Лукарски обещава да спести на бизнеса 113 млн. лв. от административни разходи

Лукарски обещава да спести на бизнеса 113 млн. лв. от административни разходи

© Юлия ЛазароваФирмите в България ще могат да спестят 113 млн.лева, след като правителството одобри третия план за намаляване на административната тежест за бизнеса (2015-2017 г.), съобщи в интервю за БТА министърът на икономиката Божидар Лукарски.


Деловите среди ще могат да разчитат на еврофинасиране в размер на 150 млн.евро по първата процедура по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", която ще бъде обявена през пролетта на 2015 г. - "Подобряване на производствения капацитет на малките и средни предприятия", информира министърът.


Той посочи, че плановете на Министерството са третият план за намаляване на административната тежест за бизнеса да бъде внесен за одобрение в Министерския съвет до края на март 2015 г. Ако всички направени предложения бъдат одобрени и изпълнени, потенциалът за намаляване на административната тежест от измерените 16 закона е 113 млн. лв., допълни той.
Първата процедура по оперативната програма ще бъде насочена към подобряване на производствените процеси и повишаване на производствения капацитет с цел засилване на експортния потенциал на предприятията. Тя ще бъде с три крайни срока за кандидатстване. Общият бюджет на програмата е 1.39 млрд. евро, напомни министърът.


Кризата с КТБ се отрази неблагоприятно на компаниите от отбранителната индустрия, които работеха с тази банка, отбеляза министърът. Независимо от това българските фирми са активни и полагат усилия да компенсират негативните последици. Според министър Лукарски не може да се говори за загуба на пазари, защото фирмите от отбранителната индустрия имат осигурени поръчки.


През тази година са издадени разрешения за износ на продукти, свързани с отбраната, за близо 900 млн. евро, което може да се счита като положителна тенденция, коментира министър Лукарски. Той заяви, че усилията на МИ по отношение на дружествата от ВПК - "ВМЗ" и "Кинтекс" ще бъдат съсредоточени към осигуряване на поръчки. Целта е "ВМЗ" да бъде жизнеспособно и да продължи да бъде значим работодател за региона. Що се отнася до бъдещето на тези компании, искам да ви уверя, че евентуална приватизация ще бъде обсъждана след детайлен анализ, каза още министърът.


Той съобщи, че на този етап не се предвижда преструктуриране или приватизация на компании от забранителния списък, които осъществяват конкретни политики. Такива са: "БАЕЗ", "Ел Би Булгарикум", "Държавна консолидационна компания", "Националният институт за вино и спиртни напитки" и "Държавната Лаборатория Българска роза".


За останалата част от малки дружества, които не осъществяват политики, ще предстои евентуална приватизация, каза министърът. Ще бъдат преструктурирани и някои дружества в ликвидация чрез преобразуване или сливане. Ще продължава приватизацията на миноритарни дялове на Централизирани публични търгове на БФБ.


Министър Лукарски съобщи, че ще бъде преструктурирано "Летище Стара Загора" ЕАД, в което ще бъдат апортирани освободените от Министерството на отбраната около 2 хил. дка. терени. След това преструктуриране се очаква стартирането на работа по привличане на инвеститори на терените в близост до Стара Загора.


Все повече инвеститори проявяват интерес към вложения в инвестиционни фондове за високотехнологични производства, обяви Лукарски по повод идеята да се създаде такъв фонд на принципа на публично-частното партньорств. Той отбеляза, че при посещението му в САЩ интерес към инвестиции у нас е проявил най-големият инвестиционен фонд за нови технологии в света Mass Challenge, който иска да разшири дейността си и да стъпи на българския пазар. Министърът изрази надежда през 2015 г. да има добри новини и нови възможности в тази посока.


Министър Лукарски съобщи още, че предстои да бъде направена оценка на досегашната работа на Службите по търговско-икономическите въпроси (СТИВ) и съвместно с бизнеса, ще бъдат определени нови дестинации, в които да се разкрият такива Служби.


Тези, които не си вършат работата обаче, ще бъдат закрити, категоричен беше министърът. Ще се търси разширяване на модела на публично-частно партньорство, който работи добре. Преструктурирането на Службите няма да е самоцелно, такива ще останат само на места, където българският бизнес счита, че е необходимо подобно съдействие от страна на държавата и администрацията, заяви министър Лукарски.

Ключови думи към статията:

Коментари (69)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2815 Неутрално

  То навсякъде е батак,ама дано и бизнеса работи на светло и честно и да помогне на министерството за развитието на икономиката.Усилия само от от една страна няма да са достатъчни.

 2. 2 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 740 Любопитно

  Горанов знае ли?
  Или е поредната PR акция на Лукарски?

 3. 3 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6422 Неутрално

  А дано да не му попречат разни сноби.

 4. 4 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 507 Неутрално

  ..любимите синдикати пак ще са недоволни..те си искат заплата на калпак и всички да бачкат в мините.. с ботуши и ватенки..

 5. 5 Профил на azural
  azural
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#2:"virgin"]Горанов знае ли? [/quote]
  Всичко това е за в бъдеще време. И вероятно Горанов не е питан все още:

  Фирмите в България ЩЕ могат да спестят 113 млн.лева, след като правителството одобри третия план за намаляване на административната тежест за бизнеса (2015-2017 г.)

  иновативни иновации
 6. 6 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Като не стане, ще каже, че било трик.

 7. 7 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Успех!

  'Let light surround you' Dream Theater
 8. 8 Профил на Амбразурчик
  Амбразурчик
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#6:"teridan"]Като не стане, ще каже,


  че било трик.[/quote]

  резултата от "Трика" го знаем предварително

  заслужаваме такъв министър

 9. 9 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 676 Весело

  Как да се отнасяме с респект към изявленията и да вярваме на намеренията на Лукарски, като това министерство въобще не е "гьола, който трябва да си знае"?

 10. 10 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  Дано да премахнат някои от тъпите "разрешителни" и лицензии, че където държавата се е намесила нещо да регулира, става ужас!Там където не се меси, всичко е на "Световно ниво"! Справка-ИТ технологиите! Тия режими се използват от мутрите за ограничаване на конкуренцията!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 11. 11 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1317 Неутрално

  С такъв шеф,лесно привикваш към обещания.

 12. 12 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Е,а дано,ама както са я подкарали с новите суперскъпи автомобили...Верно е,че са поръщани още от Орешково време и няма как да не се платят,ама поне да ги карат пестеливо!
  Да намалят администрацията,но да не пестят за здраве,за децата,образованието,а и за пенсионерите.

  Tony
 13. 13 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1926 Неутрално

  [quote#9:"azmatahari"] въобще не е "гьола, който трябва да си знае"?[/quote]
  И какъв трябва да е, за да знае гьола? И кой го измисли, че да ръководиш нещо, трябва да си специалист в областта?! Да не би един ядрен физик, като Овчаров, да ръководи енергетиката по-добре от един юрист, например?

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 14. 14 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 740 Любопитно

  [quote#12:"Free person"]новите суперскъпи автомобили...Верно е,че са поръщани още от Орешково време[/quote]
  А от КОЙ са поръчани, от КОЙ???
  Да не би от Национална служба за охрана при ПРЕЗИДЕНТА на Република България?

 15. 15 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#13] от "lz2":

  Израз на лични впечатления от АП и АСПК. Смотаняк и толкова.

 16. 16 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Айде, новогодишно ни почна с триковете. Сигурно са доволни с гаджето от командировката-екскурзия до Америка и сега се шегува

 17. 17 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Всички правителства започват с това обещание и досега нищо....

 18. 18 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7641 Неутрално

  Ами да му пожелаем успех.Недоверието към него е голямо,дано да сме сбъркали.

 19. 19 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Някои явно си мислят, че все още са в предизборната кампания. Мина му времето на обещанията, сега е време за действия.

 20. 20 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4408 Неутрално

  Те всички политици обещават,че ще намалят административните разходи за бизнеса досега и се правеха някои промени/по-скоро с козметичен характер/!Да видим този път какво ще стане и дали ще има по-съществено подобрение на ситуацията за бизнеса?!

 21. 21 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Ако не падне набързо правителството заради изцепките на ББ, може и да съкратят едни разходи на бизнеса.

 22. 22 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Обещаторския блок в действие.
  Най-силното и единственото им действие

 23. 23 Профил на lutece
  lutece
  Рейтинг: 233 Неутрално

  това с намалямаве на административната тежест за бизнеса е новогодишния трик за бизнеса. Как точно изчислиха на каква стойност ще възлизат ползите от намаляване на административната тежест - 113 милиона?

 24. 24 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Първо трябва да попитаме "какво стана с предишните 2 плана, за намаляване на административната и данъчна тежест?". Май съвсем НИЩО. Скоростно да се направи анализ, защо е това нищо и да се отстранят първо причините. В противен случай и третият план ще е едно голямо НИЩО и ще си остане само на приказки. Време е работата на администрацията да се подобри /промени/ значително, целият й манталитет е изначално грешен и от там тръгват проблемите на държавата. Какво стана с принципа на мълчаливото съгласие?!?

 25. 25 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  [quote#12:"Free person"]Да намалят администрацията,[/quote]
  Не е лошо и това,но като че ли по-важно е да се ограничи ролята и възможностите на администрацията да пречи на бизнеса да си гледа работата.

 26. 26 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Разстроено

  Хайде да ни спести глупостите си засега.

  Този глупак какви идеи има, за каква кауза се бори или само заплата получава.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 27. 27 Профил на NikB
  NikB
  Рейтинг: 480 Весело

  Много правилно са се насочили. До сега нямаше дори подобна предварителна сметка.
  Впрочем, държавната администрация беше драстично намалена от Иван Костов (останаха около 90 000 тунеядеца), после пак си нарастна, особено при тройната ламя 3-5-8 и по-късно, при правителството на Станишев

 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  До коментар [#26] от "bibian":

  Ами цитираните планове (щото вече не са идеи, а са в посока реализация) изглеждат чудесни. Ти си реви там.

  Лукарски може да се окаже приятната изненада - в смисъл, че от него никой не очакваше нищо добро, но има доста сигнали, че резултатите ще са добри.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на ПАСТОРА
  ПАСТОРА
  Рейтинг: 760 Неутрално

  До коментар [#24] от "primaxm":

  Колкото и плана да направят, то резултата ще е един и същ!
  Забележи, че се говори за намаляване на административната тежест, а не за намаляване на администрацията!
  При встъпването си всяка власт решава да се освободи от назначените преди кадри и ги замени със свои. Това се осъществява чрез така нареченото "преструктуриране"! Първоначално се хвърля прах в очите на обществото за да се получи подкрепа и оправдае чистката. След това се назначават нови чиновници, а администрацията има удивителната способност да се самопроизвежда! Така кръгът се затваря и резултата е едно голямо НИЩО или по-зле - до следващата власт.

 30. 30 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  [quote#27:"NikB"]Впрочем, държавната администрация беше драстично намалена от Иван Костов [/quote]
  Не съм ги смятал,може и така да е,но тъй като споменавате този период,това което със сигурност зная е,че точно тогава администрацията започна да се чувства значима и пре-овластена.Това е периодът с най-много рестрикции в икономиката и предприемачеството.Това бяха златни времена за българският чиновник и черни години за българското предприемачество.

 31. 31 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  [quote#30:"vjacho"]Това е периодът с най-много рестрикции в икономиката и предприемачеството.[/quote]

  Бухахахаххахах, господи, какви хора коментират...
  Тогава всичко на всичко имаше 180 разрешителни режима за бизнеса в страната ни. В момента са 2200. Ама ти знаеш със сигурност, как не...


  [quote#29:"ПАСТОРА"]Забележи, че се говори за намаляване на административната тежест, а не за намаляване на администрацията![/quote]

  Това министерство няма правомощията да намалява администрацията, но има правомощията да намалява административната тежест. Това и прави. За намаляване на администрацията се обръщай към премиера, Лукарски тук няма власт.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 32. 32 Профил на bibian
  bibian
  Рейтинг: 740 Весело

  [quote#28:"Darth Plagueis"]До коментар [#26] от "bibian":

  Ами цитираните планове (щото вече не са идеи, а са в посока реализация) изглеждат чудесни. Ти си реви там.

  Лукарски може да се окаже приятната изненада [/quote]

  Може, ама надали.

  以其终不自为大,故能成其大。~~ 老子
 33. 33 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 890 Неутрално

  [quote#13:"lz2"]И какъв трябва да е, за да знае гьола? И кой го измисли, че да ръководиш нещо, трябва да си специалист в областта?[/quote]
  Може и филолог за финансов министър, или някой от спортната академия. Що пък непременно да е специалист. Щом пожарникар е министър-председател, всичко е възможно.

 34. 34 Профил на l_i_k_a_t_a
  l_i_k_a_t_a
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Иванчо се прибира в къщи и се хвали на баща си.
  "Тате тате днес спестих 0.50 ст.
  -"Как бе татевото". казал бащата.
  "Ми бягах зад автобуса.
  "У че си глупав да беше бягал зад таксито,да спестиш 2лв.,казал бащата.

  Не е важно колко ще похарчим днес,важно е колко ще изкараме.

 35. 35 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#13] от "lz2":

  Да, прав сте.
  Даже назначението на Пеевски изглежда да е напълно закономерно.
  По трикаджийските стандарт, нали

 36. 36 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Въпрос с повишена трудност към министъра:

  Кога БДС стандартите ще бъдат на български и защо струват такива луди пари. Ако човек проектира машина или каквато и да е стока, то ще трябва преди да разбере дали да я създава да се бръкне с няколко хиляди лева, че да си купи стандарти на английски от Българския институт за стандартизация. След което, ще трябва да се бръкне и за услугите на заклети преводачи. И пак няма да е сигурно, че съдържанието е преведено еднозначно. За какви иновации ще ми говорите. За какви облекчения на малките фирми. Патентното ведомство и Института за стандартизация трябва да си качат ресурсите на български и те да бъдат достъпни безплатно по интернит, както са достъпни ГОСТ-стандартите.

 37. 37 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 832 Неутрално

  Това е една реална стъпка за подкрепа на малките фирми и иновативните предприятия. Знам, че брокерчета-Каро-левки, синдикални-обучители и пиявици от БАН, специализирали се в преточване на бюджети и европрограми, пак ще насочват парите по "Конкурентоспособност" към огромни безсмислени проекти, банки и медии. Дано този министър да има и приятели занимаващи се с реална икономика, че да свърши нещо полезно. А дано...

 38. 38 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Да видим какви ще ги свърши Лукарски, защото досега... само думи, без дела...

 39. 39 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  Днес Кинтекс и ВМЗ Сопот имат някакви поръчки - вместо да се приватизира работещ бизнес, ще се чака конюнктурата да ги удари и тогава ще казват, че няма кандидати.

 40. 40 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  А аз очаквах облекчени регистрационни и лицензионни режими, по-бързи и облекчени процедури по отношение административни регулярни документи, данъци, такси, премахване на част от таксите....

  goblenka
 41. 41 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#39:"cinik"] ще се чака конюнктурата да ги удари[/quote]
  Аууу, каква сложна думичка сте използвали! "Конюнктура"! Звучи като онази "номенклатура", от която се гътна клетият чудомиров герой Лальо Пърликачулят. Та как, казвате, "конюнктурата" щяла да удари военния ни завод? Щото по тълкуванията на речниците думата "конюнктура" означава обстоятелство, обстановка, ситуация - все термини, обозначаващи следствия от нечии действия, а не самите действия. В този смисъл "конюнктурата" сама по себе си няма как да удари когото и каквото и да било. С други думи, написали сте една откровена глупост, но дълбоко вярвате, че е прозвучала свръхкомпетентно. Впечатляващо! Кандидатирайте се за лидер на "реформаторския" блок!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 42. 42 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1129 Неутрално

  [quote#31:"Darth Plagueis"] Ама ти знаеш със сигурност, как не...[/quote]
  Знам,и помня.Как да забравиш опашката от дребни търговци пред една огромна зала в Районното управление на МВР,а в залата специално наредени маси като в класна стая,на които са насядали инспекторите от Комисията за защита на потребителите.Чакащите,под мишница с констативните си протоколи,се редят на опашка за да им бъдат съставени актове за нарушение.Лятото на 1999 год.,годината на деноминацията.Нарушението е едно: нарушено е изискването върху всяка стока едновременно да бъде означена цената в деноминирани и недоминирани левове.
  После се наложи и пред съответната съдебна зала да се чака на опашка.Аз моето дело си го спечелих без адвокат,но споменът за униженията не забравям.Ако си бил на работа тогава,което не ми се вярва,в някой от репресивните органи,които избуяха като гъби,естуствено е да си мислиш че говоря глупости.

 43. 43 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#40:"goblenka"]А аз очаквах облекчени регистрационни и лицензионни режими[/quote]
  Уважаема, 300 000 фирми съвсем спокойно са създадени, функционират и печелят при сега съществуващите регистрационни и лицензионни режими. Премахването на кой точно режим смятате, че ще превърне 12-те процента необразовани и трайно безработни роми и българи в отговорни, знаещи и можещи бизнесмени? Споделете с нас поредната си гениална идея! Вицовете, които пишете с комунистически плам в самотните си сутрини, са достойни за всеки седмичен стенвестник, украсил коридора на заводската партийна организация!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 44. 44 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2118 Неутрално

  До коментар [#43] от "Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!":"Уважаема, 300 000 фирми съвсем спокойно са създадени, функционират и печелят при сега съществуващите регистрационни и лицензионни режими. "

  Този коментар от "другарче", стига ли? :
  коментар [#10] от "lz2":
  "Дано да премахнат някои от тъпите "разрешителни" и лицензии, че където държавата се е намесила нещо да регулира, става ужас!Там където не се меси, всичко е на "Световно ниво"! Справка-ИТ технологиите! Тия режими се използват от мутрите за ограничаване на конкуренцията!"


 45. 45 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#44:"batzdravo"]Този коментар от "другарче", стига ли?[/quote]
  Стига, за да обясня и на вас, и на "другарчето", че разрешителните и лицензионните режими са въведени заради мошеничества и далавери, осъществявани от т.нар. български "бизнесмени", когато тези мошеничества са констатирани от контролните органи. Защото има и много такива, които все още не са разкрити и не са довели до противодействие от страна на държавата. И доколкото ИТ фирмите са собственост на утвърдени западни компании, които не се опитват да заобикалят законите и да си "спестяват" данъци за сметка на бюджета, то в сектора няма и наложени допълнителни рестрикции. Но всичко, което е оставено в ръцете на крадливите българи, трябва да се следи, контролира и да бъде подложено на рестрикции - до момента, в който българските "бизнесмени" започнат поне малко да се отличават по мислене от крадливите цигани. Надявам се да съм била ясна и за двама ви!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 46. 46 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#43] от "Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!":

  Бла-бла-бла... Напомняш ми вица за краставицата! Правиш-струваш, все до неграмотните и не знам какви роми опираш!

  goblenka
 47. 47 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1419 Весело

  До коментар [#46] от "goblenka":


  [quote#46:"goblenka"]Бла-бла-бла... Напомняш ми вица за краставицата![/quote]
  Толкоз и е капацитета на Керанка...

 48. 48 Профил на dr.st.danev
  dr.st.danev
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Стъпка в правилната посока.

 49. 49 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2118 Любопитно

  [quote#45:"Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!"]Но всичко, което е оставено в ръцете на крадливите българи, трябва да се следи, контролира и да бъде подложено на рестрикции - до момента, в който българските "бизнесмени" започнат поне малко да се отличават по мислене от крадливите цигани[/quote]

  Ахаа, сега ми се изясни и "казусът" с френските крадци, защитавани от техния посланик!

 50. 50 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 507 Весело

  Божо става Милтън Фридман

 51. 51 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 1966 Неутрално

  До коментар [#41] от "Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!":

  Koйто разбира от музика, мушичка да бръмне, чува мелодия. Който не разбира - тъпан да му бият на ухото, нищо не вдява.

 52. 52 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#49:"batzdravo"]френските крадци, защитавани от техния посланик[/quote]
  Нещо пак сте в грешка. Направен е опит френската фирма да бъде открадната от български "бизнесмени" с помощта на българска "съдийка", като и двата поставени в кавички термини олицетворяват българската мафия. Почти сигурно е, че компанията, предявила претенции към френската фирма, е собственост на някой "наш" човек - или от крилото на БКП от Позитано, или от това на лаборанта. Скоро ще разберем!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 53. 53 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2118 Весело

  [quote#52:"Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!"] Почти сигурно е, че компанията, предявила претенции към френската фирма, е собственост на някой "наш" човек - или от крилото на БКП от Позитано, или от това на лаборанта. Скоро ще разберем!
  [/quote]

  Че човекът е ваш, в това не се съмнявам. Кавичките са излишни! Както са излишни, и намеците за участието на Лаборанта в кражбите, извършвани от Мафиотските групировки, клонирани от БКП

 54. 54 Профил на globetrotter
  globetrotter
  Рейтинг: 507 Весело

  До коментар [#45] от "Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!":

  По ужасни от комунистите от БСП (к) сте само комунистите от ГЕРБ. И това ми била лява партия...

 55. 55 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 684 Весело

  Това което се обещава ще се дава ли? Щото ако няма да се дава и аз да обещая едни 200-300 милиона.

  Лукарски, след всички глупости които натвори и наприказва, и след отчаяната ти борба да бъдеш министър на нещо, вземи първо свърши малко работа, пък тогава обяснявай колко хубаво ще стане.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 56. 56 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#53:"batzdravo"]намеците за участието на Лаборанта в кражбите, извършвани от Мафиотските групировки, клонирани от БКП[/quote]
  #КОЙ? направи лаборатория на др. Костов, като благодарност за връщането на БСП и ДПС във властта?
  #КОЙ? беше на откриването на тази лаборатория?
  #КОЙ? държи парите си в банката на мафията - КТБ?
  #КОЙ? създаде генномодифицираната комунистическа формация РъБ?

  #КОЙ? #КОЙ? #КОЙ?

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 57. 57 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 684 Любопитно

  До коментар [#56] от "Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!":
  КОЙ продаде булгартабака на КОЙ, КОЙ наливаше държавни пари в КТБ от 2009 до 2013, КОЙ направи Цв.Василев мистър Икономика, банкер на годината, КОЙ избра Искров за управител на БНБ, КОЙ избра Цацаров за главен прокурор, КОЙ гласува с дпс, бсп, рдс и атака състава на ВСС, КОЙ гласува с дпс кражбата на парите от допълнителното пенсионно осигуряване?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 58. 58 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Какво понятие си има лаик като Лукарски от работата, която са му дали "по милост" да върши? Или там е дългата ръка на Каролев? Ако е така, нека си го назначат, да носи отговорност за действията си, защото сега Лукарски създава впечатление, че е една кукла на конци. Или калинка. Все тая. Характерно за гербавите "специалисти", които Баце "намирал" по кръстовищата, докато си чоплел носа на светофара.

 59. 59 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#43] от "Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!":

  Какъв плам -в БКПето бая са се гордели с вас-и как громите противника-какъв стожер,какъв плам-тиквата трябва да е много горд с вас.
  Ествествено,че за вас никакви лицензи и регулации не трябва да се махат-далаверите си вървят,подкупите също,рекета от страна на админсистрацията върху малкия и среден бизнес също.
  Колация Бостан и бизнес сделките с Прасчо и Цецо вървят повече от добре.
  Колко е лошо,че този неблагодарен български народ,не оценява огромнити усилия на тиквата и не вижда огромните услия които полага .................да играе мачлета и да рита топка.
  П.С
  След като всичко е толкова хубаво защо икономиката не расте,безработицата е висока и всичко що годе кадърно напуска държавата и не иска да има нищо общо с нея и ккаво трябв ада се направи за да се промени това-Нека да позная-нямате си ни най малка на идея-спокойно,не сте само вие-щом министър председател си имаме,който си няма ни най малка на идея а какво е там(освен далаверите),та какво става дума за обикновен потребител.

 60. 60 Профил на basmechobas
  basmechobas
  Рейтинг: 481 Неутрално

  В бизнеса не вярваме на обещания другаря Щукарски !!! Ние вярваме на реални действия
  http://bgimot.info

 61. 61 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2118 Весело

  До коментар [#56] от "Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!":"#КОЙ? направи лаборатория на др. Костов, като благодарност за връщането на БСП и ДПС във властта?
  #КОЙ? беше на откриването на тази лаборатория?
  #КОЙ? държи парите си в банката на мафията - КТБ?
  #КОЙ? създаде генномодифицираната комунистическа формация РъБ?

  #КОЙ? #КОЙ? #КОЙ?"

  #КОЙ пи кафе с ВОЖДА?
  #КОЙ е най-големия политик на Държавата на Мафията?
  #КОЙ гласува с ДПС в сегашния Парламент?
  #КОЙ? #КОЙ? #КОЙ?
  И т.н., и т.н...

 62. 62 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#59:"kapitalcho"]защо икономиката не расте[/quote]
  Икономиката се прави от бизнеса, а не от правителството. Само вие, "автентично десните", вече 25 години не можете да го разберете и както в доброто старо време очаквате държавата да ви прави икономика - в пълен синхрон с електората на партията-майка БСП!
  Колкото до прословутите разрешителни и лицензионни режими, те са концентрирани единствено и само в стоки и услуги, свързани с рискови дейности - оръжия, лекарства (вкл. наркотични), алкохол, горива, взривни материали, химически субстанции и т.н. Никой не ви иска лицензи за печене на банички, пилене на маникюри или производство на майонеза. Измислиците на костовите симпатизанти се дължат на споменатата им многократно некадърност - понеже си нямат понятие от нищо, внушават на заблудения си електорат, който пък хептен от нищо не отбира, че държавата му пречи да прави бизнес и той повтаря в захлас тази мантра - вече 25 години. Междувременно, както вече отбелязах, над 300000 фирми си правят бизнес и никакви режими не ги притесняват.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 63. 63 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#62] от "Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!":

  1)Е да де-какво прави правителството(В случай Тиквони) за да има добра бизнес среда и много инвестиции................освен да играе мачлета.
  Правителтсвото е отговорно за бизнес средата,а не бизнеса-тъй като правитеслтвото приема законите,лицензиите,регулациите,размера на осигоровките и данъците,правата ,задълженията и големината на админситрацията,правилата как да се работи с адмиистрацията(дали един документ ще ти бъде готов за 1 или за 100 дена)-това правитеслтвото го определя,а не бизнесът.
  2)Хайде да срваниш бизнес средата ни ,както и производителността ни(тя се определя от бизнес средата и конкуренцията) спрямо останалите цивилизовани държави............та да видиш разликата.
  3)Правитеслтвото също е отговорно за образованието и качеството му......................има ли смисъл да продължавам-че за вас всичко е перфекно,но всички агенции са се наговорили срещу на си затова ни слагат на дъното по качество на абсолютно всичко.

 64. 64 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#63] от "kapitalcho":

  Само от правописа ви ми става ясно, че бизнес средата и лицензите са последната ви грижа. Опитайте първо да се пообразовате. Неграмотен човек няма как да е добър бизнесмен.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 65. 65 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 522 Неутрално

  До коментар [#64] от "Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!":

  Естествено-като няма за какво да се хванете започвате да се хващате за правописа...........ако и това не помага ,ще започнете с лепенето на квалификации.
  Иначе ще трябва да обясните за бизнес средата и защо сме в това жалко състояние и какво ще направи тиквичко за да го промени.......................я по хубаво да с е хванем за правописа.
  Не че си имате на идея за ккаво иде реч-та нали за вас всичко е перфектно-и как няма да е:
  -Далаверите си вървят
  -Бизнеса с хидроинжинера и прасчо е супер
  -ето на балаците(данъкоплтаците) платиха целият масраф за Кооперативна банка,а баце ще тегли и още заеми
  Всичко е супер,какво има да се променя.
  П.С
  Неграмотността,ниската интелигетност,пошлостта и голямото самочувстие не са ли синоним за лидера ви и кадрите му-не свикнахте ли вече ?

 66. 66 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#65:"kapitalcho"]Иначе ще трябва да обясните за бизнес средата [/quote]
  Няма какво да ви обяснявам - тези, на които не им харесва "бизнес средата", местят бизнеса си в чужбина - например Домусчиев. Което ни най-малко не променя факта, че същата бизнес среда не пречи на споменатите 300000 фирми, сред които гиганти като Хюлет Пакард, Ай Би Ем, Данон, Кока Кола и т.н. Но пък очевидно пречи на всички некадърници като вас, които само търсят оправдание за мързела и неспособността си да се справят. Убедена съм, че не можете да ми посочите конкретен законов акт, лицензионен режим или друг зависещ от държавата проблем, който да ви пречи на бизнеса - просто защото нямате такъв. Поради което се опитвате да се направите на важен, повтаряйки нелепици, чието значение дори не разбирате. Отлично знаем какво е нивото ви - то си личи и по клишетата и лозунгите, които повтаряте. Съжалявам, не сте попаднали на човека, който ще се върже на брътвежите ви!

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 67. 67 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 522 Неутрално

  [quote#66:"Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!"]Убедена съм, че не можете да ми посочите конкретен законов акт, лицензионен режим или друг зависещ от държавата проблем, който да ви пречи на бизнеса - просто защото нямате такъв[/quote]

  Вие се шегувате.

  Ето ви малко да се образовате
  http://www.doingbusiness.org/rankings -38 място-чувствително изоставайки от лидерите-четете и се ограмотявайте какво трябва да се направи.
  Има друга класация за конкуретността на една държава/икономика
  Има и класация за степен на корупция...............пак сме на първите места.
  Поне като си нямате на идея за какво иде реч(което е очевидно),поне си наемете такива хора,които да ви свършат работата.

 68. 68 Профил на Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Кокетна - Спасението на България е ПП ГЕРБ!
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#67:"kapitalcho"]Ето ви малко да се образовате [/quote]
  Именно в това ви е проблема, уважаеми и вече ви го казах. Дори това, което давате уж в подкрепа на своята образованост, всъщност само доказва колко сте необразован! Освен ако не ме убедите, че Белгия, Чехия, Катар или Италия са по-зле от нас, понеже в класацията ние ги изпреварваме.

  Има две политики. Едната е дясна, а другата - грешна. Маргарет Тачър
 69. 69 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1284 Неутрално

  Лукавски не може да си позволи бездействие - толкова му е минимален политическият кредит на доверие, че ако има провал сега, няма да помирише власт до живот. Та затова се опитва и той и другито от РБ да действат бързо. Засега добре. Успех и за през 2015а.

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK