След КТБ България трябва да влезе в европейския банков съюз, според Кристалина Георгиева

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (38)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 817 Неутрално

  "След КТБ България трябва да влезе в европейския банков съюз, според Кристалина Георгиева"

  Трябваше и преди КТБ, но това е само мое и на Георгиева мнение. У нас има хора, които явно не желаят това и явно са по-влиятелни от нас.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 2. 2 Профил на kolio__
  kolio__
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Леле и Кака е в играта... Ужас. Да да, това е най-доброто решение на правителството без никакъв дебат, да клати пенсионната система...Нямам думи просто!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6787 Неутрално

  Нали ни казваха,че БНБ преди една година е подала молба за членство в Банковия съюз.Оказа се,че Искров е заблуждавал и нищо такова няма.
  Колкото до пенсионните вноски,тя явно не знае цалата истина.

 4. 4 Профил на ot Bansko
  ot Bansko
  Рейтинг: 521 Неутрално

  "Урокът, който научихме е, че това е област, където България може и трябва да се възползва напълно от членството си в Европейския съюз, което означава да влезем в Банковия съюз - нещо, което дълго време се считаше за скъпо и ненужно, а се оказва, че няма нищо лошо, ако има още някой, който да гледа на системата ни."
  Вие може да сте научили урока си, но политиците в България не са и не желаят да станат част от Банковия съюз.

 5. 5 Профил на pp90
  pp90
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Урокът, който научихме е, че трябва някои отвън да ни контролира, ако ще спечелим от това, защо не ?!

 6. 6 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Мнението на Георгиева за пенсионните фондове е принос в обсъждането на пенсионната систе. Това обсъждане трябваше да се случи ПРЕДИ да се променят правилата на играта, а не СЛЕД. Иначе е СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА!

 7. 7 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4160 Неутрално

  Където и да влезем малко файда от това!
  Първо трябва да излезем от собствените си кожи .

  klimentm
 8. 8 Профил на stoicho2
  stoicho2
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#3] от "rosiraycheva50._":

  Не я знае, защото при една среща с нея, когато се оплаках че пенсиите ни са ниски тя ми отговори, че децата трябва да помагат на родителите

 9. 9 Профил на dr.st.danev
  dr.st.danev
  Рейтинг: 257 Неутрално

  Така е, трябва да влезем в Банковият съюз и в ЕЗ възможно най-скоро. падането на банковата тайна е желателно.
  По-добре късно, отколкото по-късно.

 10. 10 Профил на Simeon Borissov
  Simeon Borissov
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Абсолютно вярно!

  Be3Al2(Si6O18)
 11. 11 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2226 Неутрално

  Това, че трябваше да се влезе в този съюз преди поне пет години, го знаеше всеки малко по-образован и начетен...! Леля Кристалина, чак сега ли го усети? Или и тя, като Искров си мислеше, че БНБ ще загуби независимост, а България суверенитет! И накрая 2 млрд. евро изчезнаха в космическия вакуум, а както разбрахме даже и за молбата за членство се оказа, че са излъгали...! Даже не се знае и кога ще я подадат...!

  Бивш tww09306483.
 12. 12 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Сега КТБ феновете ще подгонят и Кристалина, как така си позволява да се усъмни в честните ни частници и да им предлага алтернативи?

  "То онова с КТБ беше само дребен епизод, хората бързо забравят а с тези частни пенсионни фондове такава сладка далавера е, хората задължително ти носят парите че и 20-30г не могат да си ги вземат. Някакъв КФН е имало, чудо голямо, ние цели правителства и премиери купуваме та един шеф на КФН няма да успеем". Това се върти в главата в момента на Цеко, Мако и компания. И съответно наливат в главите ви това да си остане така.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 13. 13 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 367 Неутрално

  За съжаление сме толкова загубени и са ни толкова крадливи политиците, че без валутния борд да сме фалирали окончателно. Ако не влезем в банковия съюз, отидоха ни и банките.

  chavo64
 14. 14 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 433 Неутрално

  СУПЕР! А аз искам да попитам господата управляващи от служебното правителство + БНБ + сегашния финансов министър (който ме е гнус дори да назова) каква АДЖЕБА правят по въпроса, освен да изразяват заявки, че и те са силно ЗА влизането на България в Европейския банков съюз?

 15. 15 Профил на lutece
  lutece
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До №12: Че какви алтернативи е предложила Кристалина Георгиева относно КТБ. Нещо повече изказва се неподготвена по отношение на пенсионните фондове

 16. 16 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4583 Неутрално

  След като се видя що за "хубавци" са тези,които управляват БНБ,комай това е правилния вариант за контрол върху нашата банкова система!Тези от ЕЦБ поне със сигурност няма да са зависими от нашите политически кръгове за разлика от тези от БНБ!

 17. 17 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4583 Неутрално

  До коментар [#13] от "chavo64":
  +++++++++++++++++++++
  Единственото нещо,което ни крепи все още на повърхността е Валутния Борд!Без него да сме отишли по дяволите!И дано нашите крадливи и лъжливи политици да са осъзнали това и да се стремят с всички усилия да запазят Борда и с него стабилността на лева у нас!

 18. 18 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Проблемите със слюнката Мавродиев (КФН) ще превърнат КТБ в детска кражба на близалки.

  Navigare Necesse Est
 19. 19 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#17] от "bat_plamen":

  Да, но очевидно ДПС клати валутния борд целенасочено и настойчиво. Естествено с руските си настоятели.

  Navigare Necesse Est
 20. 20 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 932 Неутрално

  До коментар [#2] от "kolio__":

  Ами второ КТБ в пенсиите по-добре ли е.

  Ако става дума за банковия съюз, аз съм на да. Губя доверие към банковия надзор, да не говорим за българските фирми от типа на КПМГ.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 21. 21 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 727 Неутрално

  На България скъпа й свършва скрапа, а парите й отлетяха в Русия, Китай, Турция ... Малкият бизнес е изчезващ дивеч. Няма вече много за крадене. Так, че след като вземат съответното количество заеми ще избягат със законно придобитото на Запад и пак ще оставят някой Иван Костов да вади кестените от огъня. Естествено, че ще има девалвация. Фалитът ще е тотален и смразяващ. Днес вече нямаме икономика. Всичко работи на ишлеме и на загуба. Китайският и турският дъмпингов внос са ни превзели отвсякъде и ако не е схемата кражба - продажба, то отдавна да сме катастрофирали.

 22. 22 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Скоро не просто ще емигрираме, а ще се ЕВАКУИРАМЕ от България.

 23. 23 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 578 Неутрално

  Шансът ни е ЕС да се развие като държава с централна власт и локално управление по периферията, дето изпълнява каквото му се каже и бива строго контролирано.
  Българската съдебна система трябва да се закрие и функциите и да се поемат примрно от германската...
  Надежда отникъде не се вижда...

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 24. 24 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 727 Неутрално

  И още - Членството на България в ЕС ни нанесе такива щети, каквито не сме имали в никаква досегашна война. Неравностойните субсидии, Митническата ви политика позволяващи на стоки от Китай и Турция да се продават на цени в пъти под тяхната себестойност. Стимулирането с европари растежа на мафията. Регионалната политика и кохезионният фонд, които вместо да изравняват регионите, инвестираха основно в София и в интерес на софиянци. Това доведе до глад и евакуация на селата и малките градове. Днес емигрантите все още знаят български, но техните деца и това няма да знаят. Те няма да са българи, а ще имат български роднини.

 25. 25 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Кристалина Георгиева е една от "Тях" така че не вярвам в "добрите и намерения" към България.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Too much цензура Баце.
 26. 26 Профил на teo_chasse
  teo_chasse
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Eстествено,че трябва да влезе,защото иначе руснаците чрез подставения си бг политически елит ще продължават да правят опити да клатят борда,банковата система и финансовата стабилност!Tрябва да им се пресекат мераците да вредят на България веднъж завинаги.

  "Америка е велика държава. Днес, навярно, единствената свръхдържава. Приемаме това. Искаме и сме готови да работим със САЩ."Vladimir Putin
 27. 27 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4583 Неутрално

  До коментар [#19] от "Schopenberg":
  Има и други кръгове ,които имат интерес от премахването на Борда!Например Бг олигарсите,които са свикнали да правят пари само от кражби и далавери с държавно имущество!Но ,ако някоя политическа сила,която е на власт допусне падането на Борда,то тя ще си подпише образно казано смъртната присъда,защото Бг гласоподавателите никога няма да и го простят това!

 28. 28 Профил на 4ove4encence
  4ove4encence
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Не знам дали е възможно, но според мен пенсионната "реформа" има нещо общо с КТБ и най-вече за изплащане на негарантирани фондове. Затова толкова бързо се прие, после и да я променят - може да е късно, ще се тегли (съответно) нов заем за покриване на дупките в бюджета, които вече ще са източени.

 29. 29 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Разстроено

  До коментар [#7] от "klimentm":


  [quote#7:"klimentm"]Първо трябва да излезем от собствените си кожи .[/quote]
  Без лустрация никаква кожа / нрав не се променя !
  Виж ,че вкупом всички станаха демократи ,
  а действат кат заклети комундери!

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 30. 30 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2856 Неутрално

  КТБ е типичен пример за поразиите на финансовите пънкари !
  Оказа се ,че са раздали кредити за 500млн и няма никакви документи за изчезнали милиарди , всеки който пуска кьорфишеции в медиите трябва да си поеме отговорността ако има действащи съд и прокуратура!
  Искров е за панделата а квесторите вече са източили банката с над 2 милиона!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 31. 31 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1187 Неутрално

  [quote#11:"tww09306483"]Това, че трябваше да се влезе в този съюз преди поне пет години, го знаеше всеки малко по-образован и начетен...![/quote]

  Наистина требаше да влезем в тоя съюз още преди поне 5 години, особено предвид факта, че същия беше иницииран миналата година и към момента още не работи.

 32. 32 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 880 Неутрално

  За влизане в еврозоната, подкрепям. Но, много път има да се извърви до там. много!

 33. 33 Профил на FlyingDutch
  FlyingDutch
  Рейтинг: 470 Весело

  А тази лелка знае ли какво е ЕБС?! Само да я светнем, че това си няма нищо общо с банката на СИВ Явно си е пропиляла годините след като другарите я изпратиха зад океана :p

 34. 34 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Докато сме в банкянския съюз, няма да влезем в банковия съюз.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 35. 35 Профил на rainbou1
  rainbou1
  Рейтинг: 939 Любопитно

  Трябва да въведем и едностранно еврото и да не се занимаваме с глупости.
  Ама няма на кой да му стиска

 36. 36 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  До коментар [#34] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":
  Докато сме в банкянския съюз, няма да влезем в банковия съюз.

  -Изводът:бързо да се спасяваме!


 37. 37 Профил на Dimitar Grigorov
  Dimitar Grigorov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Права е Кристалина,както и не трябва да се допуска падане на борда.

 38. 38 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Георгиева, нали като влезе ще се намалят възможностите за далавери както с пенсионните осигуровки сега. Как ще стане тази работа? Такова нещо ще стане възможно само след крах на банковата система както през 90-те години. Вервай ми.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK