Приключва аварийният ремонт на свлечения път при Мурсалево

Приключва аварийният ремонт на свлечения път при Мурсалево

© АПИПриключва аварийният ремонт на пътя при село Мурсалево, където миналата седмица се свлече скална маса, предизвиквайки катастрофа между тир и влак. В участъка е изградена временно нова лента за движение, положена е временна оранжева маркировка, както и около 250 метра мантинели, съобщи Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).


Пътното платно непосредствено под скалата остава затворено за движение, тъй като продължава свличането на земя. В момента част от падналите скали са избутани от другата страна на пътя, за да служат като буфер между него и жп линията София – Кулата. Оценките на експертите показват, че във вечерта на инцидента – 11 декември, се е свлякла около 360 тона скална маса.


В момента екип от геолози разглежда възможностите за трайно укрепване на скалата. От характеристиките й зависи дали тя ще бъде преоткосирана, или ще се изпълнят други укрепителни конструкции. Предварителните оценки показват, че за аварийното укрепване ще са необходими около 1.5 - 2 млн. лева.


Около коледните и новогодишните празници се очаква трафикът по пътя София – Благоевград – Кулата да бъде засилен. От АПИ призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, когато преминават в района на Мурсалево. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK