Проектът за газова връзка със Сърбия ще е изяснен до края на годината

Проектът за газова връзка със Сърбия ще е изяснен до края на годината

© Associated PressБългария и Сърбия ще ускорят работата по проекта за газова връзка между двете държави, като се очаква до края на годината параметрите й да са ясни. За това се разбраха министърът на икономиката Божидар Лукарски и сръбският министър на минното дело и енергетиката Александър Антич.


"Още до края на декември тази година експертна работна група между двете министерства ще конкретизира параметрите на проекта", каза министър Антич, цитиран от българското Министерство на икономиката.


Министър Лукарски е подчертал, че за България е важно да има движение по проекта, за който се предвижда финансирането на българския участък да бъде осигурено чрез оперативната програма "Иновации и конкурентоспособност".


Меморандумът за изграждане на интерконекторната връзка е подписан през 2012 г., но параметрите в него трябва да бъдат актуализирани, след като вече са ясни и всички елементи от проекта за газовата връзка България - Гърция.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK