В девет банки ще се изплащат депозитите от КТБ (видео)

В девет банки ще се изплащат депозитите от КТБ (видео)

© Анелия НиколоваДевет банки ще изплащат парите на депозантите в КТБ от 4  декември и за това е създадена необходимата организация, съобщи министър-председателят Бойко Борисов.


Това стана ясно след срещата на премиера, финансовия министър Владислав Горанов и председателя на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова с Асоциацията на банките в България. На тази среща бе представен и новият шеф на Фонда за гарантиране на влоговете в банките Радослав Миленков.


Борисов каза, че досега фондът е бил едно "тихо пристанище" и се надява следващите години отново да стане такова, съобщи БТА. Министър-председателят добави, че ще бъдат взети допълнително мерки и от полицията по време на изплащането на влоговете на хората. Първият трансфер на средства от КТБ към други банки ще бъде безплатен за хората, като това няма да е безплатно за държавата, посочи премиерът.
Радослав Миленков се обърна към хората, които имат влогове в КТБ, и им напомни, че те разполагат с 5 години срок, в който ще имат възможност да вземат своите пари от банките, които ще ги изплащат. Той посочи, че в момента не можел да съобщи имената на институциите.


"Вероятно ще направя специално обръщение по-нататък. Моля ги да не се струпват пред банките в първите дни. Това е един съвет, не знам доколко ще го спазят, но се надявам да проявят разбиране и съзнанието, че това е един процес, който няма да спре", каза той, правейки веднага уговорката, че вложителите са в пълното си право да постъпят както желаят.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK