България трябва да влезе възможно най-скоро в еврозоната, призова Хампарцумян

България трябва да влезе възможно най-скоро в еврозоната, призова Хампарцумян

© Велко АнгеловБългария трябва колкото е възможно по-бързо да стане част от еврозоната. За това призова Левон Хампарцумян, главен изпълнителен директор на "Уникредит Булбанк" и председател на Асоциацията на банките в България.


Трябва да вземем национално решение дали ще вървим по този път, посочи банкерът в предаването "Лице в лице" по БитиВи. Той самият каза, че няма информация управляващите да работят по въпроса.


Аргументът да се изчака принадлежи на несигурни хора. Вододелът е да решиш дали го направиш и да работиш по това или да приемаш, че си в Б-отбора и тогава нямаш право да се оплакваш, посочи той.
"Аз нямам институционална роля да предизвикам такъв разговор. Моето мнение обаче е, че колкото може по-бързо трябва да се проведат нужните разговори, да се види кои са причините да не сме още там, какво става с влизането в единния надзорен механизъм, където вече влязоха балтийските републики", коментира Хампарцумян.


В отговор на въпрос той заяви, че сривът на еврото няма да се отрази негативно на България. Ако другите неща са ни наред, сривът на еврото няма да ни пречи. Не би трябвало да мислим за това, допълни той.


В понеделник еврото поевтиня спрямо долара до деветгодишно дъно.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK