТБ ще бъде оздравена ???????

 66. 68 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 499 Весело

  една маймуна колкото по високо скача толкова повечме хора виждат червения и г.....

  за чиста и свята република-но не с този народ
 67. 69 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  [quote#49:"cinik"]

  До коментар [#43] от "papyre":

  Ами и аз това се питам.[/quote]

  Ами четвърт век вече все питаме и все няма отговор. Май и сега ще е така - Ние питаме ,отговор няма . Здраве да е - друга работа , освен да питаме , си нямаме .

 68. 70 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 499 Весело

  До коментар [#67] от "andru":с парите на умния народ

  за чиста и свята република-но не с този народ
 69. 71 Профил на kai
  kai
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#62] от "Fred":

  На първо, второ и трето четене все едно и също е приела коалицията КТБ /ГЕРБ +ДПС/. Ние да платим по 2000 лева че техните хора, да си вземат милионите.

  Нещо друго да не си разбрал или още няма спуснати приемливи опорни точки, които да обясняват този брутален грабеж на хората.

 70. 72 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Любопитно

  "В последните минути депутатите одобриха и проекта на Йордан Цонев и Делян Пеевски от ДПС за промени в Закона за кредитните институции."

  фу, а даже не е петък... Ментата - шеф на БНБ, оле!!!

 71. 73 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1812 Неутрално

  Снимката кърти ... двама бивши шефове на бюЖетната комисия )) Докато Данчо Пицата е в парламента и в позиция да налага закони... забравете реформи всякакви

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 72. 74 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 499 Весело

  До коментар [#56] от "solipsist":недей нарушава етническия мир

  за чиста и свята република-но не с този народ
 73. 75 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  [quote#10:"stenli1"]На снимката: реалната коалиция Ментата и Менда (БОСТАН) [/quote]


  Почвате ли да стопляте, защо РЕФОРМАТОРИТЕ не щат герб със сегашния му тиквен образ!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 74. 76 Профил на devdimi
  devdimi
  Рейтинг: 390 Неутрално

  Вярното заглавие:
  Прокопиев и Искров на едно мнение за КТБ

 75. 77 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 535 Гневно

  До коментар [#53] от "foure":

  Тези безобразия са възможни само ако продължаваме да им ги позволяваме - аз лично съм бесен!!!
  Още по-бесен ще бъда, ако се окаже, че иначе правилното (от гледна точка на европейските ценности) решение да не се коалират с ПФ е просто трик целящ да прикрие влизането в коалиция с ДПС
  И съм на мнение, че ако Г-на Дол е част от този цирк трябва да оревем и ЕП и ЕНП и г-на трябва да подаде оставка!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 76. 78 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  [quote#67:"andru"]С какви пари КТБ ще бъде оздравена ???????[/quote]


  Предполагам, с евро .Може и с монголски тугрици , ама ще трябва
  да ги карат с влакови композиции.

 77. 79 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 881 Неутрално

  Егати тъпия закон, и това ми било дясна партия, смешници.

 78. 80 Профил на скруч
  скруч
  Рейтинг: 499 Весело

  честито на всички тиквеници

  за чиста и свята република-но не с този народ
 79. 81 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 538 Неутрално

  Огнян Минчев:
  "Правителство на малцинството между ГЕРБ и РБ - ако РБ изобщо се съгласи на подобно нещо - означава предрешен отказ от реформиране на каквото и да било в българската държава, защото каквато и да е реформа, разбира се, е в пряк ущърб на "Кой" и неговите господари. Нещо повече - продължаващата хегемония на корпоративно-политическия блок около ДПС няма да се ограничи в простото съхраняване на статуквото. Ще продължи настъплението срещу българската държава, ще бъдат окончателно деградирани и обезсилени и последните налични елементи на функционална българска държавност."
  http://clubz.bg/9938-otkazyt_ot_koaliciq_na_gerb_s_pf_e_ravno_na_vryshtane_na_saraq_i_negoviq_gospodar

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 80. 82 Профил на hlngr
  hlngr
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Айде автогол за ГЕРБ!

  Слагай загражденията!

 81. 83 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Любопитно

  "... правителството съвместно с БНБ и Комисията за финансов надзор трябва да извърши анализ на Закона за Българската народна банка, Закона за кредитните институции и Закона за гарантиране на влоговете в банките и да внесе в Народното събрание законодателни изменения..."

  тва кое правителство... че и съвместно със забъркалите кашата БНБ и КФН... загубена работа... спешна евакуация му е майката, сериозно

 82. 84 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 2004 Неутрално

  До коментар [#77] от "NicK":
  Не се ядосвай все още. Това с КТБ и "доклада" много вони. Най-много вонят 4-те милиарда. Аз наистина бих изчакала.

  Доброто е заразно
 83. 85 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Златев и КОЙ

  Над 500 бензиностанции у нас не са проверявани с години, съобщи пред БНР председателят на Агенцията за метрологичен и технически надзор Стефан Цанков по повод масирани проверки на сектора.

  Установено е разминаване в броя на проверяваните бензиностанции от Агенцията и от Националната агенция по приходите (НАП).

  „Оказа се, че при нас бензиностанциите са с 549 по-малко от тези в базата данни на НАП или приблизително 20 на сто от всички бензиностанции. Това означава, че 549 бензиностанции повече от 10 години не са проверявани, тъй като просто липсват от базата данни на Агенцията“, обясни председателят й.

  При вътрешно разследване станало ясно, че в софтуера за случаен подбор има пробив и така някои от обектите са извадени от списъка.

  „Има бензиностанции, които са проверявани 3 пъти годишно, и други, които 10 г. не са проверявани“, каза Стефан Цанков. Той предполага, че втората категория обекти не са на случайни хора. Сега проверките на агенцията са насочени основно в тази посока, но съпротивата е огромна, заяви той. Допълнително били открити и много незаконни резервоари.

  При проверките за качеството на горивата в някои случаи имало открили отклонения до 40%.

  „За няколко месеца пробите с отклонение са се повишили пет пъти. Тъй като много от бензиностанциите се оплакват, че получават горивото с проблем, започнахме проверки на самите петролни бази. До момента от 10 проверени петролни бази в 4 сме открили отклонение в качеството на горивата. На всяка от тях ще бъде наложена санкция до 500 хил. лева. За първи път от много години насам петролни бази ще бъдат глобени за некачествени горива“, обяви Цанков.

  Агенцията подготвя доклад, който ще представи на прокуратурата.  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 84. 86 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  [quote#20:"solipsist"]Пак манипулативни заглавия.[/quote]


  Ааа НЕ! Посочено е ясно кой как е гласувал в комисията!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 85. 87 Профил на Бенефициенто Корупционе
  Бенефициенто Корупционе
  Рейтинг: 388 Гневно

  "бе подкрепено от ГЕРБ и ДПС"-дори Искров се възмутил, че карат ЗБНБ да печата пари в условията на валутен борд!

 86. 88 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  [quote#21:"shilliew"]Следващият път на изборите мислете какво представлява съществото, наречено Бойко Борисов, и осъзнавайте за кого всъщност гласувате. [/quote]


  Тази песен я пеем от една година, ама кой да чуе? Боко, та боко! На ви сега боко!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 87. 89 Профил на bulgarian_lev
  bulgarian_lev
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#19] от "mihomen":
  И това са им влоговете само в КТБ. Нали не допускаш че не са диверсифицирали риска и не са разпределили по някой друг милион и в други банки - е, не са били с толкова атрактивни лихви, но все пак да не бие на очи.

 88. 90 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2742 Неутрално

  Да почваме още от утре подписка за референдум по въпроса. 17 милиона излезе Белене, стува си, при положение че говорим за 6,6 милиарда на масата.

  При изход 70:30 против, и дял на "за" основно от смесените райони и циганските махали, ГЕРБ ще потегли по пътя на НДСВ с първа крачка, но завинаги.

  ГЕРБ е ДПС-то на етническите българи.
 89. 91 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1759 Неутрално

  [quote#77:"NicK"]ако Г-на Дол е част от този цирк[/quote]

  "Самият Жозеф Дол не показа с нищо притеснение от факта, че евентуална коалиция на малцинството между двете сестрински формации ГЕРБ и РБ би била зависима от парламентарната подкрепа на ДПС – партията, считана за най-мощния корупционен фактор в България и идентифицирана с модела "Пеевски".

  Дол каза, че тъй като не той се кандидатира за министър-председател, не може да каже кой ще подкрепя правителството и кой не."

 90. 92 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 638 Гневно

  ГЕРБ и ДПС влязоха в първата тематична коалиция

  НЕ,НЕ,НЕ,... в двойка среущу
  мен (матрала не стига че ме измамиха
  но и пак "законно " да ме накарат да
  платя, НЕ,НЕ,...)

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 91. 93 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 617 Неутрално

  БОСТАН ис къминг сууунннн,то би континио за еврибади!фък бългерия уин хоук фром версай бг.

 92. 94 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2170 Неутрално

  [quote#71:"kai"]Ние да платим по 2000 лева че техните хора, да си вземат милионите.[/quote]
  И къде го виждаш ДИРЕКТНО записано? Казано е БНБ да вземе мерки за спасяване на банки с отрицателен капитал но никъде няма написано да са отпуснати милиарди от бюджета за тази цел.

  Което означава преговори с инвеститори. ОК, вече са проведени но те искат и държавата да вложи 2 милиарда. Това минава през НС а такова решение засега няма. АКО се тръгне към спасяване с пари от бюджета тепърва ще се гласува в НС и никак не е ясно дали то ще събере необходимото мнозинство. Отделно кой ще поиска да си стопи електората пред едни доста вероятни избори. Предполагам море от протестиращи пред НС, доколкото познавам ББ веднага ще даде заден ход.

  Да приемем съвсем хипотетично, че БНБ намери някакви инвеститори които да попълнят дупката от 4 милиарда. КТБ отваря, още първият ден трезорите опустяват с 2-3 милиарда и затваря отново. Кой глупак ще си даде парите за това? И последно, БНБ не е намерила инвеститори, къде в законопроекта е написано че няма право да отнеме лиценза поради невъзможност за спасяване?

  И последен вариант ще успеят ли да го гласуват това изменение до 5 ноември, мисля тогава беше последният срок. Много малко време остава.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 93. 95 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Парламента окончателно изпълни казуса "КТБ"...
  Така и не стана ясно, КОЙ го "заформи" ??? - вижте фотото ...

 94. 96 Профил на tp
  tp
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Е, няма такава глупост.

 95. 97 Профил на selianin
  selianin
  Рейтинг: 638 Любопитно

  До коментар [#90] от "cinik":

  ГЕРБ ще потегли по пътя на НДСВ
  с първа крачка, но завинаги.

  Бай Ставрий де е в коментара ???

  ...каждое новое поколение лучше...V.V.PUTIN
 96. 98 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2170 Неутрално

  [quote#87:"Граждани за Европейски Цени на Тока в България"]дори Искров се възмутил, че карат ЗБНБ да печата пари в условията на валутен борд![/quote]
  И как ще ги напечата? Просто Искров получи обратно горещият картоф който той понеже се мислеше за голям хитрец искаше да подхвърли на депутатите, затова е ядосан.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 97. 99 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9231 Неутрално

  Не съм допускала че ГЕРБ ще се коалират с ДПС, как можаха да ни го причинят.До година няма да гласуват и 35% от БЪЛГАРИТЕ.

 98. 100 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Къде изчезнаха герберите? Изпокриха се! ...очи тъмнеят, глава се люшка...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK